Sizce motorların ömrü kaç km olmalı?
Reklamlar
-
Reklamlar
-
-
Çin de olsa japonda olsa üstündeki sürücü önemli motoru sert kullanıyorsa ne malı olduğu farketmez alet elinde patlar.Şimdi çinli bir motorun parça kalitesi ile japon bir motorun parça kalitesi aynı değil.Motorun bakımını eksik etmezsen o da seni üzmez.Forumda bir arkadaş kanuni caracal 200 ile 99.999 km yaparak km yi sıfırlamıştı
-
bursagsli adlı üyeden alıntı
Çin de olsa japonda olsa üstündeki sürücü önemli motoru sert kullanıyorsa ne malı olduğu farketmez alet elinde patlar.Şimdi çinli bir motorun parça kalitesi ile japon bir motorun parça kalitesi aynı değil.Motorun bakımını eksik etmezsen o da seni üzmez.Forumda bir arkadaş kanuni caracal 200 ile 99.999 km yaparak km yi sıfırlamıştı
Ben de belirtmiştim zaten sorumda. Benim vurgu yaptığım nokta motor hacmi zaten. O arkadaşa da helal olsun vallahi ne diyelim
Doğrul, eğril ama EĞİLME
-
Metali yorulana kadar gitmeli bence sonra gitsede binilmemeli sonuçta güvenlikte önemli.
-
Bana kalırsa sınırsız olmalı.
-
şanziman baski yaylari balatalari yataklar sekmanlar degisirse 300 000 gorur cinli yada japon olsun demie sonucta ama tapa gaz teker makinesi cigerli ise 60 000 cakar
-
adını bile duymadığım bir çinli motorla tanıdığım bir mahalle bisikletçisi 170.000 km yaptı.kendim gözlerimle gördüm kadrandaki yazıyı 17 bin sandım ama değilmiş.valla mercedesde getirsen 1 milyon yapmaz.yapar her şeyi değişir.kaldıki benim bildiğim en dayanıklı motor bu rekoru kıran isuzu pikap araçtır 1 milyonu sorunsuz atlatmış.dediğin goldwing bmw 1600gt falan kanımca net 400.000km minumum görür diye düşünüyorum.
-
Wv Transporter 2,5 TDI motor ile 200 bin yapanda var 1 250 000 km yapanda yani tamamen kullanma şartlarına bağlı
Motosikletten ise düşük devirde yüksek tork üreten makinaların düzgün bakım ve kullanımla 500 bin km kere ulaşmaları hiç zor değil
-
burak burk adlı üyeden alıntı
adını bile duymadığım bir çinli motorla tanıdığım bir mahalle bisikletçisi 170.000 km yaptı.kendim gözlerimle gördüm kadrandaki yazıyı 17 bin sandım ama değilmiş.valla mercedesde getirsen 1 milyon yapmaz.yapar her şeyi değişir.kaldıki benim bildiğim en dayanıklı motor bu rekoru kıran isuzu pikap araçtır 1 milyonu sorunsuz atlatmış.dediğin goldwing bmw 1600gt falan kanımca net 400.000km minumum görür diye düşünüyorum.
http://www.leftlanenews.com/greek-taxi-driver-hits-1-million-kilometers-with-2003-mercedes-e-class.html
1 milyon km yapan mercedes taksi haberi. Aracın bu süreçte intercooler, debriyajı ve turbosunun içindeki nozul değişmiş. Diğer bütün parçalar sadece düzenli bakımdan geçmiş.
Velhasıl, bakımları düzenli yapılan, hoyratça kullanılmayan her motorlu taşıt uzun kilometreleri görür. Hele mercedes gibi bir marka için 1 milyon km tesadüf değildir.
-
Çin malı motosiklette 1 milyon km'ye kadar gösteren sayaç mı varmış ? Japonlarda da hiç görmedim hepsi 100 binde sıfırlar. Yüz metreleri gösteren son haneyi kilometre sanmış olmayın ?
-
Biri sağdan geldi biri soldan geldi
-
Osm@n adlı üyeden alıntı
Bana kalırsa sınırsız olmalı.
Kesinlikle :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:11 ----------
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Metali yorulana kadar gitmeli bence sonra gitsede binilmemeli sonuçta güvenlikte önemli.
Kalıtıyorum 10 yaş ve üstü sorun olabilir. (çin malları için)
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------
Eski bionikler vardı 50 cc ondan vardı ben cocukken adam orman bekçisiydi 70 bin km yapmıştı çok şaşırmıştım
Doğrul, eğril ama EĞİLME
-
Mersedesle 1 milyon mil yapan yunanlı bir taksici vardı daha motor kapaüı açılmamış
-
ben maxıscooter kullanıyorum ıkı tane de 125cc scoter var.kaşda bır ustam var sordum aynı soryu bu motorlar ne kadar km gıder dıye?
abı dedı yagını suyunu eksık etmedıgın duzenlı bakımını yaptırdıgın surece bu motorlar senı gotururur 15-20 yıl sıkıntısız bınersın dedı ve ekledı motoru yıkayıp kısın bırakırsan bu aletlerde kırank mılı paslanıyor karıncalanıyor ve sıkıntı baslıyor, bırak pıs kalsın yazın temızler bınersın duzenlı yag degıstır hava benzın fıltrenı kontrol et kafan da cebınde rahat eder
-
övünerek söyleyelim
cbf 600sa 2007 mod . 102500 km de
-
Şimdi o motosiklet ve kullanıcıya göre değişir. Misal Kawasaki versys 1000 Levent abide de var. Şimdi bu adam 100 km/h'a sabitleyip dünyayı gezse güzel bakımları yapılarak bana mısın demez bence 500.000 km'yi devirir. Fakat gelelim misal hayabusa. Adam bunu sürekli dip gaz kullanıyor. Sürekli zorluyor motosikleti. Bangır bangır bağırtıyor caddelerde. Sizce bu motor 100.000'den sonra canı çıkmaz mı ? Ben gördüm YBR 125'de adam km sıfırlamıştı 100.000'de. Benim motosiklet vardı YBR 125 ESD Sürekli dip gaz yapmaktan sürekli redline gelene kadar zorlamaktan motor 3.000 km'de dağılacak gibiydi. Sonuç; Bu iş marka, model gözetmez. Kullanıcı ve bakıma bakar.
-
benim suzuki bandit 600s. 89 binde. Eksantrik zinciri değişti sadece.
-
Bizim şirkete çalışan bir kurye vardı 2007 cbf 150 si vardır 180.000 km yaptıgını söylemişti. 2 kez motor yaptırdım demişti.
Bence Kendi malın gibi kullanırsan sıkıntı yok
-
bu sorunun cevabı oldukça uzun
çok boyutlu bir mesele, defalarca da açıklandı forumda
kısaca: kullanıma bağlı olarak 50 bin- 100 bin km ömür beklemeli bir motosikletten
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)