Motor kullanmayı bu kazandan dolayı kendin mi bıraktın yoksa ailen mi istedi ?
Motor kullanmayı bu kazandan dolayı kendin mi bıraktın yoksa ailen mi istedi ?
Geçmiş olsun. Acil şifalar.
Videoda esas görmek isteyeceğimiz yer kesilmiş mi? Keşke kesinti olmadan gri arabanın arkasından itibaren akan bir kayıt görebilseydik.
Televizyoncular da otomatik laflarını kullanmışlar: Aşırı hız. Adamlara göre her şeyin açıklaması bu.
Ceyhun kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. Dün Haber sitesinde gördüm düşüş videonu, düşüşüne çok üzüldüm ama verdiğin tepkilere de gülmeden edemedim evin içinde baya baya sesli güldüm😁seni şuan burada gördüğüm için çok mutlu oldum çünkü senden helallik dileme imkanım oldu bu sayede. Bana hakkını helal et kardeşim tekrardan geçmiş olsun.
anlas marka lastik ama cidden cok guzel tutuyordu kesinlikle lastiğimi kötülemiyorum hiçbi zaman kaymadı fren mesafesı olarak cok iyiydi ama kış ayındayız kışlık lastik gerekliydı ben takmamıştım hem ondan hemde yerdekı pıslıkten dustum orjınal halını yukleyınce gorursunuz zaten boş beleşe dusuyorum duz yolda
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:18 ----------
Orjinal hali ; Link http://xn--ceyhuncal-57a.com/izle.mp4
Ben ultra acemi biri olarak bir sorum olacak.Videonun başındaki bu sağ sol hareketinin sebebi ne.Kameradan kaynaklanan birşeymi yoksa lastik ısıtıyormuşçasına yapılan bir hareketmi.
Çok çok geçmiş olsun hocam Allah acil şifalar versin. Bu kamyonlara diyecek bir şey bulamıyorum arkalarından su döke döke gidiyorlar kimsenin umrunda değil. Aynı sebeple ben kaza yaptım okuluma giderken beton mikserinin yolun karşısındaki beton fabrikasına girmek istemesiyle önüme kırması sonucu 60 km/s gibi bir hızla beton mikserine geçirdim adam ne bir sinyal verdi ne aynasına baktı düz giderken birden önüme kırdı frenlere asıldım fakat zemin beton kamyonlarından dökülen sular yüzünden bembeyazdı fren neredeyse hiçbir işe yaramadı motorun ön taraf paramparça oldu şasi hasar aldı benim sağ bacağımda büyük çapta açık yaralar ve ödem oluştu 2 hafta bacağım komple mosmordu koltuk değneğiyle yürüdüm ne zorluklar çektim kafamı da vurmuşum ls2 ff351 kask ön alın tarafından çatladı Allah'a şükür beni korudu montum vardı gövdemde herhangi bir hasar oluşmadı ama ahh keşke dizliklerimi taksaydım belki bacağımdan çok daha hafif yaralanacaktım bu kazalar hep bir ders işte hocam Allah'a şükür sen de daha ağır hasar almamışsın bu ülkede motosiklet sürmek 1000 kat daha fazla dikkat gerektiriyor.
Geçmiş olsun Allah şifa versin kardeşim.
Bu forumda güzel insanlar var Allah hepimizi korusun.
Cok gecmiş olsun pantolonun bile varmış insan 300 500 1000 tl verip bir bot almak istemiyor hem alıcam hem ayagımı terleticem diye 300 500tlye saglam ayak alamıyoruz bide bunun psikolojik tarafı var malesef abimde 90civarı hızlarda giderken yolu kazmıslar ustune adam gibi asfalt dökmemişler ne duba koymuslar ne bişey girmiş ona kontrolünü kaybetmiş düşmüş neyseki motorla sürüklenmemiş cizigi bile yoktu sen biraz saha sanssızmıssın inşallah atlatırsın
Çıkaracağımız dersler arkadaşlar:
1) Motosikletin üzerindeyken, olduğunuz yerde, belki arkadaşlarınızın da yardımıyla, kontrollü bir şekilde motosikletinizi yan yatırın; sırayla her iki yana da. Ayağınız, bacağınız sıkışıyor mu bi bakınız...
2) Ekipmansız binmeyin. Motosiklet çizmesi için 10 lira 20 kenara para biriktirmeye başlayınız. Baharın binmeye başladığınızda motosiklet çizmeleri için 400-500 TL birikmiş olsun... Diğer türlü, birden 500 lira çizmeye vermek insana çok geldiğinden, ihmal ediliyor maalesef...
3) Düz yol deyip geçmeyiniz... Güvenli, sakin sürüş üzerine makaleler okuyunuz...
Hocam çok çok geçmiş olsun. Bizi gelişmelerden haberdar edersen seviniriz. Dualarımız seninle.
Yanlış görmüş olabilirim ama o sağa sola hareketlenmeler sebebiyle düşüş başlıyor sanırım sürüş tarzı önemli çok çok geçmiş olsun
değerli kardeşim çok geçmiş olsun..kaza yaptığın gün galiba aynı saatlerde bende ordan geçtim..farkındamısın bilmiyorum ama gizli buzlanma vardı...ışıkların az gerisinde 3 araç birbirine girdi beton firmasının önünde..2 arac ve kargo minibüsü...bir ara kazayı görünce yerde de buzu görünce (kuru soğuk hava aracdan görülemez ama motorcular illaki farkeder) bi ara motordan inip elimle götürdüm motoru..çünkü hem kaza vardı hemde solumdan araclar geçiyordu kayar düşersem arac altına girerim diye korktum elimle götürdüm ışıklara kadar...bir günsonrası o caddeden korkup ışıklardan ilk sağa girip oradan ilerledim Alibeyköy çarşıya doğru... ..orası da fenaydı..bildiğin buzlanma vardı yolda ..yer parlıyordu...senin agresif sürüşünde etkili oldu belki ...yani normal kuru zemindeymişsin gibi köklüyorsun...motor da biraz agresif ve güvensiz..lastiklerin orjinalse düşmen kaçınılmaz...
senden 2-3 gün önce de ben düştüm..motor sağa yattı bende üzerinde sürüklendim..sol aynayı kırdım sadece...bayağı 6-7 metre kaydık motorla birlikte...atlattık diyelim...koruma demirleri ve çanta sayesinde bişey olmadı..birde hafif kar vardı...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------
biraz da gidon yamuldu...şansıma da yedek sol aynam vardı ybr uzun sap...kazadan kırıksız çıkıksız kurtulmak benim için büyük bir şans...
Abi Büyük Geçmiş Olsun Cidden Üzüldüm Umarım İşine Başlar Motoru Tamir Ettirir En Önce Ayağın İyleşir İnşallah.
Allah beterinden saklamış.
İzlerken içim cız etti. İnsan izlerken kendine "ben olsam ne yapardım acaba?" diye soramadan edemiyor
Hakikaten de kaza anında öyle motordan kendini atmak ve sürüklenmekten sakınmak zor.
Scooter kullananlar başka tabi ama bu tarz motosikletlerde hele de arka topcase çantanız varsa o iş biraz zor mecbur beraber sürükleniyorsunuz... Ha arkada şayet artçı yolcunuz varsa o fırlar gider ama siz motosikletle beraber sürüklenirsiniz
Her motosiklet sınıfının kendine göre sürüş tarzı aerodinamiği vardır ve kaza anında hesap kitap işi zordur
Vel hasıl-ı kelam tedbiri al takdir Allah'ındır. Sadaka vermek de belayı def ettiği gibi kesin takdir edilmiş başa gelecek musibetin de zararını azaltır
Tekrar geçmiş olsun
Hepiniz kalın sağlıcakla
Allah’ım yolculuk boyunca arkadaşımız sensin. Bizi emniyet içerisinde evimize geri çevir. Allah’ım bize mesafeleri kısalt, yolculuğumuzu kolay kıl. Allah’ım yolculuğun sıkıntılarından, zorluklarından ve kötülüklerinden de sana sığınırım. Amin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)