Cloud adlı üyeden alıntı
Geçmiş daha iyiydi diyen varsa kendini aldatır o geçmiştekilerin hataları yüzünden bugünlere gelindi zaten. Ama bugünü de sen 20 - 30 hatta 60 yıl öncesiyle kıyaslayarak anlatırsan gülünç duruma düşersin. Bugün yaşadığın net, bariz olayları göremiyorsan zaten bu geçmişte de göremediklerinin sonucudur. Bu sebeple evet iktidarları esasen ekonomik sıkıntılar değiştiriyor gibi görünüyor memlekette ama gidenin yerine onun benzerini getiren ya da onun daha beterini getiren kafa aymaz kafadır, kim ne derse desin. Kimsenin birilerinin oyunu etkilemeye hakkı yoksa madem o ünlü kişiler çıkıp kendi çıkarları için video çekmeyecek buna engel olma şansımız var mı yok, olmamalı da "gerçek" demokrasilerde olamaz da zaten. Ama o birileri diğer tarafı hain, teröristle işbirliği yapıyor, bilmem ne diye suçlarsa o zaman burada başka bir sorun var demektir ki, öteki de sana sen de kendine darbe yapmaya kalkışanı yıllarca besledin der, verdiğin tüm kararlarda yanıldın ve bunu kendin itiraf ettin der. Oslo da Dolmabahçe de teröristle görüştün der. Tüm dış politikan çöktü, ekonomin de sonunda patladı der.
Herkes tabii ki istediğine oy versin ama mesele oyla çözülecek gibi değil bu memlekette. Çook uzun vadeli düşünerek gerçek ve akılcı çözümler gerekiyor bilhassa ekonomi, eğitim ve sağlıkta.
Neticede siz bir şeyleri başka bir şeye evrilterek bir gecede mucize yaratamazsınız bunun böyle olmadığı son 15 yıldır değil, son 60 yıldır gözleniyor akıl ve mantıkla bakınca. Bu yüzden manüpülasyonlardan belini doğrultamayan insanlara siz sürekli aynı şeyi şırınga ederseniz artık orada göz boyama işi bitmiş, enayi yerine koyma işi başlamış demektir. Ki birilerinin bu milletin bilmem neresine koyacaz rahatlığı da bundandır. nasılsa bişey olmayacak kafasındandır.
Ekonomik durumu göremeyenler, dahası manüpülasyonla bunu görmesi engellenenler, çözümü hep yanlış yerde aradılar, 60 senedir de öyleydi, ama son dönem ayyuka çıktı. sadece tek bir mecradan çıkan haberlerle yaşıyorsanız tabii, bu durumun dünyada da böyle olduğunu söyleyeceksiniz, haliyle vergilerinizle yapılan yolu, köprüyü, lazım olmayanı da dahil övecek ama bunların neyle yapıldığını ya da geçiş ücretlerini kimin ödeyeceğini sorgulamayacaksınız bu çok normal. Hastanelerin durumunu devlet hastanelerine giderek görün öyle muhteşem değişiklik olmadığını görebilirsiniz. Ayrıca milleti, özel okula, özel hastaneye muhtaç eden de ben değilim, devlet okulu, devlet hastanesi öyle hale gelmiş durumdaki, özele muhtaç edilmişiz.
benzinin, doların, altının durumu ortada, aldığın her şeydeki yüzde bilmem kaç vergi ortada, bana eski Türkiye mavalı okursan ben de sana yenisinin eskisinden öyle ahım şahım iyi olmadığını açıkça söylerim. Haa sen görmek istemiyorsan zaten gerisi boştur.
Kafasına yazar kasa atılan başbakanın döneminde bile gram altının çeyreği üretilmemişti, benzin ve dolar bu halede değildi. Ama ilk seçimde alaşağı edildi, bugün iktidara destek veren milliyetçi arkadaşla beraber. Demek ki burada başka bir şey oluyor, başka bir algı yönetimi, başka bir manüpülasyon var. Bunu görmek gerekiyor, yoksa Kılıçdaroğlunun ssk genel müdürü iken ne ettiğini bana her gün haberşerde göstersen de ben gerçeği görüyorum, onun da orada ne işi olduğunun, niye oraya getirildiğinin farkına varıyorum kardeşim, sen de var diyecem ama niyet olacak, kafayı açacan, yeni bilmem ne, tek şu, tek bu mavallarına kanmayacan. Gönüllü kanıyorsan da ne diyeyim kan, ama sonra bu durumları dünyaya, konjonktüre bağlayıp durma, yemezler.