Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

bu niye pahalı şu niye pahalı ?

REKLAM ALANI

Geçmiş daha iyiydi diyen varsa kendini aldatır o geçmiştekilerin hataları yüzünden bugünlere gelindi zaten. Ama bugünü de sen 20 - 30 hatta 60 yıl öncesiyle kıyaslayarak anlatırsan gülünç duruma düşersin. Bugün yaşadığın net, bariz olayları göremiyorsan zaten bu geçmişte de göremediklerinin sonucudur. Bu sebeple evet iktidarları esasen ekonomik sıkıntılar değiştiriyor gibi görünüyor memlekette ama gidenin yerine onun benzerini getiren ya da onun daha beterini getiren kafa aymaz kafadır, kim ne derse desin. Kimsenin birilerinin oyunu etkilemeye hakkı yoksa madem o ünlü kişiler çıkıp kendi çıkarları için video çekmeyecek buna engel olma şansımız var mı yok, olmamalı da "gerçek" demokrasilerde olamaz da zaten. Ama o birileri diğer tarafı hain, teröristle işbirliği yapıyor, bilmem ne diye suçlarsa o zaman burada başka bir sorun var demektir ki, öteki de sana sen de kendine darbe yapmaya kalkışanı yıllarca besledin der, verdiğin tüm kararlarda yanıldın ve bunu kendin itiraf ettin der. Oslo da Dolmabahçe de teröristle görüştün der. Tüm dış politikan çöktü, ekonomin de sonunda patladı der.
    Herkes tabii ki istediğine oy versin ama mesele oyla çözülecek gibi değil bu memlekette. Çook uzun vadeli düşünerek gerçek ve akılcı çözümler gerekiyor bilhassa ekonomi, eğitim ve sağlıkta.
    Neticede siz bir şeyleri başka bir şeye evrilterek bir gecede mucize yaratamazsınız bunun böyle olmadığı son 15 yıldır değil, son 60 yıldır gözleniyor akıl ve mantıkla bakınca. Bu yüzden manüpülasyonlardan belini doğrultamayan insanlara siz sürekli aynı şeyi şırınga ederseniz artık orada göz boyama işi bitmiş, enayi yerine koyma işi başlamış demektir. Ki birilerinin bu milletin bilmem neresine koyacaz rahatlığı da bundandır. nasılsa bişey olmayacak kafasındandır.
    Ekonomik durumu göremeyenler, dahası manüpülasyonla bunu görmesi engellenenler, çözümü hep yanlış yerde aradılar, 60 senedir de öyleydi, ama son dönem ayyuka çıktı. sadece tek bir mecradan çıkan haberlerle yaşıyorsanız tabii, bu durumun dünyada da böyle olduğunu söyleyeceksiniz, haliyle vergilerinizle yapılan yolu, köprüyü, lazım olmayanı da dahil övecek ama bunların neyle yapıldığını ya da geçiş ücretlerini kimin ödeyeceğini sorgulamayacaksınız bu çok normal. Hastanelerin durumunu devlet hastanelerine giderek görün öyle muhteşem değişiklik olmadığını görebilirsiniz. Ayrıca milleti, özel okula, özel hastaneye muhtaç eden de ben değilim, devlet okulu, devlet hastanesi öyle hale gelmiş durumdaki, özele muhtaç edilmişiz.
    benzinin, doların, altının durumu ortada, aldığın her şeydeki yüzde bilmem kaç vergi ortada, bana eski Türkiye mavalı okursan ben de sana yenisinin eskisinden öyle ahım şahım iyi olmadığını açıkça söylerim. Haa sen görmek istemiyorsan zaten gerisi boştur.
    Kafasına yazar kasa atılan başbakanın döneminde bile gram altının çeyreği üretilmemişti, benzin ve dolar bu halede değildi. Ama ilk seçimde alaşağı edildi, bugün iktidara destek veren milliyetçi arkadaşla beraber. Demek ki burada başka bir şey oluyor, başka bir algı yönetimi, başka bir manüpülasyon var. Bunu görmek gerekiyor, yoksa Kılıçdaroğlunun ssk genel müdürü iken ne ettiğini bana her gün haberşerde göstersen de ben gerçeği görüyorum, onun da orada ne işi olduğunun, niye oraya getirildiğinin farkına varıyorum kardeşim, sen de var diyecem ama niyet olacak, kafayı açacan, yeni bilmem ne, tek şu, tek bu mavallarına kanmayacan. Gönüllü kanıyorsan da ne diyeyim kan, ama sonra bu durumları dünyaya, konjonktüre bağlayıp durma, yemezler.
    Salurbey, hknzrdm ve Osm@n bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba benımde yasım 35,benımde hatırladıgım cokseyler var.Fakat ınsanları halkı yanlıs bılgılendırılıyor,hukumetlerı ekonomık krızler degıstırmıstır her zaman,bır noktadan sonra temel ıcgudu olan hayatta kalma devre gırıyor.
    2001 krizinden sonra ekonomi normali görmediği için tam olarak yeni krizden bahsedemeyiz
    ekonomimiz olsun da krizini seveyim

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    anlıyorum sızı fakat buyuk resme bakın lutfen, Turkıye'nın %1 lık kısmının tuketım seklıne sahıp oldukları mala mulke bakmayın,gosterge olmaz.

Son 15 yılda yonetım kımın kontrolunde ıse tabıkı elestırım yonetımedır.Sorumlulugu uzerlerıne alsınlar,halkı yanlıs yonlendırmesınler,15 yıldır tum yetkı kımde ?

dolar yakarak dolar bozarak kuru dusurmek ne demek ? ben 12 yıldır fon yonetıcılıgı yatırım danısmanlıgı son olarak londrada swap broker lıgı yaptım. bıraz bılgım var pıyasaların nasıl ısledıgı,ekonomık gostergelerın nasıl yorumlanması gerektıgı ıle ılgılı.

benım en cok kızdıgım sey YANLIS YONLENDIRME VE BILGILENDIRME , sonunda o borcları bız yıne gecmıste oldugu gıbı cebımızden vergılerımızle odeyecegız barı dogru anlatsınlar olanları.
    Cloud ve Osm@n bunu beğendiler.

Motosikleti
    CBF150/PCX125/Kawasaki ER6F
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş daha iyiydi diyen varsa kendini aldatır o geçmiştekilerin hataları yüzünden bugünlere gelindi zaten. Ama bugünü de sen 20 - 30 hatta 60 yıl öncesiyle kıyaslayarak anlatırsan gülünç duruma düşersin. Bugün yaşadığın net, bariz olayları göremiyorsan zaten bu geçmişte de göremediklerinin sonucudur. Bu sebeple evet iktidarları esasen ekonomik sıkıntılar değiştiriyor gibi görünüyor memlekette ama gidenin yerine onun benzerini getiren ya da onun daha beterini getiren kafa aymaz kafadır, kim ne derse desin. Kimsenin birilerinin oyunu etkilemeye hakkı yoksa madem o ünlü kişiler çıkıp kendi çıkarları için video çekmeyecek buna engel olma şansımız var mı yok, olmamalı da "gerçek" demokrasilerde olamaz da zaten. Ama o birileri diğer tarafı hain, teröristle işbirliği yapıyor, bilmem ne diye suçlarsa o zaman burada başka bir sorun var demektir ki, öteki de sana sen de kendine darbe yapmaya kalkışanı yıllarca besledin der, verdiğin tüm kararlarda yanıldın ve bunu kendin itiraf ettin der. Oslo da Dolmabahçe de teröristle görüştün der. Tüm dış politikan çöktü, ekonomin de sonunda patladı der.
    Herkes tabii ki istediğine oy versin ama mesele oyla çözülecek gibi değil bu memlekette. Çook uzun vadeli düşünerek gerçek ve akılcı çözümler gerekiyor bilhassa ekonomi, eğitim ve sağlıkta.
    Neticede siz bir şeyleri başka bir şeye evrilterek bir gecede mucize yaratamazsınız bunun böyle olmadığı son 15 yıldır değil, son 60 yıldır gözleniyor akıl ve mantıkla bakınca. Bu yüzden manüpülasyonlardan belini doğrultamayan insanlara siz sürekli aynı şeyi şırınga ederseniz artık orada göz boyama işi bitmiş, enayi yerine koyma işi başlamış demektir. Ki birilerinin bu milletin bilmem neresine koyacaz rahatlığı da bundandır. nasılsa bişey olmayacak kafasındandır.
    Ekonomik durumu göremeyenler, dahası manüpülasyonla bunu görmesi engellenenler, çözümü hep yanlış yerde aradılar, 60 senedir de öyleydi, ama son dönem ayyuka çıktı. sadece tek bir mecradan çıkan haberlerle yaşıyorsanız tabii, bu durumun dünyada da böyle olduğunu söyleyeceksiniz, haliyle vergilerinizle yapılan yolu, köprüyü, lazım olmayanı da dahil övecek ama bunların neyle yapıldığını ya da geçiş ücretlerini kimin ödeyeceğini sorgulamayacaksınız bu çok normal. Hastanelerin durumunu devlet hastanelerine giderek görün öyle muhteşem değişiklik olmadığını görebilirsiniz. Ayrıca milleti, özel okula, özel hastaneye muhtaç eden de ben değilim, devlet okulu, devlet hastanesi öyle hale gelmiş durumdaki, özele muhtaç edilmişiz.
    benzinin, doların, altının durumu ortada, aldığın her şeydeki yüzde bilmem kaç vergi ortada, bana eski Türkiye mavalı okursan ben de sana yenisinin eskisinden öyle ahım şahım iyi olmadığını açıkça söylerim. Haa sen görmek istemiyorsan zaten gerisi boştur.
    Kafasına yazar kasa atılan başbakanın döneminde bile gram altının çeyreği üretilmemişti, benzin ve dolar bu halede değildi. Ama ilk seçimde alaşağı edildi, bugün iktidara destek veren milliyetçi arkadaşla beraber. Demek ki burada başka bir şey oluyor, başka bir algı yönetimi, başka bir manüpülasyon var. Bunu görmek gerekiyor, yoksa Kılıçdaroğlunun ssk genel müdürü iken ne ettiğini bana her gün haberşerde göstersen de ben gerçeği görüyorum, onun da orada ne işi olduğunun, niye oraya getirildiğinin farkına varıyorum kardeşim, sen de var diyecem ama niyet olacak, kafayı açacan, yeni bilmem ne, tek şu, tek bu mavallarına kanmayacan. Gönüllü kanıyorsan da ne diyeyim kan, ama sonra bu durumları dünyaya, konjonktüre bağlayıp durma, yemezler.
    tek kanaldan bilgi aldığımı,
    eski ve yeni kıyaslamasını çoklu sebeplerin dışında yapamayacağımı,
    dünya konjöktörüne bağlayıp gönüllü olarak kandığımı kabul edyorum.
    ben bilerek kanıyorum ve aptalım,sen kanmıyorsun ve akıllısın.
    duymak istediğini sana söylüyorum umarım hoşuna gitmiştir.

ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "bilen söylemez, söyleyen bilmez"

zaman makinesi kurgusunda vardır bu espiri
    geçmişe giderler
    mutlak bilgiden söz edemesekde, oldukca bilgili(iyiniyetli)dirler
    bişeye dokunacakları zaman elleri titrer

cahil cesareti!

Alıntı ekremcelik00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tek kanaldan bilgi aldığımı,
    eski ve yeni kıyaslamasını çoklu sebeplerin dışında yapamayacağımı,
    dünya konjöktörüne bağlayıp gönüllü olarak kandığımı kabul edyorum.
    ben bilerek kanıyorum ve aptalım,sen kanmıyorsun ve akıllısın.
    duymak istediğini sana söylüyorum umarım hoşuna gitmiştir.
    Ben öyle bir şey söylemedim ama sen beni kendin gibi olmakla itham etmeye çalışmışsın niyet okuyarak, merak etme senin gibi değilim. Sana bireysel olarak değil genel yazdım, senin yazdığından yola çıkarak. Kişilerle değil genel manzarayla ilgili anlattıklarım, tabii ki sen benim yazdıklarımdan yola çıkıp yazınca, senin yazını baz aldım. Sen dediğim bir düşünce yapısıdır, yoksa seni tanımam etmem, belki de ekonomi profesörüsündür, belki de psikologsundur beni çözdüğünü düşünüyorsundur cehapeli filan sanmışsındır bu cehape zihniyeti hep böyledir ya ;) orasını bilemem.

Haydi kal sağlıcakla.
    Çok bile yazmışım, gereksiz işler hele de motosiklet forumunda. Ama Kral Çıplak demeden duramıyor insan neylersin cahilliğime ver. Yaşasın Yeni Türkiye!
    Uğur Gündüz ve Osm@n bunu beğendiler.

Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    dedıgım gıbı arkadaslar,yanlıs yonlendırme hedef sasırtma sorumluluk almama yapılan hataları acık yureklılıkte soyleyememe.... cok onemlı bır dusunurun kendı goruslerınden alıntı yapıyorum meshur PLATON'dan , yüz yıllar önce yazmıs soylemıs ve tamamen katılıyorum;

Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar.

Demokrasi despotluğa dönüşür.

Demokrasinin esas prensibi, halkın hakimiyetidir. Ama milletin idarecilerini iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu temin edilemezse demokrasi, otokrasiye dönüşebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir.

Devlet işleri, devlet içinde idare edenlerle idare edilenlerin yönetime katılmasıyla gerçekleşir: Platon, Devlet, s. 48

Devlet işleri içten gelen bir sevgi, edep ve kâmil akıl ile yürütülmezse onun sonu çöküş ve yok oluştur.
    Uğur Gündüz, Cloud, fkambay ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    CBF150/PCX125/Kawasaki ER6F
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben öyle bir şey söylemedim ama sen beni kendin gibi olmakla itham etmeye çalışmışsın niyet okuyarak, merak etme senin gibi değilim. Sana bireysel olarak değil genel yazdım, senin yazdığından yola çıkarak. Kişilerle değil genel manzarayla ilgili anlattıklarım, tabii ki sen benim yazdıklarımdan yola çıkıp yazınca, senin yazını baz aldım. Sen dediğim bir düşünce yapısıdır, yoksa seni tanımam etmem, belki de ekonomi profesörüsündür, belki de psikologsundur beni çözdüğünü düşünüyorsundur cehapeli filan sanmışsındır bu cehape zihniyeti hep böyledir ya ;) orasını bilemem.

Haydi kal sağlıcakla.
    Çok bile yazmışım, gereksiz işler hele de motosiklet forumunda. Ama Kral Çıplak demeden duramıyor insan neylersin cahilliğime ver. Yaşasın Yeni Türkiye!
    selamlar kardeşim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    dedıgım gıbı arkadaslar,yanlıs yonlendırme hedef sasırtma sorumluluk almama yapılan hataları acık yureklılıkte soyleyememe.... cok onemlı bır dusunurun kendı goruslerınden alıntı yapıyorum meshur PLATON'dan , yüz yıllar önce yazmıs soylemıs ve tamamen katılıyorum;

Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar.

Demokrasi despotluğa dönüşür.

Demokrasinin esas prensibi, halkın hakimiyetidir. Ama milletin idarecilerini iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu temin edilemezse demokrasi, otokrasiye dönüşebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir.

Devlet işleri, devlet içinde idare edenlerle idare edilenlerin yönetime katılmasıyla gerçekleşir: Platon, Devlet, s. 48

Devlet işleri içten gelen bir sevgi, edep ve kâmil akıl ile yürütülmezse onun sonu çöküş ve yok oluştur.
    Bircok noktada katilsam da ciddi sorunlu bir yaklasim oldugunu dusunuyorum.

Birincisi, bence kabul edilebilir bir yonetim icin halkin tumunun super egitimli olmasi sart degil. Amerikan halki cok mu bilgili ki George Bush ve simdi de Trump'i secti? Ama ulke kotu mu yonetiliyor? Kismen evet ama rezalet te degil. Peki neden?

1. Hukuk var.
    2. Bagimsiz medya var.

Farkindaysaniz bizim ulkede bu yok. Eskiden vardi, simdi kayboldu. Cunku deger vermedik. Bu surecte degerini anlayacagiz muhtemelen. Bir daha dokunana da gecmisden gelen deneyimle tepki verilecek... Bati da ucuza ogrenmemis bunlarin degerini.

Populizme gelince, populizm her zaman var olmus. Hitler egitimsizlerin arasindan cikmadi. Amerika'da da olmus (William Jennings Bryan). Ama insanlar sonuclarini gorup ders almislar. Simdi herkes durumun farkinda ve ihtiyatli. Muhtemelen bizde de oyle olacak. Sonuclarini hissettikten sonra insanlar daha bir "erdemli" olacak kacinilmaz bir sekilde.

Ama yazddiginiz yazida asil sakincali, daha dogrusu eksik gordugum nokta: Halk egitilebilir mi? Evet te ne zaman, nasil? Peki o zamana kadar ne yapilacak? Kendini yonetecek kisiyi secmeye ehil olmayan halki gudecek "iyi" baska birileri mi lazim? Onlara o hakki kim verecek? Onlari kim denetleyecek? Bu yaklasim herhangi bir yerde calismis mi?

Ben simdilik demokrasiden baska cikis goremiyorum. Idealler degil, realist cozum uzerine konusalim.
    ekremcelik00 ve Cloud bunu beğendiler.

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Kodumun fakirleri demek istiyorlar bize
    O yüzden asgari ücret 1350 aylık akbil 250

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı ekremcelik00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba yaşım kırk ve memleketin bu hükümetten öncesini de biliyorum,önceden herşey güzeldi şimdi bozuldu demek doğru değil.
    Senetle rehin alınan hastalar
    Halıya kadar icra yapılan evler
    Karakolda yapılan işkenceler
    Yollarda alınan rüşvetler
    İlacı bile bulamadan ölen hastalar
    Okuldan tesettürlü diye atılan öğrenciler
    gibi bir çok örnek verebilirim ama parti fanatiği değilim,fanatik olmamam da doğruları yok demem demek değildir.
    Karamsar bir tablo çizilebilir evet ama bunu dünyadaki genel istikrarsızlık ile ele almak gerekir diye düşünüyorum.
    Herkes hür olarak taraf hissettiği benimsediği liderin takipçisidir doğal olarak ve kimse diğerinin seçimini aşağılayıp basit göremez,görmemeli.
    Saygılarımla arkadaşlar
    Tabii ki eskiden hersey gulluk gulastanlik degildi...

Ama Turkiyenin gunumuzdeki ekonomik durumunu "dünyadaki genel istikrarsızlık"a baglamak ta kör olmayi gerektiriyor. Allah askina...
    Cloud bunu beğendi.

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bircok noktada katilsam da ciddi sorunlu bir yaklasim oldugunu dusunuyorum.

Birincisi, bence kabul edilebilir bir yonetim icin halkin tumunun super egitimli olmasi sart degil. Amerikan halki cok mu bilgili ki George Bush ve simdi de Trump'i secti? Ama ulke kotu mu yonetiliyor? Kismen evet ama rezalet te degil. Peki neden?

1. Hukuk var.
    2. Bagimsiz medya var.

Farkindaysaniz bizim ulkede bu yok. Eskiden vardi, simdi kayboldu. Cunku deger vermedik. Bu surecte degerini anlayacagiz muhtemelen. Bir daha dokunana da gecmisden gelen deneyimle tepki verilecek... Bati da ucuza ogrenmemis bunlarin degerini.

Populizme gelince, populizm her zaman var olmus. Hitler egitimsizlerin arasindan cikmadi. Amerika'da da olmus (William Jennings Bryan). Ama insanlar sonuclarini gorup ders almislar. Simdi herkes durumun farkinda ve ihtiyatli. Muhtemelen bizde de oyle olacak. Sonuclarini hissettikten sonra insanlar daha bir "erdemli" olacak kacinilmaz bir sekilde.

Ama yazddiginiz yazida asil sakincali, daha dogrusu eksik gordugum nokta: Halk egitilebilir mi? Evet te ne zaman, nasil? Peki o zamana kadar ne yapilacak? Kendini yonetecek kisiyi secmeye ehil olmayan halki gudecek "iyi" baska birileri mi lazim? Onlara o hakki kim verecek? Onlari kim denetleyecek? Bu yaklasim herhangi bir yerde calismis mi?

Ben simdilik demokrasiden baska cikis goremiyorum. Idealler degil, realist cozum uzerine konusalim.
    Haklısınız, zaten son noktada olacağı o. İlle o el sobaya değecek, birileri önceden bak sıcak yanarsın dese de o eli sobaya değmeden sıcağı anlamıyor. Demokrasi dünyada demokratik saydığımız ülkelerde de öyle pat diye kazanılmadı, çook uzun yıllar acılı yıllar hatta yüzyıllar geçirildi. Bu arada demokrasi kültürü yerleşti. Şimdi biz de beğenin beğenmeyin, yarım yamalak da olsa 70 - 80 yıllık bir demokrasi deneyimi var ki bu çok kısa bir süre devletler için. Öyle ya da böyle bunu geliştirmek yerine çözümü alakasız yöntem ve sistem(sizlik)lerde ararsanız er geç yine başa dönersiniz. Çünkü daha önce deneyimlenmiş, dünyada iş görürlüğü iyi kötü ispatlanmış ve o memleketleri örnek hale getirmiş sistem belli.

Ve dediğiniz gibi evet tepeden inme bir şey getirilerek ben daha iyisini yapacam ama tek başıma yetki verin diyerek o gelenin bunu daha iyi yapacağının garantisini ve hakkını ona kim veriyor; işte burada sizin dediğiniz o sağlam adalet mekanizması, tam bağımsız medya ve bir de sizin değinmediğiniz demokrasinin olmazsa olmazı çok güçlü STK'lar devreye giriyor. Yabana atmayın bu STK'lar kamuoyunun gerçekleri görmesinde çok önemli kanımca. Ve tabii onlarda tam bağımsız olmalıdır.
    Şunu da kabul etmem, devlet kurulurken işte demokrasi yoktu da tek adam yönetti de bilmem ne, diye bugüne atıfta bulunmak çok basit, ucuz bir yaklaşımdır ve tarihi yanlış okumak demektir. Sen 2017 senesindesin ve işleyen, iyi iş yapan sistemlere bakacaksın. Kurulmuş mevcut o eski dediğin ama en azından adalet, eğitim ve başka bir takım yönlerinin şimdikinden öyle ya da böyle daha sağlam olduğu sistemi daha da iyiye, daha da bağımsıza, güçlüye eriştirmek yerine bağımsızlıktan, demokratiklikten, özerk gücünden arındırırsan, orada adalet sistemi, medya bağımsızlığı, güçlü stk, herkese eşit eğitim, sosyal devlet v.s. çöker. eskiden de var mıydı diyenler için, iyi işlemeyen reforme edilmesi gereken haliyle vardı derim. Tabii ki çok düzeltilecek yanları vardı ama bugünkü durumun vehameti de ortada.
    Neyse yazmayayım dedikçe insan yazıyor ama haklısınız, o eller sobaya değe değe belki akıllanacak, bir kısmı cayır cayır yanmadan, dur o soba sıcak diyeni anlayamayacak. Bizim demokrasi ve cumhuriyet tarihimiz çok yeni esasında, daha yüzyılı devirmemişiz, hata yapa yapa belki daha doğruya erişiriz ama, mevcudu da iyice dibe vurdurarak bir şeyleri ilerletmek çook uzun zaman alacaktır. Ayrıca halkı daha kaliteli eğitme kavuşturmak bir nesil için belki çok uzun zaman gibi görünebilir ama gerçekten buna niyeti olan bağımsız ve halkını gerçekten düşünen politikicılar belki bir kaç nesil sonrasını düşünerek hareket etmedikçe kendi günlük çıkarlarına çalıştıkça, hem halk biribirinden alakasız yetişecek, hem mevcut kopma daha da artacaktır. Demokrasilerde her renk olmalıdır bu doğası gereğidir ama demokrasi var diye de hiç bir gerçek demokratik ülkede vatandaşlar temel eğitimde bir birinden taban tabana zıt yetiştirilmez ve temelde devletin yönetim şekliyle sorunu yoktur. Politikacı da sürekli bunu kaşımaz, gerçekten icraat ve memleketi ileriye götürmekse niyeti işine bakar, ciddi ve demokrasi içinde icraatlar yapar. Yapamayınca ya da yaptığı tutmayınca sürekli başkalarına suç atmaz ya istifa eder ya da seçimle gider.
    Çok uzattım ama evet biz de bir şeyler yaşanmadan görülemiyor, geçmişteki hatalardan da ders çıkartma kültürümüz yok. İstifa kültürü hiç yok. Belki de böyle böyle yaşayarak öğreneceğiz, çünkü tecrübeye saygı az, çünkü yazılı kültürden gelmiyoruz, hep şifai bilgi, kulaktan dolma bilgi. Açıkçası daha çook çekeceğimiz günler var, beli ki.

Keşke bu forum ortamlarındaki kadar demokratik olabilse memleketin politikacısı da.

Bu kez gerçekten gittim.
    Herkese selamlar,
    Umarım daha güzel günler görürüz, şimdilik biraz umutsuz bir hava olsa da umulmadık şeyler tahminimizden önce olabilir belki de, zor gibi ama.
    Salurbey bunu beğendi.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Geçmişle bugün kıyaslaması yapan arkadaşlar eski yöneticilerin uzaydan geldiğini düşünüyor olabilir tabi benim için bir sakıncası yok.
    Fakat ülke için büyük sakıncası var.
    Eski yönetimleri birilerine iteleyip kendini sütten çıkmış ak kaşık zannetmek nasıl bir kafa yapısında olunduğunun da göstergesidir.

Ne kadar saklamaya çalışsan da eski yöneticileride sen seçtin sayın halkım.
    Her seçtiğinin arkasından küfrederek yerine onun aynısını yine sen getirdin.
    Tıpkı bugün yaptığın gibi.
    Yarın küfrederek bunları da tarihe gömeceksin.
    Sonra yine benzer birilerini getireceksin.

Bu arada ülke güzelim yılları kaybetmiş, inanılmaz fırsatları kaçırmış haberin bile olmayacak.

Şu son on yılda dünya konjöktürü kafası çalışan yöneticileri olan ülkeler için büyük fırsatlar sundu.
    Eğer bu fırsatları değerlendirebilecek kapasitede yöneticilerimiz olsaydı şimdi belki bir süper güç olamasakta en azından içinde yıllardır debelendiğimiz gelişmekte olan ülkeler sınıfından çıkabilirdik.
    Bir çok ülke bu tarihi fırsatı değerlendirip çağ atladı.
    Biz ne yaptık?
    Aydınlığa savaş açıp tüm kredimizi betona gömdük.
    Şimdi o betonun altından kalkamıyoruz.
    Döviz almış başını gidiyor.
    Merkez Bankası yarım puan faiz arttırımı yapabilse ateş sönecek.
    Ama yaptığı beton tepesine çökeceği için yapamıyor.

Yani biz kendi mezarımızı yapmışız hem de betondan.
    Çık çıkabilirsen!

Bizim necip milletimiz ise açmış ağzını betonun üstünde selfi çekiyor.

Tüm bu sazanlığın aynısını 25 sene önce anap zamanında da yaptı.
    10 sene içinde ekmek alamaz duruma geldi.
    Ama akıllandı mı?
    Eh hep beraber görüyoruz.

Akp giderse ne olacak?
    Geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor ki adı ve yöneticileri farklı başka bir akp gelecek.
    Bizim millete 1950 yılından itibaren istediğini seçme hakkı verildi.
    Resmi dille yazmak gerekirse çok partili hayata geçildi.
    Peki 70 senedir kimleri seçti bu millet?
    Dp-Ap-Anap-Dyp-Akp
    Arada toplam 3-4senelik askeri yönetimler ve topasan 3 senelik sol iktidarlar var o da yine üstteki 5 partiden biriyle koalisyon şeklinde.

Akp'nin hemen öncesi dsp iktidarı bile anap ve mhp ile koalisyon şeklinde.

Yani son 70 senedir akp kafasıhep iktidarda ve bizim millet bu kafayla devam ederse iktidarda kalmaya devam edecek.

Güzel bir lafımız vardır.
    " Kendi düşen ağlamaz "
    Cloud, Osm@n, Salurbey ve 3 diğerleri bunu beğendiler..
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Platon saglıklı tam calısan bır demokratık sıstemın gereklılıklerını yazmıstır,bırcok mukemmelestırılmıs modelde uygulanabılır degıldır.

Önemli kısmı modele yaklasmaktır.Bu modele ne olcude yaklasırsanız sıstem o derecede dogru calısır.

Bır konuyu standart hale getırmek ve kabul etmek kolay degıldır fakat bunun ıcınde cesıtlı ve uygulamada kabul edılmıs cozumler vardır (ulkelerın okur yazarlık oranı orgun egıtım ve ogretım yas ortalaması,nufusun hangı oranda hangı sevıyeye kadar orgun egıtıme katıldıgı gıbı ıstatıstıkler) her durumda bu işleri belirlemek kolay degıl kım standartları koyacak gıbı yaklasımlarda bızım oldugumuzdan gerıye gıtmemıze sebep olmustur dıye dusunuyorum.

Bagımsız medya,hukuk ve benzerı dıger temel kavramların saglamlıgıda toplumun egıtım ogretım duzeyınden gecmektedır.

Benım egıtım ve ogretımde sevıyesınde ornek olarak alacagım ulke ısım olarak verılmesı gerekıyorsa Norvec veya isvec olabılır ama ABD degıldır.

Ben Platon'un demokrası ıle ılgılı yorumuna tamamen katılıyorum.Kısır bır döngü ıcındeyız ve kırılması ıcın bırey olarak gostermemız gereken cabayı sarf etmıyoruz,çok jerenerık bır cumle ama "yapısal sorun ve yonetenler toplumun o sevıyede bılınce ve bılgı bırıkımıne sahp olmasını ıstemıyor" dıyerek gecıstırıyoruz.

( ben ahır omrumde görebılecegımı hıc sanmıyorum ama) temennı edıyorum, ulkemın ınsanı umarım bır gun çok daha farkındalıgı yuksek ,analız yapan, analıtık dusunebılen,okuyan,yazan,sag duyusu cok daha yuksek,kendı ulkesıne ve ınsanına saygılı bır noktaya gelır.
    Cloud, Osm@n ve okanbagiscan bunu beğendiler.

fkambay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cb125e-mt 03 -cbr 250-ybr125-pcx125
    ( ben ahır omrumde görebılecegımı hıc sanmıyorum ama) temennı edıyorum, ulkemın ınsanı umarım bır gun çok daha farkındalıgı yuksek ,analız yapan, analıtık dusunebılen,okuyan,yazan,sag duyusu cok daha yuksek,kendı ulkesıne ve ınsanına saygılı bır noktaya gelır.
    bırak ahir ömrümde görmeyi bu milletin yüzyıllarca o düzgün çalışan sisteme, o huzurlu günlere, refah içinde yaşanılan toplum bilincine, saygılı bilinçli çalışkan dünya ya faydalı olabilecek çalışmalar yürüten - üreten günlere ulaşacagına asla inanmıyorum neden biliyo musun ?

Atatürk gibi gerçek bir dünya lideri bile bu milleti tamamen uyandırmayı başaramadı. Her zaman şunu düşünürüm Atatürk Türk milleti için gerçekten çok fazlaydı.
    Salurbey, Cloud ve okanbagiscan bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm bu sazanlığın aynısını 25 sene önce anap zamanında da yaptı.
    10 sene içinde ekmek alamaz duruma geldi.
    Ama akıllandı mı?
    Eh hep beraber görüyoruz.

Akp giderse ne olacak?
    Geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor ki adı ve yöneticileri farklı başka bir akp gelecek.
    Dp-Ap-Anap-Dyp-Akp
    Arada toplam 3-4senelik askeri yönetimler ve topasan 3 senelik sol iktidarlar var o da yine üstteki 5 partiden biriyle koalisyon şeklinde.

Akp'nin hemen öncesi dsp iktidarı bile anap ve mhp ile koalisyon şeklinde.

Yani son 70 senedir akp kafasıhep iktidarda ve bizim millet bu kafayla devam ederse iktidarda kalmaya devam edecek.

Güzel bir lafımız vardır.
    " Kendi düşen ağlamaz "
    ANAP ile bitmemiş bir hesabınız var anlaşılan
    her neyse...

Bence insanlar öğreniyor. Mesela eskiden işe yarayan "iki anahtar" türü rüşvetler artık işlemiyor. Kılıçdaroğlunun 600TL maaş vaadi ölü doğdu onun için.

Peki çözüm seçme seçilme hakkını vatandaşın elinden alıp 1950 öncesi "güzel günlere" geri dönmek mi? O hakkı bile Rusya’ya karşı Amerika'nın desteğiyle (Truman) aldık ya hadi neyse...

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:11 ----------

Benım egıtım ve ogretımde sevıyesınde ornek olarak alacagım ulke ısım olarak verılmesı gerekıyorsa Norvec veya isvec olabılır ama ABD degıldır.
    Kesinlikle, ama biz onlar gibi olmayız. Çok büyük farklar var. İçinde bulunduğumuz coğrafya çok karışık. Norveç ve İsveçe Danimarkayi da katın, toplam nüfuslari sadece İstanbul'u bile geçmiyor.

Eğitim olarak onlar hedef alınmalı, ama yönetim olarak zor. Amerika daha yakın bir örnek. Nüfus fazla, coğrafya karışık olmasa da büyük, ama süpergüç olması nedeniyle de karışık coğrafyayla ilişkili, halk genelde dindar, tek millet olmasa da bütünlük içerisinde, vs.

Edit. Eğitim deyince Finlandiya'yı es geçmemek lazım... Ama ona rağmen etkileri belli. Ne ekonomi, ne de bilim dünyasında ciddi izleri var. Çok küçükler çünkü. Nüfus, etkili değerlendirilebilse, çok büyük güç aslında...
    Salurbey bunu beğendi.

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600

Dp-Ap-Anap-Dyp-Akp
    hani bizdik "cumhuriyet" düşmanı?

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Millet hep aynı adamları seçip seçip başa getiriyor gerçeğini dillendirmek cumhuriyet düşmanlığı oluyor öylemi?
    Bırakın artık şu hamasi nutuklar atmayı.
    Vatan-millet-sakarya jargonuyla geldiğimiz nokta ortada.

Gerçek canınızı acıtıyor biliyorum ama ortada durup dururkende etrafından dolaşamıyorum maalesef.
    Yoksa üstünden mi zıplasak acaba?!
    Cloud bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Millet hep aynı adamları seçip seçip başa getiriyor gerçeğini dillendirmek cumhuriyet düşmanlığı oluyor öylemi?

Gerçek canınızı acıtıyor biliyorum ama ortada durup dururkende etrafından dolaşamıyorum maalesef.
    "bu millete seçme hakkı vermek bir hataydı" yazdığın mesajı unuttun mu?
    kuvvetmira unutmaz
    bu ülkede cumhuriyet rejiminden rahatsız olan varsa cumhuriyetçi geçinen "oligark"lardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R

Ortada "durup duran" gerçek şu, görmek isteyene tabii ki: Yine yanlış adamı seçtiniz diye darbelerle tepesine binilen halkın seçtikleri gücü (hükümeti değil, gücü) ellerine geçirince, kendilerinden öncekilerden gördükleri gibi yönetmeye kalktılar ülkeyi: Baskı ve darbeyle. Hatta az zamanda çok yol alıp âlâsını yaptılar. Daha önce de olduğu gibi herkes kaybedecek sonunda.

COQ, açık açık söylemen gereken nokta şu: Madem halk beceremiyor seçmeyi sana göre, çözüm nedir?

"Halkin rağmına halk için" mantığı iyi niyetle bile başlasa geleceği (ve de geldiği) nokta faydacı despotlar... Böyle ilerlemiş tek bir ülke yok.

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)