Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

bu niye pahalı şu niye pahalı ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Tmax 530
    Yukarida paylasilan videonun yorumlarini okudum. Herkes yine birbirine giydirmis.
    Ciddi anlamda ayristik. Bilinen bir sey bu ama artarak devam ettigini gormek cok uzucu.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Öyle ya da böyle, o sebepten ya da bu sebepten ; gelir giderden az mı, veya yetmiyor mu, ya da kendimizi güvensiz mi hissediyoruz? Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız hemşerim. Gerekirse her gün makarna bulgur pilavı yiyeceğiz. Sudan ve çaydan başka içeceğimiz olmayacak. Aldığımız ayakkabıyı patlayıncaya, gömleği ceketi yırtılıncaya kadar giyeceğiz. Gereksiz alışveriş yapmayacağız. Her şeyin ikinci elini almaya çalışacağız. Tabi ilk yapmamız gereken şey elimizdeki motosikletleri satıp ; sigortasından ,vergisinden , benzininden, çalınma ihtimalinin bize yaşatacağı zararlardan kurtulmak. Ne mi yapacağız? Ya bisiklete bineceğiz ya da yürüyeceğiz.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı fenerbahceli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öyle ya da böyle, o sebepten ya da bu sebepten ; gelir giderden az mı, veya yetmiyor mu, ya da kendimizi güvensiz mi hissediyoruz? Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız hemşerim. Gerekirse her gün makarna bulgur pilavı yiyeceğiz. Sudan ve çaydan başka içeceğimiz olmayacak. Aldığımız ayakkabıyı patlayıncaya, gömleği ceketi yırtılıncaya kadar giyeceğiz. Gereksiz alışveriş yapmayacağız. Her şeyin ikinci elini almaya çalışacağız. Tabi ilk yapmamız gereken şey elimizdeki motosikletleri satıp ; sigortasından ,vergisinden , benzininden, çalınma ihtimalinin bize yaşatacağı zararlardan kurtulmak. Ne mi yapacağız? Ya bisiklete bineceğiz ya da yürüyeceğiz.
    tam olarak ne demek istediğini anlayamadım? yararlı bir bilgi vermemişsin. var olan sıkıntılara ilaç arıyoruz biz ama sen hastalıkla yaşamayı öğrenin demişsin.

ama şunu unutuyorsun bu hastalığın şiddeti artıyor.
    svastika94 bunu beğendi.

Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tam olarak ne demek istediğini anlayamadım? yararlı bir bilgi vermemişsin. var olan sıkıntılara ilaç arıyoruz biz ama sen hastalıkla yaşamayı öğrenin demişsin.

"Hastalıkla yaşamayı öğrenin demişsin" demişsin
    Demek ki anlamışsın.
    Hastalığı tam olarak düzeltemiyorsak, bununla yaşamayı öğreneceğiz.
    svastika94 bunu beğendi.

ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "Kanal İstanbul Projesi'nde şehircilik anlamında özellikle orman, sulak alanlar, tarım alanları ve etkileşen alanları da dikkate alarak 5 güzergahla ilgili çalışmayı son aşamaya getirdik."
    büyüklerimiz çalışıyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı seglopsi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çözüm yolu basit, tüm bunların hepsini siyasi olarak görüyorsanız eğer, hep beraber "düzen sınırları içinde" daha da açayım, "anarşi ile değil" sizin düşüncenizi anlatan siyasi bir partinin neden böyle dediğini çevrenizdeki insanlara anlatacaksınız. eğer sizin düşüncenizi yansıtacak bir siyasi parti görmüyorsanız yeni parti kurup o şekilde insanlara kendinizi anlatacaksınız.

yani her şekilde insanlara kendinizi anlatacaksınız.

tabi bizim milletin problemi bu "elini taşın altına koymak"tan aciz bir toplumuz. buna bir de "bana dokunmayan yılan bin yaşasın"cılık da eklenince bugünlere geldik. yarınlarımız meçhul.
    Anlatma değil de anlama sorun. Bazı şeyler yaşanarak anlaşılıyor. Hak, hukuk önemlidir, can pahasına savunulmalıdır, din de öyle emreder, kanunlar da. E peki bu kadar önemli bir şey savunuluyor mu sizce? Malesef. Bizzat dindar görünenler ihlal ediyor. Birçoklarinin da umrunda değil. Velhasıl eksikliğinin veya yokluğunun sıkıntısını bizzat çekmedikçe öğrenemeyeceğiz muhtemelen. Batı zamanında ciddi sıkıntılar çekerek öğrenmiş ayni şeyi, şimdi kolay kolay taviz vermiyorlar. İnşallah biz de gelecekte öyle oluruz.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlatma değil de anlama sorun. Bazı şeyler yaşanarak anlaşılıyor. Hak, hukuk önemlidir, can pahasına savunulmalıdır, din de öyle emreder, kanunlar da. E peki bu kadar önemli bir şey savunuluyor mu sizce? Malesef. Bizzat dindar görünenler ihlal ediyor. Birçoklarinin da umrunda değil. Velhasıl eksikliğinin veya yokluğunun sıkıntısını bizzat çekmedikçe öğrenemeyeceğiz muhtemelen. Batı zamanında ciddi sıkıntılar çekerek öğrenmiş ayni şeyi, şimdi kolay kolay taviz vermiyorlar. İnşallah biz de gelecekte öyle oluruz.
    işte bizzat dindar görünenler yiyor haltı ve sonra din düşmanları türemeye başlıyor :/ halbuki düşmanlık beslediği kişiler sadece dindar gibi görünmeye çalışan şeytanlar. ve şeytanlar amacına ulaşıyor.

(ne saçmaladım ben biri açıklasın :D )

"din tedavi, tedavi dozajdır"

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bu kadar ileri seviyedeki kansere ilaç yok malesef. Zamanında, kanser olduğu çok da belli değilken, müdahale edilebilirdi, ama umursamadık, ihmal ettik, boşver yahu, işler tıkırında nasıl olsa diye geçip gittik. Doktor uyarmıştı halbuki, "çok tekin gözükmüyor bu ben, parça aldırıp test yaptırsanız iyi olur" demişti. Dalga geçmek yerine araştırıp dediği testleri yapmak lazımdı. Biz uyurken kanser adım adım her yeri sardı nerdeyse. Kemoterapi için bile çok geç... Bu saatten sonra anca sabır edilebilir.

karadag.05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Z - One
    Türkiye'nin bugün ki konumunda CHP'lilerinde MHP'lilerinde HDP'lilerinde suçu var. Ben AKP'ye rey vermedim veya sevmiyorum saymıyorum demekle olmaz hemşerim bu işler. Muhalefet muhalefet olmadığı sürece iktidar da iktidar olmaz.
    17-25 aralık meselesinde olay bir patladı o biçim. CHP ne dese iyi? Bunların çocukları paraları çaldı. Bunlar hırsız. Bunlar yolsuz. Ee bizde görüyoruz aynısını. Senin benden ne farkın var? Madem sen muhalefetsin bunu niye haberlerden öğreniyoruz biz arkadaş?
    Seçim oluyor. Sonuçlar açıklanıyor. muhalefet başlıyor yine oylar çalındı bilmem ne. Abicim oylar çalınırken sen Küba'da mıydın? Kutuplarda mıydın? Paralarımızı çaldırmışsınız zaten oyumuzu bari çaldırmayın.
    Başkanlık sistemi olayı çıktı şimdi malum. MHP destek veriyor. La arkadaş madem destek verecektin niye seçimlerde yarışa giriyosun? 2015 seçimlerinde siyasi partilere 531 milyon ödenek verildi. MHP 78 milyon lira aldı seçim oldu bir sene geçti şimdi de AKP'ye destek veriyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? CHP'li vekiller desen HDP sıralarında. Böyle karma karışık bir şey.Bunlar iyi günlerimiz bana kalırsa. Olan yine bize olacak. (Hiç bir siyasi partiye inanmıyorum ve de güvenmiyorum.)

Motosikleti
    R25
    O kadarda abartma be arkadaş portakalın nerede 7-8 lira olduğu görülmüş
    karadag.05 bunu beğendi.

Motosikleti
    CBF150/PCX125/Kawasaki ER6F
    Dünyada adaleti genel olarak isteyen baştan kaybetmiştir çünkü insanlar farklıdır,kimi egosu için dünyayı yakar kimi de ben yanayım ama başkaları sağolsun der. Misal olarak benim çocuğum öleceğine başkasının çocuğu ölsün diyenler çoktur. Hayır her canlı çok değerlidir ama bu fikri herkesten beklemek hatadır bence.
    Bu minvalde değerlendirmek gerekirse dünyada olan dengesizliğin sebebi kendi düşünceme göre;insan yaşamı odaklı genel doğruların uygulanmasında toplumların gerekli birliği göstermemesidir.

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Ahhh ahh işte o derece bi geniş düşünebilse milletimiz herşey çözülecek ama işte yok aga yok napıcan bilinçlenme yok.Hep ben merkezci yaşıyo insanlarımız.

"din düşmanları"

anlamadım

Uğur Gündüz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    askerden sonra olacak
    Bu bahsedilenler hep bize pahalı gelen şeyler. Bize derken şöyle " İşçi sınıfına".. Hiç kalkıp bir doktorun , savcının işte şu çok pahalı dediğini gördünüz mü? Göremezsiniz. Şimdi bir askari ücretle çalışan birisiyim. Birikim yapsam, üç beş kuruş'ta kredi çekip 10.000 tl bütçeyle bir motosiklet alsam ve 1.500 lira sigortası çıksa, "ohooo bu ne dir abi ya" derim. Benim gelirim ne ki giderim ne olsun diye düşünürüm. Biz de millet olarak çok hayalperest olduğumuz için biraz da kendi kendimizi derbeder ediyoruz. Memur maaşıyla ve ya askari ücretle çalışan bir adam Türkiye'de büyük motora binemez, kaliteli ekipman sahibi de olamaz bu olay bu kadar nettir. Zaten bizim milletimiz'de istiyor ki 5 saat çalışayım 5 bin lira maaş alayım vergi ödemeyeyim yok sigorta neden pahalı çıktı.. Sakın yanlış anlamayın iktidardan zerre kadar haz etmem. CHP limisin desen kesinlikle değilim Ne olduğu belirsiz MHP ye zaten yönümü asla çevirmem. Velhasız kelam çiftçiye "ananıda al git" diyen bir yönetmenimiz var iken, Gazi M. Kemal Atatürk'ün kurduğu bir parti şu anda ülkeyi bölmek isteyen adamların yanında duruyorken... Püskevitçiler Reis reis diye avcunu ovuşturuyor iken bu ülke zerre kadar gelişmez... Boşa yazar çizeriz aynı böyle..

Bir insan yaşadığı hayatı, içine düştüğü durumları, niye böyle olduğunu sorgulamıyorsa; dahası sorguladığında da yanlış yerlerde çözüm arıyorsa, suçu olayı gerçekleştirende değilde başkasında arıyorsa, o insan bu yaşadıklarını her daim yaşayacak demektir. Ne acıdır ki memlekette olan budur.
    Net bir devalüasyon olmuş, açık bir ekonomik kriz var, dahası siyasi kriz de var. Ama sen bunların alayını dış güçlere ve senin gibi düşünmeyenlere bağlarsan, bu işlerin düzelmesini Allaha havale eder, birilerinden on yıllardır medet umar ve niye bunca yıldır düzeltemediler de şimdi, ben şunu olursam bak her şey düzelecek diyene inanmaya devam edersen(ki aynını son seçimde de yaptılar, ama şehitler artarak devam etti, ekonomi daha da bozuldu) daha çook kazıklanacaksın demektir. Yediği kazığı bile kimin attığını anlayamayan insan, hayatını gram sorgulamayan, hiç bir şeye gram kafa yormayan insandır. Haa bir de kafa yorup da manüpüle edile edile hala yanlış yerin çözümü bulacağına inanan sözde eğitimli tipler var ki onların durumu daha da vahim, hiç girmeyelim. Çünkü cahil adama bir şey anlatmak mümkündür ama az buçuk eğitimli ama rasyonel akıldan yoksuna, hiç bir şeyi anlatamazsın, o at gözlüğüyle hep doğruyu bildiğini sanır, taa ki kişisel çıkarları ve kişisel ekonomisi bozulana kadar.
    Yazmayayım dedim ama insan bunca aymazlığa karşı dayanamayıp yazıyor.
    Yarın bir gün bir karar verecekken, bir memleketin ekonomisinin ve siyasi durumunun bir gecede vereceğin oyla harika duruma gelemeyeceğini idrak etmezsen, daha çook yanlış kararlar verirsin güzel kardeşim. Bugünümü kurtardım dersin, yarın acısı yine senden hatta çocuğundan, torunundan çıkar. İki dakka fanatik olmadan zihnini açsan, bir şeyler kımıldamaya başlayacak ama sen futbol takımı tutar gibisin, ki futbolcu eskilerinin "şeytanca" davetlerine kanarsın. Kanma kardeşim kanma, azıcık geniş düşün, azıcık mantığını işlet. Bu kez çıkarını değil, genelin gerçek çıkarlarını düşün.
    Kimse memnun değil, ama kimse doğru yere bakmıyor. Survivor başladı ben ünlüleri mi tutacam, gönüllüleri mi derdindesin ama birileri cebindeki 100 liranın alım gücünü 60 liraya indirmiş sen hala hamasete kanmaya devamdasın güzel kardeşim. Kendin survivor olmuşsun, hayatta kalmaya çalışıyosun, birileri de gözünün içine baka baka, hamaset yapa yapa, senin dini, milli tüm kutsal duygularını sömüre sömüre malı götürüyor, survivor adasının sahibi olmuş, sen de survivor olmuş yaşamaya çalışıyosun.
    Bu motor niye pahalı diye ağlama, bu memlekette bu durumlara nasıl gelindiyi düşün, sonra kendine ağla, kendi kararlarına.
    Osm@n bunu beğendi.

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Yeni KHK ile devlete döviz borcu olanlar TL ile ödeyebilecek. Hesaplamada TCMB’nin 2 Ocak’ta açıkladığı 3.5338 TL’lik dolar ve 3.7086 TL’lik Euro kuru baz alınacak.

Peki bu aradakı kur farkı kımın cebınden cıkıyor, hangı kaynaklar kullanılarak karsılanıyor ? Maalesef uygulanan yanlış polıtıkların bedelını yıne bız oduyoruz.

Turkıye'nin kısa vedelı BORC STOGU KOMPOZISYON'una baktıgınızda söyle bir tablo cıkıcak karsınıza. ( kısa vadelı borcları aldım sadece ,sebebi ödeme yukumlulugunun 1 yıl ve daha kısa olması yanı acıl olması)

2016 Kasım sonu itibarıyla, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 163,3 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşmiştir. Söz konusu stokun 19,0 milyar ABD dolarlık kısmı, Türkiye’de yerleşik bankaların ve özel sektörün, yurtdışı şubeleri ile iştiraklere olan borçlarından oluşmaktadır. Borçlu bazında değerlendirildiğinde, toplam stok içinde Kamu Sektörü’nün % 15,5, Merkez Bankası’nın % 0,5, Özel Sektör’ün ise % 84,0 oranında paya sahip olduğu gözlenmektedir.

Ülke olarak dolar ile odemenız gerek borcumuz namusumuz yukumlulugumuz var , dolardan kurtulmak doları yakmak ne demek ? Boyle bırsey aklınız alıyor mu ?

Burdan cıkacak sonuc sudur, kamu borcu az dıye konusuluyor,devletın borcu yok denıyor, arkadaslar kredılere kefıl olan temınat olan kımdır ? turkıyenın en buyuk ozel sektor sırketlerı borlcarını odeyemedıgınde bu borclar yıne devlete kalacaktır.Her zaman oyle olmustur.

Bır ulke dusunun özel söktorunun borcu odenmıyor,sızce o ulke bır daha TICARI ARENADA ITIBARLA IS YAPABILIR MI ? Maalesef cok yanlıs stratejıler ve kaynakların cok verımsız sekılde kullanılması bızı bulundugumuz duruma getırmıstır.Bır ulkede ozel sektor kamu dıye sankı uzaylı ve dunyalı gıbı bırbırıdınden cok farklı alakasız ıkı kavram gıbı konusulması cok yanlıstır.

Hepımız aynı gemının aynı ekonomının ıcındeyız,bu ısler oyle basıt DEGILDIR.
    Cloud, hknzrdm ve Osm@n bunu beğendiler.

Motosikleti
    Merhaba yaşım kırk ve memleketin bu hükümetten öncesini de biliyorum,önceden herşey güzeldi şimdi bozuldu demek doğru değil.
    Senetle rehin alınan hastalar
    Halıya kadar icra yapılan evler
    Karakolda yapılan işkenceler
    Yollarda alınan rüşvetler
    İlacı bile bulamadan ölen hastalar
    Okuldan tesettürlü diye atılan öğrenciler
    gibi bir çok örnek verebilirim ama parti fanatiği değilim,fanatik olmamam da doğruları yok demem demek değildir.
    Karamsar bir tablo çizilebilir evet ama bunu dünyadaki genel istikrarsızlık ile ele almak gerekir diye düşünüyorum.
    Herkes hür olarak taraf hissettiği benimsediği liderin takipçisidir doğal olarak ve kimse diğerinin seçimini aşağılayıp basit göremez,görmemeli.
    Saygılarımla arkadaşlar

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    merhaba benımde yasım 35,benımde hatırladıgım cokseyler var.Fakat ınsanları halkı yanlıs bılgılendırılıyor,hukumetlerı ekonomık krızler degıstırmıstır her zaman,bır noktadan sonra temel ıcgudu olan hayatta kalma devre gırıyor.
    Cloud bunu beğendi.

Motosikleti
    ben akp haklıdır demiyorum doğru yapıyor yanlış yapıyor da demiyorum ama önceleri güllük gülistanlıktı denmesini o dönemleri yaşamış biri olarak doğru bulmuyorum.
    Herşey pahalı mı evet?
    son model arabalar kapılarda mı evet?
    ev satışları yüksek mi evet?
    geçinemeyen çok mu evet?

bunlar hakkında ben cevap bulamadım fakat umarım cevabı doyumsuzluk değildir.

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)