1) Sym wolf'ü tavsiye ederim. dediğin gibi f/p motoru. Sym nispeten kaliteli bir marka. Esas uzmanlığı scooter ama kalite konusunda seni üzmez diye düşünüyorum.
2) Forumda biraz daha araştırma yap bir sorunu var mı diye. Satışı düşünme. Sıfır alacağın motor hele de japon değilse sana zarar ettirecek. Ama binip gezdiğin günleri kar sayarsın. Her malın da bir alıcısı var. Sen galerici değilsin. 1 ayda değil 3 ayda satarsın. Boşver.
3) Malesef elinde bulunan 50-100 doları bozdurarak ülkeyi az da olsa kurtaracağını zanneden pek çok vatandaşımız var. Üstelik bu kampanya sürdürülürken 78 milyon dolara Cumhurbaşkanlığı'na uçak satın alındı THY tarafından. Hem ülke parası gitti, hem THY zarar etti hem de vatandaş kandırıldı. Dediğin gibi döviz seyrine, devlet büyüklerimiz itiraz etse de uluslararası otoriteler karar veriyor. Cuma günü çok önemli.
Ben de Yamaha X-city bakıyordum. Sonra vitesli motor istedim. Zontes 250, Sym 250, Mondial Rx3i motorlarına uzun uzun baktım. 10-15 bin lira bunlar. Sen bir de ekipman alacaksın düşün. Sonra dedim ya napıyoruz binlerce liram gidecek. Sonra yok kredi, yok taksit 36 ay uğraş dur. Akıllılık yaprım, 5 bin liraya 2. el Hero Hunk aldım. Az yakar, çok kaçar, bakımı ucuz. Ya çalınsa bile ne olacak. 5 bin lira işte hepsi. Sen de yeni başlıyorsun, hiç öyle 15 bin lira bir borcun altına girme. Benim gibi yap. 5-6 bine motor al, inan pek farkı yok. BEn Suzuki İnazuma satıp bunu aldım. Yahu atla deve bir fark yok. Vursam, kırsam, devirsem çatlatsam ne olacak. Hele de sen yeni başlıyorsun. Paranı satışçılara, aksesuarcılara yedirme. Elbet düşecen, yan yatıracan. Ne gerek var sıfır motora. Allah ömür versin, iyice öğrenirsin motorun mantığını, insanoğlu her şeye layık, istediğini alırsın sonra. Vites göstergesine takılma. İnan maksimum 1.000 km sonra alışıyorsun. Hunk al sen, Hunk. Hadi bırak 10-15 bin lirayı.