Izmir de ybr alan arkadasin ( abinin ) hikayesini okuyunca bende kendi hikayemi yazayim dedim.
Bende küçüklükten beri motosiklet sevdasi vardi. 10 yasimdayken babamla beraber superbike 2003 oynadigimi hatirliyorum. Haftasonlari TV den motosiklet yarislar izlerdik. Bu böyle büyüdü gitti . Yaklasik 2 sene once (15 yasimdayken ) babam 0 km bi rx3 evo aldi. Onun artcisi ola ola motora hevesim daha bi artti ve kendimi boş zamanlarimda motorun üstüne oturup hayal kurarken buldum. 1 sene boyunca forumlardan ayrilmadim . Günlerim youtube dan motor videolari izlemekle geciyordu. Motosiklete baslayanlari dinliyor hem hevesleniyor hem de bilgileniyordum. Artik sıra motosiklet istedigimi babama soylemeye gelmisti.
İlk zamanlar Babama soyledigimde cok net bir sekilde asla dedi . Nedenini sordum Sen evden cikinca gözüm arkada kalsin istemiyorum dedi. Hakliydi. O arkadasiyla geziye gidince ben gün boyu onu düşünüyordum ve ben babami boyle dusunuyorsam o beni daha cok dusunurdu. Bu bilincle israr etmedim . 1-2 ay hic motor konusu acilmadi ama ben hala cok istekliydim ve arastirmalarima devam ediyordum. Sonra yavas yavas konuyu tekrar actim ve ailecek konusmaya basladik. Babam benim cok ciddi oldugumu anladigi icin motorun tehlikelerinden felan bahsediyordu bense ona hak verip alacagim ekipmanlarin listesini bile sunmustum. Babam biraz yumusadi ama annem kesinlikle hayir diyordu. Anne yuregi tabi dayanamaz. Sira anneme gecmisti. Annemle motosiklet hakkinda konusuyordum o ise hep hayir diyordu. Ve birgun ben odamda oturuken annem girdi içeri " oglum cok istekli oldugunu biliyorum ama korkuyorum " diye konusmaya basladi. Bende ona bu ışte aceleci olmadigimi ve bilincli oldugumu ona anlattim. Sira ehliyete gelmisti. A1 ehliyet almak icin surucu kursuna kaydoldum. Bu arada babamin motorunu surerek ( bos pazar alanlarinda ) işi kaptim.
Sıra geldi motosiklet secimine
Babam sordu ne almak istiyorsun diye bende ona fiyati senin icin uygun olursa cbr125 olmazsa ybr yada drift alabileceğimizi soyledim. Babamda cbr125 alalim dedi. Ben cok mutlu olmustum çünkü hayalim o motordu. Bigun okula dogru yürürken bi mavi r125 gördüm ve resmen asik oldum motora. O gunun aksaminda ise babama soyledim motor cok guzel felan diye. O da istersen ondan alalim dedi. Bense yok dedim ( km si dusuk motor alacaktik ve r125 cbr 125 e gore 1-2 milyar pahaliydi ) o da peki dedi.
Ben motoru mayis haziran gibi alacagiz zannederken meger babam martta r125 imi almis ve arkadasinin evin garajina koymus ( nisanda dogum gunumde vermek icin) ama sonra dayanamamis ve vermeye karar vermis.
Geldik o muhtesem güne
Ben arkadaslarimla disardaydim aksam olmustu ve cok fena bir yagmur vardi. Annem aradi eve gelmemi soyledi. 1-2 saat sonra gelirim dememe ragmen israr etti. Bende eve dogru yuruyordum. Bir de ne goreyim bizim sülale toplanmis beni bekliyor. Babam arabanin isiklarini motorun ustune tutmus gozuksun diye. Biraz daha yaklasinca mavişimi gordum ve oyle bir mutlu oldumki anlatamam. Kalbim küt küt atiyordu. Gozlerim dolmustu. Hemen annemle babama sarildim ve motoruma oturdum. Boyle bir heyecan hayatim boyunca yasamamistim. Birakip eve cikamadim . Gece uyuyamadim. Sabah erkeden cikip surmeye basladim ama ehliyetim yoktu bu yuzden evin onundeki pazar alaninda suruyordum.
Daha sonra ehliyetimi cebime koydum ve motora ilk sevdalandigimda gorusmeye basladigim bi motor grubuna girdim. Yakin mesafe gezilere gittik . tabi bi iki ufak kazamda oldu ama cok sukur ciddi birsey olmadi.
Demem o ki benim gibi kucuk yasta bu işe baslayanlarin hem acele etmemesi hem de herseyi ailesiyle tartismadan onlarla olgun bi sekilde konusarak yapmasi gerek. Okudugunuz icin tesekkur ederim . mobilden yazdigim icin imla hatalari olabilir kusura bakmayin.