Merak ettiğim bir soru bu misal bir r25'de veya 600rr'da 6.viteste giderken tekrardan vites yükseltmek istersek ne olur ? Bir zararı olurmu ?
Merak ettiğim bir soru bu misal bir r25'de veya 600rr'da 6.viteste giderken tekrardan vites yükseltmek istersek ne olur ? Bir zararı olurmu ?
yukseltemezsin.
6 da yukari çek istediğin kadar hic bisey olmayacak.
Dipnot: çinli bi cub motosiklet sürerken 4. Vitesten sonra 5 var sanıp 5 e gecmek icin bastım. Motor bi anda gaz yiyip gitmemeye basladi. Heralde dedim vites gecmedi. Bida bastim 1 e geldi. İyiki suratim cok yoktu. Arka kaydi falan ama neyseki düşmeden kurtardim. Ona dikkat et çinli ufak motorlarda.
Hic bisey olmaz abicim... ben de bazen 7. Vitesi ariyorum da yok işte...
koymamis ibreler
son süratte denemedim ama duran halde denedim boşa atıyordu ilkinde atmıyor sonrasında boşa atıyor
:D Dediğin gibi abi koymamış ibreler ))
için rahatlar
Teşekkürler motorum yok ama oldugunda yanlışlıkla boyle birşey yaparsam diye merak ettim
Peki birinci vitesteyken vites düşürmeye çalışırsak ne olur?
Güzel soru hocam aklıma gelmemişti bakalım bilenler ne dicek ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------
5.vitesten tekrar 1e nasıl düştü anlamadım
Neden özellikle r25 yada 600rr motorum yok demişsin bunlarla mı başlayacaksın yoksa ?
Her motorda bu tuzağa düştüm
Bajaj boxerda 5 i
Fazerda 7 yi
CG de 6 yı
TNT25 de 7 yi aradım
Ulen yine bitmiş vites gidemiyoz hissi uyandırıyor
Birde uzun yolda 140-150 ile giderken ,şehir içine gelince 50-60 da durdum galiba la hissi ,bir diğeri 2 ye atıcam diye boşa atmak bunlar hep kaderin bize bi oyunu
Bence 600rr yada r25 alcaksın parayı filan topladın sadece 6.vitesten sonrası kafanı kurcaladı galiba.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)