Son viteste - 6.viteste giderken vites yükseltmek istersek ne olur ?
Reklamlar
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Hangi motor? Arızalı bir durum çünkü. Daha yukarı gitmemesi lazım.
Vites göstergesi güzel şey
Arızalı bir durum değil, bazı cub modellerinde döner şanzıman oluyor. 4 ten, boşa geçebiliyordu.
Başka hangi modellerde var onu bilmiyorum
Reklamlar
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Arızalı bir durum değil, bazı cub modellerinde döner şanzıman oluyor. 4 ten, boşa geçebiliyordu.
Bazı değil bütün cub modelleri 4. vitesteyken pedala bir kere bastığım hâlde 1. vitese geçti. Manuel debriyajlı olmasına rağmen maneti sıktığımda kavrama ayırmadı. Düz yoldaydım neyseki kaya kaya yavaşladım
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Hocam tüm cub modelleri döner şanzımanlı ama giderken boşa geçmesini engelleyen bir emniyet onlarda, 4 ten boşa sadece dururken geçmesi gerekir. Giderken geçiyorsa bi sıkıntı var demek.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Hangi motor? Arızalı bir durum çünkü. Daha yukarı gitmemesi lazım.
Vites göstergesi güzel şey
honda cb125 di . motor benim değildi
-
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
Hocam tüm cub modelleri döner şanzımanlı ama giderken boşa geçmesini engelleyen bir emniyet onlarda, 4 ten boşa sadece dururken geçmesi gerekir. Giderken geçiyorsa bi sıkıntı var demek.
Kubanın bi cub modelinde yaşadım ben bunu.
Aroranın bi cub modeli var kartal diye onda denedim onda bu sıkıntı yok.
Hepsi döner şanzıman doğru ama emniyet dişlisi var bazılarında. Böyle bi durum olmasin diye.
-
Hakanyuce35 adlı üyeden alıntı
Merak ettiğim bir soru bu misal bir r25'de veya 600rr'da 6.viteste giderken tekrardan vites yükseltmek istersek ne olur ? Bir zararı olurmu ?
Şu soruya dönüp cevap veriyorsunuz ya, aklım almıyor. Uzaya köprü yapalıcağına inanan akp seçmeni gibi oldunuz.
-
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Neden özellikle r25 yada 600rr motorum yok demişsin bunlarla mı başlayacaksın yoksa ?
Hedefimdekiler oldugu için , başlangıcım ybr125 olacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------
Alonedark93 adlı üyeden alıntı
Bence 600rr yada r25 alcaksın parayı filan topladın sadece 6.vitesten sonrası kafanı kurcaladı galiba.
:D Yok öyle değil , onları alabilirim ama süremem ilk motorum ybr125 olacak daha sonra r25 daha sonra nasipse 600rr olacak inşallah. Tabi bu uzun bir süre olacak ama olacak inşallah
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------
doghouse adlı üyeden alıntı
Şu soruya dönüp cevap veriyorsunuz ya, aklım almıyor. Uzaya köprü yapalıcağına inanan akp seçmeni gibi oldunuz.
Neden merak ettim sadece , burası forum trolluk yapmadım birşey yapmadım :/
-
-
Pulsarda yaptım bir kaç kere gazı kes,debriyajı sık,vitesi kaldır ve gitmesin hoş olmuyor :D
-
hangisinede emniyet var hocam ben hiç duymadım.benim motorda yok hondada varsa vardır.
-
Döner şanzıman olmayan cublar da var ki bir tanesine sahiptim. motoran torro idi
Az silindir, çok iş
-
-
299+ da 7. vites vav diyovlar doğvu mu samet
-
Hiç bir sikim olmaz. Kimse adam gibi yazmamış. Vites levyesini yukarı bile itemezsin. Çünkü düzen bunu engeller. Ayrıca durduk yerde 6dan nasıl boşa atılıyor anlamadım. Otomatikse bilemem ama debriyajlı motorların hepsinin sıralı sanzumani vardır. Yani önce 5e düşürmeden boşa varamazsın. Bence arkadaş 1deyken yukarı itmiş ki boş vitese gelmiş.
-
snappy x adlı üyeden alıntı
hangisinede emniyet var hocam ben hiç duymadım.benim motorda yok hondada varsa vardır.
valla hepsi çin malı olan 6-7 farklı cub kullandım rampadan aşağıya boşa salmayı çok severim hiçbirisi giderken boşa geçmedi, dururken şakır şakır geçiyorlar ama 4ten sonra. Emniyet dediğim bu.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
Kimse yazmamış
6. vitesten sonra 2 kez seri bir şekilde vites atmayı denedikten sonra 3. denemede turboya geçiyor
-
Lan vites mi bozuldu yoksa, mıçtık şimdi! ;) O değilde bi keresinde İstanbuldan Eskişehir'e kadar 6 ileri bir arabada 5. vites ile gidip, geri döndüm.
Geldiğimde arkadaşıma dedim ki, sen şu arabaya bi baktır, bu araba cok bağırıyo Halbuki araba 6 ileriymiş, 700 km sonra arkadaş soyleyince fark ettim
-
İki yukarı bir de ileri iter yumruk tuşuna basarsanız aduket çeker
-
dövüş mü çıktı bu konuda? ben buna daha önce yorum attığımı hatırlıyorum.
neyse... 6. vitesteyken vites yükseltmeye çalışırsan hüsran olur hayal kırıklığı olur çünkü 7. vites yok. boş boş ayağın yorulur çünkü vites pedalı olduğu yerde kalıcak sen istediğin kadar çektir yukarı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------
Levent Gocmen adlı üyeden alıntı
Lan vites mi bozuldu yoksa, mıçtık şimdi! ;) O değilde bi keresinde İstanbuldan Eskişehir'e kadar 6 ileri bir arabada 5. vites ile gidip, geri döndüm.
Geldiğimde arkadaşıma dedim ki, sen şu arabaya bi baktır, bu araba cok bağırıyo
Halbuki araba 6 ileriymiş, 700 km sonra arkadaş soyleyince fark ettim
abimde aldığı megane 3'ü 5 vites olarak aldı ama araba 6 vites çıktı :D meğersem sahibi 6 vites olduğunu bilmiyormuş ve arabayı 75 bin kilometrede aldı düşünün artık
-
halbuki bi wolksvagen öyle mi? 7 ile kuru kavrama DSG de 6 dan 7'ye çek devam.
BMW 8 ileri
Mercedes 9 ileri
General motors camaro ZL1 10 ileri fites oldu
Bu arada eskiden man TT de yarışan 2 zamanlı 125cc V2 sanırım 18 vites yarış motoru varmış. Paşa gönlün istesin 7 değil 17 ye bile atabilirsin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)