Koruma Ekipmanlarına Gelen Zamlar
Reklamlar
-
Dediğim gibi, ödemeyi vadeye yayarsanız 250'ye satmanız gerekmez, 210'a satar 5 ayda farkı kurtarırsınız, sonrasında da 210'dan satıp bir de kar yaparsınız. Sonuçta, toptancıdan her mal aldığınızda fiyat artıyorsa o ekonomi iyi değildir zaten. Her şey mübah olur.
Reklamlar
-
Hepiniz yanlış düşünüyorsunuz size laflar hazırladım. Bir kere olaya kar-zarar açısından bakmanız tamamiyle yanlış. Elimdeki malın değeri arttıysa o malı kaça aldığımın bir önemi olmaz, değeri artar. Aynı hatayı ikinci el araçlarda da yapıyorsunuz.
Örneğin 10.000 tl'ye bir motor aldım. Çok az binip garaja koydum. 0 değerinin %90'ı kadar edeceğini düşünüyorum. Bir süre sonra sonra zam geldi 0 fiyatı 15.000 oldu. Bende motorumu satmaya karar verdim. Sizce 9.000'e mi satmam daha mantıklı 13.500'e mi? 13.500'e tabi ki. Çünkü motorun değeri artınca benim elindekinin de değeri artıyor. Benim aldığım fiyatın hiçbir önemi yok. Önemli olan motorun piyasa fiyatı.
Aynı şeyi mont alıp satmaya uyarlarsak, monta zam gelince bizim satış fiyatımıza da anında zam gelmesi gerektiği açık bir şekilde görülür. Boşa kafa bulandırmaya gerek yok. Benim elimdeki malın değeri herhangi bir sebeple arttıysa, benim satış fiyatımda anında artar. Benim alış fiyatımın hiçbir önemi yok. Önemli olan malın piyasa fiyatı.
Hala anlamayanlar için ters bir örnek vereceğim.
Örneğin 100 tl'ye mont aldım. Amacım 110 tl olarak satıp 10 tl kar elde etmek. Ama ben satamadan montun fiyatı %50 düştü ve 50 tl oldu. Şimdi ben bu montu 110 tl olarak satamam dimi. Kimse almaz çünkü. Ancak 55 tl'ye satabilirim. Ben montu 100 tl'ye aldım bunun değeri budur diyemem çünkü piyasa beni kale almaz.
Yani özetle benim alış fiyatımın malın değeri üzerinde hiçbir belirleyici etkisi yoktur. Malın değerini belirleyen o anki piyasa şartlarıdır. Dolayısıyla malın satış fiyatını belirlerken mantıklı olan o anki piyasa şartlarını dikkate almaktır.
-
Bir devletli cikip dese ya, kardesim bunlar koruma ekipmanidir , gumrukten, kdv den falan muaf olmalidir. Sozkonusu can guvenligidir. Millet zorlanmadan en iyisini alsin....
Devlet vatandasinin can guvenligine yonelik tedbirleri almak, egitmek ve tesvik etmek zorunda degilmidir?
-
İkinci el mantığıyla sıfır mantığı ayrıdır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)