B sınıfı üzerine motosiklet ehliyeti hk.
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlarım, ağabeylerim.
Halihazırda B sınıfı ehliyet sahibiyim ve 23 yaşındayım. Motosiklet ehliyeti almak istiyorum. Biraz geç kalsam da sonunda motosiklet alabiliyorum
Sorum ise şu şekilde; yeni kanuna göre A, A1, A2 hangi ehliyeti alabilirim? B sınıfı ehliyetin üzerine alacağım.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Reklamlar
-
A2 alabilirsin yaş itibari ile a için en az 2 yıl beklemen lazım
-
herhangi bir sürücü kursu bu sorunuzu cevaplayacaktır.
-
Şuan A2 alabilirsin. A için 24 yaşında olman yada iki yıllık A2 ehliyetinin olması şartı var. İster 1 yıl bekle A al istersen şimdiden A2 al.
-
Abi 1 sene daha bekle A al. Boşu boşuna A2ye 1000 küsür para verme. Biraz bekle kökten hallet. Biz A2 aldık yaşımız kurtarınca bi 1000+ daha verip A'ya çevirtcez diye uğraşıcaz.
-
Stock Sever adlı üyeden alıntı
Abi 1 sene daha bekle A al. Boşu boşuna A2ye 1000 küsür para verme. Biraz bekle kökten hallet. Biz A2 aldık yaşımız kurtarınca bi 1000+ daha verip A'ya çevirtcez diye uğraşıcaz.
yeniden 1000 lira vereceğini sanmam,büyük ihtimal fark verirsin,,mesela B ehliyeti E sınıfına çevirmek için fark vermiştim ben,yani sıfır alır gibi para vermedim
öte yandan adama 1 yıl bekle öyle al diye yorum yapıyorsunuz,,peki arkadaş 1 yıl ehliyetsizmi motor kullansın yani
yakalansında 4 bin lira ceza yesin öylemi
-
A2 alıp sonra çevireceğiz artık. Yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.
-
YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı
yeniden 1000 lira vereceğini sanmam,büyük ihtimal fark verirsin,,mesela B ehliyeti E sınıfına çevirmek için fark vermiştim ben,yani sıfır alır gibi para vermedim
öte yandan adama 1 yıl bekle öyle al diye yorum yapıyorsunuz,,peki arkadaş 1 yıl ehliyetsizmi motor kullansın yani
Ben ehliyetsiz gez demedim ki. Ehliyet almasın, motor işini 1 sene daha ertelesin dedim. Boşuna parası gitmesin saçmasapan yasalar yüzünden diye söyledim.
Ayrıca bir tanıdık yaşı kurtarmasına rapmen A2 almış(kursun işgüzarlığı) A ehliyet için yeniden 700 küsür kurs ücreti+kart bedeli, vergiler ödeyecek. Bu yüzden yaş müsaitse veya 23 falansa A almak şu zamanda daha mantıklı.
-
Faydalı bir başlık olmuş. Bende 33 yaşındayım b üzerine direk A almayı planlıyordum, demek ki doğru düşünmüşüm.
-
YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı
Ehliyetsiz kullansın diye bir cümle kurmadık.
B ehliyet ile kullanılan motorlar var onu kasdetmiş olamaz mıyız?
Ya da A alana kadar kullanma demişizdir.
-
Bende e sınıfı ehliyet vardı. A2 için başvurdum ve sadece direksiyon sınavına girdim ancak A A1 A2 hepsini eklemişler yaş 30 yaştan dolayı sanırım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)