Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

A1/NET CEVAP/TEŞEKKÜRLER

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Gerek ehliyet kursun'dan gerek ise forumlardan elde ettigim bilgilere dayanarak , A1 ehliyet ile 125cc VEYA bknz: (VEYA) Gücü ve ağırlıgı oranı 1 i geçmeyen VEYA 15kw ı geçmeyen motorlar kullanılabiliyormuş. Yani şu demek oluyor ki a1 ile Ybr125 VEYA cbf150 kullanabiliryoruz.Saygılar...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    -
    şimdi bende bunu cok arastırdım,envayı cesıt forumda farklı yazanlar oldu,begendıgım motor 150cc 10.8 kw idi bayi A1 ıle kullanırsın dedi(kendı kedıme dedım,ulan bu adam bıze motoru satmak ıcın hayabusa bıle kullanırsın diyebilir sonucta parasına bakacak) .sonrasında bizzat ben polıslere sordum.

1 motosıkletlı trafik polisi : 11 kw yı gecmıyorsa kullanırsın.

farklı bır yer ve gun 1 motosıkletı polısi daha : 11 kw nın altını kullanabılırsın.

farklı bır gun trafık ekıp otosu ıcınde 3 memur var : 2 si evet kullanırsın , 3.cüsü ısımız gucumuz yok gucunun kılosuna oranına mı bakacagız,zaten tonla motor modelı ve modıfıyesı var.

son olarak A1 sınavına gırıyorum , kurs hocası orda,kurs mudur orda,sınav hocaları orda ve mıllı egıtım mufettısı orada , ben sınavı cbf 150 ıle gırıp gectım.

o zaman bu hocalar körmü? iş bilmezmi ? 8 cızerken ayagını yere koyanı bırakıyorlar, ama ben cbf 150 ile 40 dk trafıkte suruyorum onlarda arkadan otomobıl ıle gelıyor ve sınavı gecıp A1 alıyorum , motor bayısı,trafık polıslerı,hocalar,mufettısler bunun dogrusunu bılmıyorda benmı yanlıs okuyorum , ateistler bunuda açıklasın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Cbf150 a1 ile sürülebiliyor zatenn

Motosikleti
    -
    Alıntı Remzidemir41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf150 a1 ile sürülebiliyor zatenn
    Bende senle aynı fıkırdeyım,fakat aksını savunan bayaga fazla bır kitle var, 125cc i gectıgı ıcın cbf 150 A2 ye girer diye yanlışta olsa konusuyorlar.

VEYA değil VE.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20150417-3.htm

"b) A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen iki tekerlekli motosikletler"

Üç tane şart var, üç şartı da sağlaması gerekiyor. Yani hem 125 cc'yi geçmeyecek hem 11 kW'ı geçmeyecek, hem de gücünün ağırlığına oranı (kW/kg) 0,1'i geçmeyecek.

Dolayısıyla, CBF150 için A2 şart.

Benzer bir örnek KTM 390 Duke ve A2 düzenlemesi için var. Düzenleme şöyle:

"c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen iki tekerlekli motosikletler"

Yani iki şart var. Her ikisini de sağlamak zorunda. A2 segmentinde kullanılsın diye üretilen CB500F tam 35 kW yani 47 beygir. Ama 390 Duke çok hafif olduğu için 47 beygir yapılırsa güç/ağırlık tutmayacak. O sebeple motor 32kw yani 44 beygir.
    Emron bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Yunus polislerine sordum geçen gün, Trafik kontrol'de a1 ehliyet için kw önemli dediler...

inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sevgili gençler;

Burada insanlar size kanun maddesini göstererek örnek verecek kadar uğraşıp doğrusunu gösterirken neden hala sırf hevesiniz yüzünden yanlış şeylere, sadece inanmak istediğiniz için inanıyorsunuz?

A1 ehliyetle 125cc üstü motosiklet (yasal olarak) kullanılamaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    O zaman sürücü kursları ve polisler bize yanlışı öğretiyor, öğretmesinler. Boşuna mı para verip egitim alıyoruz ? Yazık değilmi ?

inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Polislerin bu cevabından mevzuata hakim olmayan bir polise sorduğunuz sonucu çıkıyor, kendisi de bilmeden yanlış bir cevap vermiş. Sürücü kurslarının ise iyi niyetli olduğundan hiç emin olamıyorum. 17 yaşındaki bir gencin "125 cc üstü kullanamayacaksam biraz daha bekleyip a2 alayım" demesini istemiyorlar. Hemen a1 ehliyeti çakmak istiyor adam. 1 sene sonra da a2'yi çakacak.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    la madem o kadar biliyonuz, gelip konu-monu açmayın alın ne b.k alıyosanız. üşenmiyorlar burda kanun maddesiyle açıklama yapıyorlar; ama daha hala "yov poloslor oylo domoyo".

zahmet edip de okuyan bi polis cezayı kitlesin, o zaman görürüz nazik bir taraflarınızı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    İkilemde kalmamak için konu açıyoz kardeş.Keşke az'da ahlak yada terbiye öğretseler sizlere...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)