Şimdi arkadaşlar konu motosiklet seçimi. Ve buraya bu konuyu açma nedenim tamamen finans kaynaklı.
Elimde yeteri kadar bütçe olsa, alınacak motor belliydi. (Versys, olmadı cbr500r). Yılsonu aldığım prim ile bu hayali gerçekleştirebilecekken, devlet hastanelerimizin muhteşem ilgi ve donanımından ötürü o parayı özel hastanelere yedirdik.
Son yıllarda müthiş bir enduro (aslında enduro dan ziyade Touring) sevdası baş gösterdi. Versys 300 hayal ettik, fakat fiyatını duyunca hayalini bile bıraktım.
Bu yaşıma dek (37), kimseye bir tek soru sormadım motor alırken, ama artık hanım tuz, bizim bi tarafımız cızz eder olunca, ülke ve bizim şahis ekonomimiz de ortada olunca bilgi akışına ihtiyaç duydum.
İlk tercihim transalp 600 veya kle 500 (2005-2006) idi. Fakat ben alacağım motosiklete hergün bineceğim, işe de onunla gidip geleceğim. Bu yüzden kle 500 belki olabilir fakat transalp i eledim. Bütçeme uygun da kle bulmak, hele ki son kasası zor.
Bu sınıfta uygun bütçeli, az yakan başka japon alternatif yok, o yüzden istemeyerek te olsa Çinliye yönelebilirim. Ama bir tanesine; RX3i Evo. Tam aradığım şey, fakat çokça rastlanan stop sorunu beni çok düşündürüyor. Zaten 2 el aldığımı motoru servise sokmam, ufak-tefek mekanik sorunlar her türlü kendi ustalarım tarafından halledilir, fakat stop problemi biraz cıncıklı bir konu.
Yine Mondial'in extreme endurosu dikkatimi çok çekiyor, ama etrafımda bir tek bineni görmedim, yeterli tecrübe bilgisi eksik.
Mt25 alayım dedim, fiyat uçuk. Onunla yolda yapardım ama...
Son olarak ta, alakasız olacak ama son kasa Cbr250 mi alsam diyorum. Hani çok ss değil, oturuşu rahat, yola gelir, yakıtta cabası.
Böyle bir konu açacağım hiç aklıma gelmezdi, ama dediğim gibi asıl sıkıntı parasal. Ha bu arda Ybr mi satsam biraz daha iyi bişey alabilirim, ama onu satma niyetim yok, o gitmem diyene dek dursun, arasıra babam binsin, ölü fiyata vermektense.
Belki benim gözümden kaçan modeller, ya da modeller ile ilgili bilmediğim hususlar olabilir, deyin bakalım bişeyler.
Ya da, bak bende var senin istediğin motor gel satayım dersiniz.
(Bu arada extreme enduro (o da olabilir) hariç hepsi 2. el olacak)