Oval şekildeki kafa için kask tavsiyesi
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Benim kafa şekli "intermediate oval" denilen şekilde.
Bu şekildeki kasklardan kullanan varsa veya marka model tavsiyesi verebilecek varsa sevinirim.
ör: https://www.revzilla.com/intermediate-oval-helmets
Fiberglas kabuklu ve Snell sertifikalı kasklar benim için önceliklidir.
Reklamlar
-
schuberth kasklar sizin kafa yapınıza uygundur
-
bir çok kask intermediate oval kalıbında olmasına rağmen deneyerek almak en iyisi olacaktır sizin adınıza
-
deneyerek alman en doğrusu olacak fakat arai nin farklı kafa yapılarına göre üretmiş olduğu kaskların olduğunu duymuştum
-
Benim kafa da patates gibi olduğu için kask bir müddet çok sıktı
-
Bu kafaya ne kask alsam acaba??
-
bell qualifier intermediate oval için uygundur. Kendimden biliyorum.
-
-
Oval şekildeki kafa yapısına en uygun üretimi yapan marka Shoei. Ben GT-Air modelini kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
-
HAZZILHAR adlı üyeden alıntı
Oval şekildeki kafa yapısına en uygun üretimi yapan marka Shoei. Ben GT-Air modelini kullanıyorum. Tavsiye ederim.
benim kafamın ölçülerine uygun olmasına rağmen shoei 30 dk sürdükten sonra yanlardan sıkma yapıyor , bunu önlemenin yolu nedir ?
-
valla tek tek deniceksin hocam.tavsiyelere gerek yok a dan z ye bütçenide hesaplayarak tek tek takıcan kafaya.
-
Stunt adlı üyeden alıntı
benim kafamın ölçülerine uygun olmasına rağmen shoei 30 dk sürdükten sonra yanlardan sıkma yapıyor , bunu önlemenin yolu nedir ?
Shoei'de kask kabuk ölçüsü M-L-XL bedenlerde aynıdır. Small'da da aynı olabilir emin değilim. Ancak pad'leri değiştirebilirsiniz. Mesela L beden kaskınız varsa M beden pad'leri alabilirsiniz. Uyumsuzluk olmaz. Sünger et kalınlıkları farklıdır sadece.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
-
-
Marka olarak öneri olacak ise AGV ve Arai bu işte önde gelen isimlerdir fakat her markanın kendi içerisinde kafa şekillerine göre uygun kask çeşitleri mevcuttur. Örnek bir tablo Arai'nin kaskından vermekteyim:
-
Mutlaka ve mutlaka deneyerek almanız gerekir. Fırsatın olursa fuarda bak derim.
-
french press adlı üyeden alıntı
bell qualifier intermediate oval için uygundur. Kendimden biliyorum.
Hocam ben de qualifier kullanıyorum. Şöyle bi 20 30 km sonra kulaklarımda acı oluyor. Sizde de aynı durum var mı yoksa problem benim kulakta mı ?
-
banro adlı üyeden alıntı
Bu kafaya ne kask alsam acaba??
içten de okey extra safe taktın mı ohh mis..
-
Arai Chaser ve Shoei NXR kullanıyorum. Öneririm intermediate oval olarak.
-
BerkB. adlı üyeden alıntı
Hatırlatmanız için çok teşekkürler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)