başlık BMW modeli gibi 5.40
çok geçmeden 7.60 long modelini de görürüz. kol gibin...
başlık BMW modeli gibi 5.40
çok geçmeden 7.60 long modelini de görürüz. kol gibin...
"HES"e hayır diyenler şimdi elektrik faturasından yakınıyorlar.
Adamlar referandumla kendi benzin fiyatlarini arttirdilar. Bambaska gezegen Iskandinav ulkeleri. Karsilastirma yapmayalim. "Halk nasil benzin fiyatini arttirmak ister" diye sigortalarimiz yanacak simdi... Refah sorun olmaktan cikinca otun kusun bocegin derdine dusuyor insanlar.
Kesinlikle. HES olsaydi sorun yoktu.
elektrik santraline karşı çıkılıyor ve dışarıdan alıyoruz. dışarıdan alınca da tabi kendi ürettiğimiz gibi uygun fiyat olmayacağı için elektrik faturası daha pahalı oluyor.
hem elektrik santraline karşı çıkıp hemde elektrik faturasından yakınan tanıdıklarım var, bunu bana açıklayın. bu insanlar çelişkide değil mi şimdi?
4 sene öncesinden bir anım aklıma geldi, onun vesilesiyle yazdım "hes"
ben bunu mutlu olmak için söylemedim, bunun neresiyle mutlu olacağım.
şu anda verilen bu tepkiden ne anlamam lazım. yine alay etmeden yazın ki bozuk moralle kapatmayayım web tarayıcı mı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------
şimdi baktım, sinopa nükleer santral kuruluyor.
elektrik derdinden kurtulacağız o zaman yakında.
Evet şu durumda, şu ülkede, şu teknolojide Hes tek çözüm. Hes olmadığı için dışarıdan elektrik alınıyor. Hes olsa elektrik bedava, dolar 1tl olacaktı.
kardeş azda olsa ithalattan kurtulmak bizi rahatlatır ve sanırım 2023 yılında nükleer santralimiz olacak. şu anda dolar yüksek çünkü amerika ve diğer yandaşları onlara muhtaç olduğumuzun farkında ve bu yüzden işine gelirse alma hesabı bizi dibe çaktılar ve bundan kurtulmak için yurt dışına olan ihtiyaçlardan kurtulmamız lazım.
elektrik yurt dışından geliyor ondan kurtulsak kötü mü olur? şu an dolar seni etkiliyor ise bilki dolar ile çalışan ülkelerden ithalat yaptığın içindir.
düşünsene kendi arabamız var,
kendi elektriğimiz,
kendi petrolümüz,
kendi inşaat sektörümüz,
dışa ihtiyaç fazla olmaz ve işimize gelmediği an ithalatı iptal ederiz işte o zaman dolar düşer çünkü dolara rağbet azalır. ama şu anda bu mümkün değil.
yani sen dışarıdan bir şey almadığın zaman dolar 50 lira olsa bile seni etkilemez ki. dimi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------
2023 yılında ne olcak diyoruz bilen yok, bakın ne buldum. lozan saçmalıkları dolaşıyor, yer altı dolaşıyor. 2023 te 2 nükleer santral, yerli araba, helikopte ve dahası bitmiş olacak.
http://www.sabah.com.tr/galeri/turki...ev-projeleri/5
Bu yazdıklarınıza gerçekten inanıyormusunuz? yoksa bizimle dalga geçmek için mi yazdınız. Ne üretiminden bahsediyorsun, üretim mi kaldı memlekette, sadece beton üretiyoruz. Sadece tüketiyoruz. 15 yıldır bu ülkeyi zaten ben yönetiyorum. Hala inşallah, maşallah.
Büyük resmi bir ben mi göremiyorum acaba.
kendi tankımız var, savaş helikopterimiz var. bunlar normal bir helikopter ve taksi yapmaktan daha kolay değildir. bunlar yapıldıysa araba ve helikopterde yapılır. bilemiyorum ama güzel vaadler.
en azından 2023 te ne olacak? yada 2023 te olması planlanan şey neydi diye sorulduğunda boş geçmeyiniz.
ben kime sorsam yer altını kullancaz diyor yada lozan bitcek diyor. birileride yıllarca ar-ge çalışmaları yapıp tasarlanan silahımızın dosyalarını amerikaya yollasın. böyle casuzlar oldukça işimiz zor.
hem üretim var mıydı ki kalsın?
görüyorum ki forumda 50 kuruş yazmayı beceremeyenler var. ya 50 kuruş yazın ya da 0,50 lira yazın. 0,50 kuruş ne? yarım kuruş????
norveç'te aylık minimum maaş 20.126 kronmuş yani 2500 dolar, o da aralık 2015. Kaynak.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
Düzeltme yapayım. HES'lere itiraz ediliyor ama takan yok. Yani yapılıyor HES'ler, merak etmeyin. Yapanı kurtardığı kesin de bizi kurtaracak mı, göreceğiz.
Bir de şu yerli otomobil, habire öteleniyor, seçim zamanı gelince berileniyor. Bir tarihini öğrensek. Seçim öncesine prototipi hazırladılar (Sanırım 2 senede). Üretime geçmesi 6 yıl sürecek, öyle mi?
hayır yanlışlık yok bildiğin 50 lira yazdım. yani 50 tane ekmek alacağın para. sen yurt dışından mal almadığın zaman 1 dolar 50 lira olsa ne olur yazdım. yanlış okumadınız gayet okuduğunuz şeyi yazdım.
şimdi sen suzuki gsx-r6 alıcaksın ve dolar fiyatı arttıkça bu motor pahalı olacak ama bir düşün eğer onu biz üretseydik ve ülke kendi üretip satsaydı dolar ile alakamız kalır mıydı?
örnek verdim şimdi lütfen patent lisans olaylarına girmeyin :D misal yani örnek verdim ben. tartışıp bilgi ediniyoruz. bağırıp çağırarak tartışılmaz. bana bilgiyle gelin bende bilgiyle gelemezsem sizi kabul ederim.
tartışma budur.
yerli otomobil değilde ben daha çok motosiklet olsun isterdim ama bununla ilgili haber duymadım hiç.
Yok, ben kafasını gösterip gösterip de gelmeyen otomobili diyorum. Hani bir ara dendi ki yerli otomobil yapacağız. Bir seçimden önce dendi ki işte yerli otomobilin prototipi, hem de çalışır vaziyette. Ben de diyorum ki 2-3 senede sıfırdan çalışan prototip yapmışız, seri üretime geçmesi 2023'ü mü bulacak yani? Onu diyorum ben.
Kaynak olarak sabah gosterildikten sonra okumaktan vazgectim yorumu.
2011 yılındaki otomobilden bahsediyorsunuz galiba. açık konuşmak gerekirse bu vaadleri görünce VAY BEE dedim :D ama sonra bunlar yapılıyor olsa sürekli gündeme getirilir diye düşündüm.
belkide göz boyamadır. ama ben sadece 2023 yılına kadar bitecek denilen şeylerden bahsettim. yani 2023 yılı dile getirildiğinde verilmesi gereken cevap bunlar ama yapılır mı orasını allah bilir :/
bana sataşıyorsun dimi, birazdan sana laf sokmaya başlayacağım. bu tarz yorumlar yapmayın ikimizde üzülmeyelim.
şu anda hangi gazete kimin yandaşı onu bilmiyorum o yüzden dediklerinizde haklı yada haksız olmanız hakkında hiç bir düşüncem yok şu anda.
kaynaklar çıkarı olduğu bilgiyi destekleyebilir bu doğru. bu konuda haklısınız.
2023'te de 2045'e hedef koyulur. Biz de "Evet. O vaatler belki de göz boyamaydı. Bize 2045'te bitecek şeylerden bahsediyorlar. 2045'te verilmesi gereken cevap bunlar" deriz.
Bu arada, Sabah'ın o haberini okuyun derim. İnsanın ufku açılıyor.
bakın yine yanlış anlıyorsunuz beni.
BEN BUNLAR OLACAK DEMİYORUM. ben adı geçen Hedef 2023 nedir onu söyledim. yani lozan yada yer altı kaynakları muhabbeti yapanlar buyursun okusun. ama 2023 yılına kadar bu vaatler gerçekleşicek mi? sorusunun cevabı belli değil.
zaten 2023 vaatlerinden bir tanesi de AB üyeliğiyle alakalı ve o zaten yalan oldu dimi? bakalım diğerleri ne olacak. kendi tank ve helikopterimiz ve ve keskin nişancı tüfeği ve makinalı silahlarımız var peki dahası varsada ben bilmiyorum ama sizde biliyorsanız gizlemeyin.
dahası da yapılmadığı ne malum? bir tane nükleer santral yapım aşamasında ve diğer vaatlerin durumunu bilmiyorum.
Üst akıl, dış güçler, CeHaPe ve MeHaPe engel olmazsa gerçekleşecek. Ama durun bir dakika. Halk hükümeti kötülüğümüzü isteyen bu güçlere rağmen ülkeyi güçlendirsinler diye seçti zaten, değil mi?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)