eski fox haber muhabiri İrfan Değirmenci youtube üzerinden yayın yapıyor, hafta içi her akşam saat 21:00'da başlıyor 21:30 civarı gibi bitiyor.
evet arkadaşlar hangi teröristleri takip ediyorsunuz? tabi bilgi için sabit bir kaynak olmaz ama severek takip ettiğiniz biri vardır.
"Türk-İş'in açıkladığı rakamlara göre dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ilk kez 6 bin TL'nin üzerine çıktı. Eylül ayı rakamlarına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.893 TL, yoksulluk sınırı ise 6.167 TL oldu"
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti hükümetlerinin, son 16 yılda tüm vaatlerini yerine getirdiğini ve bu geleneğin devam edeceğini belirterek, “Türkiye öngörülebilir gelecekte doğru yolda ilerleyecek ve ekonomide daha önemli adımlar atılacak.” dedi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 9 Türk bankasının uzun vadeli döviz cinsinden mevduat notunu "B1"den B2"ye düşürdü.
Şanlıurfa'da belediye başkanları ve milletvekillerinin aşure dağıtımı sırasında 'iş isteyen' bir genç, iddiaya göre olumsuz yanıt alınca meydanda üzerine benzin döküp ateşe verdi. Alevler içerisinde kalan gence çevredekiler tarafından yangın tüpü ile müdahale etti. Vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluşan genç, ambulansla hastaneye götürüldü.
Kocaeli'nde İsmail Devrim'in oğluna pantolon alamadığı için intihar etmesi haberini ilk yapan gazeteci Ergün Demir gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Demir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
can't be worried about that shit. life goes on man.
ABONE OLMAK İÇİN >>> youtube.com/channel/UC2pNC9t3HM5t01YezVcCwzw
"Macquarie Bank’ın stratejistleri, Türkiye’nin ekonomik sıkıntıdan kurtulabilmek için 75 milyar dolarlık kredi paketine ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Arjantin, 50 milyar dolarlık IMF kredisiyle tarihinin ‘tek pakette en büyük borçlanması‘nı yapmıştı"
uzun vadeli düşünmeliyiz
yeterince uzun vadede
arkeologlardan başka tehdit göremiyorum
2023'te bor patlaması yaşayacağız, az durun. Aslında borla çalışan TK-16 uçağımızın, DA-1071 denizaltımızın, UG-2002 uçak gemimizin, Zeyno SL53 süper lüks otomobilimizin planları hazır ama gavura açık etmiyoruz. 2023 gelsin hele.
Yaz boyunca içinde boya maddesi olmadığı için tercih ettiğim ve tanesine 1,25 TL ödediğim Caprisun,
İki hafta önce 1,50 TL
Bugün 1,75 TL oldu.
Zam oranı %40.
Haşmetlerine bakarsan kriz miriz yok.
Enflasyonun 6 dan yüksek çıkmasınada çok şaşırmışlarmış.
Ba ba ba bak
Yersen (bu arada yiyen çok)...
hiç unutmam orta okulda bir tane caprisun patlatmıştım ama var ya bildiğin ses bombası gibiydi, ben dahil yakın çevredekilerin kulak çınlaması bir süre devam etmiştir zaten.
öncelikle içip bitiriyorsunuz sonra paketin içine üfleyerek tam şişik pozisyona getiriyorsunuz ve sonra yare dik bir şekilde koyuyorsunuz ve pipeti çıkarmıyorsunuz paketin ağzından. (bkz: resim01)
ve sonra tek ayağınızı maksimum yüksekliğe kaldırıp var gücünüzle yerde dik duran caprisun paketine download eidyorsunuz ve çok güçlü bir gürültü ile patlıyor...
Zama zam, zamlara zam, çaylı zam
daha önce dalga geçtiğim bir mesajım olmuş muydu? bir insan ne amaç ile dalga geçer? dalga geçmek benim karakterime/doğama aykırı.
o mesajı yazarken ne düşünüyordum bilmiyorum ama konudan sapmışım farkında olmadan ve yazdığım anı gerçekten aklıma geldi ve nedense yerli yersiz paylaşmışım.
Piyasa hakkında iki önemli yorum:
1. Yurt dışı bir şirketle çok ciddi bir anlaşma meselesi sonuçlandırılmak üzere ki mesele ayağa kadar düşmüş, tüm ülke tartışıyor. Bu noktada, aynı zamanda kayın pederi olan CB, ekonomi bakanı ile dünyanın ve milletin gözü önünde çelişiyor. Aile şirketinde olmayacak bir basitlik ülke yönetiminde tüm dünyaya gösteriliyor. Bu kadar kritik bir karar, bu vakte kadar CB ile görüşülmemiş olabilir mi? Bu kadar yüksek seviyede, üstelik milletin ve dünyanın gözü önünde çelişkili söylemde bulunulur mu? Sonra piyasa ve ekonomi güven vermiyor. Nasıl versin?
2. Enflasyon dahil ekonomik verileri belirleyip açıklayan TUIK başkanı atıldı. Dünya ve piyasa nasıl okuyacak bunu? Zaten kurumların bağımsızlığı zedelenmiş olan bir ülkede, bundan sonra ekonomik verilere hiç güven olmayacak şeklinde tabii ki...
Günlük hesaplarla, belirsizlikle, ön görülemezlikle ülke yönetilmez. Ülkenin ihtiyacı olan güven ortamı, iç ve dış yatırım oluşmaz, piyasa ve ekonomi daha da zedelenir.
"Dış borçlanma belirli bir noktayı geçince bağımsızlık sorunları yaratmaya başlar"
$ 5,31
kampanyalar nerde kaldı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)