MOTOSİKLET TAMİR ve BAKIM KONUSUNDA USTALARDAN AĞZI YANANLAR
Reklamlar
-
scooterimin egzoz saplamasi yuvasi yalama olmustu ve dusmustu bende 5 dk ustanin birine gidip klavuz actiriyim dedim neyse cok methedilen biyeri gösterdiler gittim oraya adam daha bakmadan üst kapak degiscek dedi benim triger atti o ara sanayiye gidip tornacılara sordum hepsi soktur gel gibi seyler dedi en son adam gibi adam olan tornaci bir amcaya denk geldim icerden battanaiye getirdi yatir motoru dedi battaniyenin üstune motoru yatirdim lokma takimi getirdi sok egzozunu dedi soktum klavuz acma aletlerini getirdi 2 saplamanin birini o acti nasi yapicagimi felan gösterdi digerinide ben actım 2 tane saplama takti oraya sonra bana egzoz contasi aldirdi taktim topladim calistirdık en ufak ses kalmamis borcum ne kadar dedim ben bisey yapmadim ama yemek söyledim simdi o 2 saat gelmez onu alip gelirsen odesiriz dedi yemegi alip geldim banada yemek soylemis ne kadar ısrar etsemde para almadi yemegi zorla yememi sagladi yaklasik bunlar 4 yil once oldu ve her sanayiye gittigimde giderim yanina daha hic bos kaldigini gormem eger diger ustalarda adam akilli usta olsalardi ne is yok diye aglarlar nede biz kaziklaniriz
Reklamlar
-
Kolay gelsin,elinize sağlık,daha iyilerini başarırsın,dikkatli tedbirli ol
Daha öncede ustalardan yana dertliydiniz,arka çanta montajı ile yada ben yanlış hatırlıyorum galiba
-
Suan kullandigim motor icin de benzer muhabbet. Noname servisler 500 lira bakim cekiyor, 8000km icin.
En ufak bir parca takimi icin 150 200 tl para cekiyorlar.
Bulduklarini dudukluyorlar resmen.
Ben de nefret ediyorum hakkindan fazla para istenilmesine..
Isinde iyi ve helal/temiz is yapan bir usta ariyorum, bulamadim hala..
-
ramazan_06 adlı üyeden alıntı
scooterimin egzoz saplamasi yuvasi yalama olmustu ve dusmustu bende 5 dk ustanin birine gidip klavuz actiriyim dedim neyse cok methedilen biyeri gösterdiler gittim oraya adam daha bakmadan üst kapak degiscek dedi benim triger atti o ara sanayiye gidip tornacılara sordum hepsi soktur gel gibi seyler dedi en son adam gibi adam olan tornaci bir amcaya denk geldim icerden battanaiye getirdi yatir motoru dedi battaniyenin üstune motoru yatirdim lokma takimi getirdi sok egzozunu dedi soktum klavuz acma aletlerini getirdi 2 saplamanin birini o acti nasi yapicagimi felan gösterdi digerinide ben actım 2 tane saplama takti oraya sonra bana egzoz contasi aldirdi taktim topladim calistirdık en ufak ses kalmamis borcum ne kadar dedim ben bisey yapmadim ama yemek söyledim simdi o 2 saat gelmez onu alip gelirsen odesiriz dedi yemegi alip geldim banada yemek soylemis ne kadar ısrar etsemde para almadi yemegi zorla yememi sagladi yaklasik bunlar 4 yil once oldu ve her sanayiye gittigimde giderim yanina daha hic bos kaldigini gormem eger diger ustalarda adam akilli usta olsalardi ne is yok diye aglarlar nede biz kaziklaniriz
biraderim aklında bulunsun piyasada pek bilinmez ama HELİCOİL diye yüzükler(internetten bakabilirsin) (M5 M6 M8 M10 M12 M14 M16)mevcut deliğe helicoil çakılıyor.baya iş görüyor kısa sürede metale yapışıyor kaynak gibi oluyor 5sene önce arabanın alüminyum blok yanına devirdaim pompa bağlantı için diş yalama olmuştu usta helicoıl çaktı 80bin km oldu sıkıntı yok.
-
herkes aynı dertten müzdarip,
1- karbüratör değişecek dendi ve karbüratör değiştirdik + arka lastik patlaktı onuda sıfırladık ve 260 lira gitti 125cc çin malı scootere. aynı hafta içerisinde motorum stop etme sorunu yaşadı ve aşağıda 2 numaralı olayı yaşadım sonrasında.
2- hiç sebepsiz yere karbüratör temizlendi ve 45 lira boşuna para aldılar. ertesi gün motor şişti ve silindir piston attık, meğersem motorum şişmiş o yüzden şansa bazen çalışıp sonra stop ediyormuş.
3- 125cc scooter silindir piston atıldı, ayak marşı dişlisi değişti, kayış değişti + arka varyatör değişti ve 300 lira para verdim. bir gün kafam esti ve motorun yan kapağını açtım ve kayıştan sarkan püsküller gördüm. ayak marşı dişlisi kaynak ile tutturulmuş, arka varyatör yarısı sarı yarısı metal rengi ikinci el bir şey takılmış. ama adam sıfır kayış ve arka varyatör taktım demişti hatta sıfır ayak marşı dişlisi demişti ve hiç birini takmamıştı.
4- motorda ani hızlanma istiyordum ve önde takılı 13 dişliyi bir numara küçülttürmek için bir motorcuya gittim ve adam tuttu 15 takmaya çalıştı, 15 takınca serii olacak diye ısrar etti ve ben ustayı orada bozmam ile iş son buldu ve oradan ayrıldım. önü büyültünce motor hantallaşır ama usta resmen şerefsizlik yapmaya çalıştı orada.
5- kağıthane nuh usta; 150cc apache motoruma 180cc silindir piston attık ve birde egzantrik zinciri yeni taktırdım ve 670 lira istedi, 600 lira verdim. biliyor musunuz motoru iki kez söktük taktık :D iki işçilik oldu yani. çünkü 180cc piston biraz büyük geldi ve üst kapağa çarpmaya başladı ve bizde bunu 3 conta koyarak hallettik.
şimdi debriyaj balatası, yağ ve hava filtresi ve motorun yağı değişme zamanı geldi. parçacımızdan debriyaj balatası ve filtreleri alacağım ve bir litre yağ alacağım kendim halledeceğim.
-
fatih.met adlı üyeden alıntı
herkes aynı dertten müzdarip,
1- karbüratör değişecek dendi ve karbüratör değiştirdik + arka lastik patlaktı onuda sıfırladık ve 260 lira gitti 125cc çin malı scootere. aynı hafta içerisinde motorum stop etme sorunu yaşadı ve aşağıda 2 numaralı olayı yaşadım sonrasında.
2- hiç sebepsiz yere karbüratör temizlendi ve 45 lira boşuna para aldılar. ertesi gün motor şişti ve silindir piston attık, meğersem motorum şişmiş o yüzden şansa bazen çalışıp sonra stop ediyormuş.
3- 125cc scooter silindir piston atıldı, ayak marşı dişlisi değişti, kayış değişti + arka varyatör değişti ve 300 lira para verdim. bir gün kafam esti ve motorun yan kapağını açtım ve kayıştan sarkan püsküller gördüm. ayak marşı dişlisi kaynak ile tutturulmuş, arka varyatör yarısı sarı yarısı metal rengi ikinci el bir şey takılmış. ama adam sıfır kayış ve arka varyatör taktım demişti hatta sıfır ayak marşı dişlisi demişti ve hiç birini takmamıştı.
4- motorda ani hızlanma istiyordum ve önde takılı 13 dişliyi bir numara küçülttürmek için bir motorcuya gittim ve adam tuttu 15 takmaya çalıştı, 15 takınca serii olacak diye ısrar etti ve ben ustayı orada bozmam ile iş son buldu ve oradan ayrıldım. önü büyültünce motor hantallaşır ama usta resmen şerefsizlik yapmaya çalıştı orada.
5- kağıthane nuh usta; 150cc apache motoruma 180cc silindir piston attık ve birde egzantrik zinciri yeni taktırdım ve 670 lira istedi, 600 lira verdim. biliyor musunuz motoru iki kez söktük taktık :D iki işçilik oldu yani. çünkü 180cc piston biraz büyük geldi ve üst kapağa çarpmaya başladı ve bizde bunu 3 conta koyarak hallettik.
şimdi debriyaj balatası, yağ ve hava filtresi ve motorun yağı değişme zamanı geldi. parçacımızdan debriyaj balatası ve filtreleri alacağım ve bir litre yağ alacağım kendim halledeceğim.
Kardeşim seninde ağzın yanmış geçmiş olsun,ustalar diycem ama olmayacak....guya kendini usta sanan zat'lar elinde hangi parça vs ne varsa onu takıp
geçiyorlar bu arada düzgün çalışan parçayıda bozuyor scooter'lerde genelde birbirlerine yakın parçalar mevcut uyuyor gibi görünüyor ama aslında
uymuyor,ustada hee yaa bu parça buraya oturdu deyip bağlıyor,sığır adam ulen marş dişlisi kaynak olurmu laaa..ayak kuvveti var orada.gelde sövme
şimdi..apache'ye 3tane conta koymuş kot farkını kapatmak için ama kompresyon kaçırma olayı olmasın kardeşim.şimdiden kolay gelsin Allah yardımcın olsun....
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Kardeşim seninde ağzın yanmış geçmiş olsun,ustalar diycem ama olmayacak....guya kendini usta sanan zat'lar elinde hangi parça vs ne varsa onu takıp
geçiyorlar bu arada düzgün çalışan parçayıda bozuyor scooter'lerde genelde birbirlerine yakın parçalar mevcut uyuyor gibi görünüyor ama aslında
uymuyor,ustada hee yaa bu parça buraya oturdu deyip bağlıyor,sığır adam ulen marş dişlisi kaynak olurmu laaa..ayak kuvveti var orada.gelde sövme
şimdi..apache'ye 3tane conta koymuş kot farkını kapatmak için ama kompresyon kaçırma olayı olmasın kardeşim.şimdiden kolay gelsin Allah yardımcın olsun....
vardır bunlarda da bir hayır pişiyoruz ve tecrübe ediyoruz. bazıları bana her ne kadar boş teneke dese de gördüklerimi ben bilirim. artık motor ustalarıyla biraz sert konuşuyorum ve eğer beni oradan kovarlarsa başım gözüm üstüne. ne halin varsa gör deyip çıkacak moda girdim artık.
bazen düşünüyorum bir grup kursak ve ayda bir motor tamircisi dövsek diyorum :D
-
acgh1907 adlı üyeden alıntı
Suan kullandigim motor icin de benzer muhabbet. Noname servisler 500 lira bakim cekiyor, 8000km icin.
En ufak bir parca takimi icin 150 200 tl para cekiyorlar.
Bulduklarini dudukluyorlar resmen.
Ben de nefret ediyorum hakkindan fazla para istenilmesine..
Isinde iyi ve helal/temiz is yapan bir usta ariyorum, bulamadim hala..
nerde yaşıyorsunuz ? izmir veya antalya yakınlarıysa tonlarca insan var hd için
-
geçen benim cub egsoz patlatıyor tekliyor gaz yemiyor gibi
neyse usta ya gittim benim buji hava filtresi vs değiştirdi 50 tl aldı eyvallah dedim verdim
neyse düzeldi gibi birkaç gün sonra aynı sıkıntı günde 50 km yol yapıyorum yani motosiklet lazım
bazen işe giderken yapıyor dönüşte yapmıyor
motor yürüyor bazen iyi bazen tekliyor
neyse gene gittim durum da bi değişiklik yok motoru bırak dedi aga ben motoru bırakamam bak neyi varsa yap beynine bakacakmış bobin e bakacakmış vs geçen aldığın 50 tl yi boşuna aldın dedim
dün kendi ustama gittim baktı etti neyse karbiratör ü temizledi komple motoru indirecekti nerdeyse orayı söktü burayı taktı beyine baktı bi kablo kırılmış 3 saat uğraştı neyse motoru yaptı yanlız usta kafa yı yedi yapana kadar ve parça değiştirmediği için fazla para da istemedi bende attım bişeyler
yani doğru düzgün usta az bunları da kaybetmemek lazım ....
-
Stunt adlı üyeden alıntı
nerde yaşıyorsunuz ? izmir veya antalya yakınlarıysa tonlarca insan var hd için
Istanbuldayim hocam.
-
vardır bunlarda da bir hayır
pişiyoruz ve tecrübe ediyoruz. bazıları bana her ne kadar boş teneke dese de gördüklerimi ben bilirim. artık motor ustalarıyla biraz sert konuşuyorum ve eğer beni oradan kovarlarsa başım gözüm üstüne. ne halin varsa gör deyip çıkacak moda girdim artık.
Grup kursak ayda bir motorlara tipli bakm yapsak?
-
acgh1907 adlı üyeden alıntı
Istanbuldayim hocam.
bir motosiklet kulübü aracılığıyla istanbulda da bağlantı kurabileceğim çok insan var eğer istersen ulaşırım
-
vardır bunlarda da bir hayır
pişiyoruz ve tecrübe ediyoruz. bazıları bana her ne kadar boş teneke dese de gördüklerimi ben bilirim. artık motor ustalarıyla biraz sert konuşuyorum ve eğer beni oradan kovarlarsa başım gözüm üstüne. ne halin varsa gör deyip çıkacak moda girdim artık.
takma kardeş kafaya sen efendi adamsın senin yorumunu okudum (birbirinin bagajına girme forumda )sen düzgün efendice yorum yapmıssın daha detaylı
anlatmasını söylemissin helal olsun bazıları düşünmeden tartmadan konuşuyor,adam vardır 25 yaşındadır hayattaki olumsuzluklar maddi imkansızlıklar
para kazanmanın emeği hakkı onu tecrubeli hale getirmiştir,adam vardır 40 yaşındadır zengindir sadece kullanır paraya önem vermez, yer,içer,gezer o kadar uğraşmaz kafa
yormaz (çevremden biliyorum muhabbet açılıncada lafı sokarım)vs vs..bilginin teknik zekanın yaşı,ülkesi,memleketi yoktur.senın çizgin düzgün kardeşim ne olursa olsun yaptığımız işi hakkıyla yapalım
10tane yarım yamalak iş yapmaktansa 1 tane adam gibi sağlam iş yapalım ama yapalım,sen kulak asma yok çok yazıyon uzun yazıyon boş yazyon vs laflara.
Allaha emanet ol kardeşim şimdiden hayırlı cumalar....
-
Stunt adlı üyeden alıntı
bir motosiklet kulübü aracılığıyla istanbulda da bağlantı kurabileceğim çok insan var eğer istersen ulaşırım
Valla ustad highway custom garage i onerdiler, tanidik cikti. Orayi da deneyelim bakalim, olmadi haberlesiriz.
Sagolasin.
-
her zaman söylerim,ve servislerde yaşadığım olaylarıda çeşitli konulardada yazdım, eli az çok anahtar tutan,birazda takım alıp bakımlarını kendi yapsın,,üstüne basa basa söylüyorum,hiç bir usta sizin kendi motorunuza özenerek bakımını ve onarımını yaptığınız şekilde,sizin motorunuza özenip bakım onarımını yapmaz
tavuk çiftliklerinde para için üretilen tavuk ve yumurtanın tadıyla,,köyde kendi evi için yetiştirilen tavuk ve yumurtanın arasındaki lezzet ve tad farkı gibi
ben servislere sadece yedek parça lazım olunca gidiyorum,tüm bakımlarıda kendim servisin yaptığından 10 kat daha güzel temiz şekilde özenerek yapıyorum,,
-
YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı
her zaman söylerim eli az çok anahtar tutan,birazda takım alıp bakımlarını kendi yapsın,,üstüne basa basa söylüyorum,hiç bir usta sizin kendi motorunuza özenerek bakımını ve onarımını yaptığınız şekilde,sizin motorunuza özenip bakım onarımını yapmaz
Doğru dedin hocam,güzel yorum.usta takar geçer parçayı sonuçta kendi kullanmıyor motoru eee usta parayı aldımı işi biter,ertesi gün git bakalım arıza çıkınca yüzüne bakmaz...
-
Doğru dedin hocam,güzel yorum.usta takar geçer parçayı sonuçta kendi kullanmıyor motoru eee usta parayı aldımı işi biter,ertesi gün git bakalım arıza çıkınca yüzüne bakmaz...
aynen öyle ,parası alınan yapılmış bitmiş gönderilmiş iş,sorun çıkarır geri gelirse bu ustaya angarya gelir ve sorunun kendinden değilde senden kaynaklandığına seni inandırmak için her şeyi dener,,,neticede extra bir işçilik olacak ve para alamayacak,,hiç biri suçu kabul etmez,bunun gibi neler yaşadım
youtubede araç olsun motor olsun bakımının tamirinin nasıl yapıldığını detaylı gösteren videolar var,izleyip yapmak çok kolay,eliniz anahtar tutsun ve birazda takımı taklavatınız oldumu korkmayın,yaparsınız
-
helicoili biliyorum zaten ama daha büyük saplama takmak daha mantıklı geldi ordaki saplamalar ince kalıyor, kırılıyor yada sıyırıyor büyük saplama daha sğlam olmuştu 4 senenin sonunda satarken hala sağlamdı
-
IRau adlı üyeden alıntı
olay bana bahçelievler fatih kılıçlı yı hatırlattı niyeyse
Aaa o efsane zaten...
-
takma kardeş kafaya sen efendi adamsın senin yorumunu okudum (birbirinin bagajına girme forumda )sen düzgün efendice yorum yapmıssın daha detaylı
anlatmasını söylemissin helal olsun bazıları düşünmeden tartmadan konuşuyor,adam vardır 25 yaşındadır hayattaki olumsuzluklar maddi imkansızlıklar
para kazanmanın emeği hakkı onu tecrubeli hale getirmiştir,adam vardır 40 yaşındadır zengindir sadece kullanır paraya önem vermez, yer,içer,gezer o kadar uğraşmaz kafa
yormaz (çevremden biliyorum muhabbet açılıncada lafı sokarım)vs vs..bilginin teknik zekanın yaşı,ülkesi,memleketi yoktur.senın çizgin düzgün kardeşim ne olursa olsun yaptığımız işi hakkıyla yapalım
10tane yarım yamalak iş yapmaktansa 1 tane adam gibi sağlam iş yapalım ama yapalım,sen kulak asma yok çok yazıyon uzun yazıyon boş yazyon vs laflara.
Allaha emanet ol kardeşim şimdiden hayırlı cumalar....
abi nasıl takmayayım, bugün motoruma hava filtresi-yağ filtresi ve motul 5100 yağ aldım. sürekli alışveriş yaptığım parçacıdan yaptım tabi. adama 47 numara arka dişli var mı diye sordum ve adam var dedi ve getirdi verdi dişliyi bana. Dişliye bakıyorum üstünde 44T yazıyor, abi bu 47 değil ki dedim ve oda tamam işte o senin motorun dişlisinden dedi.
ben orjinal istemiyorum ben 47 istiyorum dedim, seri olması için önü küçültücektim ama ön dişli zaten en küçüğü takılı ve o yüzden bende arkayı büyütücem dedim. adam bana ne dese iyi? öne 14 tak o zaman seri olur dedi, peki abi 15 taksam nasıl olur dedim ve oda olur dedi.
bende dedimki abi 15 dişli ile 9 bin devirde 127 km hız yapıyor ve 13 dişli ile 119 km hız yapıyor 9 bin devirde. sence son hız arttığına göre serilik düşmüyormu önü küçültünce diye sordum. sonra adam "45 yaşında olduğunu söyledi"
neyse sürekli alışveriş yaptığım için konuyu kapattık ve adamla tartışmadım tartışmazdımda zaten. ama iddaya girdik şimdi söyleyin nasıl ispatlarım önü büyütünce hantallaştığını?
bir diğer ters düşmemizde zincirde oldu, o ring zincir biraz performans kaybı yapıyor dedim ve adam ne alakası var dedi bende arada plastik tabaka sürtünmeyi zorlaştırdığını söyledim ve normal zincirde demir demire sürttüğü için sürtünme daha kolay ve çok az miktarda olsa performans farkı oluyor dedim ve adam ona da karşı çıktı.
heeeyy alooo, süleyman bey. bana boş teneke diyen arkadaşlar!! boş teneke teknik konulara burnunu sokuyor, dalga geçmeyecek misiniz?
lakabımı "boş teneke" ilan ediyorum. bana "boşteneke" diyebilirsiniz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)