Merhaba Arkadaşlar
0 km motosiklet aldım ve 150 cc scooter için 700 tl sigorta parası ödedim.
Plaka ve Ruhsat çıkarmak için internet sayfalarından güncel bilgilere ulaşamadım.
Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Merhaba Arkadaşlar
0 km motosiklet aldım ve 150 cc scooter için 700 tl sigorta parası ödedim.
Plaka ve Ruhsat çıkarmak için internet sayfalarından güncel bilgilere ulaşamadım.
Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Hayırlı olsun. Bayiden evrakları alıp oturduğunuz ilçedeki trafik şube yakınında bir muameleci buluyorsunuz. Orada 30 TL'ye EK-1 belgesini doldurtup şubeye gidiyorsunuz. 190 TL plaka + ruhsat belge ve işlem bedeli ödüyorsunuz. Size yeni plakanızın yazılı olduğu bir makbuz veriyorlar. Bu makbuzu plaka basma yetkisindeki şoförler odasına götürüyorsunuz. 14 TL de buraya verip yeni plakanızı alıyorsunuz. Trafik şube için önceden randevu almanız gerekebilir. Yazdığım ücret ve maliyetler 2016 yılı içindir. Zam gelmişse bilmiyorum.
bugün hallettim 35 tl dosya ve plaka parası verip 205 tl ruhsat çıkarma parası aldılar düşündüğümden de kolay oldu.
Çarşamba günü de ben yapacağım nasipse
Bu arada ikinci el alırken noter parası ne kadar gidiyor bilen var mı?
Trafik sigortasini yaptirmis haldemi gitmek gerekiyor ? Daha sonra halledemiyor muyuz plakaya cikiyor diye biliyodum trafik sigortasi ?
Ben de öyle biliyordum Yapanlar aydınlatırsa.. ben araba alalı iki buçuk sene oldu nasıl oluyordu unuttum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)