Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motor yağı hakkında

REKLAM ALANI
    Stunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    çok var sığmıyor :)
    Bildiğimiz üzere motor bloğu içinde kullanılmadan bekletilen yağ bile ömrünü yitirir, öğrenmek istediğim aynı şey ürün ambalajı açılmasa da geçerli olur mu ? Üretim yılından sonra maks. kaç yıl beklemeli ? Örneğin eski motul 7100 alınır mı ?http://urun.n11.com/yag/motul-7100-1...Q&gclsrc=aw.ds

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Üretim tarihinden itibaren 2 ya da 3 yıl raf ömrü olmalı, satıcıya ambalaj üzerindeki tarihlerin fotoğrafını atmasını iste.

Ambalajı açılan yağ ise oksijenle temas ettiği için yapısı bozulmaya başlar, bekletilirse kullanılmamalı.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Benim merak ettigim konu su.Yaklasik 1.5 ay once motorumu garaja cektim haftada 1 marsa basiyorum sadece ve yaklasik nisan ayina kadar bu sekilde yatacak.Yagini degistireli 1.000 km olmustu.5-6 ay yatmis olcak,yagi tekrar degistirmeli miyim ?

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim merak ettigim konu su.Yaklasik 1.5 ay once motorumu garaja cektim haftada 1 marsa basiyorum sadece ve yaklasik nisan ayina kadar bu sekilde yatacak.Yagini degistireli 1.000 km olmustu.5-6 ay yatmis olcak,yagi tekrar degistirmeli miyim ?

haftada bir motoru çalıştırmanız iyidir ama bu çalıştırmaların çok kısa olmaması gerekiyor,yani 2-3 dakika çalıştırıp motor tam ısınmadan kapattığınızda motorun içindeki yoğuşma neticesi yağda köpük şeklinde bir tabaka oluşur ve kısa sürede görev yapamaz hale gelir..

motoru çalıştırın ve fan açacak kadar çalışır tutun yani 15-20 dakika kadar çalışsın,bu şekilde akünüzde tam şarz edilmiş olur..
    Olcay Avşar bunu beğendi.

cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haftada bir motoru çalıştırmanız iyidir ama bu çalıştırmaların çok kısa olmaması gerekiyor,yani 2-3 dakika çalıştırıp motor tam ısınmadan kapattığınızda motorun içindeki yoğuşma neticesi yağda köpük şeklinde bir tabaka oluşur ve kısa sürede görev yapamaz hale gelir..

motoru çalıştırın ve fan açacak kadar çalışır tutun yani 15-20 dakika kadar çalışsın,bu şekilde akünüzde tam şarz edilmiş olur..
    Sizin gibi bilgili bir forum üyemizi bulunca hemen kacirmayip bende soru sorayim istedim.. Ayni durum bende de söz konusu.. Suan yurtdisinda olmamdan ve ailede kimsede A2 olmamasindan ötürü motosikletimi garaja kitleyip koydum.. Garaja kitlemeden önce de yagini degistirmistim.. Kardesim saolsun haftada bir 7 8 dk kadar calistiriyor .. Ancak bizim calistirma ölcumuz zaman degil motosiklet gostergesindeki sogutma suyu yada motor yagi sıcskligi olan isi göstersi . Yani motosikletimi calisma sıcakligina kadar ısıtıp kapatıyor her hafta... Sizce bu yanlis mi ? Tesekkurler

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı cıbırlover1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ........... Ayni durum bende de söz konusu.. Suan yurtdisinda olmamdan ve ailede kimsede A2 olmamasindan ötürü motosikletimi garaja kitleyip koydum.. Garaja kitlemeden önce de yagini degistirmistim.. Kardesim saolsun haftada bir 7 8 dk kadar calistiriyor .. Ancak bizim calistirma ölcumuz zaman degil motosiklet gostergesindeki sogutma suyu yada motor yagi sıcskligi olan isi göstersi . Yani motosikletimi calisma sıcakligina kadar ısıtıp kapatıyor her hafta... Sizce bu yanlis mi ? Tesekkurler
    motorunuz kapalı bir garajda ise dış ortama göre daha sıcak bir başlangıç yapacaktır 7-8 dakika da da tamamen ısınabilir,ortam ısısı önemli..
    dışarda soğuk hava da benzinli bir motor rölantide 15-20 dakika da tamamen ısınır,dizel motor yarım saatte yani daha geç ısınır..

balamir01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki VanVan
    Ben de aldım bu mağazadan, sıkıntı yok.

cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorunuz kapalı bir garajda ise dış ortama göre daha sıcak bir başlangıç yapacaktır 7-8 dakika da da tamamen ısınabilir,ortam ısısı önemli..
    dışarda soğuk hava da benzinli bir motor rölantide 15-20 dakika da tamamen ısınır,dizel motor yarım saatte yani daha geç ısınır..
    Çok teşekkurler.. Evet motosikletim kapali garajimda... Yani her ne kadar garajım 24 derece olmasada dısarıya göre en az 10-12 derece daha sıcaktır tesekkurler degerli yorumunuz icin...

Stunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    çok var sığmıyor :)
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üretim tarihinden itibaren 2 ya da 3 yıl raf ömrü olmalı, satıcıya ambalaj üzerindeki tarihlerin fotoğrafını atmasını iste.

Ambalajı açılan yağ ise oksijenle temas ettiği için yapısı bozulmaya başlar, bekletilirse kullanılmamalı.
    Teşekkürler hocam.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)