Arkadaşlar durun ben aktroll değilim, ironi yapmak istedim.
Arkadaşlar durun ben aktroll değilim, ironi yapmak istedim.
yol var ama gezmeye gidicek ne motoru ne de benzinini almaya para var
kısaca yollara sadece bakıyoruz....
Hedef 2023
Dolar 8 TL olacak
Avrupadan kopup Asyayı şekillendireceğiz.
Türkiye T.C olmaktan çıkacak.
Hep birlikte satışa geldik.
HADİ HAYIRLI TIRAŞLAR.
kanal istanbul
hepsini çözecek
Hesabın nesini beğenmedim söyleyeyim. Hesabını değil yanlış sayıları beğenmedim. Yeni açılmış olan bir köprüden ilk günden itibaren yüksek performans bekliyoruz. Bu köprüler yollar gelecek için önemlidir. 3. Köprü etrafına yerleşim yerleri yapıldıktan sonra kullanım oranının artacağı belli değil mi. Uzun vadeli düşündüğüm için itiraz ediyorum. Günlük düşünerek zaten köprü tünel yapılmaz. Devlet köprüyü yaptırıyor maliyetini vatandaş ile paylaşıyor. Evet özel şirket para kazanıyor ama devlet yapım süresince öz kaynak kullanmıyor ve maliyetleri vadeye yayarak vatandaşla paylaşıyor. Araç garantisi almadan hangi firma yapar bunu. Garanti edilen sayıya ulaşılamayınca devletin kasasından para çıkıyor. Hadi buna itiraz ediyoruz. Tamam o zaman devletin kendisi yapsın. O durumda tamamı devletin kasasından çıkmayacak mı? O durumda da senden benden çıkacak. Ha diyeceksinizki özel şirket para kazanmayacak. Doğru ama yalnızca devlet eliyle gelişim yerine devlet-vatandaş-özel şirket eliyle gelişim sağlanmış oluyor. Bunu bir siyasi görüş haline getirip ona buna aktroll demek de saygısızlık yani. Doğru olarak düşündüğümüzü de mi savunmayacağız. Hükümetin yaptığı bir şeyin doğru olduğunu söyleyince hemen oo aktroll oo koyun oo penguen.
köprü otoyol tünel yapılıyor ama oralardan geçen araçlar hep yabancı marka. Yol köprü yaparken araç da yapmalısınki ülkeye katkısı çok daha büyük olsun demişimdir her zaman
Ya herkes bir sayı vermiş biri diyor 10.000.- araç biri diyor 50.000 araç işin aslı 40.000. araç ve 23 yıl,çok iyimserlikle yapılmış bir sayı, aslında 20-25000 sayısı daha gerçekçi olurdu, zamanda 25- 30 sene olabilirdi, ayrıca köprüyü yapan firmalar kısmen Türk bankalarından kısmen yabancı bankalardan ve US Doları olarak alınan kredilerle yapılan bir yapı, zaten köprü geçiş ücretleride araba vapuru fiyatlarına eşitlendi ve 23 yıl kullanım hakkınıda uzatmayı düşünüyorlar ama tabii gerçekçi sayılarla hesaplansaydı daha başka olurdu tabiiki adam geçiş ücretlerini alıp kredi borcunu ödeyecek ama yerli ama yabancı banka.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------
Sayın enescanatar kardeşim Türkiyede günümüzde 5-6 araba fabrikası var bir kısmı yurt içinde kullanılıyor birkısmı ihraç ediliyor, bunlar terli sayılmıyormu? illaki adı Türk adı olması şartmı o da vardı Şahin, Doğan, serçe,kartal, toros yerli arabanın ne anlama geldiğini ben ne anlama geldiğini bilmiyorum, dünyadaki otomobil devleri onlarca marka adı altında araba üretirken vede sene 2-3 model versiyonunu piyasa süreken ve bunda da rekabet kurallarını sonuna kadar kullanırken ne yerli otomobilinden bahsediyorsunuz, çıksa sen alırmısın ben şahsen almam veya alamam önce rüştünü isbat etmesi gerekir ve sonu hüsran olur.
hyosung gv300 3000 eurodan çıkıcak almanyada, yapıştırıcam. iki asgari ücrete denk geliyor hemen hemen, aslında bir buçukta neyse. siz devam edin oy vermeye devam edin, ha gayret aslanlarım o euro dolar 5 e de çıkar, siz böyle devam edin.
Yoo hayal değil. Bugün kampanyadan Honda CBF 150 aldım
sonra biz cahil değiliz diyelim paçamızdan aksada inkar edelim ayakkabı kutularındaki parayı bilmiyoruz diyelim dava açıp paramızı geri verin diyelim. fazlasıyla hak ediyoruz.
Kardeşim köprü mevzusunda 3. Köprüyü konuştuk biz o sayıları ona göre verdik. Senin verdiğin sayılar ve süre osmangazi köprüsü için. Tekrardan bi kontrol etmeni öneririm. Piyasada sadece yerli araç olsun dememiştim. Zaten genel anlamlı bi cümle kurdum. Piyasada bi tane de yerli marka olsun bu çok büyük bir şey mi. Mercedes ağır vasıta araçlarını burda üretiyor, ford toyota hyundai isuzu vs burda üretim yapıyor. Bunların sayısının artması herkesin menfaatinedir tabiki ama onlar üretiyor diye biz yerli marka oluşturup üretim yapmayalım mı yani. Yeni çıkan bir markayı sen alma ben almiyim o almasın. E kim alacak nasıl gelişecek marka. Sırf yerli araç diye alacak binlerce insan olduğunu düşünüyorum almak istemeyen tabiki almaz. Ama yabancı sermayeli markalar ülkemizde nasılsa üretim yapıyor diye biz uğraşmayalım mı. Dediğin gibi bir kızgın rekabet ortamında yapılacak bir yerli araç tabiki şahin toros gibi olmayacaktır. Bugün dacia bu ülkede binlerce araç satıyor. Kalitesi ortada. Yerli aracın dacia dan daha kötü olacağını zannetmiyorum bunu yapanlar da durumun farkındadır. Biz bunları düşünebiliyoruz ve eminimki bunu yapanlar da düşünüyor akılları olan insanlar. Yerli araçtan kastım sermayesi, ar-gesi, imalatı, vs her anlamda ülke değerleri kullanılarak üretilen araç.
döviz kurlarının mevcut fiyatları ile motosiklet almak hayal değil,
ve fakat şahsi gelirinizin ne kadar olduğuna göre hayal olup olmadığını söyleyebilirsiniz,
muhtemelen fuarda fiyatlar yukarıya doğru çıkacaktır,
köprü, otoyol, tünel işlerini sürekli konuşmanın anlamı yok,
burada körfez köprüsü ile ilgili veriler var
ihaleyi alan köprüyü geçti.
yapım maliyeti 1,2 milyar dolar,
Yıllık 14,6 milyon otomobile eşdeğer miktarda trafik garanti edilmiştir.
35 usd + kdv = 41,15 usd, kdv yi devlet alıyor diyelim 35 usd * 14,6 milyon = 511.000.000 usd
20 yıllık toplam garanti gelir 10.220.000.000 usd (220 sini de saymayalım 10 milyar dolar)
köprü ihalesini alanlar sadece köprüden bu kadar para kazanacak.
geçip geçmemeniz önemli değil,
bu tutar ödenecek.
köprüyü devlet 4 milyar dolara yapsa ve işletse ne kaybederdi ?
sorun burada.
3. köprü, boğaz tüneli ve diğer projeler de aynı mantık ile ihale edildi.
yetmedi,
bu projelerin fiyatlandırılması sonucu fiyatları "ucuz" bulunan 1. ve 2. köprülerin fiyatları da artırıldı.
burada doğal olarak motosiklet kullanıcılarının gittikçe kendini hissettiren krizden nasıl etkileneceği konuşuluyor,
forumun genelinden anlaşılacağı üzere üyelerin çoğu alt ve orta-alt gelir grubundaki insanlar,
kendi geliri olmayan öğrenci, işsiz kullanıcı sayısı da az değil,
burada konusu geçen motosikletlerin önemli kısmı 20.000 tl altı motosikletler.
bu gelir grupları için motosiklet "lüks" olmaya oldukça yakın,
maliyeti ve kalitesi daha az olan çinliler ise candır.
derin analizler yapmaya gerek yok,
doların son 4 aylık artışına bakıldığında,
bu artışın diğer ülkelerin para birimlerindeki artış ile kıyaslandığında vahim tablo ortaya çıkıyor.
belki de en kötüsü bu duruma müdahale edilemiyor,
edilmiyor,
zira şu aralar ülkemizin daha büyük sorunları var,
tbmm olanca gücü ile bu sorunları çözmeye çalışıyor.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Ben sizin yerinizde olsam motosiklet alabilecekmiyim diye endişelenmek yerine ekmek bulabilecekmiyim diye endişelenirdim.
Gidişat oraya doğru çünkü.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Olmadi ki ama oyle? Havuza para nerden girecek? Ismarlama gazeteler, televizyonlar, mahkemeler, saray ucuz degil... Ortulu odenek te bir yere kadar. Cikip dupeduz "durust olun, milletin hakkini yemeyin" diyorsunuz. Lutfen daha makul bir cozum onerin. Yoksa sizi de israil usagi, CIA ajani, terorist, PKK'ci, FETO uyesi, vatan haini ilan etmek durumunda kalacagiz. ISID'i niye mi yazmadim? Orasi biraz karisik... Fazla kurcalamayin simdilik. Hele bi baskanlik olsun, hersey mukemmel olacak. Heyooo...
Mesajının ikinci kısmı, ilk kısma cevap vererek böyle bir şey (tabanla sorun yaşama) olmayacağının nedenini açıklıyor.
"Biat" çok güçlü bir kavramdır, özellikle dini motifler içerdiği zaman. Bireysel ihtiyaçlarını tamamen görmezden gelmeni sağlar.
Bu iyiye yönlendirilirse iyi sonuçlar verir. Mesela Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye toplumunun çoğulcu davranışı ve kendi ihtiyaçlarını hiçe sayması, veya İkinci Dünya Savaşı sırası/sonrası Rus toplumunun kendi yokluğunu görmezden gelip Sovyetler Birliği için varını yoğunu ortaya koyması gibi.
Tehlikesi de, suistimale açık olmasıdır. Biat eden halkı eğitmez, talepkar davranmaya devam ederek sömürürsen, onlar da akıl almaz şekilde "he" demeye devam ederler.
Yerli otomobil yapsak bile kim alır diyen arkadaşlar, yerli yolcu uçağı, yerli savaş uçağı tatavasına nasıl inanabiliyorlar?
Kurtuluş Savaşı'nda millet vatanı için kendi ihtiyaçlarını yok saymış. Rusya deseniz, o da öyle. Şimdi? Millet vatan için mi kendi ihtiyaçlarını yok sayıyor yoksa birileri için mi?
Bence kimsenin kimseye biat ettiği yok. Tabii ki dini ve milli duygular sömürülüyor, ama bu her yerde var. Trump nasil seçildi zannediyorsunuz.
Bence acaip pragmatist herkes. Sakalına bakıyor. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın görüşü hakim. Velhasıl durum belli.
Türkiyeye Rte kadar zarar veren başka biri yoktur.
Ha pardon vardır. Oy veren kitle. Bunlar daha tehlikeli çünkü erdoğan götünüzü dönün dese "niye dönüyoruzki" demiyorlar.
Benim anlamadığım her yerde rteee reisss diye bağıranlar elektrik ,su ,doğazlgaz ,benzin ,köprü vs zamlarında niye sesleri çıkmıyor ? Biranda deve kuşu misali kafalarını kuma gömüyor ?
Dolarlarını bozduranlar ne durumda ? Reisinizin tavsiyesi işe yaramadı galiba.
Hayattan zevk aliyor musunuz bilmiyorum ama ben alamiyorum artik.
Bir yandan calismis oldugum sektorun belirsizligi, diger yandan ulkenin tutulacak bie yerinin kalmama dusuncesi.
Yumurta olmus 5 tl. Benzine yine zam geldi.
TL her gecen gun siliniyor. 1.5 milyar dolarini piyasaya suruyorsun, dolarin yukselisini 5 dk durdurabiliyor sadece. Faizi arttirmaktan korkan, tam bagimli bir MB. Basiretsiz yonetim ve daha da icler acisi vasifsiz muhalefet.
Ama bizim tek derdimiz suan baskanlik. Ortadogu batakligina suruklenen bir Ulke, yargidan soz edilemeyecek bir baskanlik sistemi..
Nerden tutsan elinde kaliyor ulke.
2 gun sonra gelecek olan yabanci uyruklu kuzenim, ulkesinin bilgilendirmesi dogrultusunda TUrkiye programini iptal etti.
Artik her ulke vatandasini uyariyor, gitmeyin diye.
Turistin vardi bi, o da yok artik.
Ne olacak simdi, baskanlik cozum mu bunlara?
Evet ise kosa kosa ilk oyu atmaya ben gidecegim.
1.5 yillik evliyim, esim cocuk istiyor. Nasil yapayim ben bu ulkede cocuk? Nasil?
1 sene sonra ne yapmam gerektigini bilmiyoru ya da ne ile karsilasacagimi?
Artik koprudur, yoldur bos muhabbet geliyor bana. Tadim yok.
Faiz haram. Millet 4 ayda %30 fakirledi ama olsun, Müslüman kaldı ülke. Milli Piyango İdaresi mi dediniz? O helal.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)