akbankın vergi ödemesine chip para bonusu vardı 30 tl kazandım onlada gittim bi koşu yukardaki benzinciden bidonla benzin alıp motorlara koydum.
motosiklet hayalmi bilmem ama benzin bi gidişle hayal olacak..
akbankın vergi ödemesine chip para bonusu vardı 30 tl kazandım onlada gittim bi koşu yukardaki benzinciden bidonla benzin alıp motorlara koydum.
motosiklet hayalmi bilmem ama benzin bi gidişle hayal olacak..
o köprü kamyon, kamyonet, tır ve otobüslere zorunlu olmasın bakalım kaç araç geçecek. ayrıca bazı yanlış bilgiler veriyorsunuz. 40bin araç değil 135bin otomobil eşdeğer araç, 135bin araç geçmezse 135bin araç geçmiş gibi ücret vermeyecek devlet ayrıca. kalanı tamamlayacak. 50 yıl değil 10 yıl, japonlar değil Türk-İtalyan ortaklığı yaptı. eleştirirken yalan yanlış bilgilerle eleştiri yapmasak keşke toplum olarak en büyük yanlışımız araştırma yapmadan bilmeden yorum yapmak sanki
Pulsar fiyatı yıllardır sabit , Egonomi çok eyi.
Biz satın aldıkça zamlar sigortalar vergiler cart curt bir ton şey artacak. Şu dönemde motorlarımıza sahip çıkalım. Yenilemeyin, ihtiyacınız olmayan şeyleri elden çıkarın. Tüketim olmayınca üretim ve istihdam da olmaz, mecburen bazı yerlerde fiyatlar düşer, ha vergi olur yada sigorta. Ama işsizlik artışı ve ekonomide küçülme olmadan yani siyasetçiye ucu dokunmadan bir şey olmaz. Sınırlarımızı zorlayarak, borca girerek motosiklet vs. alarak biz hata yapıyoruz.
Euro 4 standartlari 2017 de gecerli olacak derken birileri cok yanlıs anladi sanirim 1 euro=4 Tl olmayacaktı abs falan gelecekti
bir hafta once motorsiklet aldım bende biraz daha bekleyecektım baktım fiyatlar surekli artıyor bır an once harekete geceyım dedım
Millet yakit tasarrufu icin 250cc motosiklet arar ben 125 den 250 cc ye gecemiyorum 🤓
Normalde, borç işini sevmem, biriktirmeyi alacağım şeyi borçla değil birikmiş para ile almayı, kenarda hep beni uzun süre kurtaracak para tutmayı severim.
Ancak bu ülke beni hep keriz yerine koydu, aptal faiz politikaları nedeniyle birikim yapanlar hep zararlı borç alanlar hep karlı çıktı. Biriktirdikçe biz paramız eridi gitti.
Şu anda hala bu aptalca faiz politikası sürüyor ve kur artışları tam olarak fiyatlara yansımamışken, bir an önce kredi çekip tercihen geçtiğimiz yılın modeli kur farkı çok yansımamış bir model bulup almanızı tavsiye ederim. Önümüzdeki aylarda enflasyonda yaşanacak artış neticesinde mecburi faiz arttırımları ve kur değişikliklerinin fiyatlara tam yansımasıyla fiyatlar iyice yükselecek. Almayı düşünüyorsanız acil alın, yoksa uzun süre daha hayal kurmaya devam edersiniz.
Propaganda dizileriyle, maaşlı sosyal medya trolleriyle, yandaş medyayla çok güzel masallar anlatılıyor ama BATIYORUZ ULAN! kredi, artı para ya da kredi kartı borcu olmayan, vergi ertelemeyen 1 tane tanıdığım kalmadı yaşam standartları nasıl olursa olsun. pahalı diye geçemediğimiz köprünün masrafını ödüyoruz ama başkaları böbürleniyor. arabadan fazla trafik sigortası ödediğimizden kaskoya para ayıramıyoruz. en pahalı benzin, euro üzerinden ekipmanlar, yılda 2 vergi derken sevdiğimiz 2 tekerden vazgeçecek hale geldik. bu konuda payı olan vatandaşından, muhalefetine, korkağından yandaşına herkese selamlar olsun.
İkinci El motor piyasasına etki edeceğini çok da düşünmüyorum ama döviz ne dersek diyelim genel anlamda hayatımızın her alanında bize zam olarak geri dönüş yapıyor.
O köprüden koşarak geçersin artık, yalakalığın sınırı yok nasılsa...
Ayrıca o köprüyü hiç para harcamadan yaptık diye övünüyorlardı ya bazıları; 40 bin araç teminatı verildi, ortalama 15 bin diye duydum. Geri kalanını devlet (yani biz) karşılayacak, o da basit bir hesapla günde 40.000-15.000 = 25.000 * 65 TL (minimum)=1.625.000 TL o köprü için yapan şirketlere ödüyoruz.
Metehan kardeşe ek olarak söylemek istiyorum. Köprünün parasını vatandaş köprüden her geçtiğinde para ödeyerek ihaleyi alan şirkete fazlasıyla ödüyorsa köprüyü yaptıran bununla nasıl övünüyor anlamıyorum. Yani ben sana diyorum ki; metehan kardeş ben sana bir ev yaptırayım diyorum. Tamam diyorsun. Ev bitince parasını sen taksit taksit ödersin artık hadi bana eyvallah diyorum gidiyorum. Arkamdan küfretmez misin şimdi bana :D
Nasreddin Hoca ve Balık
Hoca yolculuk sırasında mola verip bir hana gireer, bu sırada hana bir başka yolcu daha girer ve ikisi birden hancıdan yiyecek birşeyler isterler. Fakat hancı yiyecek olarak sadece bir balık olduğunu söyler ve bunu paylaşmalarını önerir. Bunun üzerine Hoca :
- Ben balığın sadece başını yiyeceğim der.
Hancı bunun nedenini sorar. Hoca da :
- Balık başı zekayı artırır, balık başı yiyen insan akıllı olur, der.
Bunun üzerine diğer yolcu hemen atılır ve Hoca ya :
- Balık başını niye sen yiyeceksin, ben yemek istiyorum,der.
Hocada itiraz etmez. Balığın koca gövdesini Hoca yer ve bir güzel karnını doyurur. Diğer yolcu ise sadece balığın başını yer ve Hoca ya seslenir :
- Sen koca gövdeyi yedin, karnını doyurdun ; ben sadece kafayı yedim, aç kaldım, der.Hoca da bunun üzerine şunu der :
- Bak nasıl akıllandın!
Arkadaş ironi yapmıştı onu dahi anlayamayan var ne diyeyimki. Tüm ağır vasıta araçlarının o köprüden geçmesi zorunlu. 15binden çok daha fazla aracın geçtiği aşikar bence. Doğru bilgilerle eleştiri yapalım. Mevcut bağlantılarıyla ve yolu uzatmasıyla ölü doğmuş bir köprüydü tabi ağır vasıtalara zorunlu olmasaydı. Zaten ağır vasıtaların orayı kullanmasının zorunlu hale getirileceği düşünülerek yapıldığını düşünüyorum şu an için. Uzun vadede kentleşmenin 3. Köprü taraflarına kayma ihtimaline bakınca da işletmeci özel şirketin işletim süresi bittikten sonra (10 yıl) devlete geçince ücretlerin çok daha makul olacağını düşünüyorum. Ulaşım medeniyettir. Köprü, tünel yapılmasına bariz hatalar olmadığı sürece karşı olmam ama ülkedeki üretimin teknolojik gelişimin yapılan yol, yapı, binalarla paralel gelişmesi gerektiğine inanıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------
135bin otomobil eşdeğer diyorum anlamıyorsun sanırım. Otomobil geçiş ücreti 11,95. 4. Sınıf yani tır geçiş ücreti 74,5. Arada 6,27 kat fark var. 2. 3. Sınıfları da düşünerek 5 kat diyelim. 135bin eş değer demek bu durumda 27bin araç demek sizin hesabınızdaki 65 tl ile hesaplamak için
Arkadaş ironi yaptıysa kusura bakmasın, ama bu zihniyettte insan maalesef haddinden fazla var memlekette.
Sen benim hesabın nesini beğenmedim anlamadım, hadi yarısını silelim o rakamın, sonuç olarak bedavaya gelmeyecek bu köprü, bunu ikimizde biliyoruz, rakamlara çok takılma.
Ayrıca, yol medeniyettir, sözümüz yok, bu ülke içim taş üstüne taş koyan herkes sağolsun varolsun, fakat;
Bir de işin şu kısmı var, sen o köprülerden, otoyollardan geçecek araçlara rahat rahat binebiliyor musun (Benzin, işletme maliyetleri v.s.)?
Ve daha vahimi, bu köprüler,yollar kimlere, kaç paralara yaptırıldı?
Küçük bir örnek; Antalya'ya Expo için tramvay hattı yapıldı, ihaleyi alan firma şartname bile almadı, ama birileri dedi ki sen de bu ihaleye gireceksin. Girdi ve ihaleyi aldı, hat yapıldı. Yapıldı yapılmasına da, dümdüz, dağ bayır olmayan, köprüsü hazır, tünel derdi olmayan bir taramvay hattının km si tam 14 milyona geldi, yani bu hat dünyanın en pahalı tramvay yolu.
Peki parası kimden çıktı, senden, benden, bizden...
Hadi kal sağlıcakla...
Açıkçası hesap yapmaya niyetim yok. Devletsen ihaleyi açarsın, dersin ki "Arkadaş, böyle bir köprü istiyorum, geçiş ücreti şu kadar olacak. Ağır vasıtaların oradan geçmesini zorunlu kılacağım. Ama bunun dışında ben size geçiş garantisi vermem. Hesabınızı kitabınızı yapın, kar yapabileceğinizi düşünüyorsanız ihaleye girin.". Olay budur. Ben geçiş garantisi verilmesine tamamen karşıyım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)