Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sabah motosikletin kilidini çözerken kilidin anahtarı içinde kırıldı. Şansa GEL :)

REKLAM ALANI
    avmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    Arkadaşlar dün gece sabahladım finalim vardı sabah 9 30da. İzbanla gitsem okula 1 saat sürüyor. Motosikletle 20 dakika felan. Bu soğuğa rağmen biraz daha ders bakıp gidebilmek için motorla gitmeye karar verdim.

Neyse vakit geldi indim motosikletin brandasını kaldırdım. Şaseden geçirdiğim kilidi açmak için anahtarı sokup biraz çevirmemle anahtar kırıldı içinde kaldı anahtarın hepsi.

Alel acele toparlanıp sınava yetişmek için koş et her neyse bir şekilde yetiştik

Şimdi sorun şu Motosiklet kilitli kaldı öyle

Kilit 100 liraya kadar olan şu dışı plastik kaplamalı olan bir kilit. Bu durumdan kurtulmanın yolu kiliti makasla kesmek midir?

Bir de yere değmeden kilitlemiştim öyle olacaksa da zor olacak. Gerçi 100 liralık kilit peynir gibi kesilir

Yeni bir kilit almanın vakti gelmişti zaten abuslara bakıyordum fakat bu kilidide kurtarsam sabit bıraktığım yerde bırakırım, janttan geçirirdim 2. zincir kilit olarak.

Sizce nasıl kurtarabilirim bu durumu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Çilingir ?

Sahiplik belgeni ibraz edip fiat sorabilirsin , belki icte kalani hasarsiz cikarip , yeni anahtarda ceker danışmalisin.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Dışı plastik içi çelik halat gibi olanlardanmı? Onlardansa derr etme içi incecik plasik büyük gösterir hırsız için 2 saniye. Çevrende insaat yokmu demir makası işini çözer.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    502 ile yapıştır hafifçe cevir

Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı Alonedark93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dışı plastik içi çelik halat gibi olanlardanmı? Onlardansa derr etme içi incecik plasik büyük gösterir hırsız için 2 saniye. Çevrende insaat yokmu demir makası işini çözer.
    aynen hocam o kilitlerden. bende biliyorum büyük ihtimal 5 10 saniye sürmez onun kesilmesi. ama kilidi de kurtarmak istiyorum 2. bir kilit olması için evde. şaseden değilde tekere bağlarım onuda sabit durur evde o kilit. önce bi yapıştırıp evirmeyi deneyeyim. olmadı kesicem artk napalım

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------

kilit bu resimdekinden

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Kesin sonuç için çilingire danışın en kötü kesersiniz.

MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    çilingir bunu açarsa sizden 30Tl gibi bi ücret talep eder buda o kilite değmez. O kilide güvenipte motorunuzu riske atmaya hiç değmez bence kesin çöpe atın. farklı bişi için değerlendirirseniz orası ayrı.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Ne oldu acaba?
    Merak ettim yahu ;)

Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne oldu acaba?
    Merak ettim yahu ;)
    Haftasonu bakıcaz bir çaresine hocam şuan izmir fena soğuk zaten motosikletle bir yere gidemem
    Ride4Joy

Yapıştırıp çevirme, sadece yapıştır ve dışarı çek. Çevirmeye yapıştırma dayanamayabilir. Bir de yapıştırıcıyı elindeki parçaya az miktarda sürüp içeride kalana bastır. yapıştırıcı içerdeki pimlere gelirse kilit sıkıntı çıkarabilir. Sonra çıkardığın ucu götürüp anahtarcıda kopyasını yaptır.

sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı avmert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen hocam o kilitlerden. bende biliyorum büyük ihtimal 5 10 saniye sürmez onun kesilmesi. ama kilidi de kurtarmak istiyorum 2. bir kilit olması için evde. şaseden değilde tekere bağlarım onuda sabit durur evde o kilit. önce bi yapıştırıp evirmeyi deneyeyim. olmadı kesicem artk napalım

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------

http://www.gungormotor.com/upload/orta/11370344035a.jpg

kilit bu resimdekinden
    bu kilide biraz bağır açılır
    Olcay Avşar ve selsa bunu beğendiler.
    TRANSALP XL700

weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Tornavidayi sok çevir, anahtarın tamamı kırıldıysa açılacaktır.

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    Cımbız ile kalan ucu cıkar ve bi anahtarciya gidip anahtar yaptir. Aynisini yasadim motor eskiydi ve anahtarda eskiydi. Seninki kaç model

<ÖzgürYanık> - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Chetak 12v Electronic(1991)
    you tube ye bak acma.yollari. cakmakla isitarak vs birden fazla yolu var dene bizede haber ver. ise yatayip yaramadigini

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Kırıldıysa yamularak sıkışmıştır ve sıkışmış bir parçayı ucuna yapıştırıcı dökerek çekemezsiniz. O tel kolay kesilir. Büyükçe ucu keskin bir yankeski bile o telleri keser. Yedek kilide gerek yok atın çöpe gitsin.

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    hırsız çağır o açar

Motosikleti
    CBR 250R
    Mantikli 😄

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Çilingir getirsen en az 50 lira isteyecek onun yerine yapı marketlerin birinden 80 liraya avuç taşlama al. Halata ayağınla basarak gerdirip 10 saniyede kesersin. Hemde elinde taşlama makinesi kalmış olur. Koyarsın bir köşeye lazım oldukça kullanırsın

Motosikleti
    yamaha ybr 125
    kes gitsin zaten o klide guvenipte motoru birakmak pek akillica degil baktin kesilmiyor saglammis lan dersin cilingir cagirirsin 😂

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Zamanında bisiklette aynısı gelmişti başıma. Bunun biraz daha incesiydi zincir, kilit bölümü de çok farklı değildi.
    Taşla vura vura 5 dakikada kırmıştım

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)