Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motor alacaklar,satacaklar

Motovento
    REKLAM ALANI
    cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Alıntı weirdo1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doların yükselişi issizligi artirir, ekonomik kriz derinlesirse elinizde patlar motorlar bilginiz olsun. Fakirlestigimiz gerçeğini bilin.
    Cok hakli yani 2014 model mt-07 leri 22 23 e satma hayali olanlar 17-18 e bile alici bulamayabilirler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    S3cond - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    5 ay önce 7 bin dolara (21bintl)aldıgım motoru bugun satacak olsam gene 7 bin dolara satarım oda bugunku kur ile 26 bin tl yapar. 2. El sahipleri aptal degil 5 kuruşa aldığını 3 kuruş satsın.
    Salurbey bunu beğendi.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Ekonomi patlarsa millet nakit sıkıntısı çekecektir. Kimse aptal değil ama kriz durumunda mallar ederi kadar bile para verecek alıcı bulamayabilir. Ve mal sahibinin de paraya ihtiyacı olursa?

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    O ayrı bir durum. Ben keyfe keder cc yükseltmek için satışa koymuştum. Şimdi yeni durumda herşeyi iptal ettim. Ekipman almaya devam ama Her ne kadar euro ile alsamda ordaki fiyat farkları çok canımı yakmadi tutar olarak. 400 euroda 250-300 tl yine az deil ama olsun.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    bende motorumu yaz sonunda yani eylül ayında satışa çıkardım, 1 ay ilanda kaldı ve kimse aramadı. bende havalar soğudukça hiç şansım olmaz diyerek ilanı kaldırdım.

şimdi mart-nisan ayında tekrar koyucam, eğer istediğim fiyatı veren olmazsa satmayıp 1 sene daha kullanmayı düşünüyorum. dolar artmış olsada insanların alım gücüde azaldı, kimse bir mala ederinden fazla vermez. malum sitede hayalperest satıcı çok

Mart başı gibi tan anlamıyla ekonomik kriz içinde olacağız bu gidişle tahminimce mayis sonlarına kadar düzelmez.Motosiklet alma hayalimi şimdilik rafa kaldırmak zorundayım galiba.

Euro olmuş 3.92 makarnacılara selam olsun sevinin bakalım.Olsun o kadar yol yaptılar demi motorumuz olmasada sevinelim ?😂 Müstehak onlara yürüyün bakalım yürüdüğünüz yollar ağlasın😂

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Ekonomi ile yakından ilgilenen biriyim. Kasım ayında 2015 model vw golf marka aracımı satıp o zamanın dolar kurundan 2.95 TL üzerinden dolar aldım. Şuan dolar 3.71 İnan'ın bana 20 ocak tarihine kadar 3.8 i devirecek. Şubat ayı başlarında 4. TL olması öngörülüyor. Bence paranız varsa bırakın motoru felan dolar alın kar edersiniz

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Alıntı SHaDooM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekonomi ile yakından ilgilenen biriyim. Kasım ayında 2015 model vw golf marka aracımı satıp o zamanın dolar kurundan 2.95 TL üzerinden dolar aldım. Şuan dolar 3.71 İnan'ın bana 20 ocak tarihine kadar 3.8 i devirecek. Şubat ayı başlarında 4. TL olması öngörülüyor. Bence paranız varsa bırakın motoru felan dolar alın kar edersiniz
    sana doları bozdur demediler mi?

ihbar etcem

Motosikleti
    speederbike
    Hayrını görsünler.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    nedenmiş trump başa gelecek diye mi!Sizin söylediğinizin tam aksi olmasın.Hatta iddalarımı biraz daha ileri taşıyarak bu söylemler içinde olan kişilerin buradan karları olduğu kanaatındayım.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Çıkarım olmasa zaten arabamı satıp dolar almazdım Hani bir kampanya yürüttüler dediler dolarlarınızı bozdurun. Milli paramız ile alışveriş yapalım.. Sana şöyle bir analiz yapayım. Bırak elektronik ve mekanik eşyayı bu ülke A4 beyaz kağıdı bile ithal ediyor. Bir kağıt parçası bile yurt dışından geliyor. Ha koskoca holding kasasında ki tüm dövizi bozdurup Türk parası ile alışveriş yapacak öyle mi. Yanlış anlamayın totomla gülerim. Zaten öyle birşey yaparsa batar...! Neyse cumhur bey yastık altı dolarlarınızı bozdurun dediğinde çok gülmüştüm. Milletin cebinde 50 TL si yok ki dolar bozdursun. Büyük şirketlerin de Zaten hesapları yurt dışında. Bir kaç yandaş iş adamıda gösteriş olsun diye bir iki dolar bozdurdu. O vakit dolar 3.58 den 3.4 e indi. Ama nereye kadar..? Elbet eldeki para bitecek o zaman nasıl mani olacaksın doların yükselişine ve gördük mü olamadılar. Bir anda 3.71 oldu. Yazın bunu bir yere şubat ayı içerisinde dolar 4 TL olacak

cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Çıkarım olmasa zaten arabamı satıp dolar almazdım Hani bir kampanya yürüttüler dediler dolarlarınızı bozdurun. Milli paramız ile alışveriş yapalım.. Sana şöyle bir analiz yapayım. Bırak elektronik ve mekanik eşyayı bu ülke A4 beyaz kağıdı bile ithal ediyor. Bir kağıt parçası bile yurt dışından geliyor. Ha koskoca holding kasasında ki tüm dövizi bozdurup Türk parası ile alışveriş yapacak öyle mi. Yanlış anlamayın totomla gülerim. Zaten öyle birşey yaparsa batar...! Neyse cumhur bey yastık altı dolarlarınızı bozdurun dediğinde çok gülmüştüm. Milletin cebinde 50 TL si yok ki dolar bozdursun. Büyük şirketlerin de Zaten hesapları yurt dışında. Bir kaç yandaş iş adamıda gösteriş olsun diye bir iki dolar bozdurdu. O vakit dolar 3.58 den 3.4 e indi. Ama nereye kadar..? Elbet eldeki para bitecek o zaman nasıl mani olacaksın doların yükselişine ve gördük mü olamadılar. Bir anda 3.71 oldu. Yazın bunu bir yere şubat ayı içerisinde dolar 4 TL olacak
    Cok korkutucu ve urkutucu bir tablo ciziyorsunuz sizin zarar etmenizi istemem ama umarim dediginiz gibi olmaz.. Dolarin 4 olmasi benzinin 5.5-5.7 olmasi demek.. Benzinin artmasi ekmegin dahi artisi demek... Ne de olsa ekmekte yuruyerek gelmiyor bakkala. Eee unda firina at arabasi ile gelmiyor ..
    Umarim dediginiz gibi olmaz yada degildir , olursa bu isin sonu olmaz 4 oldugu gibi 5 de olur..

Dipnot olarak eklemem gerekirse Ekonomi ile ilgileniyorum dediginiz icin size saygi duyuyorum o konudaki bilginiz muhakkak ki benden fazladir ancak bu durum sizi de korkutmuyor mu?? 2015 model bir volkswagen golfle euro alsaniz ne kadar dayanabilirsiniz ki ? Dediginiz gibi nereye kadar ?

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Maşallah dolarla beraber sizinde moraliniz yükseliyor.
    Belki yükselmesine engel olamıyoruz ama bu vatanın bir ferdi olarak vatan zararına olan şeye uzulmemiz gerekmez mi ???????
    Eleştiri başka olması lazım zaten. Ama bunun ölçüsü üzüm yemek olmalı bağcıyı (vatanı) dövmek olmamalı

<ÖzgürYanık> - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Chetak 12v Electronic(1991)
    Arkadaslar , hani bir honda alinirken denir ya belki ikinci elde aldigindan fazlaya bile satarsin bu bi motoran da bimondial de oyle deildir hani sebebi buyuk firmalarin her sene. benim malim zaten satiliyor deyip buna guvenip zam yapmasi ve ikinci el pazarindada bu motorlarin ozellikle temiz ve dusuk km olaninin talebinin cok olmasi ve 1 yasinda ve 10 000 km de honda yada yamahaya guvenip %30 fazla para vermek istememizden dolayi ikinci el piyasasinin her daim sifir piyasasini yakinen takip etmesini sagliyoruz , sadece motosiklette deil bu almanyada coplukte cok gorebileceiniz 2000 model focus u bizde 28 bin fiyat cekilmesinin nedenide bu sifiri ulkemizde pahali cunku , yani kisaca evet döviz ile ikinci el piyasasi maalesef ki paralel olmak zorunda cunku sifir ile ikinci el nasil ki paralel piyasa ise e sifirida dövizle geliyorsa biz uretmiyorsak , iktisat ta ki arz talep bizim iki tekerlekli ruyalarimizinda maalesefki kabusu

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Ha şimdi olay buraya gelirse şöyle açıklamalar yapayım. Ülke ekonomisinin yaklaşık olarak yüzde 50 si ülkenin yüzde birinin kontrolü altındadır... tek başına Koç grubu ülke ekonomisinin neredeyse yüzde 18 ine hakim. Diğerlerini varın siz düşünün. Benim 3-5 kuruş dolarım bu ülkeyi kurtarmaz. Anlatmak istediğim aslında yanlış ekonomik politikalardır. Öyle dış mihraklar dış güçler bilmem neler demeyle ekonomi yönlendirilmez. Bakınız ekonomin de siyaseti olmaz. Bir önceki sayın bakan Ali Babacan Harika bir ekonomistti. Ve İnan'ın ekonomiyi çok iyi kontrol altında tutuyordu. Taki cumhur beye anlamadığın işlere karışma merkez bankasını rahat bırak diyene kadar. Sonuç Ne oldu Ali Babacan görevden alındı. Merkez bankası başkanı değişti. Ekonomiden anlamayanların istekleri yerine getirilmeye çalışıldı. Sonuçta bu oldu... Aslında direk veriler halinde hesaplar üzerinden de size açaıkşamalar yapabilirim lakin burası yerimidir değilmidir bilemem.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Dolar sadece bir ölçü birimidir. Ölçme aletinin bagli oldugu makinenin durumuna uzulmuyorsunuz da ölçme ekraninda okudugunuz birden bire artan degere mi uzuluyorsunuz. Kagidi bile ithal ediyormusuz iste, birakin kagidi saman bile ithal eden bir tarim ulkesinde yasiyoruz kac zamandır. Ciftci urunlerini maliyetine bile satamadigi icin agaclarini sokerken uzulmuyor muydunuz?

Alev alev yanan nukleer santralde keyif sigarasi icip gostergelere bakmak gibi, gosterge normalse bir sey olmaz deyip devam etmek gibi.

Motosikleti
    speederbike
    Durmak yok, yola devam. Kılıçdaroğlu veya Bahçeli başta olsaydı dolar 10TL idi şimdi. Sağolsun hükümet, onlar sayesinde dolar düşük. Allah onları bu milletin başından eksik etmesin.

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Konu siyasete nasıl geldi ki ? Burada ben karsimdakini ikna ederim diyen özürlü birilerimi var yoksa

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Analız yaparken makro ve mıkro olcekte konuya yaklasmak gerekır.Usd'dekı guclenmeyı anlamak ıcın DXY yanı dolar endeksındekı donus hareketının ne zaman basladıgına bakmanızı onerırım.Grafıgı actıgınızda ana trendlerın ne zaman nerelerde basladıgını ve nerelerde tekrar yonlerını degıstırdıgını gorme fırsatınız ve hangı olay sebebıyle bu degısımın oldugunu anlama fırsatınız olacaktır.

Fed yanı ABD merkez bankası krızden sonra kendı kontrolu ve stratejısıne uygun olarak " maın fund rate" yanı merkez bankasının uyguladıgı ve pıyasadakı dıger fınansal kurulusların gosterge alarak fıyatlamaları belırledıklerı faız oranını sıfıra dogru hızlı bır sekılde dusurmustur ve pıyasa cok buyuk mıktarda para vermıstır.

Boylece pıyasadakı kısa ve uzun vadelı faız oranları asagı ınecek ekonomının tekrar canlanması cok daha hızlı saglıyacak bır etkı olusturacaktı.Bunuda cesıtlı kanallardan onemlı pıyasaları etkıleyerek gerceklestırecektı,ayrıca zayıf usd karsında " wealth affect" denılen etkıyı yaratarak hane halkının tekrar harcama yapması ıcın onları motıve edecektı.Bır paranın faızı o paranın fıyatıdır,yanı borc alarak kullanacagınız paranın malıyetı faız dır.

Faızler 0 a ınınce ekonomıdekı tum aktorlerın fonlama malıyetı neredeyse sıfır olacak ve para harcamak cok daha kolay hale gelecektı.Emlak pıyasası,fınansal pıyasalar,hane halkı tuketımı , yatırım harcamalarının kompozısyonu hepsı degısecektı,oylede oldu.Fed'in aldıgı bu aksıyonun global pıyasalardakı yansıması su sekılde oldu, fonlama malıyetı ve pıyasa dagılan gıdıcek yer arayan ucuz DOLAR.

Bunların buyuk bır kısmı "Emergıng Markets" yanı bızım gıbı gelısmekte olan ulkelere "Portfoy Akım" ları olarak geldı.Ulkelerın ıstedıgı yatırım seklı "Green Fıeld" denılen sıfırdan fabrıka kurulumu ıstıhdam uretım yaratacak olanlardır.Yanı sıcak para dedıklerı ,portfoy akımlarından olusan yatırımların oranının az olması ıstenır tum resme bakıldıgında. Bu anlattıgım yere kadar olan kısımda bızım ulke olarak usdtry kuru uzerınde hıcbır etkımız olmamıstır, Fed zaten kendı stratejısı baglamında doları degersızlestırmıstır,bu donem tum dolar tum ulke para bırımlerı karsısında deger kaybetmıstır. Bundan try de nasıbını almıstır.Fakat bundan 2 yıl once Fed "Maın Monetary Polıcy" yanı temel para polıtıkasını degıstırme kararını acıklamıstır,once pıyasaya verılen dolarlar gerı cekılecek sonra faız kademelı olarak yukseltılecektır.Iste bu noktada DXY yanı global olcekte takıp edılen dolar endeksıde TREND degısımı olmus ve yukselıs tarafına gecmeye baslamıstır.

Gevsek para polıtakasının uygulandıgı yıllarda bızım ulkemız dogru polıtıkaları uygulamamıs , dolardakı dususun tamamen bızım basarımız oldugunu dusunmustur.Sımdı ıse dxy tum varlık sınılarına karsı deger kazanmıstır.Devamında ABD baskanlık secımlerının sonuclarıda bu surecı daha hızlandırmıstır.Pıyasalardakı fıyatları belırleyen bazı temel parametreler vardır ; ulkenın makro ekonomık durumu basta gelır ama sadece buna bakarak fıyatlama yapılmaz, ulkedekı sıyası durum,pıyasaların saglıklı ıslemesı,jeo polıtık rıskler vb. sıralanabılır.

Ozetle global pıyasalarda doların deger kazanmaya basladıgı bır konjonkturde try nın deger kaybetmesı kabul edılır buraya kadar bır sorun yok, problem ıse sudur, dıger benzer ekonomılere gore ortalamaların cok uzerınde cok hızlı ve yuksek volatıle ıle bu surecı yasamasıdır. ISteyenler JP Morgan ın gelısmekte olan pıyasalar para endeksıne bakarak bu karsılastırmayı yapabılırler,datalar ulasmak zor degıl.

Subat ayında usdtry ıcın 4 lıra tahmını cok onemlı gorulmesı zor bır tahmın degıldır.Ulkemızın her donemde dovıze ıhtyacı vardır , dovızle yaptıgımız fıx harcamalar vardır,carı acıgın kırılımlarına bakarsanız cok daha ıyı anlayabılırsınız.Zaten bu tum gelısmekte olan ulkelerın temel sorunlarında bırıdırı devaluasyon şokları ve sureclerı.

Usd bozdurun demekle bu surecı terse cevıremezsınız cunku sızın ulke olarak usd yukumluluklerınız var , fırmaların kısa ve uzun vadelı toplam 411 mılyar dolardır , mart 2016 rakamı ve bunun gsyh oranı %58 dır. Kısa vadelı borc mıtakarı 102 mılyar usd dır ve kısa vade lı borc vadesı 1 yıldır.

Onemlı olan sorunun nerden kaynaklandıgı ve bızı bu duruma hangı yanlıs polıtıkaların getırdıgını sorgulamak ve yonetımınden sorumlu olanları elestırmek gerekır.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Hükümet turkiye acisindan yapması ve yogunlastirmasi gereken enerjiyi malesef 15 temmuz itibariyle farkli noktalara vermek durumunda birakildi... birileri Evet o düğmeye basti.. kriz yönetmek her babayigidin harci degil malesef bugun tabloda bu enerjinin yanlis noktalarda asiri harcanmasin ile ana noktanin kaçırılmış oldugu anlamına geliyor..

Oncelik turkiyenin ekonomisinin duzeltilmesi gerekiyor, hala sacma sapan konularla iktidar kimde oyunu oynuyoruz.. yaw he he baskansin he.. bosver onu bunu turkiyeyi topla hadi bir butun yap hadi. herkes öluyor herkes agliyor bizde bu guc var sonuna kadar aktariririz yeterki dogru seyleri gor ve iste.. biz sonuna kadar arkanda oluruz..

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)