Bir daha çevre yoluna çıktığımda video çeker buraya atarım, izler görürsün. Bu arada, yürüme hızına düşeceksen al bir ybr, fıtı fıtı bin.
Not: Rosso 2 takılı motorda, IRC olsa bende basmam ama Rossolar yapışıyor yola.
Korku konusuna gelince, yıllarca Antalya Kemer tarafında jet-ski kullandım. Peder su sporları işletiyordu. Temel denge mantığı motosiklet ile neredeyse aynı. Tek fark onda suya düşüyorsun, bunda asfalta Kawasakiler vardı bizde 1100 cc. Bir depo ile yarım saat çalışıyordu alet ben kullanınca. Amcamla az kavga etmedik o yüzden. Pulsardan önce kısa bir süre BMW R 1100 RT kullandım. Yavaş manevralarda motor acayip yoruyordu ağırlıktan dolayı, ama gaz açtıkça kendini dengeliyordu. İlk defa virajlara hızlı girdiğim motordur kendisi. O motorla öğrendim virajda gaz açmayı.
https://www.youtube.com/results?sear...Fin+dans%C4%B1
Viraj konusunda en iyi video bu bildiğim.
Yaw viraj tekniğini biliyorum. bizim evdeki 125cc cup ile fren pedalını yere sürtüyordum her dönüşte, çünkü o motorun riski yok 10 yıllık motor çünkü... Öğrenci adamım riske atmaya gerek yok şimdi sakin sakin girer dönerim, lastik her ne olursa olsun. Lastiğin bırakacağı tutar yine düşersin...
MotoGP de yarışmak için almadım ben bu motoru gezmek için aldım. Bundan önce er6-n kullandım; uzun yolda ybr den daha fıtı fıtı gidiyor, bağırıp kafa ...miyor.
Güzel bir düşünce. Takipte kalalım haberimiz olsun yayın başlayınca
https://www.youtube.com/results?sear...lette+frenleme
Gördüğünüz gibi pek de fazla bir şey çıkmıyor. Gerçi çok da şaşırtıcı değil zira ytube'daki Türkçe içerikçok kısıtlı ve ayrıca her önüne gelen ytube'a video koyabildiğinden gerçekten güvenilir bilgiye ytube ile ulaşmak çoğu zaman mümkün değil.
Meşhuuur bir belgesel kanalı tarafından çekilmiş bir belgesel izlemiştim ytube'da onlar bile bozmuşlar. mcdonnel douglas f4 uçağına bakıyor adam "bunun kanatları olmamış" diyor ciddi ciddi. Tabii, kesinlikle öyledir zaten.
Benim istediğim şeye en yakın video, bu konudaki en kapsamlı videolardan birisi yayınladı. Video Motosiklet Yol Sanatı kitabında anlatılan, yol eğitimlerinde verilen Sistem'e bir giriş niteliği taşıyor. Çok çok beğendim.
https://www.youtube.com/watch?v=E65giykwKF0 Roadcraft Eğitimine Giriş - Mahir Yeşilmenderes
İki küçük not eklemiş olayım. Sol viraj öncesinde ve girişlerinde sağdaki yola yakın yapılmış bariyere aşırı yanaşmak çok tasvip edilmiyor. Bariyere de bir tehlike muamalesi yapmak öneriliyor. Bu nedenle o noktalarda yolun en dibinde (P1) değil de en kenar nokta ile kendi şeridimizin ortası arasında, yine kenara yakın (P1.5) olmak tercih edilir. Aşağıdaki konumlanma istenmez. Buradaki sürücüler muhtemelen özellikle konumlanma hassasiyeti üzerine bilinçli pratik yaptıkları bir sürüşteydiler. O yüzden bu kadar yanaşmakta sakınca görmemiş olabilirler. O noktada bariyer yola bu kadar yakın inşa edilmemiş olsaydı veya bariyer hiç olmasaydı istenen, gelişim ile ulaşmak istediğimiz konumlanma budur.
Dikkatli izleyicilerin gözüne çarpan bir düz çizgide sollama var. Bu konuda farklı farklı düşünen kişiler var olsa da genel olarak güvenlik ile ilgili bir sıkıntı yoksa bu videodaki gibi bir sollamayı yapmak serbest, hatta gerekli.
bizim ankarada eğitim istanbul kadar seçenekli değil bildiğim kadarıyla. Soner Tanrıkulu var duyuyorum. Nasıldır bilen, eğitim alan var mı?
Soner Hoca yol sanatı kökenli bir eğitimci değil. (bkz: Yol eğitimi alınabilecek yerler listesi)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)