Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bu motorlar ile başlamam size uygun mudur ?

REKLAM ALANI

Merhaba öncelikle iyi forumlar.
    Kısmetse fuar da bir motosiklet alacağım. Fakat çok bir bilgim yok ve çok bir deneyimim yok toplasanız 10 kere vitesli motor kullandım maksimum 200cc oda. Aklımda 2 adet motor var hatta 3 diye biliriz.

suzuki gsx r125 (Türkiye gelecek diye duydum ama fiyatı hakkında bilgi yok, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?)
    yamaha yzf r125
    Honda cbr r125 var ama 150 si ni gördüm nette çok ta hoşuma gitti fiyatı filan uygun olursa onuda düşüne bilirim.

Kesinlikle sıfır alacağım. Suziki ve yamaha daha çok hoşuma gidiyor. Sizce bunlarla başlaya bilir miyim. Spor görünüm sevdiğim için bunları seçtim. Bu tarz önerisi olanlarda söyleye bilirler şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Benim tavsiyem eğer uzun süre (2 yıl ve üstü bence) 125 cc de kalacağım derseniz, Yamaha veya Suzuki denebilir. Gerçi Suzuki daha gelmiş değil. Fuarda gelirse gelir. Teknoloji ve rahatlık olarak diğerlerinden 1 2 adım önde olacağı kesin tabi kağıt üstünde bunlar böyle. Diğer tarafta kalitesini kanıtlamış Yamaha ' da var. Fakat Yamaha ' nın fiyat politikası biraz düşündürebilir. Neredeyse bir 250 cc 'lik motor fiyatına yaklaşan bir fiyat çekiyor. Bir de sıfır alacağım demişsiniz yani yaklaşık 14.650 TL demek. Fiyat konusu tabi kişiden kişiye göre değişir. Ayrıca YZF 125 biraz rahatsız bir oturuşu var. Şekil 1000cc gibi gidiş 125 lik Honda ' da tercih edilebilir. Kalitesi, servis ağı ve parça ucuzluğu açısından ve kendini kanıtlamış bir marka. Kendi fikrim olarak eğer yazının başında belirttiğim gibi uzun süre kullanacağım derseniz evet sıfır almak mantıklı olabilir. Marka tercihi size kalmış bu 3 markadan hangisin alırsanız alın pişman olacağınızı düşünmüyorum.

Bahsettiğiniz motosikletlerin sıfır fiyatları 15k civarlarına dayandı. 15000 tl ye sıfır bu motosikletler bence çok saçma. CBR 250r saydığın 3 motosikletten de daha mantıklı bir tercih.

Not: Para problem değil derseniz Suzuki en kalitelisi olacaktır aralarında bence.

Başlanır da pahalı ama suziki çok güzel

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Bana uyar. İtirazı olan varsa söylesin.
    mehmethcgl bunu beğendi.

gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    suzukı candır
    mehmethcgl bunu beğendi.

Alıntı wing41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğiniz motosikletlerin sıfır fiyatları 15k civarlarına dayandı. 15000 tl ye sıfır bu motosikletler bence çok saçma. CBR 250r saydığın 3 motosikletten de daha mantıklı bir tercih.

Not: Para problem değil derseniz Suzuki en kalitelisi olacaktır aralarında bence.

250 cc İle başlamak istemiyorum açıkçası 14 bin TL civarında düşünüyorum suziki sanırsam daha da pahalı girecek. 250 cc yeni başlayan biri için kötü olur mu ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------

Alıntı sokamarukun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim tavsiyem eğer uzun süre (2 yıl ve üstü bence) 125 cc de kalacağım derseniz, Yamaha veya Suzuki denebilir. Gerçi Suzuki daha gelmiş değil. Fuarda gelirse gelir. Teknoloji ve rahatlık olarak diğerlerinden 1 2 adım önde olacağı kesin tabi kağıt üstünde bunlar böyle. Diğer tarafta kalitesini kanıtlamış Yamaha ' da var. Fakat Yamaha ' nın fiyat politikası biraz düşündürebilir. Neredeyse bir 250 cc 'lik motor fiyatına yaklaşan bir fiyat çekiyor. Bir de sıfır alacağım demişsiniz yani yaklaşık 14.650 TL demek. Fiyat konusu tabi kişiden kişiye göre değişir. Ayrıca YZF 125 biraz rahatsız bir oturuşu var. Şekil 1000cc gibi gidiş 125 lik Honda ' da tercih edilebilir. Kalitesi, servis ağı ve parça ucuzluğu açısından ve kendini kanıtlamış bir marka. Kendi fikrim olarak eğer yazının başında belirttiğim gibi uzun süre kullanacağım derseniz evet sıfır almak mantıklı olabilir. Marka tercihi size kalmış bu 3 markadan hangisin alırsanız alın pişman olacağınızı düşünmüyorum.
    En az 2 demiyim de 1 1.5 yıl kullanmayı düşünüyorum vaziyet onu gösteriyor. Peki YZF aklımda olan 1.80 boyum var bir sıkıntı yaşar mıyım normal kullanımda kullanıma alıştıktan 4 5 ay sonra 300 400 km yollarda bana sıkıntı çıkartır mı sizce ?

BalkanRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    Alıntı mehmethcgl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250 cc İle başlamak istemiyorum açıkçası 14 bin TL civarında düşünüyorum suziki sanırsam daha da pahalı girecek. 250 cc yeni başlayan biri için kötü olur mu ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------

En az 2 demiyim de 1 1.5 yıl kullanmayı düşünüyorum vaziyet onu gösteriyor. Peki YZF aklımda olan 1.80 boyum var bir sıkıntı yaşar mıyım normal kullanımda kullanıma alıştıktan 4 5 ay sonra 300 400 km yollarda bana sıkıntı çıkartır mı sizce ?
    Suzuki ye oturmadim bisey diyemeyecegim o konuda fakat yzf ye oturdum 400 km de caninizi alir o motor cbr kendi motorum yzf den daha rahat oturus sekli boyum 1.85
    YOU DONT NEED A THERAPIST IF YOU OWN A MOTORCYCLE-Anonymous

Motosikleti
    RS 200
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana uyar. İtirazı olan varsa söylesin.
    Banada uyar izin cıktı bence
    mehmethcgl bunu beğendi.

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    100 kere 1000 kere ayni konular acildi.Hic mi arama butonu kullanmiyorsunuz.Google a da mi sormuyorsunuz.Zahmet edip honda nin sitesinden cbr 150 modelinin Turkiye'de olmadigina da mi bakmadiniz.
    ZaptNaMumkun bunu beğendi.

Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    100 kere 1000 kere ayni konular acildi.Hic mi arama butonu kullanmiyorsunuz.Google a da mi sormuyorsunuz.Zahmet edip honda nin sitesinden cbr 150 modelinin Turkiye'de olmadigina da mi bakmadiniz.
    https://m.youtube.com/watch?v=QXRRNfao9SI Aklıma bu video geldi 😂
    sokamarukun bunu beğendi.

180cm boya yzf r 125 ne oturuş pozisyonu ne gidişi ne fiyatı benim gözümde çöp.

250 cc başlangıç için fazla falan değildir. Israrla CBR 250 r diyorum olmazsa inazuma diyorum oda olmadı crf 250 l diyorum
    mehmethcgl bunu beğendi.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı mehmethcgl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba öncelikle iyi forumlar.
    Kısmetse fuar da bir motosiklet alacağım. Fakat çok bir bilgim yok ve çok bir deneyimim yok toplasanız 10 kere vitesli motor kullandım maksimum 200cc oda. Aklımda 2 adet motor var hatta 3 diye biliriz.

suzuki gsx r125 (Türkiye gelecek diye duydum ama fiyatı hakkında bilgi yok, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?)
    yamaha yzf r125
    Honda cbr r125 var ama 150 si ni gördüm nette çok ta hoşuma gitti fiyatı filan uygun olursa onuda düşüne bilirim.

Kesinlikle sıfır alacağım. Suziki ve yamaha daha çok hoşuma gidiyor. Sizce bunlarla başlaya bilir miyim. Spor görünüm sevdiğim için bunları seçtim. Bu tarz önerisi olanlarda söyleye bilirler şimdiden teşekkürler.
    Her üç motor da başlangıç için gayet keyifli seçim olabilir.

Ancak ben genellikle başlangıç motorunun naked yada comutter tarzı olmasından yanayım. Bu tür motorlara takılabilen daha kapsamlı koruma demirleri v.s. sebebi ile yeni başlarken yaşanabilecek tatsız küçük düşürmeler , yatırmalar hem maddi hemde manevi olarak çok daha az üzücü olmakta.

Sevgilerimle
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Açıldıysa açıldı kendi açımdan sordum arkadaşlar da güzelce yanıtladı. Olumsuz yorum yapmakta ne gerek var gereksiz başlık ise modaretör arkadaşlar gerekeni yapar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:40 ----------

Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her üç motor da başlangıç için gayet keyifli seçim olabilir.

Ancak ben genellikle başlangıç motorunun naked yada comutter tarzı olmasından yanayım. Bu tür motorlara takılabilen daha kapsamlı koruma demirleri v.s. sebebi ile yeni başlarken yaşanabilecek tatsız küçük düşürmeler , yatırmalar hem maddi hemde manevi olarak çok daha az üzücü olmakta.

Sevgilerimle
    Yorumlarınız için teşekkürler. Evet o tatsız kazaları filan riske alıp bu tarz bir motor istiyorum.

kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    Baslangic icin hepsi uygun secimler.. Sadece yamaha icin oturus pozisyonu cok sert diyorlar tercihini yaparken bunu aklinda tutarsin.

Bunun disinda internetten bol bol okumani tavsiye ederim.. Motosikletin dinamiklerini aklina iyi bir sekilde yazarsan gelIyiisim cok kolay olucaktir

Simdiden hayirli olsun
    mehmethcgl bunu beğendi.

Motorunuzu çaldırmayın da neyle başlarsanız başlayın
    mehmethcgl bunu beğendi.

Motosikleti
    Pulsar 200NS-Yamaha R25-Xmax 250-Fz6 Fazer
    Bu tarz konulara verilen cevaplar genelde kullanıcılar hep kendi sevdiği motoru aldırmaya çalışır doğal olarak. Bana sorarsanız 125cc motora 15 bin küsür para çok piyasa uçmuş durumda şu vaziyette almamak daha mantıklı , bende 7 bin civarı motor bakıyordum yok japon olsun taştan olsun cbr 125 dediler cbf 150 dediler felan ben baktım en donanımlı istediğim şeye cevap veren pulsar 200 buldum onu aldım. logo taşıycam diye 125 cc hondaya 7 bin vermek saçma olurdu benim için . o paralara en azından cbr 250 bakın derim size en azından çabuk sıkılmazsınız 125cc gibi

Alıntı Emre Fırat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu tarz konulara verilen cevaplar genelde kullanıcılar hep kendi sevdiği motoru aldırmaya çalışır doğal olarak. Bana sorarsanız 125cc motora 15 bin küsür para çok piyasa uçmuş durumda şu vaziyette almamak daha mantıklı , bende 7 bin civarı motor bakıyordum yok japon olsun taştan olsun cbr 125 dediler cbf 150 dediler felan ben baktım en donanımlı istediğim şeye cevap veren pulsar 200 buldum onu aldım. logo taşıycam diye 125 cc hondaya 7 bin vermek saçma olurdu benim için . o paralara en azından cbr 250 bakın derim size en azından çabuk sıkılmazsınız 125cc gibi
    İlk motorda 250 cc deneyimsiz olarak aslında korkutuyor gözümü. Ama çevremde olan ve aldığım tepkilerde nedense aynı yönde 4 5 aya alışırsın diyorlar sürekli. Birde aile faktörü var 250 cc pek sıcak bakmıyorlar. Bakalım ben incelemeye alayım onu da

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:12 ----------

Alıntı kivancern adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Baslangic icin hepsi uygun secimler.. Sadece yamaha icin oturus pozisyonu cok sert diyorlar tercihini yaparken bunu aklinda tutarsin.

Bunun disinda internetten bol bol okumani tavsiye ederim.. Motosikletin dinamiklerini aklina iyi bir sekilde yazarsan gelIyiisim cok kolay olucaktir

Simdiden hayirli olsun

Teşekkürler bir yerden bulursam YFZ bir kere denemek istiyorum açıkçası herkes o konuda yorum bildiriyor. Şimdi fuarda deneyip almak olmaz :D

Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio
    125 cc motora 15k vermek çok saçma bence. Git çok daha ucuza bajaj 200 rs al en azından abs var. Bana kalsa hiç biri sıfıra alınmaz o paralara. Git temiz ikinci el bir şey al. Mesela mt-125 9 bin civarında bulunuyor. Hem şekil var hem de en azından malul bir fiyatta sıfırına bakarak. İlla japon olsun diyorsan ben öyle yapardım.
    mehmethcgl bunu beğendi.

Motosikleti
    YAMAHA MT-25
    Kesinlikle 250 cc almalisin. Korkmana gerek yok dusuk devirleri zaten 125 cc motor gibidir. Yuksek devirli surmedigin muddetce sikinti yasamazsin.
    mehmethcgl bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)