Kaybedeceği bir şey yoksa takmaması çok da garip değil aslında...obkavi adlı üyeden alıntı
Kaybedeceği bir şey yoksa takmaması çok da garip değil aslında...obkavi adlı üyeden alıntı
Ben yaklaşık 16 yaşımdan beri motor kullanırım. 17 Yaşında ankara motokros şampiyonu olmuştum. O zamanlar Enduro, vs motorlar yoktu... Biz Kendimiz ustalara yaptırıyorduk. O zaman planet motorlar gibi motorlar kullanılırdı...Bir dönemlerde Ankara Trafik Şube elemanları benden çok çekmiştiler... Onları peşime takar gezdirirdim... Tabii ilk gençlik dönemleri... Sonra Hız tutkusu vardı... Filmlerde görüp özenirdik o zamanlar... Şimdi ise yaş 48 ve halen motor tutkusu var ama motor kültürüne ve felsefesine uygun bir yaklaşımla biniyorum... Çevirmelerde beni de durdurmadılar Hiç... Bir kere durdurdular Kontrol için. Ehliyetim yoktu ama kurs belgesi vardı... " kursu yazıldım alacağım memurbey dedim..." Memur " Tamam beyefendi... Dikkat edin ama Hayırlı günler" dedi. Durdurmuş olduğu diğer bir motorlu itiraz etti " Onunda ehliyeti yok onu niye bırakıyorsun? dedi. O bana kibar davranan memur çünkü bende kibar davrandım. Ona " Ulan pisikopat bir motora binmişsin...Eksozun zort zort ötüyor... Ayaklarını da evinde oturur gibi koymuşsun... O adam insan gibi kaskını takmış ışığını yakmış, sinyal lambası kullanmayı biliyor... Motoru da tadilatsız... Adam gibi hemde ehliyet alma girişimini yapmış... Sende bana kurs belgesi göster senide bırakayım...Bağlıycam ulan Psikopat motorunu..." yani anlıyacağınız, Motora neon acayip çıkartmalar, bağıran egzos takanların, Motorlarda modifiye yapanların, Birde kural tanımadan binenlerin, kask takmayanların, Lambalarını yakmayanların çevrilme olasılığı her zaman var. Müsamaha yok... Ama diğer kuralları uygulayanlara toleranslı davranıyorlar... Yani abartmaya gerek yok... Ama en iyisi ehliyet ruhsat ve sigortanızı ihmal etmeyin... Problem yaşamazsınız.
[B][I][COLOR="Red"]Yanlışlarıyla Mutlu olanları, Doğrularınızla Rahatsız etmeyiniz...[/COLOR][/I][/B]
arkadasım gecen ay bır kazaya karıstı veZealsunChopperSanlı adlı üyeden alıntı
yetersız ehlıyet yuzunden 450ytl ceza ödedi....
ehlıyetsız motor kullanımına karsıyım
kaza yada cevırme esnasında motorunuz baglanıyor
sonra....arkadaslar mız mızlanıyor neymiş efendım
-motorum baglandı....
-ceza yedım....
-polıse yalvardım ceza kesmedı..
falan filan
hep soyluyorum
ehlıyetın yoksa trafıkte yerin yok...!!
____it's my life_1982____
6-7 defa durduruldum birinde basit bir çorba parası ödedim .diğerinde sorun çıkmadı.öbüründe gbt soruşturuldu v.s.
Motoruma kasksız asla binmem.. Sadece 1 kez çevrildim oda bir Cumartesi günü "durmak için" Bağdat cad. gelmiş araçların arasından bir yere yetişmeye çalışıyordum.. Bir polis otosunun yanından geçtim içindeki zat beni hop şşşt motorlu sağa çek şeklinde durdurmaya çalıştı hiç üzerime almadım ta ki plakamı söyleyene kadar.. Neyse sonra paşam çıktı araçtan yanıma geldi ehliyet ruhsat dedi bende verdim eline baktı baktı sonra geri verdi gitti.. İşte hepsi bu..
Herşey yeniden yollarda olabilmek için...
Shamyl adlı üyeden alıntı
Shmyl,
Iyi Zevklide ama ben 2 Hafta önce Bebekte Kafamda Kask ve MT T-shirt ü Hava cok sicakti ondan ( Mont Bagajda ). Cöp Kamyonu durmus sagada ben tam Sollayacam yol bostu Hereket etti Kamyon, ani Fren yaptim Galiba öne fazla yüklendim Kayip düstüm. Sürat 20 bile yoktu Saga yattim Kolu ve Ayagi siyirdik, Abi bayaga bi aciyor + gecmeside sürüyor ondan sonra artik Mont olmayinca Resmen tirsiyom. 50 Derece olsada takarim artik.....
1 Gün öncede Arkadaslar bekliyor Profiloda bulusup Kiyiköy kesfine cikicaz. Arkamda Yavuz Abi vardi onda Kask yok ben ona Motoru verecemya Kaskla Beraber dönecek. Caglayanda Polis Resmen E-5 de Sag Seritin ortasina cikti ve durdurdu bizi. Ehliyet Ruhsat ben cikartim Ruhsati ve bende halen Sertifika var cikardim gösterdim. Bak bu olmadi dedi, ben Kaskdan yazacaktim simdi Baglayacam dedi. Ben yapma etme bak aldik iste daha Maasi almadim Ehliyete ceviremedim Kolpasi yaptim. MT T-Shirt ü gördü, bende okuyorum dedi o Siteyi ve Motorda kulaniyorum dedi, hadi tamam sen iyi Niyetlisin dedi ve Allah Razi olsun birakti, hadi git dedi. uyuz biri olsaydi isteseydi Baglardi yani....
Antalyada ozzelikle racing ve buyuk cruiser ve chooper suruculeri kask takmayi ihmal ediyorlar.En basit bir scooter surucusu bile takarken onlarin dunya umrunda degil.Umarim Polis hepsinin motorunu cevirir , ve geregini yapar.Bizim adimizi serseri motorcuya cikariyor bu insanlar.Kurallara saygisi olmayanin hic yollarda olamasi gerekmiyor bence.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
aiqa adlı üyeden alıntı
asya da Kadiköy tarfindan gelirken tam Kücükcamlica da iki kere, avrupada besiktas cikisinda..... son cevrildigimde "yan seriten gitmek yasak" diye bir ifade ile yaklasti memur bey.... "nasil olur? ben iki aydir vizir vizir yaninizdan geciyorum memur bey, yeni mi oldu" dedigimde "hayir bu gün amirimin morali bozuk galiba, yan seriten gecen her motorcuya ceza yazicaksin" demis ... ... ... güleyim mi aglayimmi bilemedim. yüz ifademi dogru yorumlayan vatanimin polisi, "sen temiz birine benziyon hadi yürüü" dedi ve beni saldi ... ... gel de simdi bu olayi mantikli bir sekilde artici olan alman kiz arkadasina anlat ben nasil temiz birisiyim ve nerem kirli olursa polis bunun nasil farkina varir, hayret ki ne hayret
zeda3000 adlı üyeden alıntı
gaaayet normal... adam vermis 15 milyar motora kaski takacak kimse göremiyecek yakisikli gardasimin yüzünü.. taniyamayacak lar onu... gitti 15 milyar bosa
all you need is love
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)