Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

MTV garipliği.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Nmax125
    Merhabalar, malum yeni yılın ilk ayı ve MTV ödeme dönemi. Motosikletimin 2017 yılı ilk taksidini yatırmak isterken bir baktım ki geçmişe dönük faizli borç. Tutar cüzi evet ama hata mı? Bilgisizlik mi? Keriz yerine konma mi? kafaya taktığım ve yeni motosiklet almak isteyen arkadaşların da dikkatini çekmek için paylaşmak istedim.Kisaca;
    *Motosiklet 2016 Ağustos 22 de satın alındı(fatura ve sözleşme tarihi ayni gün)
    *Vergi dairesinde ödenmemiş faizli borç 2016 temmuza ait.
    *Sözleşmede MTV alıcı öder yazıyor (mus).
    Merak ettiğim ise, bu işte satıcı mi uyanık?ben mi bilgisizim? yoksa sistem böyle mi işliyor?ne yapılabilir?
    İyi yıllar ve sürüşler dilerim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    erkanzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys650
    Satış sonrası alıcı MTV yi kendisi öder.

Pazarlık yapılırken bazen sıfır bayi veya 2. El galericiler hadi MTV de benden olsun dediği olur nadiren.
    antilop_skul bunu beğendi.

kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    2. El alırken borç zaten gözükür ama sıfır aldığınız için binde bir bayi ödeme yapar ama siz kontrol etseydiniz cüzi bir miktar borcunuz da olmayacaktı, ne olur ne olmaz diye ister sıfır ister 2. El kontrol etmekte fayda var.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    0 araçlarda MTV alıcıyı ilgilendirir. Eğer bayi ilgili - bilgili bir bayi ise müşterisini uyarır ve şu kadar gün sonra (Sanırım 15 gün sora görünüyor) kontrol et, MTV çıkar der.

Emin olmamakla birlikte, sanırım yılın herhangi bir zamanında (Örneğin 10. ayda) bile 0 araç alsan, yılın kalan günleri için MTV ödemesi çıkıyor.
    Alım satım işi yapan arkadaşlar varsa daha iyi bilgi verebilir.

Özetle kendini kötü hissetme.
    Devlet baba her zaman vergi alır.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

pompei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    APRILLA ATR-7011
    Şöyle oluyor hocam Mtv İki taksit halinde ödeniyor ilk taksit ocakta öbürü temmuz ayından itibaren ödenir.Satıcı ocak ayını yatırmak zorunda temmuz ayını bekletir müşteri çıkana kadar eğer siz almamış olsanız aralıkta onuda ödeyecek mecburen.Yani bir kazıklanma durumu yok.

http://www.gib.gov.tr/2016-yili-moto...un-unutmayiniz

2016 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemesi 1 Temmuz 2016 tarihinde başlamış olup, 1 Ağustos 2016 Pazartesi akşamına kadar devam edecektir.

Verginizi;

GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak,
    www.gib.gov.tr Borç Sorgulama ve Ödeme bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ile,
    Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak,
    Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya Motorlu Taşıtlar Vergisini tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi Müdürlüklerine başvurarak
    hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde ödeyebilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için (dolandırıcılık amacıyla gönderilen e-postalar, sahte internet adresleri vb.) www.gib.gov.tr veya anlaşmalı bankaların resmi internet adreslerinden işlem yapmaya dikkat ediniz.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Ben geçen sene çinli motorum için tek taksit Mtv ödedim. Bu seneki Mtv borçlarına da eklenmemiş. Çok mutluyum

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Arkadaşlar yeterli bilgiyi vermişler, sen aracı 31 Aralık'ta bile alsaydın (ruhsatını çıkarsaydın) 2. taksitini yani Temmuz MTV sini ödemek zorunda kalırsın.

Alıntı pompei adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şöyle oluyor hocam Mtv İki taksit halinde ödeniyor ilk taksit ocakta öbürü temmuz ayından itibaren ödenir.Satıcı ocak ayını yatırmak zorunda temmuz ayını bekletir müşteri çıkana kadar eğer siz almamış olsanız aralıkta onuda ödeyecek mecburen.Yani bir kazıklanma durumu yok.
    Burada bir yanlış anlama olmasın, plakası çıkmamış sıfır araçlara MTV ödenmez. Satıcı bayii yıllarca aracı satamasa bile MTV, ÖTV, Trafik Sigortası yaptırmaz. Ne zaman ki faturasını keser aracı birine satar, o andan sonra ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemleri başlar.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

eskiden anahtar teslim diye bişey var dı
    vergi ve sigorta dallanıp budaklanınca bu hale geldik

computeus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF MOTO CL-X 700 Adventure
    Alıntı qıp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eskiden anahtar teslim diye bişey var dı
    vergi ve sigorta dallanıp budaklanınca bu hale geldik
    Anahtar teslim olayı arabalarda var, ben motorda hiç duymadım.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)