Arkadaşlar,
Herşeyden önce özgürlükler dünyasında yaşıyoruz. Bir arkadaşın belirttiği gibi onla şunla başlanmaz diye hüküm koymak kimseye düşmez. Keza ABD gibi motosiklet kullanımının çok yüksek olduğu bir ülkede millet birbirine 1000'lik alma 600'lük ile başla gibi tavsiye veriyor. Çünkü adamların chopper, enduro gibi yol motorları bizdeki gibi 600-70 ile değil bildiğiniz üzere 1200-1400 cc civarı var sayılıyor. Harley, Indian bunların en başta gelenler.. Tabi bu orada yaşananlar çünkü her şeyden önce tüketim çılgınlığı yaratılmaya çalışılıyor ki ekonomi canlı kalsın.
Bizim gibi ülkelerde ise mantık daha önde gidiyor. Ve Akdeniz insanının düşünceli tavrı ön plana çıktığından öyle yapma-sakın şuna girme gibi manevi duygular ile fazla duygusallaşıp saçma sapan konularda tartışmaya giriyoruz.
Kimse yanlış anlamasın fikir paylaşımına %100 varım ama bir başkasının fikri veya sorusu için işin kavga moduna gelmesi saçma ve ayıp oluyor. Adamın kendi parası, kendi canı, kendi kararı.. Biz yalnızca kendi fikrimizi söyleyebiliriz.
Ayrıca ben de basamak-basamak ilerlemenin doğru olduğunu düşünüyorum. Beni bırak devlet dahi bu yönde karar aldı. Yani mantıken tartışılacak çok şey var ama kavga etmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Kısacası delinin bir kuyuya taş atmış...'a dönüyor konu.
Umarım bol bol tartışır fikrimizi diğerine kabul ettirmeye çalışmak yerine güzelce paylaşımlar yaparız
Bu arada sanmıyorum ama Mirsad Bey 6-8 kaç yılsa artık kullandığı motorunu satmak için dahi böyle bir paylaşım yapmış olabilir.
Hepinizin tekeri düz bassın.
Sevgiler,