Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yeni motosiklet

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    honda cbr 250r
    selamlar herkese uzun zamandir almak icin para biriktirdigim parayi biriktirdikten sonrada hangi markanin hangi modelini alacagimi bilemedigim motorumu sonunda aldim.bajaj pulsar 200ns (sifir km siyah)
    8.500 tl ye geldi yeni zam gelmis malum
    Sormak istedigim sey plaka mevzusu motoru aldim ama plaka cikarmam gerektigi icin bayide duruyor plaka cikarma isi nasil oluyor internetten randevu aliyormusuz sanirim bi anlatabilirseniz sevinirim
    endurocu adayı :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seduje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 SL ABS
    Hayırlı olsun öncelikle
    Ben de 10 -15 gün oldu alalı benim motor da bayide duruyor hala

Bu konu ile ilgili daha önce açılmış başlık var diye biliyorum ama ben de yabancısıyım konunun araştırdığım kadarı ile şunları söyleyebilirim;
    (Yanlışım varsa düzeltin lütfen)

İlk olarak fatura kesildikten sonra kasko sigorta işlemlerinin yapılması gerekiyormuş. Sonrasında epey kendiniz yapacaksanız internet üzerinden randevu alınıyor. Fakat bu randevu alma olayı baya sıkıntılı ben hala boş gün bulamadım 1 haftadır uğraşıyorum. Bağlı olduğunuz ilçeden randevuyu aldıktan sonra da tüm belgelerle
    – Motosiklet satış faturası
    – Uygunluk Belgesi
    – Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Aslı
    – Trafik Sigortası
    – Daktilo ile doldurulmuş veya yazıcı çıktısı olarak alınmış şekilde Şoförler Odası’ndan Yeni Kayıt Dosyası (Ek-1 formu)
    – Şirketler için İmza Sirküsü ve Ticaret Odası Kayıt Sureti

Bir de kimlik Aslı ve fotokopisi sanırım.

Tescil şubeye giderek imzanızı atıyorsunuz. Sonrası evraklar posta aracılığı ilr kargolanıyor bildiğim kadarı ile
    Vaktim Yok derseniz de 80-90 tl farkla muameleciye yaptırabilirsiniz. Muamelecinin de tek farkı işlem aynı günde halloluyor.

murat 60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda crf 250l rally
    ne ugrasıyorsun kı her halukarda 250 tl ruhsat masrafın var 100 tl fazla ver bayı halletsın kendın işnden olucan izin alıcan gündelığın kesılecek ne yapacagını bilmiyorsun vs. vs.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Hayırlı olsun, Kazasız belasız..
    Muameleciye verseniz ;)

Nası bi meslektir muamelecilik ;p

Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio
    Hayırlı olsun. Bende hiç uğraşma ver muameleciye. Sadece imzaya gidersin. Ben antalya'da 300 tl verdim tüm işlemler için.
    TIGERSHARK bunu beğendi.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Valla ben de verdim 100 lira muameleciye. Plakayı, ruhsatı, sigortayı elime verdi. Oh mis.

Motosikleti
    Yamaha D'eligt
    Ya benim de merak ettiğim konu, Yeni motor alırken değil de ikinci el motor alırken trafik tescil işlemi için de randevu gerekiyor mu? Her işleme randevu almaktan alıştık artık randevu var mı demeye

Motosikleti
    pulsar 200ns
    hayırlı olsun yenı bır bajaj aramıza katıldı bu kıs ayında lastıklerı degıstırmenı onerırım ben alırken bayıden plakayı cıkartırmadım cunku cok para yazdılar 450 cıvarı 150ye ben kendım hallettım motoru teslım ettıler sonra plaka geldi taktım

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    hiç uğraşma verin mmmmmmuuaaameleciiyeeee gitsin

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Ver Muameleciye, sana bi muamele yapsın.
    Sen mutlu, Muameleci mutlu.
    kdiner ve Seduje bunu beğendiler.

Motosikleti
    honda cbr 250r
    Alıntı Seduje adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun öncelikle
    Ben de 10 -15 gün oldu alalı benim motor da bayide duruyor hala

Bu konu ile ilgili daha önce açılmış başlık var diye biliyorum ama ben de yabancısıyım konunun araştırdığım kadarı ile şunları söyleyebilirim;
    (Yanlışım varsa düzeltin lütfen)

İlk olarak fatura kesildikten sonra kasko sigorta işlemlerinin yapılması gerekiyormuş. Sonrasında epey kendiniz yapacaksanız internet üzerinden randevu alınıyor. Fakat bu randevu alma olayı baya sıkıntılı ben hala boş gün bulamadım 1 haftadır uğraşıyorum. Bağlı olduğunuz ilçeden randevuyu aldıktan sonra da tüm belgelerle
    – Motosiklet satış faturası
    – Uygunluk Belgesi
    – Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Aslı
    – Trafik Sigortası
    – Daktilo ile doldurulmuş veya yazıcı çıktısı olarak alınmış şekilde Şoförler Odası’ndan Yeni Kayıt Dosyası (Ek-1 formu)
    – Şirketler için İmza Sirküsü ve Ticaret Odası Kayıt Sureti

Bir de kimlik Aslı ve fotokopisi sanırım.

Tescil şubeye giderek imzanızı atıyorsunuz. Sonrası evraklar posta aracılığı ilr kargolanıyor bildiğim kadarı ile
    Vaktim Yok derseniz de 80-90 tl farkla muameleciye yaptırabilirsiniz. Muamelecinin de tek farkı işlem aynı günde halloluyor.
    bildigim kadariyla trafik sigortasi icin 15 gun sure var plaka cikarmakla alakasi oldugunu sanmam

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Plakayı, ruhsatı, sigortayı elime verdi. Oh mis.
    n'aptı n'aptı?
    MrMud bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Ruhsat ve plaka işini Bayi Halleder. Plakayı çıkartır. ruhsatı da evine postalarlar. plaka çıktıktan sonra eğer yaza kadar bekleyeceğim öyle bineceğim motora diyorsan sigorta felan yaptırma. bırak yatsın garajında. bineceğin zaman bir telefon ile çözüyorlar zaten. bu şekilde 3-4 ay kar etmiş olursun sigorta masrafından

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Hayırlı olsun

Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anlatacaklarım Üsküdar Trafik Şubede geçmiştir. Yer yer farklılık olabilir mi bilemiyorum.

Bu sene içinde 2 kez sıfır motor işlemi yaptım. İkisinde de sigorta olmadan ruhsatımı vermiyorlardı.

Hatta birisinde telefonla aynı gün yaptırdığım sigortanın ben işlemleri yaptığım sırada SBM sisteminde gözükmediği için beni orada beklettiler ruhsatı vermediler. Bilginize..

Ayrıca sabah erken 09:00 civarı orada olursanız randevu işi hikaye işleminizi yaptırırsınız. Yamyam muameleciler gelmeden etraf gayet sakin saat 10:00 dan önce gelmez genelde onlar..

Evrak eksiğiniz yok ise en fazla yarım saatinizi almıyor.

Muameleci parasına bu havada sıcak şarap ısmarlayın kendinize

Motosikleti
    honda cbr 250r
    Alıntı SHaDooM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ruhsat ve plaka işini Bayi Halleder. Plakayı çıkartır. ruhsatı da evine postalarlar. plaka çıktıktan sonra eğer yaza kadar bekleyeceğim öyle bineceğim motora diyorsan sigorta felan yaptırma. bırak yatsın garajında. bineceğin zaman bir telefon ile çözüyorlar zaten. bu şekilde 3-4 ay kar etmiş olursun sigorta masrafından
    tatli su motorcusu degiliz ki yaza kadar bekleyelim :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------

Alıntı Akhunturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlatacaklarım Üsküdar Trafik Şubede geçmiştir. Yer yer farklılık olabilir mi bilemiyorum.

Bu sene içinde 2 kez sıfır motor işlemi yaptım. İkisinde de sigorta olmadan ruhsatımı vermiyorlardı.

Hatta birisinde telefonla aynı gün yaptırdığım sigortanın ben işlemleri yaptığım sırada SBM sisteminde gözükmediği için beni orada beklettiler ruhsatı vermediler. Bilginize..

Ayrıca sabah erken 09:00 civarı orada olursanız randevu işi hikaye işleminizi yaptırırsınız. Yamyam muameleciler gelmeden etraf gayet sakin saat 10:00 dan önce gelmez genelde onlar..

Evrak eksiğiniz yok ise en fazla yarım saatinizi almıyor.

Muameleci parasına bu havada sıcak şarap ısmarlayın kendinize
    randevu almadan 9 gibi uskudar trafik subeye git diyorsun yani oyle mi

Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yqeren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tatli su motorcusu degiliz ki yaza kadar bekleyelim :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------

randevu almadan 9 gibi uskudar trafik subeye git diyorsun yani oyle mi
    Kardeşim uzun süre rodajda motor yatırmak pek sevimli gelmedi bana , sanırım sen de haftasonu kar olayı bittiğinde yatırmak istemeyeceksin.

İki seçeneğin kalıyor. Ya randevuları kapmış bir muameleci bul biraz para ver halletsin . Ama bunun bir kötü tarafı imzaya filan yine gideceksin.

Ya da randevu alamıyorsan 1 saatin olduğu bir gün al dosyanı eline sabah geçerken Üsküdar'a uğra.

Randevuları bol bol kapatıyor muameleciler iş olmasa bile milleti kaçırıyorlar oradaki memurlarında bütün düzen işine geliyor. Yoğunluk filan olmuyor sabah.

Hikaye şu ;

Dosyaları ver memura , ek-1 nerede hemşerim koş çaycıya diyor..

Dışarda çaycıdan ek-1 belgesi kap diyor. Çaycıya sor nerede doldururlar. Cadde karşısında bilmem ne pasajında diye tarif edecek. (Tercüman gazetesinin bulunduğu pasaj)

15 tl adam dolduruyor dosyanı hazırlıyor zımbalıyor falan filan götürüyorsun memura plaka kağıdını ve ruhsatı veriyor...

Hepsi bu hayırlı olsun..
    Seduje bunu beğendi.

Motosikleti
    honda cbr 250r
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun
    eyvallah
    endurocu adayı :D

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Hani enduro alacaktınız ?
    Çok kırıldım hocam.
    Enduro'cu camiada çok kırıldı bence.
    O imzanızı duzeltin lütfen, enduro neydi ? Enduro emekti...

Hayırlı olsun Allah kazasız belasız sıkılıp enduroya geçmenizi nasip etsin

Motosikleti
    honda cbr 250r
    [QUOTE=MrMud;4073601]Hani enduro alacaktınız ?
    Çok kırıldım hocam.
    Enduro'cu camiada çok kırıldı bence.
    O imzanızı duzeltin lütfen, enduro neydi ? Enduro emekti...
    Hayırlı olsun Allah kazasız belasız sıkılıp enduroya geçmenizi nasip etsin [/QU

bundan sonra yıne enduro dusunuyorum hocam ama suan için kaliteli bir enduro butcemı asıyordu malum ikinci eldede kazık yemekten son anda döndüm
    ilerde 250 lik bi husqvarna yada honda crf düşünüyorum hala endurocu adayıyım yani )

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)