Eski toprakların çoğu zinciri en iyi temizleyen maddenin gaz yağı olduğunu savunuyor. Ben teknolojinin değiştiğini gaz yağının zinciri yıpratacağını düşünüyorum. Ön yargılarım var. Sizin düşünceleriniz nedir?
Eski toprakların çoğu zinciri en iyi temizleyen maddenin gaz yağı olduğunu savunuyor. Ben teknolojinin değiştiğini gaz yağının zinciri yıpratacağını düşünüyorum. Ön yargılarım var. Sizin düşünceleriniz nedir?
Tolga selam , bir r25 kullanıcısı olarak olmadı bu Bak okumamışsın kullanma kitabını. Benim r25 forumunda burda o sayfanın fotosunu çekip yolladığım vardır. Yaz ayları olmasi gerek zamani. Hala sayfalarda durur. kitapçığında zincir temizleme kısmında ne yazmış ne tavsiye etmis Yamaha.
hayır gaz yağı zarar vermez güzelce temizler. ninja 250 ile birlite yaklaşık 3 senedir kullandım bi zararını görmedim
gaz yağı+fırça+bez+castrol zincir yağı mükemmel voltran
ben hatamı yapıyorum bilmem ama selülozik tiner ile diş fırçası yardımıyla iyicene temizliyorum. yapma etme diyenler var hiç tınlamıyorum. hata yapıyor olabilirim ama yaptığım bu benim.
bazen temizleme ve yağlama işini yapmaktan üşenince geçici olarak wd-40 sıkıyorum ve 2 gün zinde tutuyor. bu arada O ringli zincire sahipim.
alakası yok, gazyağı hem en iyi hemde en ucuz temizleme yöntemidir.
diğer tüplerin içinde gazyağından farklı birşey olacağını sanmıyorum belki parfüm koyarlar farklı koksun diye.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:38 ----------
tiner zararlı oldukça çözücü bir madde olduğu için o-ringlerin ömrünü kısaltır.
En iyisi gaz yağı. Bulmak zor olduğu için ben adres bile yazmıştım İstanbul'da oturanlara.
Fz6 fazer,transalp 650, Ybr 125
O ringli zincirimi gaz yağı ile temizlerim,ybr 36500 km devirdi,bugün ustanın birsi sordu,zinciri yenimi değiştirdin diye zararı olsa çoktan yolda bırakırdı,4 mevsim motosiklete biniyorum,yurt içi,yurt dışı uzun yolculuklara çıktım
Kar,yağmur,toz,çamur halada taş gibi yola devam,motordan çıkan yanık yağ ile yağlıyorum
[url=https://postimg.org/image/wsi22zfkt/]
Bilgisayardan giremediğim için sayfa sayfa dolaşamıyorum o yüzden zor oluyor görmemişim. Kitapçıkla da çok zaman geçiremedim. Ekim sonunda aldım ama hava şartları, üniversitede olduğum için kapalı alanda muhafaza sorunu yaşadım çok kullanamadan kendi evimin garajına koymak zorunda kaldım. Motor daha 1500km de. Şimdiden bilgi depolaması yapıyorum hocam, cahilliğimi maruz görün
Estağfurullah , fakat sen ilgili meraklı bir kullanıcı olduğun için tolga okumuştur diye dusunmustum yoksaki tabiki sor,cevap yazmam için kimse zorlamıyor . Forum ortamı özgür ortamimiz. Yanlış anlaman sakın beni
Cevabende yazayim, üretici önceliği gaz yağı, eğer bulamazsan ozel üretilmiş zincir temizleme sıvıları. Kesinlikle benzin tiner vs. gibi kuvvetli çözücüler kullanma. Bir yagli boya fircasi al kısalardan gazyagina daldir tertemiz çıkartır zinciri. Dikkat et fırça kıl birakanlardan olmasin zincirini kontrel et. Sonra benim tavsiyem Motul C4 zincir yağı. Çok memnun kaldım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:29 ----------
Sonra temizlik bitince insan bakıyor öyle ❤
Daha 20 yaşındayım, öğrenecek çok şeyim var İlk kaliteli motor olunca korkuyorum en iyisi olsun istiyorum. O zaman motule para vermeye gerek yok gaz yağı ile yapayım. Yardımlarınız ve yaklaşımınız için çok teşekkür ederim.
Gaz yağı ile temizliyorsun sonra motul c4 yağı ile güzelce yagladinmi cincik gibi olur motorun.Kolay gelsin
Bir yurtdışı sitesinde incelemesini yapmışlardı, en az zarar veren gazyağı idi. Bende gazyağı ile temizlerim 140 numara yağ ile yağlarım
Zincir parası kadar parayı o zinciri korumak için sprey almak pek akıllıca gelmiyor
zincir temizlemiyorum
Bende gaz yağı ile temizliyodum başlığı görünce yanlışmı yapıyomuşum dedim. Doğru olanı yapıyomusum
Peki motordan cıkan eski yaglar? Yada motor için 4 litre alıp 3 ünü motora koyup elde kalan 1 litre yagı zincirle kullanan varmı? Orngli
Ben ayçiçek yağı kullanıyorum. Hem hafif oluyor hemde lezzetli.
Şaka bir yana geçenlerde bende zinciri temizledim. Çünkü ben karda yağmurda çamurda motoru kullanıyorum. MOTOR benim elim ayağım. Ben ilk önce wd40 sıktım diş fırçası ile fırçaladım sonra tekrar wd40 sıktım tekrar fırçaladım sonra son kez wd40 sıktım ve zinciri havlu ile kuruladım.
Son olarak da motul c2 sıktım bir kaç tur orta ayakta çalıştırdım. Sabah motora bindim kemik kırar gibi geçen vitesler kibrit çubuğu kırar gibi geçiyor resmen. Bu arada bildiğini düşünerek Yağlama için motoru orta ayağa falan alıyorsun demedim ve detaylara girmedim.
İstersen gaz yağını temizlik için kullanabilirsin arkasından sıvı gresde sürebilirsin. Sıkıntı olmaz.
Sana kazasız günler dilerim
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)