Arkadaşlar uzunca bir süredir Sporttouring arayışına girmiştim.Son olarak Z750s ve vfr 800 arasında kaldım.Benim kawasaki'ye özel bir hayranlık duymama ve z750s'in benim gözümde farklı bir yeri olmasına rağmen eskiden görüp görüp hoşuma giden sonra araştırınca beni dahada iştahlandıran bir arkadaşada düştü yolum.
Z750s 4 silindir (in-line) sıralı st bir makina.
Vfr 800 yine 4 silindir v motora sahip bir makina.V motorlu bir makina daha önce kullanmadım ama hasmet'in yorumlarındanda biraz etkilenerek denemenin güzel olacağını düşündüm.Vfr forumunu baştan sona okudum.Adamlar resmen motor hayatını vfr'den önce ve sonra diye ayırmış.Lakin bir abs sensörünün 3800 tl (şuan değişmiş olabilir)olduğunu öğrenince bir irkilme oldu.Vfr'de vtech motor bulunuyor makina 7k devire kadar touring 7k deviri geçtikten sonra sport karakterine bürünüyor.Ayrıca Tek maşa motorlar herzaman bende hayranlık uyandırmıştır panigale ve superduke bunların en sevdiğim örnekleridir.İki motorda bakımları yapıldığında çoook uzun km'ler yol arkadaşınız olabilir.Ergonomi konusu iki motordada kullananlar memnun.Yakıt konusuda aynı şekilde.Vfr'nin egzoz falan biraz şaibeli bulması zor diğer aksesuarlar için birşey diyemem genelde onları temin etmesi daha rahat olabiliyor.Vfr'nin parçalarının pahalılığından dolayı aklım z750s'e kaysada özellikle kullanıcıların yorumlarını ve tavsiyelerini merak ediyorum