Sıfır Pcx 150 mi - İkinci el X max 250 mi?
Reklamlar
-
Önümüzdeki günlerde, genelde artçılı kullanacağım bir scooter alacağım. X max ve Pcx arasında kaldım.
Sıfır Pcx 150 alsam plakası ön camı çantası falan filan 10.500 e geliyor.
Bir arkadaşımda 18.000 km deki 2014 model X max'ini 10.000 TL ye satıyor.
Sizce hangisini tercih etmeliyim? 18.000 km deki bir X max bana ne gibi sorunlar çıkrabilir?
Reklamlar
-
Tanıdık ikici el motor almak bence iyi bir fırsat,
Arkadaşınızın size kazık atmayacağını varsayarak söylüyorum,
Xmax her şekilde pcx'den avantajlı,
Pcx'in avantajı ise; 100km de 1.5 litre daha az tüketir xmax'den
-
Pcx çok az yakar,
yormaz adamı,
şehir içinde kıvraktır,
hafiftir bu iyi ama bir xmax gibi oturaklı kullanım sağlamaz.
sözün özü şu;ikisini de kullanmadan karar verme derim.
-
Peki Pcx 150 nin artçılı kullanımda performansı nasıl? Ağırlığımız 150 kg civarında olacak.
-
acemilik
ıstanbul trafiği
artçı
!
-
İkiside gayet kaliteli motosikletler.
Hem 150 hemde 250 cc ile km yapmış biri olarak 250cc seçeneği varken 150 cc ye dönüp bakmam bile. Tırlardan otobüslerden nefret ediyordum 150cc sürerken. En son satmak durumunda kaldım uzun yolda yetersizliği sebebi ile.
Oysaki Xmaxla 2 kişi bile gayet güzel uzun yolda uyum sağlıyordum trafiğe. 150 cc ile olmuyor.
Ki 150 cc dediğim Tvs apache. En güçlü 150 cc lerden biri. Ona rağmen.
Bursa-Kütahya arasını bana korku filmine çevirdiği yokuşlar oluyordu 150 cc nin. O şehirlerarası otobüsler bile en kötü yokuşu 100 ile çıkıyorlar. Fakat 150 cc de 80 i geçemiyorsunuz mesela kimi zaman. Fakat sağ şeritte olmanıza rağmen arkanızdan deli gibi sellektör atan bir dev geliyor ve siz dipgaz gidiyorsunuz elinizden birşey gelmiyor.
Birde artçı demişsiniz. Şahsen şehir dışı yollara çıkmak gibi bir düşünceniz varsa aklınızdan pcx geçmesin bile derim.
-
ikisinide uzun zaman kullandım.tabiki x max dan devam etmeni tavsiye ederim.bakımlı bir xmax tadından yenmez
-
Artcili kullanimda cok yönlü kullanimda her şartta x max
Pcx güzel motor ama tek kişi minyon insanlar için yapilmis sanki
1.82 boy bana küçük geldi
-
Boyunuz 1.80 den kisa ise xmax de duran trafikte sikinti yasamaniz yuksek. (Acemi oldugunuzu varsayarsak)
Xmax im oldugu donem ben de artcili kullaniyordum ve benim acemiligim kadar artcimda acemiydi.
Yavas akan trafikte cok sikinti cekmistim. Artcinin yaptigi en ufak hareket dengemi ciddi anlamda bozuyordu. Ee motor da yuksek olunca ayaklari yere koymak guc oldu..
Pcx piyasasi olan bir alet. Az zarar ile sonrasinda satilabilir. Bence pcx ile baslayip sonrasinda xmax e gecmek daha mantikli olur gibi.
Iyi forumlar..
-
28 Aralık 2016, 17:13
Bence aynı bütçeyle 2.el en fazla 3bin km de 2015 model Joymax.
-
28 Aralık 2016, 17:19
Pcx ile 2 kişiyle sele ve çekiş konusunda sıkıntı yaşamayacağıma emin olsam direkt gidip alacağım da, alıp sonrasında pişman olmaktan korkuyorum. Bir kere alıp pişmanlık duymadan uzun süre kullanmak istiyorum.
X max 250 çok ağır basıyor, galiba tercihim bu yönde olacak. Tavsiyeler için teşekkürler...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:15 ----------
nazar48 adlı üyeden alıntı
Bence aynı bütçeyle 2.el en fazla 3bin km de 2015 model Joymax.
Joymax in de tarzı bana hitap ediyor ama araştırmalarımda Sym kullanıcılarının bolca titreşim ve servis sorunları yaşadığını gördüm. Benim gibi acemilerin fikrinin değişmesinde bu tarz yorumlar çok etkili oluyor.
-
28 Aralık 2016, 17:19
Cihan53 adlı üyeden alıntı
Pcx ile 2 kişiyle sele ve çekiş konusunda sıkıntı yaşamayacağıma emin olsam direkt gidip alacağım da, alıp sonrasında pişman olmaktan korkuyorum. Bir kere alıp pişmanlık duymadan uzun süre kullanmak istiyorum.
X max 250 çok ağır basıyor, galiba tercihim bu yönde olacak. Tavsiyeler için teşekkürler...
Pcx ile 3 hafta sonra bu motorda 2 kişiyle gitmiyor ya diyeceğine adım kadar eminim.
Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?
-
28 Aralık 2016, 17:29
xmax' i kaçırma derim. pcx de çok güzel motor ama 2 kişi otobanda üzer seni. xmax uzun yıllar ihtiyacını karşılayacaktır. 2 motoru da kullandım bu arada.
-
28 Aralık 2016, 17:34
14 ay pcx kullandım hep 2 kişi kullandım. Artçın kanser olabilir Xmax almanı tavsiye ederim.
-
28 Aralık 2016, 17:40
Eyvallah arkadaşlar. Kafamdaki sorunlara fazlaca cevap aldım. Benim ihtiyacımı karşılayacak motorun X max 250 olduğuna emin oldum. Sağolun...
-
28 Aralık 2016, 17:45
Cihan53 adlı üyeden alıntı
Eyvallah arkadaşlar. Kafamdaki sorunlara fazlaca cevap aldım. Benim ihtiyacımı karşılayacak motorun X max 250 olduğuna emin oldum. Sağolun...
Nişanlımla Sakarya'ya çok giderdik pcx ile inan otobana çıktığımıza bin pişman. Ama ben tek kullanırım, otobana çıkmam, trafikte kıvrak olsun diyosan tabiki pcx ama 2 kişi pcx ne biliyim eziyet. Boy 183,kilo 67.
-
28 Aralık 2016, 18:44
Pcx kullanıcısı olarak xmax derim. Ardci ile tümseklerde arka amortisör vuruyor. İnce lastikler güven vermiyor. İkisinin dışında yine kullandığım XENTER bakmanızı tavsiye ederim.Bagaj takıntısı yok ise
-
28 Aralık 2016, 19:35
artçın varsa kesinlkle xmax bak,,ben devamlı artçı ile kullanıyorum,bende daha önce xmax 250 vardı,1 yıl kullandım,,artçı ile ara hızlanma,sollama gibi güç gereken yerlerde xmax 250 bile bir zaman sonra yetersiz kalıyor,o yüzden satıp xmax 400 aldım,,ancak yetiyor diyebilirim,,
artçı ile x max bile yetersiz kaldığına göre,aynı şekilde pcx ile sollamalar ve hızlanmalarda perişan olur, aldığına bin pişman olursun
gerçi xmax 250 alırsanda bir müddet sonra kaşıntı başlayıp motoru büyütmek için arayışlara gireceksin,, demedi deme
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)