Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İhtiyaca uygun motor seçimi!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Almayı planlıyor
    Selam arkadaşlar, Motor almaya karar verdim ama hangisini seçmem lazım bilemiyorum.

Daha önce kullandığım modeller
    * peugeot 103
    * Bajaj'ın eski scooterı (eski modellerden)
    * Regal raptor spyder 250 (bi heves aldım. kullanımı zor ve güvensiz geldi. sattım)

Beklentilerim
    1- Güvenli olsun. Basınca dursun, dengeli olsun. uzun yollarda sıkıştırmasınlar. İş görecek kıvamda hızlana bilsin.
    Kısacası üzerinde güvende hissedeyim.
    2- 4 mevsim kullanıma uygun. Karda kışta yağmurda çamurda kullanıma gelecek.
    3- %70 şehir içi kullanımı(Yoğun trafik yok) %30 şehir dışı ve küçük dağ bayır gezileri.

İncelediğim Motorlar
    * Mondial RX3i > lastik değişimi ile olur gibi geldi. Tipi çok hoşuma gitti. Çanta olayını sevdim. Çin malı ön yargım yok. olumlu yorumlar okudum.
    * Honda CRF250L > her yola gelir oluşu. Çanta atarsam kullanışlı hale gelebilir.
    * Yamaha R25 > Ne alaka demeyim. Usturuplu sürülünce güvenlidir diye düşünüyorum. Sonuçta Racing bir makine denge viraj ve fren olarak diğer tiplere göre daha inçe düşünülerek hazırlanıyor. Karda kışta ne olur bilemedim. Sürüş konforu çok mu düşük olur onuda bilemedim.
    * XMax 250 veya Daelim S3 > Anladığım kadarıyla diğer baktığım modellere göre biraz daha kullanışlı ve konforlu. Karda kışta bozuk yolda küçük scooter lastikleri ile nasıl olur yine bilemedim.

Hal böyle olunca karar vermekte biraz zorluk çekiyorum. bu arada bütçem saydığım motorlardan belli 13000tl ile 16000tl aralığında.
    Sizce bu kardeşiniz napsın ne seçsin?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------

Bu arada şehir Ankara. iklim koşullarını göz önünde bulundurmanız açısından söylemek istedim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Aralarından bence sizin ihtiyacınıza en uygun Honda CRF250L
    Erwin bunu beğendi.

Motosikleti
    Pulsar 150NS>CBR125R>PULSAR RS200>CBF150>CB125F
    touring, enduro, supersport, scooter. anlayamadım tarzınız ne?

Motosikleti
    Almayı planlıyor
    motorda bi tarzım yok. Amacıma hizmet etmesi benim için önemli. Aralarında şekil olarak beğendiğimi sorarsanız eğer R25 ve Rx3i tip olarak daha çok hoşuma gidiyor.

Motosikleti
    Dominar 400 - V15
    merhaba hocam,

scooter hariç söylediğin bütün motorlardan kullandım. Şuan hali hazırda kullandığım rx3i tavsiye ederim.

Daha sen beklentilerini yazarken " E rx3i bu adamın işini görür" diye düşünüyordum ki zaten araştırdığım motorlar kısmına yazmışsın. ama kalite açısından r25 ile kıyaslanamaz.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Xmax 250 ABS sizi çözer.
    Hem bagaj avantajı
    Hem yamaha
    Hem'de ABS.

e daha ne olsun değil mi?

MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    saydığınız özellikler ve kullanım alanlarınız için R25 ve scooter leri aklınızdan çıkarın bence.

Bütçem sıkıntılı ise kesinlikle mondial alırım ( çin yargılarım yok dediğiniz için )
    bütçem sıkıntılı değil ise honda crf 250L ve bunun yanına mutlaka duke 250 eklerdim.... ve benim en yakın olduğum motor duke olurdu.
    unutmadan söylemek istiyorum en önemliside bu; aklınızda birkaç model belirledikten sonra test etme şansınız varsa mutlaka motorları test edin. katalog üzerinden kesinlikle gitmeyin. oturun bi seleye kumanda paneline dokunun gaz açın bi test sürüşü yapın hangisinde kendinizi güvende rahat ve mutlu hissediyorsanız takkenizide önünüze koyun ve tercihinizi yapın derim. şimdiden hayırlı olsun iyi forumlar dilerim....

Motosikleti
    Almayı planlıyor
    Öncelikle Rx3i icin olan cekincem, uzun kmler sonrası çok dağılır mı? Beni uzun yıllar taşır mı?

Birde Ankara'da servis durumu nasıldır, tabi bilen varsa?

Motosikleti
    Kawasaki Z300 satıldı/2014 X max 250 ABS
    oraya bir z 300 yazmanızı rica edicem

madem r25 de var listede neden z 300 olmasın,viraja ip gibi girer ip gibi çıkarsın,abssi mevcut,kaydırmalı debriyaj,harika bir gaz tepkisi (alt devirlerde ölü değil r25 gibi) vs.vs.

Motosikleti
    Almayı planlıyor
    z300 biraz tuzlu hocam.

gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O zaman bi secenekte benden Duke 250
    ABS , kaydırmalı debrijay , kalite süspansiyon , güzel lastik
    SAZMAN bunu beğendi.

Motosikleti
    Almayı planlıyor
    Muhakkak Duke 250 güzel makina ama şu nakedrı bir türlü sevemedim.

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    Alıntı serkaneris adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar, Motor almaya karar verdim ama hangisini seçmem lazım bilemiyorum.

Daha önce kullandığım modeller
    * peugeot 103
    * Bajaj'ın eski scooterı (eski modellerden)
    * Regal raptor spyder 250 (bi heves aldım. kullanımı zor ve güvensiz geldi. sattım)

Beklentilerim
    1- Güvenli olsun. Basınca dursun, dengeli olsun. uzun yollarda sıkıştırmasınlar. İş görecek kıvamda hızlana bilsin.
    Kısacası üzerinde güvende hissedeyim.
    2- 4 mevsim kullanıma uygun. Karda kışta yağmurda çamurda kullanıma gelecek.
    3- %70 şehir içi kullanımı(Yoğun trafik yok) %30 şehir dışı ve küçük dağ bayır gezileri.

İncelediğim Motorlar
    * Mondial RX3i > lastik değişimi ile olur gibi geldi. Tipi çok hoşuma gitti. Çanta olayını sevdim. Çin malı ön yargım yok. olumlu yorumlar okudum.
    * Honda CRF250L > her yola gelir oluşu. Çanta atarsam kullanışlı hale gelebilir.
    * Yamaha R25 > Ne alaka demeyim. Usturuplu sürülünce güvenlidir diye düşünüyorum. Sonuçta Racing bir makine denge viraj ve fren olarak diğer tiplere göre daha inçe düşünülerek hazırlanıyor. Karda kışta ne olur bilemedim. Sürüş konforu çok mu düşük olur onuda bilemedim.
    * XMax 250 veya Daelim S3 > Anladığım kadarıyla diğer baktığım modellere göre biraz daha kullanışlı ve konforlu. Karda kışta bozuk yolda küçük scooter lastikleri ile nasıl olur yine bilemedim.

Hal böyle olunca karar vermekte biraz zorluk çekiyorum. bu arada bütçem saydığım motorlardan belli 13000tl ile 16000tl aralığında.
    Sizce bu kardeşiniz napsın ne seçsin?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------

Bu arada şehir Ankara. iklim koşullarını göz önünde bulundurmanız açısından söylemek istedim.
    4 mevsim kullanacaksan ,, x max i yağmurda çamurda çok rahat kullanabilirsin üstün başın berbat olmaz,sadece karda kullanamazsın zaten ozaman hiç bir motoruda kullanamıyorsun,,,,ben şahsen sadece yerde kar olduğu zaman kullanmıyorum ama kar kalktımı devam

genelde şehir içi kullanacaksan ,vitesdi devriyajdı kavramaydı dur kalkta 2 ayagınıda yere koyarak denge sağlama kolaylığıydı,vites debriyaj uğraşması olmamasından trafiğe çok daha kolay odaklanıp rahat kullanımıydı,

artı arasıra ormana pikniğe vs gitmek için gerekli malzemeleri ve kaskları koymak için devasa bagaj ve çanta avantası olması ve artçınında geniş koltuğu açısından rahat etmeside eklenince

x max abs sizin için biçilmiş kaftandır,,birde 2 ci elinin kuvvetli oldugunuda sayarsak ,bence başka bişey bakmanıza gerek yok

ha her 500 km de zincir yağlama derdide yok ustün başın yağ olmamasıda cabası

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)