Selam arkadaşlar, Motor almaya karar verdim ama hangisini seçmem lazım bilemiyorum.
Daha önce kullandığım modeller
* peugeot 103
* Bajaj'ın eski scooterı (eski modellerden)
* Regal raptor spyder 250 (bi heves aldım. kullanımı zor ve güvensiz geldi. sattım)
Beklentilerim
1- Güvenli olsun. Basınca dursun, dengeli olsun. uzun yollarda sıkıştırmasınlar. İş görecek kıvamda hızlana bilsin.
Kısacası üzerinde güvende hissedeyim.
2- 4 mevsim kullanıma uygun. Karda kışta yağmurda çamurda kullanıma gelecek.
3- %70 şehir içi kullanımı(Yoğun trafik yok) %30 şehir dışı ve küçük dağ bayır gezileri.
İncelediğim Motorlar
* Mondial RX3i > lastik değişimi ile olur gibi geldi. Tipi çok hoşuma gitti. Çanta olayını sevdim. Çin malı ön yargım yok. olumlu yorumlar okudum.
* Honda CRF250L > her yola gelir oluşu. Çanta atarsam kullanışlı hale gelebilir.
* Yamaha R25 > Ne alaka demeyim. Usturuplu sürülünce güvenlidir diye düşünüyorum. Sonuçta Racing bir makine denge viraj ve fren olarak diğer tiplere göre daha inçe düşünülerek hazırlanıyor. Karda kışta ne olur bilemedim. Sürüş konforu çok mu düşük olur onuda bilemedim.
* XMax 250 veya Daelim S3 > Anladığım kadarıyla diğer baktığım modellere göre biraz daha kullanışlı ve konforlu. Karda kışta bozuk yolda küçük scooter lastikleri ile nasıl olur yine bilemedim.
Hal böyle olunca karar vermekte biraz zorluk çekiyorum. bu arada bütçem saydığım motorlardan belli 13000tl ile 16000tl aralığında.
Sizce bu kardeşiniz napsın ne seçsin?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------
Bu arada şehir Ankara. iklim koşullarını göz önünde bulundurmanız açısından söylemek istedim.