Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Benzin 5.20 olunca, Vulcan'a kardeş geldi....

REKLAM ALANI
    vader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Arka arkaya gelen zamlarla benzin fiyatları 5.20 TL'ye dayanınca, şehir içinde 1 depo ile (15 lt) taş çatlasa 200 km giden Kawasaki VN800 motosikletime bir alternatif bulma zorunluluğu doğdu.

Çok sevdiğim motosikletimi kesinlikle satmayı düşünmediğimden, yerine sadece şehir içinde kullanabileceğim, fiyatı uygun, az yakan, yedek parçası ucuz ve bol bir model arayışına girdim.

Ve tercihimi Kanuni Seyhan 150'den yana kullandım (100 km'de 2,6 lt yakıt tüketimi)

Yaşlı bir amcamızdan, 2014 model, henüz 1.200 km de bir tane bulup 2.500 TL gibi cüzzi bir rakama satın aldım.

Ek masraf olarak sadece akü ve lastikleri değiştirip, deri heybe ve sosis çantaları ekledim.

İlgilenen arkadaşlar için fotoları paylaşıyorum.

Saygılarımla.

hamzarat, SAZMAN, crxforever ve 4 diğerleri bunu beğendiler..
    Tecrübe, limitlerini bilmektir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Kanuni seyhan 150 ye bir türlü 2.6 litre yaktıramadım uzun yolda bu değeri görüyor ama şehir içinde agresif kullanımda 3.5 litre yakıyor hayırlı olsun
    mitmuallim bunu beğendi.

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Kanuninin trafik sigortasını benzinden ettiğiniz tasarrufla belki 2 yılda çıkartırsınız

Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kanuni seyhan 150 ye bir türlü 2.6 litre yaktıramadım uzun yolda bu değeri görüyor ama şehir içinde agresif kullanımda 3.5 litre yakıyor hayırlı olsun
    Yaşayıp göreceğiz bakalım bursagsli

Yorumun için teşekkürler...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:20 ----------

Alıntı berkay3212 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kanuninin trafik sigortasını benzinden ettiğiniz tasarrufla belki 2 yılda çıkartırsınız
    Neden ki? Sadece 198 TL tuttu.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Hayırlı olsun hocam

Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD
    Hocam Vulcan çok fena Seyhan yanında sünepe gibi durmuş ama hayırlı sürüşler.

fkambay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cb125e-mt 03 -cbr 250-ybr125-pcx125
    Ybr alsaydın ben ikinci motor olarak ybr aldım bir depo (13 litre ) ile 540 510 km gittim

Crenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3i Evo
    Hayırlı olsun. Vulcandan sonra kanuniye binmek attan inip eşeğe bindim hissi yaratacaktır Daha önceden yaşadım, verdiği hissiyatı iyi olmayan motora binmek istemiyorsun.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    küçük cc de bile tarz değişmemiş tebrikler ...
    fedos, vader ve smtknc bunu beğendiler.

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    2.6 şehir içi zor sanki,bunun için enjeksiyonlu 125cc japon lazım.

biri 3.2 diğer 7.5 yakıyor 100km de neredeyse 17 tl fark. motor size aku lastik, MTV, sigorta 3000 e gelse, 20 bin kmde 3400 tl yakıt farkı olur

eğer iki sene 20 bin km yaparsanız motora verdiğiniz 2 yıllık maliyet(3400) sıfırlanıyor. motoru diyelim bugunun parasıyla 2000 tl ye veridiniz bu net karınız oluyor.

Zaten fazla motor göz çıkarmaz, hareme yeni cariye gelmiş hayırlı olsun.
    fedos, fatih.met ve bpak bunu beğendiler.

Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun hocam
    Teşşekür ederim whitedeamon...

Motosikleti
    Mondial Drift
    Alıntı GP500-1st adlı üyeden alıntı Mesajı göster

biri 3.2 diğer 7.5 yakıyor 100km de neredeyse 17 tl fark. motor size aku lastik, MTV, sigorta 3000 e gelse, 20 bin kmde 3400 tl yakıt farkı olur

eğer iki sene 20 bin km yaparsanız motora verdiğiniz 2 yıllık maliyet(3400) sıfırlanıyor. motoru diyelim bugunun parasıyla 2000 tl ye veridiniz bu net karınız oluyor.

Fakat birşeyi unutuyorsunuz kullanılan benzin kaybolurken motor olduğu yerde kaliyor yani motor satılabiliyor

Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Alıntı fkambay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ybr alsaydın ben ikinci motor olarak ybr aldım bir depo (13 litre ) ile 540 510 km gittim
    İki nedenden ötürü almadım fkambay kardeş;

Birincisi, düzgün Ybr olsun Cbf 4.000 tl den aşağı değil, hali hazırda bir tane motorum varken 2. ye ayıracak o kadar bütçem yoktu.

İkincisi, dikkat ettiyseniz Kanuni'de biraz Cruiser havası da var, çantaları falan takınca "mini cruiser" oldu bana

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------

Alıntı Crenox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Vulcandan sonra kanuniye binmek attan inip eşeğe bindim hissi yaratacaktır Daha önceden yaşadım, verdiği hissiyatı iyi olmayan motora binmek istemiyorsun.
    Bahsettiğiniz hissi yaratacağını ben de adım gibi biliyordum Crenox, ama burada ana amacım yakıt tasarrufu idi, ayrıca her gün işe gitmek için feribota da biniyorum. 250 cc üstü motorlar 5 TL ücret öderken, altında olanlar sadece kent kart basarak (2,5 TL) geçiş yapabiliyorlar.

Tüm bunlar için konfor, sürat vs.'den taviz vermeyi göze aldım açıkçası.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------

Alıntı mockingbird adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam Vulcan çok fena Seyhan yanında sünepe gibi durmuş ama hayırlı sürüşler.
    Vallahi ben gayet memnun kaldım Seyhan'dan

Bir kere Vulcan'dan bir 110 kilo kadar hafif, bisiklet gibi rahatça yönlendiriyorsunuz, çalışmazken itip çekmesi kolay.

Sadece motorun ergonomisi değişik olduğu için alışmakta biraz zorlanıyorum şu anda.

Titreşim vs. var tabii ki ama zaten bunları bilerek aldım ben motoru.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:45 ----------

Alıntı GP500-1st adlı üyeden alıntı Mesajı göster

GP500-1st, şip-şak hesap için çok sağ olun

"Hareme yeni cariye gelmiş" baya bi güldürdü beni ayrıca

Selam, ben de böyle ufak bir ikinci motosiklet almak istiyorum fakat sigorta gözümü korkutuyor. Su an kullandigim motora 1100 lira civari sigorta cikti buna ne kadar öderim acaba. Masraflari yakit farkini kapatir mi?

Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Alıntı Medh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam, ben de böyle ufak bir ikinci motosiklet almak istiyorum fakat sigorta gözümü korkutuyor. Su an kullandigim motora 1100 lira civari sigorta cikti buna ne kadar öderim acaba. Masraflari yakit farkini kapatir mi?
    198 tl sigorta çıktı Medh kardeşim.

Yaşım 40, hiç kazam yok, ayrıca motor Burdur plakalı, bunları göz önününe al mutlaka.

ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    VN800'ü daha çok sevdirmesi de cabası
    vader bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    yakıttan tasarruf için ikinci bir motor almak bence karlı bir hareket değil. vergisi, koyacağınız yakıt, lastikler sosis, sigorta, muhtemel çıkabilecek arızalar.. bunlara karşı vn de km de fazla vereceğiniz kuruşlar ile nasıl karşılayacaksınız... bir kere 2500 tl yi de peşin ödediniz..dolar kurunu da bir kenera not ediniz..

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Hayırlı olsun. Vulcan'ın yakıt tüketimi bana hiç normal gelmedi. 100 km'de 7.5 litre mi yakıyor yani ?

Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Vulcan'ın yakıt tüketimi bana hiç normal gelmedi. 100 km'de 7.5 litre mi yakıyor yani ?
    Şehir içinde aşağı yukarı öyle Seko.

Şehir dışında işler değişiyor tabii, hesabıma göre 280 km kadar gidilebiliyor 1 depo ile. (100 km de 5,5 lt. civarı sanırım.)

Bugünkü benzin fiyatlarına göre şehir dışı 27 kuruş civarı yakıyor. Zamlardan önce ne güzel 22 kuruştu.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    bisiklet alıp aradaki bir kaç evreyi atlasaydın iyi olurdu.
    bu ekonomi ile onu da alabileceğimizi sanmıyorum ya neyse.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)