Öncelikle sizin için hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Sizin her türlü düşüncelerinize saygım vardır. Gelelim kendi düşüncelerime ;
Bence ne istediğinizi pek bilmiyorsunuz...
Bahsettiğiniz motor yani crf serisi benim gözümde ne olduğu hala tam belli olmayan yada belli olan diyelim ama teknik bakımdan gücü yeterli olmayan bir motordur. Arazi ağırlıklıdır kendileri aslında ama arazide en kötü motorlardan biridir. Gider mi gider tabikide ama en yakın rakipleri olan wr veya klx in yanına bile yaklaşamaz. Hadi şuna asfalt lastiğide takalım arazide iş yapmazsa bari insanlar yolda gitmek için alırlar demiş gibi bir motor benim gözümde. Satış fiyatları , servis bolluğu , servis fiyatları uygundur bu yüzdende çok kişi alıp hem tın tın yol yaparım , bozuk yol görürsem girerim , şehir içindede binerim mantığı ile almıştır almayada devam ediyordur. Fakat dediğim gibi sınıfının en kötü motorudur benim gözümde ( mondial vs vs bunları saymıyorum ) büyük markalar olarak kıyaslıyorum. Bunları crf için söylüyorum crf rally görmedim etmedim kullanmadım.
Viraj seviyorum demişsiniz hiç bir enduro motorun bir ss gibi viraj yeteneği maalesef yoktur. Başarılılardır genel olarak. İşin içine tel jant yüksek ön jant girdiği anda işin rengi değişir. şuan piyasada 21 inç ön jant ve tel jant olarak hiç bir motor sizin istediğiniz viraj , konfor , güç özelliklerini veremez sadece KTM 1190 adv haricinde. Bu durumda sizin aradığınız motor enduro yada cross motor olmayacaktır.
Tenere için viraj demişsiniz size sadece şunu söyleyeyim 170-180 ile giderken yan çantaların yer ile mesafesi 1 karış kalacak kadar yatırmışlığım vardır kendilerini ve hiç bir sıkıntı yaşatmadı bana. Tenereyi crf klasmanına o yüzden sokmayalım. Tenere çok daha farklı yolların çok daha farklı kullanış tarzlarının motorudur. Rahat değil demişsiniz ama emin olun crf ten 10 kat daha rahat bir motor tenere. gerek sele , gerek rüzgar , gerek konfor vs olarak.
Bence siz enduro , cross olayına hiç girmeyin. Bakın crf almayın demiyorum karar sizindir saygımda sonsuzdur ama bu tarz bence şuanlık size göre değil mutlu olabilceğinizi pek düşünmüyorum. İnşallah olursunuz tabikide.
Olduda sevdiniz biraz kaşıntınız tutmaya başladı ve artık toprağada girmeye başladınız diyelim. Önce zaten güzel bir lastik alacaksınız
sonra acemiliğinizi crf ile atacaksınız sonra yavaş yavaş crf size arazide zevk vermeyeye başlayacak artık sonrası kaşıntı
hayırlı olsun tekrardan kazasız belasız kullanın.