Demirin kilosu kaç para. Motor hacmi artınca fiyatı neden iki Hatta Üç katına çıkar.
Demirin kilosu kaç para. Motor hacmi artınca fiyatı neden iki Hatta Üç katına çıkar.
Etin kilosu kaç para? 50 kilo et al bi hatun yap.
sana 100 kilo demir vereyim bana motor bloğu yap desem yapamazsın çünkü bunun araştırması argesi deneyimi var daha tank yapıcaz motorunu yapamıyoruz tümosan durmadan zaman isteiyp duruyor tank taşıyıcımızı bmc yapıcaktı eğimi karşılayamadı isveçli scania aldı ihaleyi anlatmak istediğim sadece demirle yürümüyor bu işler
Sonuçta çeşitliliğin korunması lazım ki herkese hitap edebilsin satabilsin reklam yapsın yani anlatmak istediğim şu eğer sen 1000 cc'lik bir motorla 125 cc'yi aynı fiyata satarsan 125 cc'yi satamazsın bariz bu da tekele dönmeye başlar tüketici değil üretici yönünden bi artısı olabilir. Biraz kapitalist biraz da gerekli olan bir durum herkes kolay erişiyor olsaydı neler olurdu bi düşün. Ama 125 vs 1000 maliyet yönünde ki fark resmi fiyattan çok çok az olduğunu bende düşünüyorum. Garip bir durum tabi.
ÖIüm gibidir sadakat. Bir kere çizgiyi geçtin mi, geri dönüş yoktur.
Hahahahha zaa sağlam güldürdün panpa ha.
Bir de bu arkadaşa ciddi ciddi laf anlatmaya çalışan arkadaşlar, size de güldüm hahahaha zaaa xd.
herif bizi iplememiş bile yazmıyorum arkadaş :D
dalga geçen arkadaşlar henüz cep telefonu üretilmeden kameralı cep telefonunun üretildiğini biliyormuydunuz. Ama en dandik teknolojiden yavaş yavaş minim minik ilerleyerek ne kadar para kazandılar. Kapitalist düzen mecbur.teknolojide her sene minik bir yükseltme yaparak insanlar bir şekilde sömürülüyor.
aldığımız 125 lik motor örnek 10.000 tl diyelim. 1000 lik motorda 100,00 tl arada 90.000 tl var. bu kadar paraya üstüne ne koyupta istiyorlar. Anlayana
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:21 ----------
doğru söylüyorsunda arada bu kadar fark olur mu sence. Ayrıca amerika yeniden keşfedilmiyor. Var olan bir şeyi bile üretemiyorsak yazıklar olsun bize. Çin Bir ayda F 16 yı kopyaladı.
Rüyaları gercekleştirmenin en iyi yolu UYANMAKTIR
70kuruş,aliminyum 3tl galiba.
O zaman git hurdacıdan 200 kilo demir al, kendi motorunu evinde kendin yap.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:39 ----------
Hahahahahahajha
Biz ona Akıl Parası diyoruz. Akıl parası alıyorlar. Keşke sen yapsan kiloyla satsan da alsak.
Önemli olan kilo hesabı değil. Üretim çok olursa ucuz olur, üretim az olursa pahalı olur.
en basiti,motor hacmi 250cc ye kadar olan motorlarda ötv oranı 100/8
motor hacmi 250cc yi geçen motorlardaki ötv oranı 100/37
mesela 250cc xmax ötv oranı yüzde 8 ve fiyatı 15 bin lira civarı,,ama artık 250 cc üretilmeyecek ve onun yerine yılbaşından sonra xmax 300cc gelecek ve ötv den ötürü fiyatının 20 bin tl yi geçeceği tahmin ediliyor
bu sadece 250cc ile 300cc arasındaki ötv farkı,15 bin liralık motordaki fark bu olursa fiyatı yüksek olan 600-1000cc motorlardaki fiyatına göre oluşan ötv farkını varın siz düşünün,,bu sadece ötv farkı
bundan sonrası silindirlerin artması ona uygun sistemin motora uygulanması vs. yani motor büyüdükçe kullanılan malzeme ve teknolojiside çoğalıyor
125cc bir motorda yumruk kadar bir motor,2 teker bir zincir basit bir gösterge,hava soğutma,dayan gitsin,,ama 500-600cc veya 1000 cc de durum farklı,soğutma sistemlerinden tutun fren mekanizmaları,motor sistemi,aktarma,gösterge,ateşleme vs sistemine kadar her şeyi yüksek tekneloji ve ve üstün,,haliyle bunlar bir maliyet tutuyor,dışardan göründüğü gibi değil
50 miben 1 ton veririm demirle oluyorsa bu iş
aklıma şu fıkra geldi yazayım bari....
adamın biri altı eskiyen ayakkabısını tamirciye götürmüş,tamirci ayakkabıyı altını lastik koyup çiviliyerek onarmış adama vermiş,adam burcum ne diye sormuş
tamirci 25 tl demiş
adam yuh be usta çok para istiyosun,,ne yaptınki,alt tarafı 50 gram çivi çaktın demiş
ustada aynen, ben çivi satmıyorum çivi ile oluyorsa nalburda çivi çok git al kendin yap demiş
Beygir gucu, malzeme kalitesi ve teknolejiye para veriyoruz demir ile ne alakası var
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)