İnternet üzerinden motor satma çilesi
Reklamlar
-
22 Aralık 2016, 22:10
satıcı alıcıyı enayı yerine koyup 2 kurusluk aksesuar var dıye sıfırından bile fazla fiyat yazarsa olacağı bu....kimse kusura bakmasın sonucda hangi marka olursa olsun bayiden cıktıgı andan itibaren 2, dir ve elbet motorun fıyatına gore sıfırı ile arada ister istemez bir kaç bin fark olmalı.ve genel olarak yani millet olraka yazılan her fiyatta indirim bekler ve bu indirim yani pazarlıgı olabildiğince öldürme yoluna gidiyorlar
Reklamlar
-
22 Aralık 2016, 22:25
Bu kişiden kişiye değişen birşey ama bende size katılıyorum
-
22 Aralık 2016, 22:31
Motosiklete özgü olduğunu sanmıyorum, araba satarken de benzer durumlar var.
Şimdi arabada bir de şöyle bir durum var, çok uçuk fiyat çeken insanlar var. Alıcılar da buradan yola çıkarak acayip düşük fiyatlar önerebiliyorlar. Benim arabama yazdığımdan 10bin TL düşük fiyat söyleyen kaç kişi çıktı.
Düzgün bir dille insan gibi söylediği zaman sıkıntı yok, aynı kibarlıkta ben de reddediyorum, neticede teklifini yapmakta özgür. Ama bazı denyolar var, abuk subuk konuşuyorlar, canı sıkılıyor insanın. Vermem o fiyata dediğim halde her gün 250TL artırarak "ciddiyim ama ben" "bekliyorum" falan diyor bir de.. Neyi bekliyorsun falan dedim en son.
-
22 Aralık 2016, 22:41
biyeybaraküs adlı üyeden alıntı
kafanı taktığın şeye bak keşke benim motora da abuk sabuk teklifler gelseydi isteyen istediği fiyatı verir bence sıkıntı yok mal benim değil mi zorla alacak değil ya ,3 ay ilanda kaldı tek mesaj geldi çok sıkıldım vallahi
Senin ilana 2 3 mesaj atalim. ev araba at takas edelim iki gulelim eglenelim )
-
22 Aralık 2016, 22:45
Ben daha motor satmadım ama araba çok sattım internetten. Bana ucuz fiyat teklif edip te reddettiklerim bazen ukala çıkıyor. Arabanın piyasası öyle değil böyle, daha düşük fiyata da var bu arabadan diye artis artis konuşuyorlar. Onlara ben de sinir oluyorum ama bazen de şu fiyata olur mu diyip başka bişey deneyene de gayet saygı duyuyorum. Kusura bakmayın diye karşılık veriyorum . Adam şansını deniyor. O yüzden karşıdaki ukalalık yapmadıkça bu kadar tepki vermeye gerek yok. Sanki zorla araç satıyoruz burda. Yok piyasası düşükmüş de pahalı veriyormuşuz. O zaman git ucuzu al benim malımın fiyati bu derler adama.
-
22 Aralık 2016, 23:12
Benim gibi yap üstadım. 11 bin tl değerindeki crf250 motoruma 5 bin veriyim işine gelirse diyene tamam diyorum vaktini çalıyorum başka motoru gösteriyorum geldiğinde. 11 e 5 bin teklif edeni ümraniyeden beylikdüzüne getirir bozar gönderirim.
-
22 Aralık 2016, 23:46
iki kelamda ben yazayım, sıfırı 25 küsür olan ilanları uzun zamandır takip ederim...24500 den ilan a çıkartıp 20500 e kadar düşen ilanlar gördüm aynı motordan... şimdi ilanda da var 22500 den çıkmış 20500 e verirmisin birader desem senin tabirinle küfür mü yiyicem ?
millet birbirinden bakarak fiyat belirliyo, aa onun motoru 15000 km olmuş şu kadar istiyo benim ki daha 4500 km de ben ondan 1000 lira fazla yazayım, yazayım, yazayım derken bi bakmışsın ilan sıfırından pahalıya çıkmış :D
işin özü, serbest piyasa kuralı işte böyle bişey, sen sıfırından fazla değer belirlersin adam gelir 5000 altını teklif eder...ama genel kural motor bayiden çıktığı zaman ikinci el olur, %20 değer kaybeder
teklif hoşuna gitmezse, zorla vermiyorsun malını reddedersin olur biter
-
22 Aralık 2016, 23:51
ardacik adlı üyeden alıntı
Senin ilana 2 3 mesaj atalim. ev araba at takas edelim iki gulelim eglenelim
)
fena olmazda ama ilan yayında değil şu an maalesef yılbaşından sonra tekrar vereceğim ilana ,nerede eski günler şişme bot teklif eden vardı ne güzel
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
23 Aralık 2016, 00:06
ben sattıgım küçük şeylerde pazarlık payı koymuyorum pazarlık isteyenede olmaz son fiyat diyorum, sanki heryerde pazarlık yapabiliyorlarda her malda bir pazarlık, cevap vermiceksin onlara, herkezin sinir olduğu bir şey var, bende beyaz ışıklı arabalara ağır küfür ediyorum hatta ışığı yamuk olana yol bile vermiyorum
-
23 Aralık 2016, 00:20
3motor aldım 2tane sattım hiç sıkıntı yaşamadım,aradığımda varsa sıkıntısı açık açık söyle ona göre gelip alıyım diyorum gittiğimde aksi durum çıkarsa kolay gelsin diyip gidiyorum,yoksa direk notere gidiyorum,satarkende açık açık söylüyorum saçma sapan fiyat yazmıyorum bi ufak pazarlıktan fazlasını zorlayana satmıyorum diyip gönderiyorum,telefonda veya siteden fiyatla alakalı rakam konuşmuyorum cevapta vermiyorum.
Satmak değilde kurtulmak isteyenler kendini saçma sapan muhabbetlere sokuyor biraz da.
-
23 Aralık 2016, 01:16
Geçenlerde bir arkadaş sahibinden'de 26 bin yazdığım motoruma 21 bin tl param var, ver alıp gidiyim yazmış. Gel al git yazdım sinirle ve bir gün sonra, teşekkürler başka motor buldum diye cevapladı. Sırf boş muhabbet için yazan bir sürü dingil var
-
23 Aralık 2016, 01:39
kuzan14 adlı üyeden alıntı
Geçenlerde bir arkadaş sahibinden'de 26 bin yazdığım motoruma 21 bin tl param var, ver alıp gidiyim yazmış. Gel al git yazdım sinirle ve bir gün sonra, teşekkürler başka motor buldum diye cevapladı. Sırf boş muhabbet için yazan bir sürü dingil var
ekranın başında kalakaldım
-
23 Aralık 2016, 08:51
Benim sattığım ktm duke 200'e 98 model range rover ile takas teklifi gelmişti. Keşke alsaymişım. Bu karda kışda ne iyi olurdu. :D
-
23 Aralık 2016, 09:16
-
23 Aralık 2016, 09:29
Kıldan tüyden her şeyin ama her şeyin foruma taşınması her gün saçma sapan konular..
Siz orada nasıl gerildiyseniz burada da bu tip gereksiz konularla bizde geriliyoruz.
Hayırlı cumalar..
-
23 Aralık 2016, 10:09
Adam teklifini yapar, mesajlarında durur. Silme sakın. Yıllardır ticaret yapıyorum. Kimin ne zaman ne kadar paraya ne kadar acil ihtiyacı olur bilemezsin. Gün gelir yarınki çekin yazılmasın diye 20 binlik motorunu 17 bin verene elini öper verirsin. Mal satanlar her zaman motor büyütmek için satmazlar. Nakite ihtiyacı vardır. Ev alacaktır, aradığı evi 10 bin ucuza bulmuş ve fırsatı kaçırmak istemiyorsa 7500 e satacağı motoru gerçekten 5500 e de satar. Oradan kaybedeceği 2000 liranın derdine düşüp 8-10 liralık karından olmaz. Geçenlerde dikkatini çektiyse ötv zammı getirdi devlet çoğunlukla jeep tarzı araçlar 10 bin - 15 bin arası bir gecede fiyat bindirdi. Sonradan yıl sonu kampanyalarını bu döneme denk getirip indirim yapanlar oldu ama o gün abim tam bi bayiyle anlaşmış el sıkışmıştı. Evvelden kendi aracına 3 bin düşük teklif eden adamı arayıp detaya girmeden verdi aracını, zamdan etkilenmeden yeni aracı aldı. Yani senin hesap gergin bi kardeşimiz olsaydı, 3 eksik veren adama küfürü basıp ipleri koparmış, sonrada alacağı aracın 15 bin zamlanmasına yaşlı gözlerle bakıp iç çekmiş olacaktı. Serbest piyasa... Adam sana saygısız, ukala, hakaret eder gibi mesaj atarsa amenna. Yoksa herkes herkese istediği fiyatı teklif edebilir. Yolda görüp çevirip fiyat söylememiş ki. İlan vermişsin o da teklif yapmış. Herşeyi kafaya takmamak lazım.
-
23 Aralık 2016, 10:27
arkadaşlar sizin nasıl motorunuz kıymetliyse insanların da parası kıymetli bunu hazmetmelisiniz artı 10 liraya aldığım motoru seneye 11 liraya satarım diye bişeyde yok bunu da anlayın artı herkes motoruna istediği fiyatı yazmakta özgür olduğu gibi istediği fiyatı vermek te de özgürdür... lütfen bunları sindirin...
-
23 Aralık 2016, 12:56
satma kadar alma çilesinin de olduğunu düşünüyorum. Aksaray gibi bir yerde yaşıyorum ve burada kaliteli motosiklet bulmak çok zor ne yazık ki. Ankara'daki Konya'daki Kayseri'deki adama mecburen önden teklif yollamak zorundayım. Kafama göre gidip de hadi pazarlık yapalım diyemem. İkincisi
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-2015-kusursuz-bir-prenstir-368256056/detay
Yukarıdaki linkte bir prens var. Motorun sıfırı 15.950 TL. Arkadaş 18.000 yazmış. Ben de merak ettim ekstraları mı var. Hayır hiçbir şeyi yok. Sadece Aksaray'da Yamaha bayisi olmadığı için adam kafasına göre fiyat yazıyor. Şimdi bu adamın yazdığı fiyatı ben nasıl sorgulayamazsam, benim de size ne kadar fiyat teklif edeceğimi siz sorgulayamazsınız. Verirsiniz ya da vermezsiniz bu tamamen sizin tasarrufunuzda bir konu. Ama bunu bir çile olarak algılamanın bence gereği yok.
-
23 Aralık 2016, 13:44
-
23 Aralık 2016, 14:54
Geçenlerde bilgisayarı satışa çıkardım, 9500 TL fiyat yazmışım, "4000 versem üstüne de Playstation 3 olur mu" yazdı birisi.
"Olur, yarın saat 2 gibi Kadıköyde buluşalım" dedim.
Ertesi gün Eyüp tarafından gelmiş, 1430 civarı aradı "abi nerdesin" diye.
"Ya bilgisayarın bende çok anısı var, satamayacağımı anladım" dedim, kapattım suratına.
Sen de dene. Çok eğlenceli oluyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)