Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Özel Güvenlik Terörü!!

Motovento
    REKLAM ALANI
    mehmetseza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM / GTS 250, FİDDLE 2, ORBİT 2, JOYMAX, JET 4
    gecen sıvıl polıslere de artıstık cektı ozel guvenlıkcıler bır guzel sopayı yedıler ıstanbulda ozel bır avm de
    bırde muhkavemetten dava edıldıler
    herkes yerını yurdunu haddını bılecek
    hemsıre cıkıp doktorum ben yetkım var dıyebılır mı
    astsubay cıkıp ben pasayım dıyebılır mı
    ozel guvenlıkcı de cıkıp ben polıs yetkısıne sahıbım dememelı
    neye sahıpsın sen sılah tasıyabılıyor musun?
    guvenlık guclerıın elındekı sılahı emanete alabılıyor musun?
    sana kımlık gosterıldı mı haddını yerını yurdunu bıleceksın arkadas
    evet arkadasların yaptıgı gorev kolay degıldır mesulıyet sıter bulundujkları alanın guvenlıgını ıster
    ama bu guvenlık gorevlısıne terbıyesızlık yapmak saygısızlık yapmak hele hele kendını polıs emnıyet gorevlısı yerıne koymak yetkısını vermez
    ınsanları darp etme yetkısını hıc vermez
    oyle mahkemede polıs yerıne konulup dugume mugme sı bunlar komık seyler
    darp edılen malı zarar gorulen arkadasım
    ılk once sıkyaet var sıtesınden basla guvenlık fırması ıle ılgılı tum hususları yazmaya
    sonra hukucular sıtesıne gırıp emsal bır dava bul
    sonra dava dılekcesı ornegı bul
    uslubuyla yaz yazacaklarını
    sen en fazla trafık kusuru ıslemıssın tarfık polıs gelıp senı dovuyor mu suc ısledın dıye
    hakkını sonuna kadar savun hıc dert etme
    neyse daha fazla yazmak ıstemıyorum hele hele su bırlık olmamız gerekene gunlerde fuzulı konularda tartısmayaa gırmenın anlamı yok.
    Zsrvc ve Erhan Tosun bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    BMW F650 GS (2006 Model)
    Çıkış kapalı diyorsa niye zorluyorsun be arkadaşım? :(
    Arbede yaşama, vücutta hasarlar, motosiklette hasarlar, nur topu gibi bir dava, sinir, stres vs, değer mi yani?
    Dolan otoparkın içinden, çık diğer çıkıştan, 300 metre daha motosiklete binmiş olursun en fazla.

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    [QUOTE=mehmetseza;
    sana kımlık gosterıldı mı haddını yerını yurdunu bıleceksın arkadas
    .[/QUOTE]

Olay o kadar basit değil kardeşim, daha geçen akşam kimliği gösterdi girdi ne oldu? Büyükelçiyi vurdu. Görevi başında olmadığı, veya görevli olmadığı her yere kimliği gösterip giremez. Ha Avm ye girer orası ayrı.

mehmetseza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM / GTS 250, FİDDLE 2, ORBİT 2, JOYMAX, JET 4
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olay o kadar basit değil kardeşim, daha geçen akşam kimliği gösterdi girdi ne oldu? Büyükelçiyi vurdu. Görevi başında olmadığı, veya görevli olmadığı her yere kimliği gösterip giremez. Ha Avm ye girer orası ayrı.
    once mevzuatı ıyı bılmen lazım .
    burası ucuncu dunya ulkesı degıl her ısın bır kanunu bır nızamı var
    kımın nereye hangı sartlarda nasıl gırecegı, tanınan yetkıler, gorevın nerde baslayıp nerde bıttıgı ve sınırları kanunla belırlıdır.
    suıkast olayı burda bu motor platformunda tartısılacak yer degıl
    burda bır vatandasımızı madur olmus baslıga da yazmıs ozel guvenlık teroru dıye akıl ıstemıs karınca kararınca ona yol gostermek haklıysa hakkını araması yonunde gorus beyan etmek amacıyla yazı yazdım ben

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Evet, benim olaydaki güvenlikçi de buradaki güvenlikçi arkadaşlar da gördüğüm kadarıyla dolduruşa gelmişler, bizim polisten farkımız yok, istediğimizi yaparız diye ama o söyledikleri 5188 nolu kanunu bi açıp okusalar ne kadar yanıldıklarını görüp, davalık olmaktan kurtulacaklar. Bakın 5188 sayılı kanun, 7. maddede hangi durumlarda yakalama yetkisi varmış. Sadece Ceza Muhakemesi Kanunu Madde 90a göre, suçüstü vs. yapılan bir durumda şüphelinin kaçma durumu vs. varsa yakalama yapılabilir (üstelik bu kanunda bu yetki herkese veriliyor). Benim olayda öyle bir durum olmadığı gibi, bana ve motoruma zarar verecek şekilde bir müdahaleye polis bile olsa hakkı yoktur. Öyle olsa polisler en ufak trafik hatasında çekip vursun hepimizi, oh ne güzel.

Ayrıca çok güzel bir nokta daha dikkatimi çekti, 12. madde diyor ki "Kimlik kartı görev alanı ve süresi içerisinde herkes tarafından görülebilecek şekilde yakaya takılır. Üzerinde kimlik kartı olmayan
    özel güvenlik görevlileri Kanunun 7 nci maddesinde sayılan yetkileri kullanamazlar." Bilin bakalım bana müdahale eden arkadaşta kimlik var mıydı? Peki kaç güvenlik görevlisi kimlik takıyor, o kadar hakkımız var, istediğimizi yaparız diyen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. Gördüğünüz gibi daha hiçbir şeyi hesaba katmadan sırf kimlik takmadığı için tüm yetkilerini kaybetti bile.

Dolayısıyla buradan küçük bir tavsiye, kanun, nizam bilmeden, bizim polisler kadar yetkimiz var diye dolduruşa gelip iş yapmamak lazım. Yeri gelir o polisler bile davalık olur, çekmedikleri kalmaz tüm yetkilerine rağmen.
    mehmetseza bunu beğendi.

Yine okuduğunu anlamamakla-anlayamamakla ilgili bir sürü yorum.
    Baştan tahmin etmiştim zaten, birileri çıkacak ''güvenlik görevlisini haklı gösterdin'' diyecek diye.
    Ayrıca mevzuatı da çok iyi bilirim.
    Ama boşverdim, sizin dediğiniz gibi olsun.

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yine okuduğunu anlamamakla-anlayamamakla ilgili bir sürü yorum.
    Baştan tahmin etmiştim zaten, birileri çıkacak ''güvenlik görevlisini haklı gösterdin'' diyecek diye.
    Ayrıca mevzuatı da çok iyi bilirim.
    Ama boşverdim, sizin dediğiniz gibi olsun.
    sözüm size değildi, siz zaten yazmışsınız böyle bir olayda zor kullanma yetkisi olamaz diye, boşa alınganlık yapmışsınız

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:15 ----------

Alıntı BerkB. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu gibi durumlarda polisten üst yazı alarak kendiniz kamera kayıtlarını isteyebilirsiniz.
    Bu iş nasıl oluyor anlatabilir misiniz?

Alıntı schumacher__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sözüm size değildi, siz zaten yazmışsınız böyle bir olayda zor kullanma yetkisi olamaz diye, boşa alınganlık yapmışsınız

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:15 ----------

Bu iş nasıl oluyor anlatabilir misiniz?
    Benim sözüm de size değildi, ben de yazdığımı anladığınıza sevindim.

REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)