Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

MT-09 Tracer 296 kmh

REKLAM ALANI

Alıntı Stunt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Malesef trafiğe kapalı alanda bu şekilde sürüş yapamaz çünkü roll yapmayı seviyor pistte sürekli viraj yapmaktan hoslanmayacagini düşünüyorum ki yaşadığı yerde pistte yok bildiğim kadarıyla, batuyu havaalanına filan çıkarmak lazım 299 gitsin gelsin sürekli gazını alsın orda Bir de Erbil Kamba var belki biliyorsunuzdur o da yıllardır roll yapıyor şimdi H2 aldı, hep korkmuşumdur trafikte başlarına bir şey gelmesinden yazık olur gerçekten
    aynen katılıyorum eğlenceli insanlar, ben yapmam ama izlemesi keyif verici, keşke bu tipleri güzel pistlerde görme şansımız olsa umarım kazasız devam ederler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Hani video gelmedi mi daha ?

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Erbil Kambayi da izledim h2 teslim videosu ve devamını. Güzel videoları var ama batu nun yeri ayrı, cok daha aktif kanalında belki 2 side aynı ölçüde alakadar ama batu sosyal medya ile daha çok paylaşımda bulunuyor. Umarım 2 kullanıcıda kaza bela yapmadan ve diger sürücüleri kazaya suruklemeden kullanmaya devam eder. Videoları izlemek gerçekten keyif veriyor.

Motosikleti
    YAMAHA XJ6N 2014 - HONDA CRF250L 2013
    Anlamakta cidden güçlük çekiyorum. Daha dün otobanda 300le giderken kaza yapan arkadaşımızı ve trafikte yüksek hızın neler yapabileceğini konuşurken, bugün yüksek hıza uygun bile olmayan bir makine ile sokakta 300 yapabilmenin marifet olmasını konuşuyoruz. Ne isterse yapar can onun diyen arkadaşlara da şunu hatırlatayim o kazada canı 300le giderken araba sağlamak isteyen arkadaş diğer arkadaşınin da kazasına sebep oldu. Hepimiz motorcu olarak bu iki yüzlü tavrımızı bir düşünelim bence ve lütfen pahalı motosikletler almaya ve pahalı modifiyeler yapmaya ekonomik gücümüz yetiyorsa hız denemelerimizi de başkasının hayatını tehlikeye atmayacak şekilde trafiğe kapalı alanlarda yapmaya da ekonomik gücümüz yetsin. Saygılar.

Stunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    çok var sığmıyor :)
    Alıntı esbabsız adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlamakta cidden güçlük çekiyorum. Daha dün otobanda 300le giderken kaza yapan arkadaşımızı ve trafikte yüksek hızın neler yapabileceğini konuşurken, bugün yüksek hıza uygun bile olmayan bir makine ile sokakta 300 yapabilmenin marifet olmasını konuşuyoruz. Ne isterse yapar can onun diyen arkadaşlara da şunu hatırlatayim o kazada canı 300le giderken araba sağlamak isteyen arkadaş diğer arkadaşınin da kazasına sebep oldu. Hepimiz motorcu olarak bu iki yüzlü tavrımızı bir düşünelim bence ve lütfen pahalı motosikletler almaya ve pahalı modifiyeler yapmaya ekonomik gücümüz yetiyorsa hız denemelerimizi de başkasının hayatını tehlikeye atmayacak şekilde trafiğe kapalı alanlarda yapmaya da ekonomik gücümüz yetsin. Saygılar.
    Bizde gönülden dediklerinize katılıyoruz ama malesef Türkiye de dedikleriniz ekonomik güçle de yapılmıyor, bu spora uygun devlet desteği yok. Yaptıklarına doğru demiyorum hızlı motorlara bende biniyorum ama böyle gazlamıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------

Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hani video gelmedi mi daha ?
    Henüz değil

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------

Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Erbil Kambayi da izledim h2 teslim videosu ve devamını. Güzel videoları var ama batu nun yeri ayrı, cok daha aktif kanalında belki 2 side aynı ölçüde alakadar ama batu sosyal medya ile daha çok paylaşımda bulunuyor. Umarım 2 kullanıcıda kaza bela yapmadan ve diger sürücüleri kazaya suruklemeden kullanmaya devam eder. Videoları izlemek gerçekten keyif veriyor.
    Erbil Kamba sosyal medyada aktif değil ama gerçek hayatta tahmin ettiğiniz gibi tam tersi çok renkli işler yapıyor, herkesin tekeri düz bassın kaza bela olmasın diyelim.

Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS200
    Video yolda. Birkaç saate yüklenir heralde.

Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Trafiğe tehlikeye atacak şekilde kullanimi bende desteklemiyorum. 350-400 km lik yolun 100 km si 150-160 la giderek tamamladığım çok olmuştur. Otobanda hız sınırı 120 km di sanırım, bu kurala uygun kullanan kaç sürücü var ? Ben bu söylemi referans alarak kurallara uymamayi hakli gostermeye çalışmıyorum ama uygulamadaki gerçeğe dikkat çekiyorum. Otobanda guzel bir rotada uygun sartlarda sol şeritten yüksek hızlara çıkılmasına karşı değilim. Fakat araçların arasindan makas atarak silme gecmelere diger araçları tehlikeye sokacak şekilde yüksek suratte bu tarz kullanıma karşıyım. Şehirici kısmında ise kesinlikle hiz sınırına riyat ederim 50-60 km , sehirici trafik kesinlikle yuksek hızlara uygun değil. Batu nun bazı sürüşlerini eleştiriyorum fakat genel olarak seviyorum kullanımı ve izlediğimde bazı videolari hariç beni rahatsız etmiyor. Meskun mahallerde sehirici bazı yollarda yaptığı hızları keşke yapmasa. Ben onun %80-%90 videolarında beni rahatsız eden apaciligi görmedim. Eğer öyle olsaydı izlemeyi bırakırdım.Bir onceki kaza videosunda yuksek surat arti cok agresif sagli sollu kontrolsuz gecisler seklindr bir surus soz konusuydu ,batu birçok motor kullanicisina göre çok daha bilinçli ve tehlikesiz kullanıyor.

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    Trafiğe tehlikeye atacak şekilde kullanimi bende desteklemiyorum. 350-400 km lik yolun 100 km si 150-160 la giderek tamamladığım çok olmuştur. Otobanda hız sınırı 120 km di sanırım, bu kurala uygun kullanan kaç sürücü var ? Ben bu söylemi referans alarak kurallara uymamayi hakli gostermeye çalışmıyorum ama uygulamadaki gerçeğe dikkat çekiyorum. Otobanda guzel bir rotada uygun sartlarda sol şeritten yüksek hızlara çıkılmasına karşı değilim. Fakat araçların arasindan makas atarak silme gecmelere diger araçları tehlikeye sokacak şekilde yüksek suratte bu tarz kullanıma karşıyım. Şehirici kısmında ise kesinlikle hiz sınırına riyat ederim 50-60 km , sehirici trafik kesinlikle yuksek hızlara uygun değil. Batu nun bazı sürüşlerini eleştiriyorum fakat genel olarak seviyorum kullanımı ve izlediğimde bazı videolari hariç beni rahatsız etmiyor. Meskun mahallerde sehirici bazı yollarda yaptığı hızları keşke yapmasa. Ben onun %80-%90 videolarında beni rahatsız eden apaciligi görmedim. Eğer öyle olsaydı izlemeyi bırakırdım.Bir onceki kaza videosunda yuksek surat arti cok agresif sagli sollu kontrolsuz gecisler seklindr bir surus soz konusuydu ,batu birçok motor kullanicisina göre çok daha bilinçli ve tehlikesiz kullanıyor.
    ben 110 biliyordum, 100 müş. haydaa
    yani sollama payı ile hesap edersen 111 demiş, 111 i geçersen ceza var demiş. sonra bide 131' i geçersen kanırtmalı ceza var demiş.

KGM resmi hız sınırları

Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Denk gelirsek ödüyoruz, otobanda 100 km ile gitmiyorum

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    Denk gelirsek ödüyoruz, otobanda 100 km ile gitmiyorum
    mobil radarlar yakalıyor anca motoru, yol üstü tepe radarlarında ters kamera olmuyor genelde. istanbul-sakarya otobanında 160-170 den aşağı gitmiyorum ben. yani denedim bir kaç kez 110 la falan gitmeyi de acayip sıkıcı oluyor abi bana gelmez yani. hiç de ceza yemedim.

bkz.

Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Eyw. Dediğim gibi sol şeritten trafiğin akışını bozmadan, her arabanın dibine kadar girip selektör yapmadan önümüz açık şekilde iyi asfaltta 250 300 km de kullanılmasına karşı değilim.

Video geldi;

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Videonun ilk ve son 15 saniyesini izledim.
    Kesici 12500 devire alınmış. Arka lastik boştayken 296km/h yapıyor motor. Yani dişliyle oynanmamış.
    Peki ya amaç? Amaç yok. Göstergede 296 yazdırmaca işte. Hesap makinesinde LEBLEBİ yazdırmaktan hallice.

http://www.gearingcommander.com/
    YBRMANİA bunu beğendi.

tanermavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Forumda varmı bu tracer 900 kullanan...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:50 ----------

Alıntı Jemand adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam, 175 boy - 67kg. aramızda fazla fark yok o yüzden aynı ayarları uygulayabilirsin. sertliği 4 çizgiye kadar getir, reboundu da 10 tık yap (stok hali 7 tık.)arka amortisörü ise 180 derece H yönünde çevir, yani sertleştir. (yarım tur)
    bunların dışında bir önemli nokta daha var. motosikletin elcik korumaları fabrikadan demonte şekilde bayiye geliyor. bayi kendi takıyor. fakat yamuk yumuk takıyor itoğulları, elcikleri biraz aşağıya indir, ikiside birebir simetrik olsun. motora önden bakınca kafa ile geometrisinden anlarsın. wobble' a sebep olan şeyleri % olarak sıramak gerekirse;
    %50 amortisör ayarı
    %25 yanlış konumlandırılmış elcik korumanın yarattığı türbülans
    %15 ağırlık dağılımı (hızlanırken mutlaka öne ağırlık verin, ön tekerin yere tutunamaması da wobble ın başlıca sebeplerinden)
    %10 asfalt-lastik

bunlar benim tecrübelerim. bu ayarlardan sonra asla wobble yaşamadım. yukarıda paylaştığım videoda yorum olarak ayarları soranlar oldu, onlarada size verdiğim ayarları tavsiye ettim. instagramdan beni bulup teşekkür etti çoğu, konfigrasyon gayet işe yaramış.
    umarım sizde de yarar.
    benim elcik korumaların konumu;
    önden:
    http://i.hizliresim.com/bkk5EY.jpg
    arkadan:
    http://i.hizliresim.com/PnnqNQ.jpg
    Hocam Konunun üzerinden yıllar geçmiş ama, şu amortisör ayarını 178 boy ve 85 kg için anlatırmısın...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Lastiklere üç-beş PSI daha basaymış 300'ü görürmüş

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)