Abilerim Kardeşlerim 15 Yaşındayım 16/09/2001 Doğumlu Bir Kardeşinizim Seneye A1 Ehliyet Kursuna Yazılacağım Boyum 1.60 1.63 gibi bir boyum kilom ise 66 cbr 125R Önerirmisiniz Maksimum Bütçem 11.000 TL Teşekkürler
Abilerim Kardeşlerim 15 Yaşındayım 16/09/2001 Doğumlu Bir Kardeşinizim Seneye A1 Ehliyet Kursuna Yazılacağım Boyum 1.60 1.63 gibi bir boyum kilom ise 66 cbr 125R Önerirmisiniz Maksimum Bütçem 11.000 TL Teşekkürler
Kardeşim 15 yaşında kimseye hiç bi motoru önermem.
Bekleyip yaşı dolduğunda ehliyetini almasını tavsiye ederim.
Klasik örnek motorcu olmak için değil, 15 yaşında motor alırsan, ehliyet almak senin için gerekli bişey olmaktan çıkacak.
Ehliyetini almayı bekle.
Hayaller ertelendikce büyür.
Sana lazım olan şeyler. İlk önce ehliyet+ Sonra ekipman (kask,ceket,pantolon,edliven...), sonra motosiklet. Bence ekipmanlarını tamamla,ondan sonra 2.el bir cbr125 alırsın...
Insan tuhaf bır varlık, omru boyunca her an her seyı yapabılecegını/basarabılecegını dusunur. Daha sonra vakıt gectıkce gecmıse bakıp ıyıkı denememısım yapamaz/basarısız olurmusum der. Belkı de deneyıp yapamaz/basarısız olur hatasını yıne ılerıkı zamanlarda gorur.
13, 15, 17 hatta 18, 19 yasında arkadaslar bıle kullanmamalı su motosıklet denen ılletı. Bu yaslar tam da yukarıda anlattıgım yaslar, kan hızlı akar, cesaret sınırotesındedır ama bılınc hemen hemen yoktur. Motosıklette bılıncsız surulebılecek bır alet degıl. Ozellıkle aıleden gelen maddı destekle basa cıkılabılecek bır sey degıl motosıklet. Vergısı sıgortası yakıtı parcası servısı yanı ısletme malıyetı bır ogrencının altından kalkabılecegı bır sey degıl, ebeveynın ben olsam bu destegı sana vermezdım.
Kardesim a1 ehliyetini al motora ondan sonra bak. Bende senin gibi cok aceleci davrandim ama emin ol motoru aldigin zamanki mutluluk bekledigin senelere degecek.
Seneye yazılacak, ehliyet almasına en az daha iki yıl var, iki yıl öncesinden konu açtıysa, ehliyet alana kadar 100 tane konu Acar bu çocuk daha ... Cevap verme gereği duymuyorum o yüzden
Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..
A1 ehliyet almayın
Yaş gelince A2 alın hatta A bile beklenmeli bence
Niye derseniz önce araba ile trafik öğrenmeli diye değerlendiriyorum, çok faydası dokunuyor
Ben kırk yaşındayım :(
Bu yaşıma kadar üç küçük kaza geçirdim ,hepsindende sorunsuz maddi hasarla geçtim
Sende illaki kaza yapacaksın
O esnada üstünde yeterli koruma yoksa
Lanet olası motora nerden başladım diyeceksin.
Sene 1993 de ehliyetsiz Adana-Bolu-Ankara-Hatay-Mersin-Konya yaptı idim şimdi diyorum da tam delilik..
Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası yaklaşık 1500 lira, ehliyetin olsa dahi yanında bulundurmamak da aynı ceza.
Cbr125 iyi bir seçim ama korumasız ve ehliyetsiz kullanmak büyük hataları affetmez.
Motormu
Kesinlikle kullan
Ama doğru yollarla..
Yanlış anlama buradaki herkes 15 yaşındaydı bir zamanlar ama ben açıkçası korktum sizin başlığınızı görünce.
15 yaşındaki çocuğun trafiğe çıkması bence çok ürkütücü birşey. Hem senin hem trafikteki diğer insanların sağlığı açısından. 15 nedirki daha ilkokul 8 in yeni bitmesi demek.
Aman kardeşim, bekle 3-4 sene daha üniversiteye başlayınca motosiklet düşün. Emin ol zamanında ne kadarda çocukmuşum diyeceksin.
İkna olmak için açmışın gibi konuyu paran varsa al tabikide cbr 125 iyidir yakışıklıdır
kardeşim ehliyetini ekipmanlarını almadan motor alma sonra pişman olursun iki teker sevdalısı olarak sana abi nasihatı yaşının dolmasını bekle zaman her şeyin ilacı.sabırlı ol.biryerlerin kırılmasını istemeyiz.iki teker işi aceleye gelmez.hayırlı akşamlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)