Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

18 yaşında 500r ile başlamak..

REKLAM ALANI

Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benimde kafam karışmadı değil,

paukopat kardeşim, benim yorumumla olacak iş değil. robot değilsin herhalde, durumu ben ve bir çok kişi açıkladı. 194 kilo motor ağırdır ve sen daha denge kurmaya alışmadın. ben müneccim falan değilim. kesin yorum için seni görmek lazım. şöyle bize bir video çek kaslarını göster :D (şaka yapıyorum)

ben daha fazla yardımcı olamayacağım. yok mu motor sürmeyi öğreten kurslar falan?

sende millet gibi yap, bajaj pulsar 200ns al ve 5 bin civarı kullan sonra yksek cc alırsın. öyle yapan çokmuş.
    ben kararımı kesin olarak verdim sanırım ilk önce kursuna gidip sonradan kararımı vericem denemeden kesin bir karar vermek yanlış eğer sürmeyi becerirsem 500r ı alır 19 yaşımda burayı güncellerim helvacı arkadaşlar için çok teşekkürler herkese :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Almak istiyorsan al niye buraya yazıyonki hem ünide şekil yapacan belki mt 07 ye bindim tırstım oralar ayrı dünyalarmış motora zevk için bin kendini imha etmek için deyil
    Paukopat bunu beğendi.

S3cond - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Akıl yaşta degil baştadır. ;D scoter tecrübesi bile yokken 1000CC ile başlamış ölmemiş manyaklar tanıyorum ;D
    Paukopat bunu beğendi.

Şimdi kardeşimiz üniversiteye gidicek en az 500 cc makine olmalı ve ss olmalı ki rencide olmasın kızlar gülmesin neden yükleniyorsunuz
    Paukopat bunu beğendi.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    ---------------------------

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Gazlamayacaksan niye racing alasın? Demek ki gazlayacaksın.
    E 500c bir motorla gazlayarak başlayacaksan, aklı selimin vereceği tek yanıt "yapma" olacaktır.
    Bunu yapan herkes öldü mü hayır? E her eroin kullanan da ölmedi ama ölümcül olduğunu biliyoruz.
    Paukopat bunu beğendi.

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gazlamayacaksan niye racing alasın? Demek ki gazlayacaksın.
    E 500c bir motorla gazlayarak başlayacaksan, aklı selimin vereceği tek yanıt "yapma" olacaktır.
    Bunu yapan herkes öldü mü hayır? E her eroin kullanan da ölmedi ama ölümcül olduğunu biliyoruz.
    racing denince akla neden gazlamak geliyor ki ? benim aklıma ivmesi ve görünüşü iyi olan motorlar geliyor spor arabaya binen herkes gazlamak için mi biniyor yani ?

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    125 veya 250 al, 10 sene sonra dua edersin bana.
    Paukopat bunu beğendi.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Şöyle konulara artık cidden yorum atmayın.Troll zaten.ilk sumu bumu diyor,sonra birşey yazılınca hemen japon mühendisi kesilip her konuda fikir sahibi oluyor konu sahibi.Troll kardeşim ,bu forumda hergün canlılık devam etsin diye .yeni kayıtlı üyelerce defalarca konu acılıyor.250 lik ne alsam,başlangıç için şu bu cc ps boku püsü .off yetti yemin ederim bitmediniz diyeceğimde bitmeyeceksiniz.

Şu arama butonunu Sadece sunu yazın "Başlangıç " 250 "onumu alsam bunumu " başlangıç" bıktırdınız lan
    berkcigdem bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Paukopat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    racing denince akla neden gazlamak geliyor ki ? benim aklıma ivmesi ve görünüşü iyi olan motorlar geliyor spor arabaya binen herkes gazlamak için mi biniyor yani ?
    13 yaşından beri araba kullanan, otomotiv ve motorsporlarında çok ama çok fazla zaman harcamış biri olarak, evet.
    Niye 500R almak istiyorsun? İvmesi diyen sensin. Günlük kullanımda tın tın tın gidip, sadece pistte veya bomboş yollarda gazlayacağına kendini inandırıyor musun? 17 yaşındayken hormonlarına bu kadar sahip çıkabilen biri zaten motosiklete binmez en başta.

Çok haldır huldur yazıyorum ama, kusura bakma, gerçek de bu kadar haldır huldur.
    İlk araba kullanmayı öğrendiğimde yaptığım şey mahallenin arka taraflarında iki tarafı boş arazi bir yol bulup 0-140-0 denemeleri yapmak olmuştu.
    İlk BMW aldığımız gün çıkıp direk gazlamaya çıkmıştım, hala ehliyetim yoktu. Piste çıktım sürekli kurtlarımı atayım diye, ama her Allah'ın günü olmuyor o iş. Yine gazladım.
    İlk motosiklete elimin değdiği yıllarda (yaş 20-22) ilerisi için hayalim 600RR almaktı, onu da ivmesi şekli falan diye kestiremem, it gibi gazlamak istiyordum.

Sende de farklı bir şey görmüyorum. 32 yaşındayım, motora bi başladım bi bıraktım bi başladım bi bıraktım.. Şimdi tekrar temelli başladım, MT25'e biniyorum ve gayet yetinebiliyorum. 2-3 motorum olmadığı müddetçe racing aklımın ucundan geçmiyor.
    Bu demek değil ki kimse racing'e binmesin bu yanlış bir şey. Hayır. Ama nolur başlangıç motorun da eble bir sürüş pozisyonunda, sürekli seni gazlamaya itecek bir alet olmasın.
    Paukopat bunu beğendi.

Alıntı Macit250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şöyle konulara artık cidden yorum atmayın.Troll zaten.ilk sumu bumu diyor,sonra birşey yazılınca hemen japon mühendisi kesilip her konuda fikir sahibi oluyor konu sahibi.Troll kardeşim ,bu forumda hergün canlılık devam etsin diye .yeni kayıtlı üyelerce defalarca konu acılıyor.250 lik ne alsam,başlangıç için şu bu cc ps boku püsü .off yetti yemin ederim bitmediniz diyeceğimde bitmeyeceksiniz.

Şu arama butonunu Sadece sunu yazın "Başlangıç " 250 "onumu alsam bunumu " başlangıç" bıktırdınız lan
    bilgim yok bilgili insanlardan yararlanmak istedim nesi kötü bunun ? insanlara yardım etmekten bu kadar uzak mısın ? baştan beri söylüyorum birşey bilmiyorum diye ayrıca forum kurallarında başlangıç ile ilgili bir kural yok mod veya gm olduğunuda sanmıyorum madem trollüm neden yorum atıp başlığı güncel tuttun ki ? tekrardan herkese teşekkürler sayenizde belki daha mantıklı benim için iyi olan motoru alıcam rahatsız ettiklerimdende özür dilerim.

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    500 yetmez sen 1000le basla ehliyetsizde sur bu kafaylada devam et ...

13 yaşından beri araba kullanan, otomotiv ve motorsporlarında çok ama çok fazla zaman harcamış biri olarak, evet.
    Niye 500R almak istiyorsun? İvmesi diyen sensin. Günlük kullanımda tın tın tın gidip, sadece pistte veya bomboş yollarda gazlayacağına kendini inandırıyor musun? 17 yaşındayken hormonlarına bu kadar sahip çıkabilen biri zaten motosiklete binmez en başta.

Çok haldır huldur yazıyorum ama, kusura bakma, gerçek de bu kadar haldır huldur.
    İlk araba kullanmayı öğrendiğimde yaptığım şey mahallenin arka taraflarında iki tarafı boş arazi bir yol bulup 0-140-0 denemeleri yapmak olmuştu.
    İlk BMW aldığımız gün çıkıp direk gazlamaya çıkmıştım, hala ehliyetim yoktu. Piste çıktım sürekli kurtlarımı atayım diye, ama her Allah'ın günü olmuyor o iş. Yine gazladım.
    İlk motosiklete elimin değdiği yıllarda (yaş 20-22) ilerisi için hayalim 600RR almaktı, onu da ivmesi şekli falan diye kestiremem, it gibi gazlamak istiyordum.

Sende de farklı bir şey görmüyorum. 32 yaşındayım, motora bi başladım bi bıraktım bi başladım bi bıraktım.. Şimdi tekrar temelli başladım, MT25'e biniyorum ve gayet yetinebiliyorum. 2-3 motorum olmadığı müddetçe racing aklımın ucundan geçmiyor.
    Bu demek değil ki kimse racing'e binmesin bu yanlış bir şey. Hayır. Ama nolur başlangıç motorun da eble bir sürüş pozisyonunda, sürekli seni gazlamaya itecek bir alet olmasın.
    araba traktör kamyonet kullanabilen birisiyim ve asla hız yapmadım arabada görüğüm en yüksek hız 140 dı oda babamın itirazları sonucu terleyerek yaptığım hızdı haldır huldur yazmanız benim için daha iyi 250lik bir motor alsam aynı yakıt aynı yol tutuşu(belki daha kötü) ve aynı hız sınırı olucak yani ben cbr 250 alsam 180le gidebilicem 500r 180'de kesiciye giriyor bir farkları yok sadece biri tek biri çift silindir ve ne yazık ki haklısınız bi süreden sonra illaki hatalar yapıcam büyük motor büyük sorumluluk fazla uzatmaya gerek yok zaten rahatsız ettim çoğu insanı tekrardan hepinize çok teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:19 ----------

Alıntı leons adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    500 yetmez sen 1000le basla ehliyetsizde sur bu kafaylada devam et ...
    tek demen gereken 500lük olmaz sana gitmez. sayenizde motorsiklet aşığı olarak geldiğim forumdan nefret ederek çıkıyorum

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Paukopat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    araba traktör kamyonet kullanabilen birisiyim ve asla hız yapmadım arabada görüğüm en yüksek hız 140 dı oda babamın itirazları sonucu terleyerek yaptığım hızdı haldır huldur yazmanız benim için daha iyi 250lik bir motor alsam aynı yakıt aynı yol tutuşu(belki daha kötü) ve aynı hız sınırı olucak yani ben cbr 250 alsam 180le gidebilicem 500r 180'de kesiciye giriyor bir farkları yok sadece biri tek biri çift silindir ve ne yazık ki haklısınız bi süreden sonra illaki hatalar yapıcam büyük motor büyük sorumluluk fazla uzatmaya gerek yok zaten rahatsız ettim çoğu insanı tekrardan hepinize çok teşekkürler[COLOR="Silver"]
    Aynı şeyler onlarca defa yazıldığı zaman insanlar bıkkınlık olması çok normal, sen de bunu anlayışla karşılamalısın. Ben bu foruma yeni girdiğim için bir bıkkınlık yok üzerimde, zamanla olur yalan yok.
    Sen şimdiden neden 180'le gitmeyi düşünüyorsun? İşte bu gazlayacağının göstergesi zaten, yaptığın karşılaştırmaya bak. R1'le gezen abilerinin 299'dan sonrasını sayamıyor yaa demesi kolay gibi geliyor olabilir, ancak 180 hiç şakası olan bir hız değil, hiç değil. Diğer motorlu araçlarda tecrüben olması elbette sıfırdan iyidir, ancak motosiklet kullanımına pek aman aman bir artısı yok. Çiçek gibi motor kullandığı halde kötü araba kullanan tanıdıklarım da var benim. Pek bağlantı kurma.

Fark şu. 500R çok ciddi ivmlenebilen bir motor, öyle 500'müş Honda kısık yapıyormuş falan tatava. Çok yüksek devir çevirmediği için son hızı düşük görünüyor olabilir, ancak o hızlara çok çabuk geliyor. Biraz maddi rahatlık olduğu için bir çok arkadaşın önerdiği gibi taka tuka bişey alıp kırıp dökmeyi onda öğrenmek istemiyorsun onu anlıyorum, tamam, ama çıta da 500R olmasın. R25 olsun mesela? İlla racing olacaksa, ki onu da hiç önermem oturuş pozisyonu senin rahat edip kendini geliştirmene engel.

Bir de ilk mesajları çok dikkatli okumadım ama, madem bir finansal destek var, bunun büyük bir kısmını ekipmana ayırmayı denedin mi? Madem para var, git 2000TL'lik bir kask al, 1000 liralık mont al, düzgün sırt koruma al. Motoru ileride iyileştirebilir büyütebilirsin ihtiyaçların doğrultusunda, ama ekipman ihtiyacı motorla paralel falan değil, neye biniyorsan bin aynı. 5bin TL'lik motora biniyon lan 2bin TL'lik kaskı napıcan diye cahillere bakma.

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yıllarca bir sürü motor ve arabam oldu motosiklet ile tavladığım 1992 yılında bekarken bir kız tavladım oda ikinciye binmedi korkudan sonraları 280 s 1969 model mersedez aldım 1994 yılında takım elbise giyip gezmeye başladım bir sürü kız arkadaşım oldu hatta aynı anda 4 kız arkadaşımı alıp silivriye balık yemeye götürdüm gençlere duyrulur

Aynı şeyler onlarca defa yazıldığı zaman insanlar bıkkınlık olması çok normal, sen de bunu anlayışla karşılamalısın. Ben bu foruma yeni girdiğim için bir bıkkınlık yok üzerimde, zamanla olur yalan yok.
    Sen şimdiden neden 180'le gitmeyi düşünüyorsun? İşte bu gazlayacağının göstergesi zaten, yaptığın karşılaştırmaya bak. R1'le gezen abilerinin 299'dan sonrasını sayamıyor yaa demesi kolay gibi geliyor olabilir, ancak 180 hiç şakası olan bir hız değil, hiç değil. Diğer motorlu araçlarda tecrüben olması elbette sıfırdan iyidir, ancak motosiklet kullanımına pek aman aman bir artısı yok. Çiçek gibi motor kullandığı halde kötü araba kullanan tanıdıklarım da var benim. Pek bağlantı kurma.

Fark şu. 500R çok ciddi ivmlenebilen bir motor, öyle 500'müş Honda kısık yapıyormuş falan tatava. Çok yüksek devir çevirmediği için son hızı düşük görünüyor olabilir, ancak o hızlara çok çabuk geliyor. Biraz maddi rahatlık olduğu için bir çok arkadaşın önerdiği gibi taka tuka bişey alıp kırıp dökmeyi onda öğrenmek istemiyorsun onu anlıyorum, tamam, ama çıta da 500R olmasın. R25 olsun mesela? İlla racing olacaksa, ki onu da hiç önermem oturuş pozisyonu senin rahat edip kendini geliştirmene engel.

Bir de ilk mesajları çok dikkatli okumadım ama, madem bir finansal destek var, bunun büyük bir kısmını ekipmana ayırmayı denedin mi? Madem para var, git 2000TL'lik bir kask al, 1000 liralık mont al, düzgün sırt koruma al. Motoru ileride iyileştirebilir büyütebilirsin ihtiyaçların doğrultusunda, ama ekipman ihtiyacı motorla paralel falan değil, neye biniyorsan bin aynı. 5bin TL'lik motora biniyon lan 2bin TL'lik kaskı napıcan diye cahillere bakma.
    Dediklerimin hepsini okuyup çok güzel özetlemişsiniz yalniz son kisimda biraz yanlış anlaşılmışım orda basmak istediğimden değil 180 yaptıklarını ifade etmek için öyle bir cümle kullandım finansal destek olmasa inanin Çin malı motora dünden raziyim ama boşa gidicek o zaman kazandığım bu firsat normalde 35 bin arabaya kullanacağım fiyati motorsiklete yoneltmek istedim cbr 500r bunun için en uygunu uzerine 10 bin liraya yakın ekipman paramda kaliyor hem r25 i hiç düşünmedim onu arastiricam yarın ilk iş bir yerde mt07 ile ayni yakiyor diye duymuştum ama bilemiyorum onun dışında bıkkınlık illaki olur ama neden burda bana düşman gibi davraniyorlar anlamış değilim saygıda kusur ettiğimide dusunmuyorum tekrardan okuyup değerli zamanınızı ayırıp bana bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yıllarca bir sürü motor ve arabam oldu motosiklet ile tavladığım 1992 yılında bekarken bir kız tavladım oda ikinciye binmedi korkudan sonraları 280 s 1969 model mersedez aldım 1994 yılında takım elbise giyip gezmeye başladım bir sürü kız arkadaşım oldu hatta aynı anda 4 kız arkadaşımı alıp silivriye balık yemeye götürdüm gençlere duyrulur
    Amacım kız arkadaş değil zaten param için benimle olucak hiçbir arkadaştan hayır geleceğini dusunmuyorum ki bu koltuk sayısıyla orantılı oluyorsa brn bi otobüs alayim kendime nerden baksan 40 koltuk ama hesabı kim oduycek ? :( Ben daha yokken çapkınlık yapiyormuşsunuz saygim sonsuz rahatsiz ettiysem ozur dilerim tekrardan

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alma. Motosiklet kaçmıyor sonunda,tamamını okumadım ama finansal destek alacaksan ileride de alırsın.Yurtdışında 50cc
    racingle başlayanlar var.500lik racing şakaya gelmez.125 cc al pişman olmayacaksın.Motosikletin 100km'si aracın 150'sinden zevklidir.Eskaza gaz kolunu sonuna kadar çevirirsen çok pişman olursun uzun uzadıya yazmaya gerek yok.Ben yarın seri üretim istediğim motosikleti alabilirim fakat başlangıca gelecek motor değil o,15000 üstü tecrübem var almıyorum.Alma kardeşim pişman olmazsın almazsan. Alma.

S3cond - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Az bekle gavurlar düşünmüş ve bulmuş. tr'deki motosiklet başlangıç motoru sorununu önümüz sene inş cözülecek ;D

Kurtarıcımız ( tvs akula 310r) sanırım 2017 de japonlardan bile fazla satacak uygun bir fiyatla gelirse.

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı kabyelmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi kardeşimiz üniversiteye gidicek en az 500 cc makine olmalı ve ss olmalı ki rencide olmasın kızlar gülmesin neden yükleniyorsunuz
    ulan ben de diyordum "ulan bu gızlar neden bana bağmiyy" diye... Mengü16 abi ile piston atsak 500cc olur mu benim makina.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ulan ben de diyordum "ulan bu gızlar neden bana bağmiyy" diye... Mengü16 abi ile piston atsak 500cc olur mu benim makina.
    az akıllı ol. Senin motora istediğin egzozu tak cıyak cıyak boş beleş bağırmaktan başka hiç bir şey yapmayacaktır. ama 500 - 600 cc egzoz olmasa bile motorun kendine has bir sesi olduğu için bir ağırlığı vardır. Sen şimdi takıcan egzozu gürültü kirliliğinden başka bir şey değil. Avaz avaz bağırıyor ama bir şeye benzemiyor.

Bu yüzden sen asaletini bozmayacaksın stok olarak kullanacaksın ama üstündekiler az şekilli olacak o zaman bakarlar

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)