abs buzda çalışmaz.olsada olmasada bişi farketmezdi.çok geçmiş olsun - havalarda dikkat etmek gerek.şart değilse 2 tekerden uzak durmak lazım.
ben de bu sabah 7 civarlari ise giderken dustum hizim 10-15 km civarlariydi motora ve bana bisey olmadi koruma demirleri hafif cizildi sadece.
motosiklete baslayali bir sene oldu ve ne zaman dusucem diye stres olmustum en azindan bunu atlattim.
gizli buzlanma tehlike,dikkat etmek lazim.gazi hafif acmamla arka tekerlegin pati cekmesi ve saga dogru yatmam bir oldu..kafam yere carpmadi bereket montumun korumasi ise yaradi cunki dirsegimin ustune dusmeme ragmen hic bisey hissetmedim eldiven de vardi..
hasili gecmis olsun kardesim.sanada banada daha dikkatli olmamiz gerek..
Buzlu yolda arkanın yanlaması için tekerin kilitlenmesine gerek yok. Tekerin dönüş hızı motosikletin hızından azsa yine kayar. Scooter'da da arka tekerin dönüş hızını hassas ayarlayamayacağın için karda buzda iyi gitmez zaten.
Abs ile konunun cok cok alakasi yok dostum olay lastik yer tutus ve buzlanma gibi farkli doga ve karisinda senin motor tipin ve motor ekipmanin ile ilgili abslik pek durum degil bu
Buzlanma aslında pekde gizli değildir kendini belli eder. Hava sıcaklığı Sıfırın altında ise ve gökyüzünde yıldızlar görünüyorsa yerde muhakkak buzlanma vardır.
Aynen öyle abslik bi durum yok çizgilerin üstünde lastik hep kayar yerde kaygan olunca olan olmuş geçmiş olsun tekrar
İlgilendiğiniz için sağolun.Bu konu umarım biraz farkındalığı artırır.Cevaplar için teşekkürler.
bir çift kışlık lasdtik alsan çok daha mantıklı olur...
Geçmiş olsun. O hız kesici tümsekleri yasaklamak lazım.
Sakınan göze çöp batar hesabı, dikkat edenler yapışıyor, "La bisey olmaz oğlum yapuştur git" diyen adam cross lastiği ile asfaltta buz üstünde yanlaya yanlaya gidiyor hiç bi bok olmuyo.
Biz kuru asfaltta yazın yanlamaya çalışsak Cross lastikle, motor bizi üzerinde şamarlar asfalta atar.
Sabah saatleri çok tehlikeli hava zaten geç aydınlanıyor. Isı eksilerde bugünlerde.
Bu sabah kalktım topcase bembeyaz don tutmuş. Seleden havlu tipi bezle dakikalarca kar gibi beyaz ince buz kazıdım. Çevre yolu gibi açık yerlerde yol kenarları derin dondurucu içi gibi bembeyazdı. Asfalt ben buzluyum diye parıl parıl bağırıyordu.
geçmiş olsun kardeşim,birdaha olmaz inşallah.yerin buzlu olduğunu farkedemedin herhalde yoksa öyle havada motor sürmek intahar olur bundan sonra çok dikkatli ol çekirge misali olmasın kendine dikkat et dostum.
Koruma demiri , takozu şart düşme sürüklenmede bir sürü masraf çıkartıyo
geçmiş olsun. gizli buzlanmayı kuru zeminde belirli belirsiz tekerlek izlerinden anlıyorum. ya da anladığımı sanıyorum lakin o izlerin olduğu yollar sıkıntılı oluyor.
bir de kış zamanlarında kullanıyorsanız kış lastiği tavsiye ederim. karda buzda soğukta çok fark ediyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)