benim boyum 160 şuan 100-125 cc motorları kullanıyorum ama ileridehayalim yüksek cc motorlar ama boy sorunu olurmu o motorlarda kullanırken zorlanırmıyım
benim boyum 160 şuan 100-125 cc motorları kullanıyorum ama ileridehayalim yüksek cc motorlar ama boy sorunu olurmu o motorlarda kullanırken zorlanırmıyım
Kac yasındasın bılmıyorum, uyelık tarıhın 4 yıl onceyı gosterıyor gercı. Yasın kucukse boyun zamanla uzar. Bol bol sut ıc, basketbol oyna. Lıseye baslayana kadar her gun sabah aksam 2 bardak sut ıcerdım en az, her boslukta da basketbol oynardım. Lısede sutle aram bozuldu ama basketbola devam ettım. 1.70 kusurle ortaokuldan, 180 kusurle lıseden mezun oldum, suan 1.85 falanım uzamadıysam, ıs guc ıvır zıvır derken basketbol oynayamıyorum gercı.
Yasın buyukse uzaman yıne mumkun ama zor. Zaten spora ayıracak vakıtte bulunmuyor ısten gucten ama alcaltma kıtlerı mevcut.
sıkıntı olmaz şefim, alçak sele var, alçaltma kitleri var tabiki tarzda fark eder , yere yapışık cruiserler var
Cruiser. Ne kadar yüksek hacimli olursa olsun sele alçaktır.
Bu arada boyda en büyük faktör genetik. Süt içmeyle, basketbol oynamayla zor uzar...
Hacimden ziyade sele yüksekliği ve peglere ulaşıp ulaşamadığınız önemli. Bunlarda sorun yoksa 2000cc'yi bile sürersiniz. Bunlarda sorun varsa 150cc'de bile zorlanırsınız.
hacimden çok motor tipide önemli,gerçi bizim grupta 1,65 lik bir kız Vstrom kullanıyordu,motorda alcaltma kiti de yoktu ama yolda yağ gibi akıyordu,durduğunda tek ayak yerdeyken digeri sele uzerinden sarkik kaliyordu ama hic sıkıntı çeker gibi görünmüyordu,sadece ger geri itmek gerektiğinde azcik el atardık
https://en.wikipedia.org/wiki/Dani_Pedrosa
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Motosiklette ergonomi çok önemlidir. Kısa boylu birisi elbette her tür motosikleti kullanabilir. Ancak güvenli kullanabilir mi? Hayır. Boyuna uygun motosiklet seçerse ancak güvenli kullanabilir. Nedir bu işin kriteri, iki ayağınızın en azından ayaları yere değecek. O v-strom lu abla yokuş yukarı durmak zorunda kalırsa ne yapacak? Sıfır şans direkt yerde. Boyunuza uygun motosiklet alınız kullanınız kullandırınız. Yoksa Paris Dakar rallisinde eşşek kadar enduroları kulanan Carlos Mas bildiğin cücedir. Ancak orası yarış ve şartlar çok farklı.
Cgci arkadaşlar(uğur sen değil :D )bilirler aslında baya dip basık geziyorlar.Hani ayağı geç herşey yerde
hahahahahhahahhaha
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------
https://youtu.be/YId9Pr_RlIo
İmkansız diye bişey yok
İlk bakışta aşık oldun oldun adamım, yoksa ikinci bakışta kimin ne mal olduğunu anlarsın.
- BOB MARLEY
Ciplak motorlar da cok yuksek olmaz. Aklima gelen olsa da yesek denecek alternatifler: Honda cb650f, Kawasaki er6n, Yamaha xj6n, Suzuki sv650a, BMW r1200r...
kısa boy olmasın o .
motosiklet kullanabilmek için belirli fiziksel özelliklere sahip olmanız gerekir.
bu özellikler kullanmak istediğiniz motorun özelliklerine göre değişir.
mevcut boy uzunluğu ile enduro tarzı motosikletler sorun yaşatabilir.
forumda konuya çare aramaktan ziyade hedefinizdeki sınıfa ait motosikletleri bayide ya da fuarda denemenizi tavsiye ederim.
rüzgar sevdasının önüne geçen engel ben henüz görmedim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)