merhaba.
cbf 150 motorsikletmi bir projemde kullanmak istiyorum
bir depo 50 liraya doluyor
çift ayaga alsam 1 depo benzin 2. viteste sürekli dönse
devir hızı 3000 falan olur
nekadar gider sizce
merhaba.
cbf 150 motorsikletmi bir projemde kullanmak istiyorum
bir depo 50 liraya doluyor
çift ayaga alsam 1 depo benzin 2. viteste sürekli dönse
devir hızı 3000 falan olur
nekadar gider sizce
araba durdugu yerde 1 saatte 0,7-1 litre arası yakıyor burdan hesaplayabilirsiniz. Soğutmada sıkıntı olurmu emin değilim ama
O motorun 50 km sabit hızla yakacağı benzinden saatlik yaklaşık bir tüketim değeri bulabiliriz. 100km'de 2.5 litre yaksa saatte 1.25 litre yakar. 1.25 litre/saat cinsinden bir tüketim bekleyebilirsiniz. Bir depoyla 9-10 saat rahat çalışır. Motorun silindir kapağına hava üfleyecek bir fan koyarsanız düşük devirde soğutma sorunu olmaz.
proje nedir merak ettim?
soğutma yapmayı sakın ihmal etmeyin durduğu yerde soğutmadan uzun süre çalıştırmayın motoru..
Arkadasin projesi bence 1 depo benzin alsam yaza kadar motoru yatirabilirmiyim
50 tl lik yakit ile yaklasik gunde 15 dk dan 2 ay kadar calistirirsin motoru
Hava soğutmalı değil mi bu cbf durduğu yerde nasıl soğuyacak
motorun giderken harcadığı benzinle , dururken ayakta tekeri döndürerek harcadığı benzin birbirinden çok farklı olur tahminimce. sonuçta tekerin boşa dönmesi demek motorun sarfetmesi gereken enerjinin 10 da 1 inden bile daha az energi harcaması anlamına geliyor.
1 saat icinde motor aksamlari erimeye baslayacaktir...
Ben daha önce motoru durdurmayı unuttum, komşunun dediğine göre 2-3 saat çalışmış sonra kendiliğinden durmuş. Sabah motor çalışmadı, vurdurarak çalıştırdım ve muhteşem bir kara duman attı. Ondan sonra sıkıntısız çalıştı.
1 saate erir mi bilmem ama depo bitene kadar çalışamayacağı kesin .
Motosiklet doğrusu. Siteye girerken yazıyorsunuz ya motosiklet.net diye, ondan işte
Yağsızlıktan dayanabilir mi? Önce ona bakmak gerekir
motorunun 1 depo ile gittiği yol " Y " (km.) olsun;
Y x 4 (dk.) = 4Y
4Y/60 (dk.) = X (sa.)
işte bu X kaç çıkarsa motorun duruduğu yerde o kadar saat çalışır diye tahmin ederim. biraz az biraz çok olabilir ancak sana fikir verir.
arkadaş motoru jeneratör niyetine kullanacak galba öyle bişey görmüştüm
Rodajı evde yapıcak :D saka bir yana yatak sarar belli aralıklarla vites degistirmez isen ve soğutma sorun olur.
Dyno testlerinDE mefta olan cok araç gördü bu gözler ;)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)