Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anatomik sorunsal bir durum!!

REKLAM ALANI
    Jazzbass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ledow 250cc Chopper
    Merhabalar. Bundan 1 hafta önce motor aldım ve gezmeye başladım. Fakat son 3 gündür sol ayak bileğim (vites) ve sol baldırlarımda şiddetli bir ağrı var hani burkulurda böyle sızlar ya aynen öyle. Vites değiştirirken artık acı hissediyorum. Ne yapmalıyım? Başına böyle birşey gelen varmı?
    [COLOR="Red"][B]"Korkularının üzerine gidebildiğin kadar yeni birşeyler öğrenirsin."[/B][/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    akalteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tiger
    Hamlamışssın geçer

Kas gevşetici al ve aspirin
    Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)

Motosikleti
    Ledow 250cc Chopper
    Hamlamak değil de bilmiyorum duruş pozisyonumdamı sorun var yoksa ilk başlarda hep böyle olurda sonradanmı alışır bilek.. acı veriyor
    [COLOR="Red"][B]"Korkularının üzerine gidebildiğin kadar yeni birşeyler öğrenirsin."[/B][/COLOR]

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Jazzbass motosiklet sürüşü çok dikkat edilmesi gereken keyifli bir hobi olmasına karşın bir o kadarda riskli bir konu. Doktora gidip muayene olmanın tavsiye ederim. Sürüş esnasında ters bir durumla karşılaşmanı istemeyiz.

Akalteke abimizin dediği hamlaşma problemi olabilir. Sonuçta motosiklet kullanmak fiziksel güç gerektirir. Kasların yeteri kadar güçlü değil ise fizik tedavi ile kaslarını güçlendirebilirsin. Ama ağrın olduğu zaman motosiklet kullanmazsan iyi olur.

talkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 CITY
    Alışırsın daha sonra dostum.Uzun süre scooter kullanmama rağmen cruisere geçince benzer sorunlar kısa süreliğine de olsa bende de oldu.Bir de kendini fazla kasma rahat bir şekilde kullanmaya çalış.Çok rahatsız ediyorsa eczaneden thermoflex pomad+muscoril kapsül alıp kasların gevşemesini sağlayabilirsin.Burada olsan gel eczaneme hem çayımı iç hem de ilaçlarını al derdim...
    3-4 gün içinde sorunun düzelmezse Skullhunter'in dediği gibi bir doktora görünürsen iyi olur.
    Satılık Asya125t-Spidi mont

Motosikleti
    Ledow 250cc Chopper
    Bugün çıkartmadım saten motoru iş yerine yürüyerek geldim. Bugün bi gidicem doktora umarım ciddi birşey yoktur. Hevesli zamanlarım şimdi gezmek km yi arttırmak istiyorum ama inanın bu ağrılar hevesini kırıyor insanın..

talkie , çok teşekkür ederim ama edirnedeyim. Bi gideyim doktora bakalım ne dicek bugün. Sanırım kasıyorum kendimi biraz gidonu sıkı sıkı tutuyordum şuan biraz daha rahatım ama genede stres var..

Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Bende scooter olmasına rağmen kollarımın sol içinde ağrı oluşuyor. Aynı zamanda da bacaklarımın üstünde de. Problem hamlaşmadan ve kendini kasmadan oluşur fikrimce. Ama cidden bir parça egzersiz ile vücudu çalıştırmakta fayda var. Spora giderken bu hiç rahatsızlığım yoktu hep zideydim şimdi boşverdim olan oldu.

Otur oturda nereye kadar. Olduk fıçı gibi, Yaptığım en büyük spor ofiste koltukta sağa sola dönmek

Alıntı Jazzbass adlı üyeden alıntı
    Sanırım kasıyorum kendimi biraz gidonu sıkı sıkı tutuyordum şuan biraz daha rahatım ama genede stres var..
    Sen bide bana sor. Donald yazmış o kadar elcikleri hanım eli tutar gibi tutun diye yok arkadaş sanki kız beni terkediyor ben Kadir İnanır pozunda "nereye lan !" diyorum.

H@S@N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA FZ6 N
    Aynı problem dün bendede oldu 2 haftadır motor yüzü görmüyodum yakalanırsam yakalanırım dedim çıktım yola baya gezdim hatta o kadar çok gezmişimki benzinim bitmiş farketmemişim yolda kaldım elimde benzinliğe götrüdüm o sinirle bidaha gazladım 130 - 140 Allah ne verdiyse şu anda pazularım kollarım öle bi ağrıyoki nerdeyse bende doktora gideceğim
    CBR 125 R

benkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 mct
    rüzgar eklem yerlerinde ağrı yapıyor olabilir.ki buda normal. ağrıyan yerleri sıcak tut.bide koruma malzemeleri kullan derim.
    geçmiş olsun
    [B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]

talkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 CITY
    Alıntı benkaan adlı üyeden alıntı
    rüzgar eklem yerlerinde ağrı yapıyor olabilir.ki buda normal. ağrıyan yerleri sıcak tut.bide koruma malzemeleri kullan derim.
    geçmiş olsun
    Katılıyorum.Güleceksiniz belki ama ilk motor kullanmaya başladığım zamanlar dizlerim ağrıyodu ve 20 kilometreden daha uzun yola çıkacağım zaman yün dizlik ve korse kullanıyodum eklem yerlerimi ve böbreklerimi sıcak tutmak için.
    Satılık Asya125t-Spidi mont

benkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 mct
    gülecek bişey yokki bunda. scooter kullananların dizleri ve bilekleri rüzgardan korunur. ama diğer motorlarda öyle değil... önemli olan eklem yerlerinin sıcak tutulması.dizlik bellik ve dirseklik kullanılmalı. mesela eski motorculardan bi amcadan duymuştum.göğsüne gazete koyarlarmış rüzgarı tutsun diye.vıcks süren bile var...
    [B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]

Motosikleti
    Ledow 250cc Chopper
    Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Şimdi sürücü kursundan geliyorum a2 başvurus yaptım. Yürüdüm 3 4 km biraz hafifledi gibi. Sıcak tutun diyorsunuz da saten orası yanıyor gibi sıcak şuan. Yani diğer bileğimden farklı olarak daha sıcak orası.
    Motorumda iki tane vites pedalı var. Biri normal bildiğimiz Aşağı 1. yukarı boş 2 3 4 5 giden. Bir diğeri ise sadece vites büyülten pedal. Sanırım ayağımın ağrısı geçene kadar o arkadaki pedalı kullanmam gerekiyor. Hoş ben onu sevmiyorum normal herkezin bildigi pedala alışmak istiyorum ama bu ağrılar çekilmiyecek. Randevu aldım doktora gidicem. Umarım ciddi bi sorun yoktur.

Selamlar;

Sanırım ayak bileklerini yukarı doğru kasıyorsun vites ve arka fren pedalına baskı uygulamamak için. Doktordan önce bir servise git pedallarını ayarlattır, biraz aşağı aldır. Elcikler sinyal düğmeleri korna ön fren ve debriyaj levyelerini de kendi rahatına göre ayarlattır. Biraz da daha rahat kasmadan binmeye çalış bişeyin kalmaz.

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Jazzbass mutlaka bot giymeye bak eklem romatizması hiçde hoş birşey değildir. Motosiklet sürmeye yeni başlayanlar giyinme konusunda biraz çekingen oluyolar. Etraftan " şuna bak bir motor aldı havalara girdi ne o öyle deri ceketler eldivenler botlar falan" diyecekler diye çekiniyolar. Bende diyorumki elalemin ağazı torba değil ki büzesin. Aldırma sen usulüne göre giyin. Gerçi ben dişhekimiyim istersem herkesin ağazını büzerim ama sen kulağını tıka gül geç. Motosiklet kullanıcılarının en büyük sorunlarından biride Hipotermi dir. Özellikle kas dokusundan yoksun olan diz ve bilek gibi eklem yerlerinde rüzgardan etkilenme fazla olur. Bu yüzden yazın bile dizlik,bot ve mont şarttır. Sana tekrar geçmiş olsun diyorum doktora gitmeyide ihmal etme büyük ihtimal önemsiz bişeydir ama ağrıların devam ederse romatizma için tahlil yaptır en azından.

kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    merhaba,
    geçmiş olsun öncelikkle.. Ama bu tam benim konum.. Sevgili arkadaşım, faydalı bilgiler forumunda "siz motora binmeye hazırsınız ama bedeniniz hazır mı" ve " ellerdeki sinsi uyuşmaya dikkat" başlıklı yazılarıma bir göz atmanızı öneririm..Bu konu cidden önemli bir konu.. Beden tam anlamıyla , duruş, oturuş, sürüş, rüzgara karşı dayanm, kas tonusu, omurganın güçlendirilmesi, vücudun her bölümünün beynin komuta ettiği şekilde görevini eksiksiz yerine getirerek kazalar ve sakatlanmalardan uzak durabilmesi ve motora binmenin eziyet değil, keyif olarak devam edebilmesi için mutlak surette belli egzersizlerin yapılması gereklidir. Sizin ayak bileği ve baldırınızdaki problem ve muhtemelen el bilek , dirsek ve kollarınızda olabilecek probemler bilinçli olmadan kendinizi kasmanızdan kaynaklanıyor kanaatindeyim. Ama bu durum belli bir basınç ve süreden sonra artık hamlıktan öte süreli rahatsızlıklara sebep olacak şekilde sinir ve eklemlere basınç yaparak pek çok istenmeyen aksaklığa sebep olabilir ki bunu kimse istemez. En güzeli bedeninizin her bir parçasına hakimiyetinizin artmasıyla ve motorunuza da bedeninizin ihtiyacı olan doğru oturuş ve kullanımşeklini yerleştirmenizle mümkün olacaktır.Motor alırken hep hatırlamanız gerekir ki ne olur motoru kazak beğenir gibi beğenmeyin. Aynı ayakkabı alır gibi üzerine oturup doğru oturuş ve sürüş imkanını size sağlayabilecek bir ergonomiye sahip mi diye bakın.. Her boy, bacak- kol boyu vb. ne göre doğru motor değişik oacaktır.. Chopper hayranıyım ama modele bakıp chopper seçmem mümkün olamaz benim için ,çünkü bakış açım çok farklı.. Oturduğum zaman 2 150 lik chopper arasında bile ergonomi farkı var.. Aynı boydalar.. Aynı yüksekli, aynı ağırlık Aynı güç . Ama dizayn ,benim ergonomik yapıma doğru cevabı vermiyor olabilir. Birisi doğru iken başka bir markanın aynı cins motoru benim için yanlış olabilecektir. Lütfen seçim yaparken bunu mutlaka göz önüne alın.. Almadan eğer tercih yaptıysanız da gereken ,hassas bölge olarak duruşunuzda size sıkıntı yaratacak gibi görünen bölgelerinize ekstra dayanım ve güç kazandırmaktır.. Umarım ifade etmeye çalışırken fazla dağılmamışımdır.. Tekrar geçmiş olsun. Saygılarımla..

Motosikleti
    Ledow 250cc Chopper
    Kumkum başta olmak üzere cevap yazma zahmetinde bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Doktora gittim bir süre kullanma ağrın sızın geçsin dedi. Bir kaç ilaç verdi kullanıcam. Ama ben bu gece 13km kullandım. Motorun ileri viteslerini hep arkadaki pedalla yani topukla attım. Hiç acı çekmedim. Sanırım böyle kullanıcam bir süre. Servise gittiğimde de durumu anlatıcam bir çözüm bulurlar sanıyorum. Birde bu gece trafikte vites küçültemedim. Ya benim acemiliğim yada öndeki o bacagımın agrıdığı vites pedalı yani standart pedal kilitlendi. Sizce neden olur? yarın satıcıyla konuşucam ama bir fikriniz varmı?

voldemort - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şu an yok
    kardesim motora bınmeden once ki sanırım uzun surelı bınıyorsun kaslarını ısıt acma germe yap. Birde sanırım yenı basladın motora kendını ıstem dışı olarak kasabılırsın motora hakım olmak için. su an cok agrın varsa sanırım myaljidir. en yakın saglık kurulusunda Dicloran+Muscorıl ampul enjeksıyon bir numaradır. yaptırabılırsın bunu
    Dört duvar arası kapanmazki sendeki özgür ruh. Ölünce parçalanmazki bendeki özgür ruh. Sevişe sevişe azalmazki tendeki özgür ruh. Kopyalayarak çoğalmazki gendeki özgür ruh... BABAZULA

Starsailor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 620 Dark
    sedanter yaşamanın sonuçları işte.kaslarımıza az da olsa yüklensek hemen tepki veriyor.
    sen en iisi spora başla biran önce.
    özellikle bacak kasları için.

''HAMLAŞMA'' da süper bi tabir olmuş yanee
    Ducatista:)

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    vayy be ne konu oldu yaa bir an kendimi motosiklet sitesi degilde tabibler biriligini sitesinde hissettim. ben elektronik okuyorum ayrıca eczanede uzun zamandır çalışıyorum birşeyler yazacaktım fakat gerekli olan tüm şeyler yazılmış gibi . ama yine birşeyler yazıyım. arkadaşım o kas gevşeticiler agrı kesiciler geçici çözüm o ilaçları bıraktıgında böyle motor kullanmaya devam edersen yine agrıların oluşacak ve bu sefer dahada ciddi boyutta olcak. onun için biranönce şu korumaları kullan dizlikler botlar .. ayrıca o deri mont ta kullan böbrekler içinde bir korse veya beli ve böbregi koruyon özel bir giysi vardı tam ismini bilmiyorum şimidi onlardan kullan yoksa kısa bir süre sonra böbreklerinde agrıycak idrar yolları enfeksiyonu başlıycak ...cigerlerinide üşütücen ve öksürmeler başlıycak derken doktorlarla baya bir muhabbetin olcak

kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı
    vayy be ne konu oldu yaa bir an kendimi motosiklet sitesi degilde tabibler biriligini sitesinde hissettim. ben elektronik okuyorum ayrıca eczanede uzun zamandır çalışıyorum birşeyler yazacaktım fakat gerekli olan tüm şeyler yazılmış gibi . ama yine birşeyler yazıyım. arkadaşım o kas gevşeticiler agrı kesiciler geçici çözüm o ilaçları bıraktıgında böyle motor kullanmaya devam edersen yine agrıların oluşacak ve bu sefer dahada ciddi boyutta olcak. onun için biranönce şu korumaları kullan dizlikler botlar .. ayrıca o deri mont ta kullan böbrekler içinde bir korse veya beli ve böbregi koruyon özel bir giysi vardı tam ismini bilmiyorum şimidi onlardan kullan yoksa kısa bir süre sonra böbreklerinde agrıycak idrar yolları enfeksiyonu başlıycak ...cigerlerinide üşütücen ve öksürmeler başlıycak derken doktorlarla baya bir muhabbetin olcak
    katılıyorum bravo

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler