motosikletle hava atmaya neden karşısıniz
Reklamlar
-
Arkadas ben motosikleti cok seviyorum ama bi yere gittigimde insanlarin "vaay be motora bak" demesini isterim acikcasi. Ama bakiyorum herkes "hava aticaksan motosiklet alma" "al iste yine bi motorla kiz dusurucemci geldi" modunda herkes. Neden bu tavir aliniyor acaba. Tabii ki gidipte durakta kizlar var diye redline yapmaktan falan bahsetmiyorum. Normal seyir ederken insanlarin size bakmasi. Bi cafeye girerken insanlarin motorunuz hakkinda sorular sorup fotograf cekilmesi falan benim hosuma gider acikcasi.
Reklamlar
-
akşam akşam benim kafa mı gitti, n'oldu? 5-6 kere okudum, bi şey anlamadım.
-
Bi noktadan sonra sıkıcı oluyor artık her yanına gelenin camı indirip
"Birader kaçlık bu makina
Ne kadar
Kaç basıyo
İyiymiş kapışalım mı.."
Lan trafikte seyir halinde neden bu kadar dikkatinizi çekemiyoruz, kırmızıda durunca mı gözleriniz açılıyor ?
Dururken değil giderken aynanızda görseniz ya bizleri..
-
Emremash adlı üyeden alıntı
Arkadas ben motosikleti cok seviyorum ama bi yere gittigimde insanlarin "vaay be motora bak" demesini isterim acikcasi. Ama bakiyorum herkes "hava aticaksan motosiklet alma" "al iste yine bi motorla kiz dusurucemci geldi" modunda herkes. Neden bu tavir aliniyor acaba. Tabii ki gidipte durakta kizlar var diye redline yapmaktan falan bahsetmiyorum. Normal seyir ederken insanlarin size bakmasi. Bi cafeye girerken insanlarin motorunuz hakkinda sorular sorup fotograf cekilmesi falan benim hosuma gider acikcasi.
Özenti motorculukla motorunu sevmek arasında fark var.Eyvallah trafikte olsun etrafta olsun dikkat çekmek ama abartılı olmaksızın güzel bir his.Lakin ortamım olsun karı kız olsun millete artistlik yapayım diyerek "1000cc başlangıç motoru olur mu"diye başlık açarsan tabikide alacağın cevaplar bu yönde olur.
-
Hava atmakla rahatsız etmek farklı şeyler. Hangi motorcunun kendine hayran, şaşkın, iç çekerek bakan diğer insancıkların yanından geçerken koltukları kabarmaz. Hele makinen sana özel, pek görülmeyense çok değişik bir duygudur bu. Fakat o sana hayran bakan fukaranın burnunun dibinde egsozu hörtletir kulaklarını çınlatırsan işte o hava atmanın dışına çıkıp sadizm e varır, ince bir noktadır bu sürekli törpülemek gerekebilir.
-
Herhangi bir şey ile hava atılmasına karşıyım ben, sadece motorla değil.
Motorumun veya ekipmanımın beğenimesi hoşuma gider mi? Evet gider, ama bu amaçla bir şey almam. İnsanlar "vaay" desin diye Arai almadım ben, kafamı sevdiğim için aldım.
Misal MT25'ime de topcase alacağım, çok yakın arkadaşlarım da beni bir yere çağırırken "10 tane de lahmacun getir" diyecekler telefonda, desinler napayım. Güzel görünmeyecek diye ihtiyacımı mı reddedeyim?
Motorda ekstra bir tehlikesi var beğenilme arzusunun. Bu bir süre sonra sürüşün ve viraj alışın beğenilmesine evriliyor, ikarus çıkıyor ortaya. İşte orada sıkıntı başlıyor.
İnsanlar neden "al işte xyz bi motorcu geldi" kıvamında, zira son bir kaç yılda tarzını yansıtmak için motosiklete binen sayısı arttı, bu olunca kendi aslında isteyip de korkan binemeyen kıskanan vs 50 tane tip de çıkar ortaya.
-
Bu düşüncenün özeti şudur; "insanlar motosiklet vasıtasıyla bana baksın,dikkat çekeyim..." bu düşüncenin altında yatan sebepleri düşünelim,
Bir insan neden dikkat çekmek ister?
motosiklet, o, bu... Neden bir madde, eşya ile ilgi çekmek ister. Hepsini geçtim, giyim kuşamla dikkat çekmek mantıklıdır mesela
tarz, zevk ve begeniler ile bütçenin birleşimi... Motosiklet ise fabrika üretimi, her parayı verenin verip aynı şekilde sahip olabileceği bir taşıt.
Ben iyi veya güvenli sürüşümle anılmak isterim illa motosiklet üstünden anılacaksam. Ve motosikletten tek görsel beklentim de "benim hoşuma gitmesidir".
Neticesinde benim yazdıklarımla emremash veya baska bir üyenin değer yargıları topluma veya kendine bakışı çok zor değişir. Bu nedenle bize uymayan düşünceleri size ne arkadas banane arkadas ben yaparım ederim ile değil, saygı ile karşılamak ve karşılığı olarak da fikirlerimizi mantığa dayandırarak açıklamak gerek. Hangi sonuç daha mantıklı? Ben bilemem
-
-
isteyen 'hava atmak'için alır, isteyen ulaşım vs için şahsen beni ilgilendirmez. aslında kimseyi ilgilendirmez, yeter ki gürültü yapmasın, kimseye zarar vermesin.
-
15 Aralık 2016, 18:23
ben hava atmak icin degilde zevkim icin motosiklet kullaniyorum sizede bu sekilde kullanmanizi oneririm genelde kizlara hava atmak istenir motosikletle motosikletinize ve paraniza gelecek olan kiz birakin hic gelmesin
-
15 Aralık 2016, 18:29
Arkadas ben motosikleti cok seviyorum ama bi yere gittigimde insanlarin "vaay be motora bak" demesini istemem
nazar değer düşeriz masraf yapamam şuanda
-
15 Aralık 2016, 18:30
killingroad adlı üyeden alıntı
Herhangi bir şey ile hava atılmasına karşıyım ben, sadece motorla değil.
Motorumun veya ekipmanımın beğenimesi hoşuma gider mi? Evet gider, ama bu amaçla bir şey almam. İnsanlar "vaay" desin diye Arai almadım ben, kafamı sevdiğim için aldım.
Misal MT25'ime de topcase alacağım, çok yakın arkadaşlarım da beni bir yere çağırırken "10 tane de lahmacun getir" diyecekler telefonda, desinler napayım. Güzel görünmeyecek diye ihtiyacımı mı reddedeyim?
Motorda ekstra bir tehlikesi var beğenilme arzusunun. Bu bir süre sonra sürüşün ve viraj alışın beğenilmesine evriliyor, ikarus çıkıyor ortaya. İşte orada sıkıntı başlıyor.
İnsanlar neden "al işte xyz bi motorcu geldi" kıvamında, zira son bir kaç yılda tarzını yansıtmak için motosiklete binen sayısı arttı, bu olunca kendi aslında isteyip de korkan binemeyen kıskanan vs 50 tane tip de çıkar ortaya.
lahmacunlar 11 olsun
-
15 Aralık 2016, 18:43
değiliz
cool görünecez diye sitede yazdıklarımıza takılma, aslında hepimiz hoşlanıyoruz hava atmaktan
bu sitedekilerin çoğuyla gazladım, alayı apaçi
-
15 Aralık 2016, 19:22
Zaten motorun varsa havalısın hacıabi , Atmana gerek yok ki
-
15 Aralık 2016, 19:59
shruikan adlı üyeden alıntı
lahmacunlar 11 olsun
acı ister mi abim? =)
-
15 Aralık 2016, 20:27
tigermbz adlı üyeden alıntı
değiliz
cool görünecez diye sitede yazdıklarımıza takılma, aslında hepimiz hoşlanıyoruz hava atmaktan
bu sitedekilerin çoğuyla gazladım,
alayı apaçi
-
15 Aralık 2016, 20:41
Şimdi güzel kardeşim eğer sen dediğin gibi durak önünden geçerken falan kesiciye düşer tuhaf hareketler yapmaya çalışırsan bu hava olur .
Ama efendi efendi kullanıp bi cafeye gidersen oturanlar ooo motora bak karizmaya bak ne bilem boynuma dola derse bu da karizma olur .
Sen motorla trafikte hava yada her neyse yapma efendi efendi gez ama motorunu park ettiğin zaman karizmani konuşsunlar .
Anlatabildim inşallah
-
15 Aralık 2016, 20:57
Mersin İl Temsilcisi
Elbette farklı ve güzel olmak, beğenilmektedir hoş.
Ama, motorum olsun, kız dusureyim dersen, motor gidince seni de istemeyebilecek biriylesin demektir.
Amacın motosikletle mutlu olmak olsun.
İnsan olmaya değil, mutluluğuna da araç olsun motorunuz..
-
15 Aralık 2016, 21:04
şöyle şekilli bir ss egzozlu , kola takılmış janjanlı bir kask , deri ceket , saçlarda memoli gibi jölelenmiş inek yalamış gibi. Abovvv deme havaya.
-
15 Aralık 2016, 22:53
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)