Hocam konuyu yazarken ayıptır söylemesi çayımı doldurmuş sıcak sıcak uzatmış ayakları kalorifer peteği arkamda keyifli keyifli yazıyodum, fazla rahat yazmışım, çıldırarak acısını çekmiş oldum.
Sağlık olsun, ülke şartlarına bağlı olarak yavaş yavaş akıl sağlığımızı kaybediyoruz, sonumuz hayrolsun.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
seni bilmem de bunu okuyan epey bir kişinin sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum.
hele bir de kazancı yüksek olanın bir çok ürüne ve hizmete kendilerinden daha ucuza erişebildiklerini fark ederlerse hiç olmaz.
biz onun dediğini 20 tl olarak alalım,
tadımız kaçmasın.
Herkes herşeyin farkında be Dude. Bak bu Horoz un bir adaşı var İlkay Zaman, eleman bilişim sektöründen bir süredir Amerika da oradan aktarımlar yapıyor, geziyor anlatıyor karşılaştırıyor vs. kendine güzel bir zemin hazırladı "gadasını aldığım".
Şu anda 117 bin takipçisi var.
Hele markete gidip o ucuz kocaman bifteklerden aldığında, gözüm etin mermerine dönüyor vallahi!
Zaten her Türk ün yurtdışında uzak/yakın bir akrabası yok mu!? Benim kuzen Detroit te radyoloji uzmanı orada doğdu büyüdü senelerdir çalışıyor, en son 6 bin alıyordu belki orası için süper bir ücret değil, fakat 2 sene önce bu 12 bin tl ediyordu şimdi 18 bin tl Türkiye ye geldiğinde kendini cennette hissediyor koçum benim Conta yakmaya sebep o kadar çok ki, bir şu fakir fanatiklerin contası yanmadı a.satayım?
Sevgili Kardeşim,
Senin o dediğin sistem farklı bir yönetim biçimi. Çeşitli ülkelerde uygulanmaya çalışıldı ve sonunda Rusya ve Çin gibi adı sosyalist ama uygulamada en vahşi kapitalistlerin bile ağzını sulandıran ortamlar oluştu. Bugün günde 3 dolara adam çalıştırılan Çin de akıl almaz zenginlikte adamlar türedi. Işin en komik yanı ise devlet bu vahşi kapitalisler ile her şirkette %50 hisseye sahip. Adı sosyalizm uygulamalar vahşi kapitalizm.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Bence arkadaşın sorunu kendisini anlatamaması yada konuyu açarken yaptığı tembellik değil.
Arkadaşın sorunu ukala uslubu.
Bir konu açıyorsan seninle aynı düşünmeyenlerin olacağını, eleştirilebileceğini bilmen gerekiyor.
Eleştiri yapan birini hemen hedefe koyup yanına iki arkadaşını alıp ukala ukala mesaj yazacaksan,
farklı görüşe saygı duymayacaksan, eleştiriyi kaldıramayacaksan konu açmayacaksın.
Buradaki herkes birbiriyle aynı düşünmek zorunda değildir.
Yine yazıyorum. 50 azdır çoktur muhabbeti yapmıyorum.
Polisim diye burnu kaf dağında olan arkadaşın yaptığı HAYDUTLUKTUR, ZORBALIKTIR.
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
Ben mesajı yazıp sonra uyudum.
Bıyıklı o para işçinin ücreti değil.
Aracını bir tamirhaneye götürürsen ödeyeceğin ücret.
Şu bir gerçek ki Fransa'nın neresine gidersen git ödeyeceğin ücreti aşağı yukarı bilirsin.
Yani bazı serzenişlerinde haklısın. Türkiye'de çok enteresan esnaf tipleri var maalesef.
Geçen ay bir araba sattım.
Sağ ön lastik haftada bir iniyordu.
Bende havayı basıp nasılsa idare ediyor diye öyle kullanıyordum.
Satınca alan adama bu durumu söylemeyi unuttuğum aklıma geldi.
Dedim yaptırayım da öyle teslim edeyim arabayı.
Götürdüm servise lastiğin sibop değişti 24€
Lastik komple 50€
Yalan yok pahalı diye aklımın ucundan bile geçmedi.
Asıl sinir bozucu olan faturayla beraber elime tutuşturdukları bir arıza listesi oldu.
Adamlar lastiği yaparken arabanın sağını solunu kontrol etmişler ve 700€ kadar tutan bir tamir listesi çıkarmışlar.
Arabayı 1500€'ya sattım sen düşün gerisini.
Liste ufak tefek çok önemli olmayan şeyler içeriyor ama bir tanesi önemliydi.
Hadi onu da yapın dedim.
Şilingggh gitti 75€ daha.
Velhasıl ne yaptıracaksan adamlarönce sana ayrıntılı bir rapor ve fiyat çıkarır, işine gelirse yaptırırsın gelmezse yaptırmazsın.
Yani böyleyken böyle...
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Yalnız polis memuru arkadaş " son piyasa belirleyici " sanırım.
Bir an memur arkadaşın döviz bürosuna gidip ;
" bana 1.000 $ ver " dediğini hayal ettim.
Sonra büro personeli dedi ki " 3.490 TL vereceksin ağabey "
Polis memuru da sesini yükseltti ve dedi ki " al ulan sana 2.000 TL yeter. "
"Neyse usta yamayı yaptı lastiği taktı, motoru tezgahtan indirdik, usta o sihirli cümleyi söyledi "50 lira yeter"
Ben lan nooluyo demeye kalmadı arkadaş elini attı cüzdana "Lan oğlum..." dedim ama bizimki cüzdandan 15 lira çıkardı uzattı ustaya "Al usta şunu, insana sabah sabah, böyle şakalar yapma" dedi. "
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
yok yok.
bilerek yapıyor.
1500 avroya araba satmış da,
lastiği inikmiş de,
yemezler efendi.
15.000 avrodur o,
araç da hacı murat dır.
çok pahalı orada hayat.
Usta uc kagitci 50 lira hakkaten cok uyanik yolda kalmis birini kaziklamaya calismis
Ama memur arkadas memurlugunu yapmis ha..
Bana ukala diyene kadar keşke hakaret eden yorumlarıda eleştireydin, yorumunu başımın üstünde taşırdım hocam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:14 ----------
Lan oğlum... diye başladığım yarım kalan cümlenin devamı kendi arkadaşımaydı yanlış anlamışsın, lan oğlum dur 50 lira nedir diyecektim arkadaşa, cümleyi bitiremeden olaylar gelişti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:15 ----------
Ayrıca tekrar tekrar söylüyorum, arkadaş veya ben en ufak polis kelimesi ibaresi kullanmadık belli edecek en ufak bişey yapmadık.
Arkadaş polisliginemi güvendi onu kendine sormak gerek bilemeyiz.
Diyelimki öyle, Usta demek istemediğim o adamda polis olduğunu öğrenmesine gerek felan kalmadan sesini kesti zaten.
Eğer arkadaşım tepki vermese muhtemelen o adam bizim üstümüze 2 adım daha yürüyecekti diye düşünüyorum ben.
Baktı biz ondan daha "Çamuruz" bi dahaki sefere deyip kapattı konuyu sanirim.
Öpemedi sonuç olarak.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)