Benim motosikleti aldığım yerde 1 saat işçilik $130. burada hırsızlık legal yollardan oluyor genelde
Ama hırsızlık Türkiye'de de yasal değil mi artık? Yoksa belli bir meblağın üzerinde mi olması gerekiyor yasal olması için?
Benim motosikleti aldığım yerde 1 saat işçilik $130. burada hırsızlık legal yollardan oluyor genelde
Ama hırsızlık Türkiye'de de yasal değil mi artık? Yoksa belli bir meblağın üzerinde mi olması gerekiyor yasal olması için?
Neden 3 yama olmuyormuş şambrele veya normal tüpsüz lastiğe pekalada olur...
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
motordan jantı usta mı söktü , taktı? bunun için el işçiliğini mi? yoksa makina mı kullandı? eğer usta söktü taktıysa tek lastik sökme takma işlemi hiçbi işlem yapmasa dahi en az 30 tl dir , 15 de yamalar olsa 45 lira yapar ki 50 lira gayet normal,adama haydutluk yapmak yerine dükkana girdiğinizde usta bu iş kaça olur , iç lastiğe yama yapmayalım deseydiniz , herşey çok daha doğru olurdu, şimdi o usta arkadaş sizi dava etse emin ol arkadaşın memuriyeti tehlikeye girer.
Hem suçlu hem güçlü çakal polis arkadaş ve iş yok diye ağlayan çakal esnaf VERSUS'u...
şu son yüzde 20 develüasyonu katmassak 50+15 bölü iki 32.5 tan 35 sanki dürüst esnafın vereceği işin makul ücreti şeklinde dengeye otoruyor.
Ama dolar olmuş üçelli! koy yüzde yirmi daha ettimi sana 42 tl net- kılçıksız fiyat esnaf odaları başkanı Gp 500 bildirdi...
Vays mevzu uzamış sanki.
Özetle; ben de 50 yi duyunca çok şaşırmayanlardanım. Al lastiğini git bi motorcuya 50 şerden söküp yenisini takıyor zaten. Ben bi kaç kez kendim yapmaya kalkmıştım. O anda lastikçi gelip 250 istese verir bi de alnından öperdim. Dertli iş. Kaldı ki adam sana sormadan küt diye şambreli değişse muhtemelen aynı kavga bu sefer bu yüzden çıkacaktı. Adama kırk kişi gelip aman abi değişme bas yamayı bana masraf çıkarma diyodur. Bilemezsin. Ama tabi mevzunun ne polis düşmanlığı kalmış, ne polis seviciliği... "Bunlara gerenk yok mayk" İşe başlarken "abim şambreli değiştiriverelim" deseniz hem şimdi arkadaşınız güvenli bi motora biniyodu, hem tatlı tatlı el sıkışıp ayrılıyodunuz. Esnaf çakal mı? Bilemedim. Dediğim gibi adamın işini ucuza göreyim diye düşünmüş de olabilir. Sizin polis çakal mı? E polis olmasından bağımsız burada ama çakal biraz. Adama ses etmeyeyim sonradan "hoca da durur mu yapıştırmış cevabı" moduna gireyim diye kurmuş kafada. Yersiz olmuş.
Arkadaş ının motorunun lastiği patlak...Sen o nun yanına motorunla yardıma gidiyorsun...Yağmur dinince lastikçiye patlak lastikli motoru nasıl götürdünüz?
Benim motoru tamirciye giderken benzinlige bıraktım, yakında tamirci var dediler diye, yokuş yol felan denk gelirse tek başına ıkınmaz en azindan iki kişi iteriz mantığıyla gittim yanına, hani olur bi yere gitmek felan gerekir diye, hiç bisey olmasa manevi destek.
Tabi gerek kalmadı, zorbalık yapıp, neredeyse bedavaya getirdik 3 yamalı şambreli (!)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:42 ----------
Haklıyız veya haksısız demedim, zaten foruma bisey yazmak anlatmak eleştirilmeyi göze almaktır, Hakaret edilmediği sürece!.
Ama yorumların çoğunda dikkat ettim, "Ya ustanın keyfi yoktur belki, hemen tepki vermemek lazim" diyen var neredeyse, ama kimse ya adamın las5ik patlamış yağmurda perişan olmuş, sinirleri bozulmuştur bi hata yapmıştır diyen yok enteresan.
Çoğu kişi ya okumuyor ya farketmiyor sanirim.
Olayın patlak veren noktası, adamın yakamıza asilmasi oldu, ama biz hakaret etmedik küfür etmedik , tehdit etmedik.
Adam bize sktirde çekti, yakamıza da asıldı.
Ya cidden müşteri olduğunuz yerde mekan sahibi sizin yakanıza asılınca nasıl tepki verecektiniz ben anlayamıyorum.
Hani kusura bakmayın ama biz yakamıza asılana böyle tepki veriyoruz, buda bizim zorbaligimiz.
Ben kavga yanlısı bi insan değilim, başka yolu yoksa zaten istemesemde ediyosun haliyle.
Ama böyle davranan mekan sahibine Çüüşş derler yavaş gel yerler yaş derler, oha derler, ama Peki beyfendi buyrun ücreti mukabiliniz demezler.
-MrMud
Memur zihniyetindeki insanların 15 lirayi "kâfi" görmesi çok normaldir çünkü nereden bilecek o adamın verdiği emeğin (işçiliğin, zamanının, tecrübesinin) karşılığını, yamanın maliyetini, kirayı, stopajı, iş yapsa da yapmasa da devlete ödemesi gereken vergi miktarını, yanında çalışıyorsa çırağa verdiği parayı, faturaları, dükkandaki makinelerin taksitlerini...vs. O, onun üstü ne diyorsa kelimesi kelimesine yapar, sorgulamaz, robottur. Devlet dairesinden çıkınca da aslan parçasıdır, dokunamazsın düğmesine, devlet babanın memurudur o, babası döver.
Bir işin olurunu sormadan kendi kafasında belirleyerek iş yaptırmak ve o paraya yaptırmaya zorlamak eşkiyalıktır, bedavaya yaptırmaya eşdeğerdir.
Oldu olacak çok acıkınca (zorda kalınca) istediğiniz bir lokantaya girin (girdiğiniz lastik tamircisi), menüye bakmadan (fiyat sormadan) günün menüsünden sipariş edin (yama, fitil veya yeni şambrel seçimi tamirciye bırakmak) hesabı istediğinizde de gelen hesaba şaşırıp, "bu yemeğin karşılığı şu kadardır" (sabah sabah şaka yapma usta al 15 lira sana) deyip garsonun cebine dilediğiniz miktarı sıkıştırın.
Bir deneseniz keşke.
-MrMud
- yeğenim 15 lira 3 tane yamanın masrafını karşılamaz
(son derece nazik bir ifade)
+ Dayı sen bana yama yapalım diye sordun mu? 3 tane delikli sambrele yama yapılirmi sen dalgamı geciyon?
(eşkiyalık yapacağım birazdan kelimeleri. sen görmüyor musun adamın ne yaptığını? ne demek sordun mu? )
- Zorlamı getirdik yeğenim seni buraya, başkasına yaptirsaydin!
(son derece haklı)
+Ya babam yaşında adamsın, al şu yamanın parasını delirtme insanı, sıfır şambrel 50 lira kafamı buluyon sen benle ?!
(zorbalık çıkaracak ve adamın parasını çalacağım ben diyorsun burda. gasp yani.)
sonrasında adam yakanıza sarılmış.
ne yapsaydı? gıdınızdan öpücük mü alsaydı?
adamı bile isteye zorbalıkla parasını çalmaya kalkmışsınız? ne yapacaktı adam tamam buyur mu diyecekti?
Ayrıca son 5 yıldır girdigim her lokanta restaurantta tip box'ı bir defa es geçmedim.
Mesele 10-15 meselesi değil anlayamadınız sanirim.
-MrMud
Bunun muhabbeti ust yorumlarda gecmisti okudunuzmu bilmiyorum, konuyu yazarken yaptığım bi hata, ayrıntılı açıklamalı yazmadım.Haliyle konusulurkenki yüz ifadeleri tavırlar bilinmiyor.
Adam öyle hayal ettiğiniz gibi minnoş bi konuşma yapmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------
Kaçıncı maddede tüketici haklarının neresinde olduğunu bilmiyorum, suan iş yerinde olduğum için sağlıklı araştıramıyorum, ilk fırsatta burdan yada özel mesaj olarak atarım, aydınlanırsınız.
Haberlere konu olmuş , bayağı tartışılmış bi konu zaten bu muhabbet.
Bence siz bir ara ustaya ugrayip paranin kalanini verin konu da tatliliga kavussun.
Belki bu sayede usta da minnoslasir biraz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)