Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Uyanık geçinen sözde "Usta" Tamircilere ithafen...(İbret içerir.)

REKLAM ALANI
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada işçilik saati 35€
    Asgari mi bu?
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Türkçemize ve anlatımımıza ne kadar dikkat etmemiz gerektiği tartışmanın geldiği noktaya bakılınca daha net anlaşılıyor.
    Arkadaşımız başından geçen olayı paylaşmak istemiş ama anlatım şekli ve seçtiği kelimeler olayın magandalık olduğu gibi bir düşünce uyandırıyor.
    Öyle olunca da üstüne bir sürü açıklama yazmak zorunda kalınıyor.
    Arkadaşımız sonradan harcadığı enerjiyi en baştan harcayıp yazdıklarını kontrol etseydi, yanlış anlaşılmalara yol açabilecek durumları önceden fark edip gerekli düzeltmeleri yapar bu saçma tartışmanın içinde olmazdık.
    Sonradan yazdıklarına bakarak aslında düzgünce ifade edebilecek bir kapasitesi olduğu anlaşılıyor.
    Ah şu tembellik!

Konu içeriğinden çok emeğin karşılığı ve kazanç hesabına döndüğü için bir şeyler eklemek isterim.
    Türkiye gibi parayla para kazanılan bir ülkede insan parasını niye esnaflık yapmak için yatırır?
    Basitçe anlatmak gerekirse bir servis açmak için diyelimki 300 bin lira harcamanız lazım.
    Bu parayı bankaya yatırsanız size yılda en az 70-80 bin lira para getirir.
    Bu ayda 6 bin lira civarı bir gelir demek.
    Bu parayı kazanmayacaksa niye dükkan açsın?
    Yani ortada sadece el emeği yok bir de yatırım var.
    Bankanın kazandırdığının en az 2-3 katı kazanmalıyım ki paramı o işe gömeyim.
    Üstelik bankada paran nakit olarak duruyor.
    Oysa alet edevatı ertesi gün satsan yarı fiyatını bile bulamazsın.

Burada işçilik saati 35€
    Günde 8 saat çalışsa günde 280€ yapar.
    Millet 50€ ya çalışıyor.
    Kimse de itiraz etmiyor.
    Yani kazançlara baktığınızda mevzu Türkiye ile aynı.
    Bu nedenle ayda şu kadar kazanır mantığı yanlıştır.
    Üstelik hepimiz biliyoruz ki her gün iş yapma garantisi de yoktur.

Bi de sosyal mesaj vercektim ben ama yazarken unuttum.
    Siz bulun kendi kendinize bir mesaj ben yazmışım gibi olsun.
    Hocam konuyu yazarken ayıptır söylemesi çayımı doldurmuş sıcak sıcak uzatmış ayakları kalorifer peteği arkamda keyifli keyifli yazıyodum, fazla rahat yazmışım, çıldırarak acısını çekmiş oldum.
    Sağlık olsun, ülke şartlarına bağlı olarak yavaş yavaş akıl sağlığımızı kaybediyoruz, sonumuz hayrolsun.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    Alıntı BIYIKLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asgari mi bu?

ulan horoz.
    verdin adama narkozu conta yandı.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ulan horoz.
    verdin adama narkozu conta yandı.
    Yok henüz değil yakmak için cevabını bekliyorum.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    sym joymax
    seni bilmem de bunu okuyan epey bir kişinin sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum.
    hele bir de kazancı yüksek olanın bir çok ürüne ve hizmete kendilerinden daha ucuza erişebildiklerini fark ederlerse hiç olmaz.

biz onun dediğini 20 tl olarak alalım,
    tadımız kaçmasın.

Motosikleti
    Husqvarna TE250
    hele bir de kazancı yüksek olanın bir çok ürüne ve hizmete kendilerinden daha ucuza erişebildiklerini fark ederlerse hiç olmaz.

tadımız kaçmasın.
    Bizim 15 lira uzattığımız adama (!) Avrupa işçiye saatte 15 euro veriyo desek, büyük ihtimalle motoru rehin alırdı.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

tadımız kaçmasın.
    Herkes herşeyin farkında be Dude. Bak bu Horoz un bir adaşı var İlkay Zaman, eleman bilişim sektöründen bir süredir Amerika da oradan aktarımlar yapıyor, geziyor anlatıyor karşılaştırıyor vs. kendine güzel bir zemin hazırladı "gadasını aldığım".

Şu anda 117 bin takipçisi var.

Hele markete gidip o ucuz kocaman bifteklerden aldığında, gözüm etin mermerine dönüyor vallahi!

Zaten her Türk ün yurtdışında uzak/yakın bir akrabası yok mu!? Benim kuzen Detroit te radyoloji uzmanı orada doğdu büyüdü senelerdir çalışıyor, en son 6 bin alıyordu belki orası için süper bir ücret değil, fakat 2 sene önce bu 12 bin tl ediyordu şimdi 18 bin tl Türkiye ye geldiğinde kendini cennette hissediyor koçum benim Conta yakmaya sebep o kadar çok ki, bir şu fakir fanatiklerin contası yanmadı a.satayım?

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Herkes herşeyin farkında be Dude. Bak bu Horoz un bir adaşı var İlkay Zaman, eleman bilişim sektöründen bir süredir Amerika da oradan aktarımlar yapıyor, geziyor anlatıyor karşılaştırıyor vs. kendine güzel bir zemin hazırladı "gadasını aldığım".

Şu anda 117 bin takipçisi var.

Hele markete gidip o ucuz kocaman bifteklerden aldığında, gözüm etin mermerine dönüyor vallahi!

Zaten her Türk ün yurtdışında uzak/yakın bir akrabası yok mu!? Benim kuzen Detroit te radyoloji uzmanı orada doğdu büyüdü senelerdir çalışıyor, en son 6 bin alıyordu belki orası için süper bir ücret değil, fakat 2 sene önce bu 12 bin tl ediyordu şimdi 18 bin tl Türkiye ye geldiğinde kendini cennette hissediyor koçum benim Conta yakmaya sebep o kadar çok ki, bir şu fakir fanatiklerin contası yanmadı a.satayım?
    Sen epeydir yoktun piyasada.
    Bizde zengin oldu da bizi unuttu sanıyoduk.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Tam tersi biraz toparladım aslında, en azından yeni motor hayali kurar oldum.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Bu kadar aşırı tepki verme bence, karşıt fikirler var ve ne güzel tartışıp doğru yolu buluyoruz. Hakaret edenleri zaten yöneticiler temizleyecektir.

Yok hocam o iş o kadar basit değil! Yani 1980 sonrası başlayan ve günümüzde kural haline gelen tuttuğunuzu öpün mantığı doğru değil! Serbest piyasanın o kadar da serbest olmaması lazım. Her işin bir tanımı, belgesi, bedeli olması lazım. Esnaf odalarının yayınladığı fiyat listeleri olması lazım. Eskiden bizim işte vardı (kumaş dokuma) ve müşteri fiyat listesinin üstüne iş vermemeye çalışırdı. Sürümlü işlerde pazarlıkla liste altına çalıştığımız olurdu. Tamam çok uygulayanda yoktu ama vardı en azından, şimdi artık kaldı mı böyle fiyat listeleri bilemiyorum. Fakat dediğin gibi bu bir arz/talep olayıdır. Denge birinin lehine bozulduğunda diğeri suistimal eder. Buna düzenin izin vermemesi gerekir.

Yurt genelinde bölge olarak değişebilir fakat misal benim İst.da herhangi bir ruhsatlı motosiklet tamircisine gittiğimde ödeyeceğim miktar belli olmalıdır. Biraz üstüne altına pazarlık edersin o işin sosu zaten. Vahşi kapitalizm her alanda ehlileştirilmeli (özellikle inşaat) sonra gelir adaletsizliği inanılmaz boyutlara ulaşıyor ve toplumun psikolojisi de görüldüğü üzere bozuluyor.
    Sevgili Kardeşim,

Senin o dediğin sistem farklı bir yönetim biçimi. Çeşitli ülkelerde uygulanmaya çalışıldı ve sonunda Rusya ve Çin gibi adı sosyalist ama uygulamada en vahşi kapitalistlerin bile ağzını sulandıran ortamlar oluştu. Bugün günde 3 dolara adam çalıştırılan Çin de akıl almaz zenginlikte adamlar türedi. Işin en komik yanı ise devlet bu vahşi kapitalisler ile her şirkette %50 hisseye sahip. Adı sosyalizm uygulamalar vahşi kapitalizm.

Sevgilerimle
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adı sosyalizm uygulamalar vahşi kapitalizm.
    ...............
    Sevgilerimle
    Hemen işi komünistliğe vurmayalım. Adı kapitalizm uygulamaları sosyalizm kokan ülkeler yok mu?
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Taner YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sırasıyla: Hyo GT250R, YAMAHA R1, HONDA 1000 RR,
    Türkçemize ve anlatımımıza ne kadar dikkat etmemiz gerektiği tartışmanın geldiği noktaya bakılınca daha net anlaşılıyor.
    Arkadaşımız başından geçen olayı paylaşmak istemiş ama anlatım şekli ve seçtiği kelimeler olayın magandalık olduğu gibi bir düşünce uyandırıyor.
    Öyle olunca da üstüne bir sürü açıklama yazmak zorunda kalınıyor.
    Arkadaşımız sonradan harcadığı enerjiyi en baştan harcayıp yazdıklarını kontrol etseydi, yanlış anlaşılmalara yol açabilecek durumları önceden fark edip gerekli düzeltmeleri yapar bu saçma tartışmanın içinde olmazdık.
    Sonradan yazdıklarına bakarak aslında düzgünce ifade edebilecek bir kapasitesi olduğu anlaşılıyor.
    Ah şu tembellik!

Konu içeriğinden çok emeğin karşılığı ve kazanç hesabına döndüğü için bir şeyler eklemek isterim.
    Türkiye gibi parayla para kazanılan bir ülkede insan parasını niye esnaflık yapmak için yatırır?
    Basitçe anlatmak gerekirse bir servis açmak için diyelimki 300 bin lira harcamanız lazım.
    Bu parayı bankaya yatırsanız size yılda en az 70-80 bin lira para getirir.
    Bu ayda 6 bin lira civarı bir gelir demek.
    Bu parayı kazanmayacaksa niye dükkan açsın?
    Yani ortada sadece el emeği yok bir de yatırım var.
    Bankanın kazandırdığının en az 2-3 katı kazanmalıyım ki paramı o işe gömeyim.
    Üstelik bankada paran nakit olarak duruyor.
    Oysa alet edevatı ertesi gün satsan yarı fiyatını bile bulamazsın.

Burada işçilik saati 35€
    Günde 8 saat çalışsa günde 280€ yapar.
    Millet 50€ ya çalışıyor.
    Kimse de itiraz etmiyor.
    Yani kazançlara baktığınızda mevzu Türkiye ile aynı.
    Bu nedenle ayda şu kadar kazanır mantığı yanlıştır.
    Üstelik hepimiz biliyoruz ki her gün iş yapma garantisi de yoktur.

Bi de sosyal mesaj vercektim ben ama yazarken unuttum.
    Siz bulun kendi kendinize bir mesaj ben yazmışım gibi olsun.

Bence arkadaşın sorunu kendisini anlatamaması yada konuyu açarken yaptığı tembellik değil.

Arkadaşın sorunu ukala uslubu.
    Bir konu açıyorsan seninle aynı düşünmeyenlerin olacağını, eleştirilebileceğini bilmen gerekiyor.
    Eleştiri yapan birini hemen hedefe koyup yanına iki arkadaşını alıp ukala ukala mesaj yazacaksan,
    farklı görüşe saygı duymayacaksan, eleştiriyi kaldıramayacaksan konu açmayacaksın.
    Buradaki herkes birbiriyle aynı düşünmek zorunda değildir.
    Yine yazıyorum. 50 azdır çoktur muhabbeti yapmıyorum.
    Polisim diye burnu kaf dağında olan arkadaşın yaptığı HAYDUTLUKTUR, ZORBALIKTIR.
    Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Ben mesajı yazıp sonra uyudum.

Bıyıklı o para işçinin ücreti değil.
    Aracını bir tamirhaneye götürürsen ödeyeceğin ücret.

Şu bir gerçek ki Fransa'nın neresine gidersen git ödeyeceğin ücreti aşağı yukarı bilirsin.
    Yani bazı serzenişlerinde haklısın. Türkiye'de çok enteresan esnaf tipleri var maalesef.

Geçen ay bir araba sattım.
    Sağ ön lastik haftada bir iniyordu.
    Bende havayı basıp nasılsa idare ediyor diye öyle kullanıyordum.
    Satınca alan adama bu durumu söylemeyi unuttuğum aklıma geldi.
    Dedim yaptırayım da öyle teslim edeyim arabayı.
    Götürdüm servise lastiğin sibop değişti 24€
    Lastik komple 50€

Yalan yok pahalı diye aklımın ucundan bile geçmedi.
    Asıl sinir bozucu olan faturayla beraber elime tutuşturdukları bir arıza listesi oldu.
    Adamlar lastiği yaparken arabanın sağını solunu kontrol etmişler ve 700€ kadar tutan bir tamir listesi çıkarmışlar.
    Arabayı 1500€'ya sattım sen düşün gerisini.
    Liste ufak tefek çok önemli olmayan şeyler içeriyor ama bir tanesi önemliydi.
    Hadi onu da yapın dedim.
    Şilingggh gitti 75€ daha.

Velhasıl ne yaptıracaksan adamlarönce sana ayrıntılı bir rapor ve fiyat çıkarır, işine gelirse yaptırırsın gelmezse yaptırmazsın.
    Yani böyleyken böyle...
    BIYIKLI bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Yalnız polis memuru arkadaş " son piyasa belirleyici " sanırım.

Bir an memur arkadaşın döviz bürosuna gidip ;

" bana 1.000 $ ver " dediğini hayal ettim.

Sonra büro personeli dedi ki " 3.490 TL vereceksin ağabey "

Polis memuru da sesini yükseltti ve dedi ki " al ulan sana 2.000 TL yeter. "

"Neyse usta yamayı yaptı lastiği taktı, motoru tezgahtan indirdik, usta o sihirli cümleyi söyledi "50 lira yeter"

Ben lan nooluyo demeye kalmadı arkadaş elini attı cüzdana "Lan oğlum..." dedim ama bizimki cüzdandan 15 lira çıkardı uzattı ustaya "Al usta şunu, insana sabah sabah, böyle şakalar yapma" dedi. "
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]

Arabayı 1500€'ya sattım sen düşün gerisini.
    Bırak bu işleri, ben senden araç alıyorum 1.500 avroya daha ne olsun! Burada elin hintlisi onun üç katına motordan bozma otomobile benzeyen şey satıyor ne diyorsun...

Şu kemalpaşayı da bir ısmarlayamadın ha!
    COQ bunu beğendi.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    sym joymax
    yok yok.
    bilerek yapıyor.
    1500 avroya araba satmış da,
    lastiği inikmiş de,
    yemezler efendi.

15.000 avrodur o,
    araç da hacı murat dır.
    çok pahalı orada hayat.
    COQ bunu beğendi.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda

Şu kemalpaşayı da bir ısmarlayamadın ha!
    Mustafakemalpaşa hocam bu konuda titiziz.
    Uzun geiyorsa Peynir tatlısı diyebilirsin.

Pazar akşamı İstanbul'da olacağım.
    Sanırım çarşamba Bursa'ya geçerim.
    Yılbaşına kadar ilçedeyim beklerim tatlı yemeye.

harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Usta uc kagitci 50 lira hakkaten cok uyanik yolda kalmis birini kaziklamaya calismis
    Ama memur arkadas memurlugunu yapmis ha..

Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı Taner YILMAZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence arkadaşın sorunu kendisini anlatamaması yada konuyu açarken yaptığı tembellik değil.

Arkadaşın sorunu ukala uslubu.
    Bir konu açıyorsan seninle aynı düşünmeyenlerin olacağını, eleştirilebileceğini bilmen gerekiyor.
    Eleştiri yapan birini hemen hedefe koyup yanına iki arkadaşını alıp ukala ukala mesaj yazacaksan,
    farklı görüşe saygı duymayacaksan, eleştiriyi kaldıramayacaksan konu açmayacaksın.
    Buradaki herkes birbiriyle aynı düşünmek zorunda değildir.
    Yine yazıyorum. 50 azdır çoktur muhabbeti yapmıyorum.
    Polisim diye burnu kaf dağında olan arkadaşın yaptığı HAYDUTLUKTUR, ZORBALIKTIR.
    Bana ukala diyene kadar keşke hakaret eden yorumlarıda eleştireydin, yorumunu başımın üstünde taşırdım hocam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:14 ----------

Alıntı Gökhan_Aygün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yalnız polis memuru arkadaş " son piyasa belirleyici " sanırım.

Bir an memur arkadaşın döviz bürosuna gidip ;

" bana 1.000 $ ver " dediğini hayal ettim.

Sonra büro personeli dedi ki " 3.490 TL vereceksin ağabey "

Polis memuru da sesini yükseltti ve dedi ki " al ulan sana 2.000 TL yeter. "

"Neyse usta yamayı yaptı lastiği taktı, motoru tezgahtan indirdik, usta o sihirli cümleyi söyledi "50 lira yeter"

Ben lan nooluyo demeye kalmadı arkadaş elini attı cüzdana "Lan oğlum..." dedim ama bizimki cüzdandan 15 lira çıkardı uzattı ustaya "Al usta şunu, insana sabah sabah, böyle şakalar yapma" dedi. "
    Lan oğlum... diye başladığım yarım kalan cümlenin devamı kendi arkadaşımaydı yanlış anlamışsın, lan oğlum dur 50 lira nedir diyecektim arkadaşa, cümleyi bitiremeden olaylar gelişti.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:15 ----------

Ayrıca tekrar tekrar söylüyorum, arkadaş veya ben en ufak polis kelimesi ibaresi kullanmadık belli edecek en ufak bişey yapmadık.
    Arkadaş polisliginemi güvendi onu kendine sormak gerek bilemeyiz.
    Diyelimki öyle, Usta demek istemediğim o adamda polis olduğunu öğrenmesine gerek felan kalmadan sesini kesti zaten.
    Eğer arkadaşım tepki vermese muhtemelen o adam bizim üstümüze 2 adım daha yürüyecekti diye düşünüyorum ben.
    Baktı biz ondan daha "Çamuruz" bi dahaki sefere deyip kapattı konuyu sanirim.
    Öpemedi sonuç olarak.

Mustafakemalpaşa hocam bu konuda titiziz.
    Uzun geiyorsa Peynir tatlısı diyebilirsin.

Pazar akşamı İstanbul'da olacağım.
    Sanırım çarşamba Bursa'ya geçerim.
    Yılbaşına kadar ilçedeyim beklerim tatlı yemeye.
    Pardon, Mustafakemalpaşa tatlısı yemek için bu karda kışta Mustafakemalpaşa'ya gelmek isterdim, fakat işler güçler işte. Bende hanımı haftaya gönderiyorum yılbaşında Ayvalık'tayım beklerim tost yemeye, gelebilirsen tatlıyı da getirirsin.
    COQ bunu beğendi.

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)