Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Sağ iki parmak ÖN frende olmali mi ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    MT-07
    Yavaşlarken frenin yanında, motor frenini de etkin şekilde kullanmak istiyorsan rev-match yapman gerekir. Bunu da sadece iki parmağın fren manetinde olacak şekilde yapabilirsin, diğer parmakların vites düşürürken gaz vermene yarayacaktır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mustick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250R
    Motosiklet eğitimlerinde parmakların fren manetinin üzerinde bulunması - puan...

CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    3 parmak en doğrusu, Rossi 3 parmakla fren yapıyor

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Kışlık eldiven kullanırken 4 parmağımı, yazlık eldiven kullanırken işaret ve orta parmağımı manet üzerinde tutarım. Doğru mesafede durabildiğiniz sürece sıkıntı yok

hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    650 mt
    Tehlikeyi hissettiğim zaman parmağımı firene koyarım. Araçların arasından kapı açma mesafesinde gidiyorsam elim frene gidiyor zaten. Yada duran trafikte otobüsü geçiyorsam elin frende olur. Olayı önceden kestiremiyorsam olayın içinde oluyorum buda istemediğim bir şey.

wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    Aldığım eğitimlere göre ve kendi tecrübeme göre söyleyeyim:

Teorikte doğrusu kesinlikle el manette beklememeli. Eller ve kollar daha doğrusu vücudun üst kısmı her zaman rahat olmalı, gergin olmamalı. Ayrıca en doğrusu 4 parmakla sıkmaktır.
    Diğer taraftan İstanbul trafiğinde özellikle sıkışık trafikte sürerken bazen parmaklar manette kalıyor.
    Fakat uzun ve açık yolda kesinlikle manette beklememeli.

4 parmak sıkmayı bilmiyorum ama aea'da iki parmağın manette durmasının sakıncalı olduğunu biliyormuş, ta ki; bir yayınında yeni yapılan istatistikler sonrası tam tersi olduğunu öğrenip şaşırıncaya kadar.

Hangi yayın olduğunu hatırlayabilseydim koyacaktım linki. Yani yeni istatistiklere göre 2 parmağın manette durmasının sakıncasından çok yararının olduğu ortaya çıkmış. (ben söyleyenlerin yalancısıyım)

Bu arada ben de 2 parmak manet üstünde sürenlerdenim. Bisikletten kalma alışkanlık. Şimdiye kadar yaşattığı tek sorun; uzun süreli kullanımda elleri ağrıtması.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    en az sürede nasıl durabiliyorsan o şekilde kullan freni, ister tek parmak ister beş parmak.

Motosikleti
    mondial r3xi evo
    Bende iki parmak kullanıyorum. Bence en büyük artısı freni kitlememek zaten 4 parmakla frene abanacak kadar tehlikeli bir durumdaysan o kazayı yaptın demektir.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)