Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Artık trafikte babama bile yol vermem

REKLAM ALANI
    emiliosantos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Eski:Piaggio xevo 250 ie Yeni: Daelim s3 Advance
    Babam 360 liraya trafik sigortası yaptırıyor ben 795 lira. O dizel kullanabiliyor bana hep benzin gidiyor. ikimiz de trafik cezası yedik ikimize de 420 lira girdi. olur da pikniğe falan giderken selektör yaparsa el hareketi çekicem, evet.
    PiedPiper bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    akşam evde yakalarsa...

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Yani? Duyan da size zorla motosiklet verdiler sanacak

Motosikleti
    yanisi biraz ironik yaklaşmak istedim sadece. kimse zorla vermedi tabii ki. 2 ay araştırdım 13 bin liralık bir motosiklet almaya karar verdim.
    kredi olduğu için de 17 liraya yaklaşık bir borcun altına girdim. 650 liraya sigortasını yaptırdım. sokaklarda hırsızlık var dediler ayda 200 liraya otoparka koydum. dünyanın en pahalı benzinliyle depomu doldurdum. dikkatsizlik yüzünden 420 lira hız cezası yedim (hızlı kullanan biri değilim) yılda 2 kere vergisini ödedim. belki bu sene primi düşer dedim yine sigortaya 795 lira ödedim az önce. döviz üzerinden ülkemize gelen vasat üstü ekipman maliyetlerini düşünmüyorum bile. kullandığım motor da sıradan bi maxi scooter. ama çok tuzlu olmaya başladı bu ülkede motosiklet ister keyif ister ihtiyaç için olsun. yine de trafikte yol verelim arabalara yoksa dayağımızı yeriz.
    PiedPiper bunu beğendi.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Biliyorum ironik olduğunu. Ben de ironiye ironik yaklaşayım dedim
    emiliosantos bunu beğendi.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Herkes konuşuyor iş icraata gelince herkes köşesine çekiliyor.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Trafik sigortası kişiye göre belirleniyor. Risk analizinde (Türkçesi; "Şimdi bu adam bunu alıp da bir yere geçirir mi?" sorusuna verilen tahmini cevapta) yaş, şehir (trafik yoğunluğu), daha önceki sürüş profili (kazasızlık) gibi noktalarda kişiye göre farklı fiyat çıkıyor.

Dizel/benzin farkında ise motosikletlere dizel motor koyamıyorlar, hacimden dolayı falan diye biliyorum; yapacak bir şey yok.

Benzinin pahalı olması, anlaşılan kimse için sorun değil... Durmak yok...

Yine de insan tabii tüm bunların farklı olması gerektiğini düşünüyor.

Ama o zaman da, daha çok insan motosiklete binse, onca otomobili kime satacaklar?

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    200 lira otopark mı?

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Bir motorcunun daha kalbini kırmışlar.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Yol verme konusu keşke poliçeyle belirlense..
    Kaportan yok ona göre

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    ironi işi tam olmamış,
    antifraz ,sarkastik yaklaşmak daha mantıklı.

ayrıca şikayetin sebebini de anlayamadım ?
    trafikte olan araçların kanuni hız sınırlarını aşmaları durumunda maddi yaptırım uygulanıyor.
    bu gizli bir konu değil.
    araç kullanılmasını yasal hale getiren sürücü belgesi alınması için gerekli eğitimde bu konular belirtiliyor.
    yoğsa artık belirtilmiyor mu ?

sonuç: arkadaş fakir.
    ona da buradan çözüm bulamayız,
    şükrümüz karşımızdakinin yokluğuna idi,
    zaar.

Motosikleti
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ironi işi tam olmamış,
    antifraz ,sarkastik yaklaşmak daha mantıklı.

ayrıca şikayetin sebebini de anlayamadım ?
    trafikte olan araçların kanuni hız sınırlarını aşmaları durumunda maddi yaptırım uygulanıyor.
    bu gizli bir konu değil.
    araç kullanılmasını yasal hale getiren sürücü belgesi alınması için gerekli eğitimde bu konular belirtiliyor.
    yoğsa artık belirtilmiyor mu ?

sonuç: arkadaş fakir.
    ona da buradan çözüm bulamayız,
    şükrümüz karşımızdakinin yokluğuna idi,
    zaar.
    mizahşör arkadaşım sen halinden memnunsan yapabilecek bir şey yok. umarım bir sonraki motorun da ducati x-diavel olur.

X kişinin yaşadığı ülkede inşaata değil argeye, sanayiye ve bilime yatırım yapıldığı için onun ülkesinden gelen bir motosiklete yüksek döviz kuru+ötv+kdv ödemek zorunda kalıyorum ben. dünyanın sayılı pahalı benziniyle dolduruyorum o motorun deposunu.her hafta duyduğum ve üzüldüğüm hırsızlık olayları yüzünden 1 m2 yer kaplamayan motosiklete aylık 200 lira para ödüyorum kadıköy'de. üzerime kayıtlı 2 motor varken ve hiç bir kazaya karışmamış olmama rağmen her sene katlayarak artan sigortalar ödüyorum. trafik cezamı da seve seve yedim çok acelem olmasına rağmen büyük kazaya karışan 2 arabadaki 7 kişinin durumuyla ilgilenip sonra basmak zorunda olduğum için.

Sonuç: Aylık kazandığım maaş ülkemizdeki gelir dağılımına göre çok küçük bi dilim. buna rağmen cebimden gereksiz çıkan paralar bana koyuyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------

Alıntı GezeGeze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafik sigortası kişiye göre belirleniyor. Risk analizinde (Türkçesi; "Şimdi bu adam bunu alıp da bir yere geçirir mi?" sorusuna verilen tahmini cevapta) yaş, şehir (trafik yoğunluğu), daha önceki sürüş profili (kazasızlık) gibi noktalarda kişiye göre farklı fiyat çıkıyor.

Dizel/benzin farkında ise motosikletlere dizel motor koyamıyorlar, hacimden dolayı falan diye biliyorum; yapacak bir şey yok.

Benzinin pahalı olması, anlaşılan kimse için sorun değil... Durmak yok...

Yine de insan tabii tüm bunların farklı olması gerektiğini düşünüyor.

Ama o zaman da, daha çok insan motosiklete binse, onca otomobili kime satacaklar?
    Bu bilgilerin hepsine sahibim arkadaşım. sadece renault clio'ya binen babam xevo 250'ye binen ben kadar masraf yapmadı aracına onu belirtmek istedim.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    şikayet gerektirecek bir durum yok.
    kişi başı milli gelir 11.000 usd ye yükseltildi.
    yani yıllık ortalama 38,500 tl para kazanıyorsunuz.
    siz bu kadar para kazanmıyorsanız kişi başına düşen milli gelir düşerken tam yerinizde değildiniz demek ki.
    size düşmesi gereken kişi başına düşen milli gelirin nereye düştüğü öğreniniz.

bir de kişi başına düşen milli gelir bana fazla fazla düşmüş,
    ve fakat gelen fazlanın size ait olduğunu sanmıyorum.

dip not: yozgatın yükselişine engel olamayacaksınız.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Motosikleti
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şikayet gerektirecek bir durum yok.
    kişi başı milli gelir 11.000 usd ye yükseltildi.
    yani yıllık ortalama 38,500 tl para kazanıyorsunuz.
    siz bu kadar para kazanmıyorsanız kişi başına düşen milli gelir düşerken tam yerinizde değildiniz demek ki.
    size düşmesi gereken kişi başına düşen milli gelirin nereye düştüğü öğreniniz.

bir de kişi başına düşen milli gelir bana fazla fazla düşmüş,
    ve fakat gelen fazlanın size ait olduğunu sanmıyorum.

dip not: yozgatın yükselişine engel olamayacaksınız.
    Ad hominem'in yükselişine de engel olamayacağımız gibi. Aylık kazandığım maaş ülkemizdeki gelir dağılımına göre çok küçük bi dilim=bu kadar şikayet eden ben ülke ortalamasına göre çok kazanan gibi gözüken dilimdeyim demek. Ülkede asgari ücret diye tabir edilen rakamın 5 katı para kazanıyorum ve bu konuda ağlamaya devam edeceğim. çünkü yaşadığım şehir ve çevre şartlarında ben de asgari yaşayabiliyorum. hayatımı kurtaracak ekipman almak istediğimde bile döviz karşısında eğilip bükülüyor o iyiymiş gibi gözüken rakamlar.

gel çok basit bi hesaplama yapalım. 5 yıl okumuş bir şahıs mühendislik gibi şık bi meslekte 2.000 liraya işe başlayabiliyor. ulaşım veya heves için ben de bir motosiklet alayım diyor ve bi sym joymax almaya karar veriyor. 0 pahalı gelir az km. diye düşünse bile 12.000 lira ödemek zorunda. bunun için 36 ay bi kredi çekerim olur biter diyor ve bu parayı verince işlerin bittiğini zannediyor (geri ödemesi de 16.000)

evet motosiklet mi aldın güzel kardeşim. bravo. gel sigorta yapalım. ama seni değil karşıdakini korumak için. yenisin hem de en az 1.250 gömeceksin yıllık. 4-5 yıldızlı kask alayım dersen ki yaşamak senin de hakkın ama onlar da euro üzerinden. gitti mi en az 2000 lira. ne güzel günlerdi di mi motorun üstünde yol yapıp 15 liraya depo doldurduğun günler. ama şimdi 55 lira. yapacak bişi yok. aman abi çok hırsız var otoparka bırakmazsan unut motoru. etti mi sana yılda bi 2.000 lira. yollar köprüler medeniyet be. ama hgs'ni doldurmayı da unutma. her ne kadar bunlar MİLLET için yapılan dev hizmetler olsa da. temmuz'da 2. vergi dönemi geldi 1.si de mi vardı?

Sonuç: Sahibinden temiz kullanılmış hasarsız motosiklet. 12.250. pazarlık payı vardır. ölücüler aramasın lütfen.
    Bence de aramasın sadece 1 hevesin satsa bile artı maliyeti 8.000 lira oldu. 4 aylık maaş.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)